Minimaliseren doe je zo


“Een opgeruimd huis, is een opgeruimd hoofd” wordt weleens gezegd. Deels klopt het, want veel spullen zorgen voor stress. Vind jij dat je te veel spullen hebt en wil je daar verandering in brengen? Dan kun je minimaliseren, waarvoor ik je in dit artikel vier tips geef.

Welk doel heb je?

Ga na welk doel je met het minimaliseren voor ogen hebt. Wil je minimaliseren omdat je te weinig ruimte hebt voor je spullen of geeft het te veel stress? Met een doel voor ogen, ben je vaak gemotiveerder en houd je het ook langer vol.

Weggooien of houden?
Bewaar spullen waar je blij van wordt of die een nuttige functie hebben. Ik hoor regelmatig dat mensen kasten vol kleding hebben, terwijl ze maar een aantal kledingstukken dragen. Hoe komt dat? Ze vinden deze kleding fijn, mooi of het heeft een emotionele waarde.
Stel jezelf de vragen: draag ik dit/doe ik hier iets mee en word ik hier blij van? Als je antwoord op één van beide vragen nee is, dan kun je het op de ‘weggeefstapel’ doen. Anders kun je het houden.

Delen met mijn familie- en vriendenkring?
Als je aan het minimaliseren ben, moet je het vooral met je naaste omgeving delen. Wat je vooral niet wilt, is dat je moeder of tante met een tas vol woonaccessoires aankomt die ze niet meer gebruikt. Wees duidelijk en leg uit wat minimaliseren (voor jou) betekent. Dat geeft gelijk duidelijkheid.

Hoe houd je het geminimaliseerd?
Nu je veel hebt weggedaan, kun je wel weer een schattig woonaccessoire een nieuwe jurk kopen. Fout! Juist door deze gedachte komt je huis langzaam weer vol met overbodige spullen. Als je iets wilt kopen, is de belangrijkste vraag die je moet stellen: Heb ik het echt nodig? Is je antwoord ‘nee’, dan moet je het vooral niet kopen.

Ben je al overtuigd? Laat jouw ultieme tips op het gebied van minimaliseren weten.

Your favoritFavor it
0x FAVORED
DelenPinterest
comments powered by Disqus
 
1

Margriet

Margriet is een enthousiaste logopedist. Behalve van haar werk, houdt ze ook van interieur, schrijven, shoppen en mooie boeken. Trends en tips deelt ze graag met jou op Dailytrend.

 

Opruimen met een opruimcoach

Opruimen met een opruimcoach
Drie dagen afwas op het aanrecht, een stoel vol gedragen kleding en overal boeken en tijdschriften. Herkenbaar? Professional organizer Carina kwam bij me langs en deelde haar tips en tricks.

Zo geef je jezelf én je omgeving een boost

Zo geef je jezelf én je omgeving een boost
Op zoek naar meer energie en een gezond gevoel? Dan kun je natuurlijk vitaminetabletten slikken, actief gaan sporten of veel groente en fruit eten. Maar het kan ook anders. Hoe? We vertellen er meer over in dit artikel.

Je huis inrichten? Deze 5 tips helpen je

Je huis inrichten? Deze 5 tips helpen je
Je kent ze wel. De perfect gestylde huizen. Vanuit woonbladen, woonprogramma’s of bij die vriendin die alles tot in de perfectie gestyled heeft. Om jaloers op te worden…. Of toch niet?

De leukste behangen voor de kinderkamer

De leukste behangen voor de kinderkamer
Kinderkamers; je vindt ze in alle soorten en maten. Stoere jongenskamers met auto’s op de muur en felle kleuren. Of meidenkamers met zachte roze tinten en allerlei frutsels. Er zijn genoeg thema’s te bedenken voor kinderkamers. Hiervoor zijn genoeg leuke behangsoorten te vinden. Kijk je met me mee?