Ontdek of een houten vloer bij jou past

Houten vloeren zijn nog altijd ongekend populair. Twijfel je of zo’n vloer bij jouw huis past? We zetten de vijf meest gestelde vragen over houten vloeren voor je op een rij!

Wat is de kracht van een houten vloer?

Tja, als je ooit een houten vloer hebt gehad, dan weet je het. Je voelt de noesten onder je voet. Elke plank heeft een eigen houttekening. Dat geeft jouw woning automatisch karakter en sfeer. Bereid je dus maar voor op de complimenten van jouw gasten. Een houten vloer geeft namelijk iedereen een wow-gevoel.

Welke houtsoort is het beste voor een houten vloer?

Houten vloeren worden van diverse houtsoorten gemaakt. De ene soort is niet beter dan de ander. De vraag is meer: wat past bij jou? Houd je van een rustige uitstraling, dan is eiken lamelparket een aanrader. Zo’n vloer is bovendien geschikt voor vloerverwarming. Mag een vloer van jou een uitgesproken look hebben? Dan is een massief eiken houten vloer wat voor jou. De planken van deze vloer worden gezaagd uit antieke balken. Ze zijn onverwoestbaar en worden geschaafd en geschuurd met veer en groef rondom. Dat maakt zo’n massief eiken houten vloer een echte eyecatcher in jouw woning.

En hoe zit het met de kleur en de afwerking van een houten vloer?

Ook daarin heb je volop keuze. Wil je een white wash parketvloer een vergrijsde houten vloer? De keuze is tegenwoordig ongekend. Je kunt zelfs jouw houten vloer helemaal customizen. Dat doen ze bijvoorbeeld bij Bebo Parket in Vriezenveen. Daar vind je een kleurstraat voor houten vloeren. Je kunt daar op basis van jouw smaak en wensen een persoonlijke houten vloer laten maken.

Gaat een houten vloer niet ten koste van de natuur?

Voor een houten vloer moeten natuurlijk bomen gekapt worden. Maar de betere aanbieders van parketvloeren houden tegenwoordig rekening met de natuur waarvan ze afhankelijk zijn. Neem bijvoorbeeld Beboparket waar we het net over hadden. Voor elke boom die ze daar verwerken in een houten vloer, planten ze een nieuwe boom terug

Aan een houten vloer hangt zeker een stevig prijskaartje?

Dat was vroeger inderdaad het geval. Tegenwoordig zijn er echter ook volop houten vloeren voor vriendelijke prijzen verkrijgbaar. Zo kwamen we bij Beboparket houten kloostervloeren tegen voor de prijs die je normaal alleen kent van een laminaatvloer. Je hoeft je dus niet te beperken tot de woonkamer, maar kunt bijvoorbeeld ook je slaapkamer of zolder voorzien van een parketvloer!

Your favoritFavor it
0x FAVORED
DelenPinterest
comments powered by Disqus
 

Dailytrend

 

Opruimen met een opruimcoach

Opruimen met een opruimcoach
Drie dagen afwas op het aanrecht, een stoel vol gedragen kleding en overal boeken en tijdschriften. Herkenbaar? Professional organizer Carina kwam bij me langs en deelde haar tips en tricks.

Je huis inrichten? Deze 5 tips helpen je

Je huis inrichten? Deze 5 tips helpen je
Je kent ze wel. De perfect gestylde huizen. Vanuit woonbladen, woonprogramma’s of bij die vriendin die alles tot in de perfectie gestyled heeft. Om jaloers op te worden…. Of toch niet?

Blikvangers in huis

Blikvangers in huis
Een huis wordt altijd net wat specialer wanneer er opvallende en mooie items te zien zijn. Ik houd wel van deze blikvangers. Ik heb mijn vier favoriete blikvangers verzameld. Ik laat ze graag aan je zien.

Interieurtrends 2018

Interieurtrends  2018
In dit blogartikel neem ik je mee in de interieurtrends. Welke kleuren en materialen zien we in 2018? Wat nemen we mee uit 2017 en wat is echt passé? De grootste verandering is dat zwart zijn populariteit verliest en bruin deze plaats inneemt. Bruin staat voor vintage en natuurlijke materialen. Zwart zie je nog wel als accentkleur.