Ontdek of een houten vloer bij jou past

Houten vloeren zijn nog altijd ongekend populair. Twijfel je of zo’n vloer bij jouw huis past? We zetten de vijf meest gestelde vragen over houten vloeren voor je op een rij!

Wat is de kracht van een houten vloer?

Tja, als je ooit een houten vloer hebt gehad, dan weet je het. Je voelt de noesten onder je voet. Elke plank heeft een eigen houttekening. Dat geeft jouw woning automatisch karakter en sfeer. Bereid je dus maar voor op de complimenten van jouw gasten. Een houten vloer geeft namelijk iedereen een wow-gevoel.

Welke houtsoort is het beste voor een houten vloer?

Houten vloeren worden van diverse houtsoorten gemaakt. De ene soort is niet beter dan de ander. De vraag is meer: wat past bij jou? Houd je van een rustige uitstraling, dan is eiken lamelparket een aanrader. Zo’n vloer is bovendien geschikt voor vloerverwarming. Mag een vloer van jou een uitgesproken look hebben? Dan is een massief eiken houten vloer wat voor jou. De planken van deze vloer worden gezaagd uit antieke balken. Ze zijn onverwoestbaar en worden geschaafd en geschuurd met veer en groef rondom. Dat maakt zo’n massief eiken houten vloer een echte eyecatcher in jouw woning.

En hoe zit het met de kleur en de afwerking van een houten vloer?

Ook daarin heb je volop keuze. Wil je een white wash parketvloer een vergrijsde houten vloer? De keuze is tegenwoordig ongekend. Je kunt zelfs jouw houten vloer helemaal customizen. Dat doen ze bijvoorbeeld bij Bebo Parket in Vriezenveen. Daar vind je een kleurstraat voor houten vloeren. Je kunt daar op basis van jouw smaak en wensen een persoonlijke houten vloer laten maken.

Gaat een houten vloer niet ten koste van de natuur?

Voor een houten vloer moeten natuurlijk bomen gekapt worden. Maar de betere aanbieders van parketvloeren houden tegenwoordig rekening met de natuur waarvan ze afhankelijk zijn. Neem bijvoorbeeld Beboparket waar we het net over hadden. Voor elke boom die ze daar verwerken in een houten vloer, planten ze een nieuwe boom terug

Aan een houten vloer hangt zeker een stevig prijskaartje?

Dat was vroeger inderdaad het geval. Tegenwoordig zijn er echter ook volop houten vloeren voor vriendelijke prijzen verkrijgbaar. Zo kwamen we bij Beboparket houten kloostervloeren tegen voor de prijs die je normaal alleen kent van een laminaatvloer. Je hoeft je dus niet te beperken tot de woonkamer, maar kunt bijvoorbeeld ook je slaapkamer of zolder voorzien van een parketvloer!

Your favoritFavor it
0x FAVORED
DelenPinterest
comments powered by Disqus
 

Dailytrend

 

De leukste behangen voor de kinderkamer

De leukste behangen voor de kinderkamer
Kinderkamers; je vindt ze in alle soorten en maten. Stoere jongenskamers met auto’s op de muur en felle kleuren. Of meidenkamers met zachte roze tinten en allerlei frutsels. Er zijn genoeg thema’s te bedenken voor kinderkamers. Hiervoor zijn genoeg leuke behangsoorten te vinden. Kijk je met me mee?

Originele manieren om je cadeaus in te pakken

Originele manieren om je cadeaus in te pakken
Een maand geleden was mijn vriend jarig. In de maanden ervoor had ik een heleboel leuke en nuttige cadeautjes verzameld. Ik kwam op het idee om deze leuk in te pakken. Zodat niet het alleen het uitpakken een feestje zou worden, maar ook het geven. Het geven van saai ingepakte cadeaus zijn verleden tijd na het lezen van dit artikel. Ik laat je vandaag zien hoe je op een makkelijke en snelle manier je geschenken leuk in kunt pakken.

“Als ik zie dat deelnemers genieten van de verkoping, dan geniet ik ook!”

“Als ik zie dat deelnemers genieten van de verkoping, dan geniet ik ook!”
“Om eerlijk te zijn zei de verkoping me vroeger niks. Diep in mijn hart vond ik de grote oliebollenactie veel leuker. Maar nu ik het een aantal jaren heb gedaan, ga ik er steeds meer plezier in krijgen. Ook als ik zie hoe de deelnemers ervan genieten, dat is wel heel mooi ja,” glimlacht vrijwilliger Erik Verhoeks (34). Hij is voorzitter van het comité dat de jaarlijkse verkoping op Veldheim in Ede regelt. Daarnaast is hij betrokken bij de grote oliebollenactie.

Hun enthousiasme en vrolijkheid raken me

Hun enthousiasme en vrolijkheid raken me
“Ze zijn zo enthousiast, zo vrolijk. Ja, ze staan echt positief in het leven”, zegt Gerline Pullen (18), tweedejaars leerling SAW-BBL (Medewerker Maatschappelijke Zorg – Beroepsbegeleidende Leerweg) Maasheim dagactiviteiten. Ooit dacht ze dat ze onderwijsassistente wilde worden. Die studie volgde ze ook. Totdat ze in aanraking kwam met kinderen met een beperking. Na een meeloopdag bij Adullam wist ze het zeker: ik ga switchen, vertelt ze. En daar heeft ze absoluut geen spijt van.