Ontdek of een houten vloer bij jou past

Houten vloeren zijn nog altijd ongekend populair. Twijfel je of zo’n vloer bij jouw huis past? We zetten de vijf meest gestelde vragen over houten vloeren voor je op een rij!

Wat is de kracht van een houten vloer?

Tja, als je ooit een houten vloer hebt gehad, dan weet je het. Je voelt de noesten onder je voet. Elke plank heeft een eigen houttekening. Dat geeft jouw woning automatisch karakter en sfeer. Bereid je dus maar voor op de complimenten van jouw gasten. Een houten vloer geeft namelijk iedereen een wow-gevoel.

Welke houtsoort is het beste voor een houten vloer?

Houten vloeren worden van diverse houtsoorten gemaakt. De ene soort is niet beter dan de ander. De vraag is meer: wat past bij jou? Houd je van een rustige uitstraling, dan is eiken lamelparket een aanrader. Zo’n vloer is bovendien geschikt voor vloerverwarming. Mag een vloer van jou een uitgesproken look hebben? Dan is een massief eiken houten vloer wat voor jou. De planken van deze vloer worden gezaagd uit antieke balken. Ze zijn onverwoestbaar en worden geschaafd en geschuurd met veer en groef rondom. Dat maakt zo’n massief eiken houten vloer een echte eyecatcher in jouw woning.

En hoe zit het met de kleur en de afwerking van een houten vloer?

Ook daarin heb je volop keuze. Wil je een white wash parketvloer een vergrijsde houten vloer? De keuze is tegenwoordig ongekend. Je kunt zelfs jouw houten vloer helemaal customizen. Dat doen ze bijvoorbeeld bij Bebo Parket in Vriezenveen. Daar vind je een kleurstraat voor houten vloeren. Je kunt daar op basis van jouw smaak en wensen een persoonlijke houten vloer laten maken.

Gaat een houten vloer niet ten koste van de natuur?

Voor een houten vloer moeten natuurlijk bomen gekapt worden. Maar de betere aanbieders van parketvloeren houden tegenwoordig rekening met de natuur waarvan ze afhankelijk zijn. Neem bijvoorbeeld Beboparket waar we het net over hadden. Voor elke boom die ze daar verwerken in een houten vloer, planten ze een nieuwe boom terug

Aan een houten vloer hangt zeker een stevig prijskaartje?

Dat was vroeger inderdaad het geval. Tegenwoordig zijn er echter ook volop houten vloeren voor vriendelijke prijzen verkrijgbaar. Zo kwamen we bij Beboparket houten kloostervloeren tegen voor de prijs die je normaal alleen kent van een laminaatvloer. Je hoeft je dus niet te beperken tot de woonkamer, maar kunt bijvoorbeeld ook je slaapkamer of zolder voorzien van een parketvloer!

Your favoritFavor it
0x FAVORED
DelenPinterest
comments powered by Disqus
 

Dailytrend

 

Kozijnen: hout of toch kunststof?

Kozijnen: hout of toch kunststof?
Als je kozijnen aan vervanging toe zijn, kom je voor de keuze te staan: nemen we houten kozijnen of kunststof kozijnen? Wat zijn eigenlijk de voor- en nadelen van beide opties?

Minimaliseren doe je zo

Minimaliseren doe je zo
“Een opgeruimd huis, is een opgeruimd hoofd” wordt weleens gezegd. Deels klopt het, want veel spullen zorgen voor stress. Vind jij dat je te veel spullen hebt en wil je daar verandering in brengen? Dan kun je minimaliseren, waarvoor ik je in dit artikel vier tips geef.

Zelf een muur schilderen? Deze spullen heb je nodig!

Zelf een muur schilderen? Deze spullen heb je nodig!
Het is helemaal van nu om regelmatig de verfkwast te pakken en éen of meerdere muren in je huis van een mooie (trend)kleur te voorzien. Wil jij ook eens een andere kleur, pak dan zelf de kwast en… deze spullen die je ook nodig hebt om een muur te schilderen.

Een landelijke woonstijl creëren

Een landelijke woonstijl creëren
Een landelijke woonstijl is bij velen erg populair. Dat is niet voor niets, want het straalt veel rust en openheid uit. De stijl wordt gekenmerkt door natuurlijke kleuren en materialen zoals robuust hout en stoere accenten van metaal en leer. Zou jij ook een (meer) landelijke woonstijl in je huis willen? De vier ideeën in dit artikel helpen je alvast op weg.