Minimaliseren doe je zo


“Een opgeruimd huis, is een opgeruimd hoofd” wordt weleens gezegd. Deels klopt het, want veel spullen zorgen voor stress. Vind jij dat je te veel spullen hebt en wil je daar verandering in brengen? Dan kun je minimaliseren, waarvoor ik je in dit artikel vier tips geef.

Welk doel heb je?

Ga na welk doel je met het minimaliseren voor ogen hebt. Wil je minimaliseren omdat je te weinig ruimte hebt voor je spullen of geeft het te veel stress? Met een doel voor ogen, ben je vaak gemotiveerder en houd je het ook langer vol.

Weggooien of houden?
Bewaar spullen waar je blij van wordt of die een nuttige functie hebben. Ik hoor regelmatig dat mensen kasten vol kleding hebben, terwijl ze maar een aantal kledingstukken dragen. Hoe komt dat? Ze vinden deze kleding fijn, mooi of het heeft een emotionele waarde.
Stel jezelf de vragen: draag ik dit/doe ik hier iets mee en word ik hier blij van? Als je antwoord op één van beide vragen nee is, dan kun je het op de ‘weggeefstapel’ doen. Anders kun je het houden.

Delen met mijn familie- en vriendenkring?
Als je aan het minimaliseren ben, moet je het vooral met je naaste omgeving delen. Wat je vooral niet wilt, is dat je moeder of tante met een tas vol woonaccessoires aankomt die ze niet meer gebruikt. Wees duidelijk en leg uit wat minimaliseren (voor jou) betekent. Dat geeft gelijk duidelijkheid.

Hoe houd je het geminimaliseerd?
Nu je veel hebt weggedaan, kun je wel weer een schattig woonaccessoire een nieuwe jurk kopen. Fout! Juist door deze gedachte komt je huis langzaam weer vol met overbodige spullen. Als je iets wilt kopen, is de belangrijkste vraag die je moet stellen: Heb ik het echt nodig? Is je antwoord ‘nee’, dan moet je het vooral niet kopen.

Ben je al overtuigd? Laat jouw ultieme tips op het gebied van minimaliseren weten.

Your favoritFavor it
0x FAVORED
DelenPinterest
comments powered by Disqus
 
1

Margriet

Margriet is een enthousiaste logopedist. Behalve van haar werk, houdt ze ook van interieur, schrijven, shoppen en mooie boeken. Trends en tips deelt ze graag met jou op Dailytrend.

 

“Vrijwilligerswerk voor Adullam verrijkt mijn leven”

“Vrijwilligerswerk voor Adullam verrijkt mijn leven”
“Kijk, hier ging mijn dochtertje Willieze altijd met een van de bewoners vissen op badeendjes,” vertelt vrijwilligster Hanna Riezebos-Kloosterman (31) bij de vijver van de balkontuin van Muiderheim. Ze betrok haar kinderen al jong bij het vrijwilligerswerk voor gehandicapten.

Hun enthousiasme en vrolijkheid raken me

Hun enthousiasme en vrolijkheid raken me
“Ze zijn zo enthousiast, zo vrolijk. Ja, ze staan echt positief in het leven”, zegt Gerline Pullen (18), tweedejaars leerling SAW-BBL (Medewerker Maatschappelijke Zorg – Beroepsbegeleidende Leerweg) Maasheim dagactiviteiten. Ooit dacht ze dat ze onderwijsassistente wilde worden. Die studie volgde ze ook. Totdat ze in aanraking kwam met kinderen met een beperking. Na een meeloopdag bij Adullam wist ze het zeker: ik ga switchen, vertelt ze. En daar heeft ze absoluut geen spijt van.

Originele manieren om je cadeaus in te pakken

Originele manieren om je cadeaus in te pakken
Een maand geleden was mijn vriend jarig. In de maanden ervoor had ik een heleboel leuke en nuttige cadeautjes verzameld. Ik kwam op het idee om deze leuk in te pakken. Zodat niet het alleen het uitpakken een feestje zou worden, maar ook het geven. Het geven van saai ingepakte cadeaus zijn verleden tijd na het lezen van dit artikel. Ik laat je vandaag zien hoe je op een makkelijke en snelle manier je geschenken leuk in kunt pakken.

De leukste behangen voor de kinderkamer

De leukste behangen voor de kinderkamer
Kinderkamers; je vindt ze in alle soorten en maten. Stoere jongenskamers met auto’s op de muur en felle kleuren. Of meidenkamers met zachte roze tinten en allerlei frutsels. Er zijn genoeg thema’s te bedenken voor kinderkamers. Hiervoor zijn genoeg leuke behangsoorten te vinden. Kijk je met me mee?