Ontdek of een houten vloer bij jou past

Houten vloeren zijn nog altijd ongekend populair. Twijfel je of zo’n vloer bij jouw huis past? We zetten de vijf meest gestelde vragen over houten vloeren voor je op een rij!

Wat is de kracht van een houten vloer?

Tja, als je ooit een houten vloer hebt gehad, dan weet je het. Je voelt de noesten onder je voet. Elke plank heeft een eigen houttekening. Dat geeft jouw woning automatisch karakter en sfeer. Bereid je dus maar voor op de complimenten van jouw gasten. Een houten vloer geeft namelijk iedereen een wow-gevoel.

Welke houtsoort is het beste voor een houten vloer?

Houten vloeren worden van diverse houtsoorten gemaakt. De ene soort is niet beter dan de ander. De vraag is meer: wat past bij jou? Houd je van een rustige uitstraling, dan is eiken lamelparket een aanrader. Zo’n vloer is bovendien geschikt voor vloerverwarming. Mag een vloer van jou een uitgesproken look hebben? Dan is een massief eiken houten vloer wat voor jou. De planken van deze vloer worden gezaagd uit antieke balken. Ze zijn onverwoestbaar en worden geschaafd en geschuurd met veer en groef rondom. Dat maakt zo’n massief eiken houten vloer een echte eyecatcher in jouw woning.

En hoe zit het met de kleur en de afwerking van een houten vloer?

Ook daarin heb je volop keuze. Wil je een white wash parketvloer een vergrijsde houten vloer? De keuze is tegenwoordig ongekend. Je kunt zelfs jouw houten vloer helemaal customizen. Dat doen ze bijvoorbeeld bij Bebo Parket in Vriezenveen. Daar vind je een kleurstraat voor houten vloeren. Je kunt daar op basis van jouw smaak en wensen een persoonlijke houten vloer laten maken.

Gaat een houten vloer niet ten koste van de natuur?

Voor een houten vloer moeten natuurlijk bomen gekapt worden. Maar de betere aanbieders van parketvloeren houden tegenwoordig rekening met de natuur waarvan ze afhankelijk zijn. Neem bijvoorbeeld Beboparket waar we het net over hadden. Voor elke boom die ze daar verwerken in een houten vloer, planten ze een nieuwe boom terug

Aan een houten vloer hangt zeker een stevig prijskaartje?

Dat was vroeger inderdaad het geval. Tegenwoordig zijn er echter ook volop houten vloeren voor vriendelijke prijzen verkrijgbaar. Zo kwamen we bij Beboparket houten kloostervloeren tegen voor de prijs die je normaal alleen kent van een laminaatvloer. Je hoeft je dus niet te beperken tot de woonkamer, maar kunt bijvoorbeeld ook je slaapkamer of zolder voorzien van een parketvloer!

Your favoritFavor it
0x FAVORED
DelenPinterest
comments powered by Disqus
 

Dailytrend

 

Met deze accessoires van Action maak ik mijn huis helemaal af

Met deze accessoires van Action maak ik mijn huis helemaal af
Action is een winkel waar ik altijd meer koop dan ik gepland had. Ik koop er graag dingen voor het huishouden, maar ze hebben ook veel leuke woonaccessoires. Deze woonaccessoires van Action maken mijn huis écht af!

Inspiratie nodig? Op deze plekken op Pinterest zit je goed!

Inspiratie nodig? Op deze plekken op Pinterest zit je goed!
Als ik eenmaal op Pinterest belandt, heb ik de neiging om te verdwalen. En als ik niet verdwaal, begin ik te dromen van al het moois wat ik tegenkom. Wat je ook zoekt, er is weinig wat niet te vinden is op Pinterest. Tussen alle accounts door heb ik wat fashionista’s geselecteerd die een account hebben om blij van te worden.

Je interieur in winterse stijlen

Je interieur in winterse stijlen
Nog even en de winter begint weer. Je verandert je kleding, dus waarom zou je ook niet wat wintersfeer in je huis creëren? Ik geef je hiervoor vijf tips, blijf vooral even lezen dus.

Heerlijk ontspannen met hippe handdoek

Heerlijk ontspannen met hippe handdoek
De badkamer kan er nog zo mooi uitzien, als de handdoeken niet zacht en comfortabel zijn, mis je toch een stukje warmte. En dat is jammer in deze koude wintermaanden. Gelukkig zijn de badhanddoeken op Hippehanddoeken.nl heerlijk zacht en super absorberend. En… je kunt ze zelfs personaliseren door ze te borduren!