Minimaliseren doe je zo


“Een opgeruimd huis, is een opgeruimd hoofd” wordt weleens gezegd. Deels klopt het, want veel spullen zorgen voor stress. Vind jij dat je te veel spullen hebt en wil je daar verandering in brengen? Dan kun je minimaliseren, waarvoor ik je in dit artikel vier tips geef.

Welk doel heb je?

Ga na welk doel je met het minimaliseren voor ogen hebt. Wil je minimaliseren omdat je te weinig ruimte hebt voor je spullen of geeft het te veel stress? Met een doel voor ogen, ben je vaak gemotiveerder en houd je het ook langer vol.

Weggooien of houden?
Bewaar spullen waar je blij van wordt of die een nuttige functie hebben. Ik hoor regelmatig dat mensen kasten vol kleding hebben, terwijl ze maar een aantal kledingstukken dragen. Hoe komt dat? Ze vinden deze kleding fijn, mooi of het heeft een emotionele waarde.
Stel jezelf de vragen: draag ik dit/doe ik hier iets mee en word ik hier blij van? Als je antwoord op één van beide vragen nee is, dan kun je het op de ‘weggeefstapel’ doen. Anders kun je het houden.

Delen met mijn familie- en vriendenkring?
Als je aan het minimaliseren ben, moet je het vooral met je naaste omgeving delen. Wat je vooral niet wilt, is dat je moeder of tante met een tas vol woonaccessoires aankomt die ze niet meer gebruikt. Wees duidelijk en leg uit wat minimaliseren (voor jou) betekent. Dat geeft gelijk duidelijkheid.

Hoe houd je het geminimaliseerd?
Nu je veel hebt weggedaan, kun je wel weer een schattig woonaccessoire een nieuwe jurk kopen. Fout! Juist door deze gedachte komt je huis langzaam weer vol met overbodige spullen. Als je iets wilt kopen, is de belangrijkste vraag die je moet stellen: Heb ik het echt nodig? Is je antwoord ‘nee’, dan moet je het vooral niet kopen.

Ben je al overtuigd? Laat jouw ultieme tips op het gebied van minimaliseren weten.

Your favoritFavor it
0x FAVORED
DelenPinterest
comments powered by Disqus
 
1

Margriet

Margriet is een enthousiaste logopedist. Behalve van haar werk, houdt ze ook van interieur, schrijven, shoppen en mooie boeken. Trends en tips deelt ze graag met jou op Dailytrend.

 

Opruimen met een opruimcoach

Opruimen met een opruimcoach
Drie dagen afwas op het aanrecht, een stoel vol gedragen kleding en overal boeken en tijdschriften. Herkenbaar? Professional organizer Carina kwam bij me langs en deelde haar tips en tricks.

Hoe geef je een slaapkamer een nieuwe look voor … euro?

Hoe geef je een slaapkamer een nieuwe look voor … euro?
In dit artikel kun je zien hoe ik mijn slaapkamer een nieuwe look wil geven voor een heel mooi bedrag. Lees en kijk je mee?

Originele manieren om je cadeaus in te pakken

Originele manieren om je cadeaus in te pakken
Een maand geleden was mijn vriend jarig. In de maanden ervoor had ik een heleboel leuke en nuttige cadeautjes verzameld. Ik kwam op het idee om deze leuk in te pakken. Zodat niet het alleen het uitpakken een feestje zou worden, maar ook het geven. Het geven van saai ingepakte cadeaus zijn verleden tijd na het lezen van dit artikel. Ik laat je vandaag zien hoe je op een makkelijke en snelle manier je geschenken leuk in kunt pakken.

Je huis inrichten? Deze 5 tips helpen je

Je huis inrichten? Deze 5 tips helpen je
Je kent ze wel. De perfect gestylde huizen. Vanuit woonbladen, woonprogramma’s of bij die vriendin die alles tot in de perfectie gestyled heeft. Om jaloers op te worden…. Of toch niet?