Zelf een muur schilderen? Deze spullen heb je nodig!


Het is helemaal van nu om regelmatig de verfkwast te pakken en éen of meerdere muren in je huis van een mooie (trend)kleur te voorzien. Wil jij ook eens een andere kleur, pak dan zelf de kwast en… deze spullen die je ook nodig hebt om een muur te schilderen.

Allereerst…
Soms moet je nog reparaties verrichten aan de muur die je wil schilderen. In dat geval heb je nog wat extra dingen nodig. Een goed vulmiddel, een plamuurmes en wat schuurpapier is vaak al voldoende.

Maar nu… wat heb je je nodig?

Schildertape
Dit is erg handig voor bijvoorbeeld kozijnen, plinten of ondergrond. Zorg ook voor enkele oude kleden of doeken die je op de vloer kunt leggen.

Verf
Latex is de verf die het meest gebruikt wordt.  Latex ademt goed en dekt goed. Deze verf is ook waterverdunbaar. Deze verf kan gebruikt worden voor gipsplaten, pleisterwerk en andere plaatmateriaal.

Rollers
De grootte van de rollers heeft te maken met de oppervlakte die je moet schilderen. Je moet ook opletten of de grootte van de roller makkelijk gebruikt kan worden voor je muuroppervlakte.

Kwasten
Inventariseer welke stukken van de muur je niet kan schilderen met een roller, bijvoorbeeld hoekjes en gaatjes. Hiervoor heb je dan kwasten nodig. Als je veel kleine oppervlaktes precies moet schilderen, gebruik dan een kleinere kwast.

Wat ook nog handig is…

  • Mengbakje
  • Stevige ladder
  • Ventilator (als je wilt dat de verf snel droogt)
  • Oude kleding

Heb jij ook al zin gekregen in het schilderen van een muur? Kijk dan vooral eens bij bouwmarkten als je nog twijfelt over de kleur. Er is keuze genoeg!

Veel verfplezier!

Your favoritFavor it
1x FAVORED
DelenPinterest
comments powered by Disqus
 
1

Margriet

Margriet is een enthousiaste logopedist. Behalve van haar werk, houdt ze ook van interieur, schrijven, shoppen en mooie boeken. Trends en tips deelt ze graag met jou op Dailytrend.

 

Blikvangers in huis

Blikvangers in huis
Een huis wordt altijd net wat specialer wanneer er opvallende en mooie items te zien zijn. Ik houd wel van deze blikvangers. Ik heb mijn vier favoriete blikvangers verzameld. Ik laat ze graag aan je zien.

Hoe geef je een slaapkamer een nieuwe look voor … euro?

Hoe geef je een slaapkamer een nieuwe look voor … euro?
In dit artikel kun je zien hoe ik mijn slaapkamer een nieuwe look wil geven voor een heel mooi bedrag. Lees en kijk je mee?

Het gasverbruik van een gashaard

Het gasverbruik van een gashaard
Sta je op het punt om een gashaard aan te schaffen, maar wil je eerst nog weten wat je aan kosten kunt verwachten die gepaard gaan met het gebruik van een gashaard? Helaas is het lastig om hier een goede inschatting van te maken, aangezien dat van vele factoren afhankelijk is. Toch gaan we proberen om een zo goed mogelijke indicatie te geven van het gasverbruik van een gashaard en de bijkomende kosten.