Minimaliseren doe je zo


“Een opgeruimd huis, is een opgeruimd hoofd” wordt weleens gezegd. Deels klopt het, want veel spullen zorgen voor stress. Vind jij dat je te veel spullen hebt en wil je daar verandering in brengen? Dan kun je minimaliseren, waarvoor ik je in dit artikel vier tips geef.

Welk doel heb je?

Ga na welk doel je met het minimaliseren voor ogen hebt. Wil je minimaliseren omdat je te weinig ruimte hebt voor je spullen of geeft het te veel stress? Met een doel voor ogen, ben je vaak gemotiveerder en houd je het ook langer vol.

Weggooien of houden?
Bewaar spullen waar je blij van wordt of die een nuttige functie hebben. Ik hoor regelmatig dat mensen kasten vol kleding hebben, terwijl ze maar een aantal kledingstukken dragen. Hoe komt dat? Ze vinden deze kleding fijn, mooi of het heeft een emotionele waarde.
Stel jezelf de vragen: draag ik dit/doe ik hier iets mee en word ik hier blij van? Als je antwoord op één van beide vragen nee is, dan kun je het op de ‘weggeefstapel’ doen. Anders kun je het houden.

Delen met mijn familie- en vriendenkring?
Als je aan het minimaliseren ben, moet je het vooral met je naaste omgeving delen. Wat je vooral niet wilt, is dat je moeder of tante met een tas vol woonaccessoires aankomt die ze niet meer gebruikt. Wees duidelijk en leg uit wat minimaliseren (voor jou) betekent. Dat geeft gelijk duidelijkheid.

Hoe houd je het geminimaliseerd?
Nu je veel hebt weggedaan, kun je wel weer een schattig woonaccessoire een nieuwe jurk kopen. Fout! Juist door deze gedachte komt je huis langzaam weer vol met overbodige spullen. Als je iets wilt kopen, is de belangrijkste vraag die je moet stellen: Heb ik het echt nodig? Is je antwoord ‘nee’, dan moet je het vooral niet kopen.

Ben je al overtuigd? Laat jouw ultieme tips op het gebied van minimaliseren weten.

Your favoritFavor it
0x FAVORED
DelenPinterest
comments powered by Disqus
 
1

Margriet

Margriet is een enthousiaste logopedist. Behalve van haar werk, houdt ze ook van interieur, schrijven, shoppen en mooie boeken. Trends en tips deelt ze graag met jou op Dailytrend.

 

Mijn wishlist voor in huis

Mijn wishlist voor in huis
Die mooie stoel die ik al lang op het oog heb, die iets te dure lamp of een roze kussen dat prachtig zal staan op mijn bank. Deze items (en nog meer) staan allemaal op mijn wishlist die ik vandaag met jullie deel.

Boeken als decoratie

Boeken als decoratie
Vorige week liep ik langs eén van mijn favoriete woonwinkels. Ik zag in de etalage wat boeken die leuk in het interieur verwerkt waren. Ik was meteen geïnspireerd en ging op zoek naar meer manieren om boeken als decoratie te gebruiken. De leukste ideeën die ik gevonden heb, deel ik met jou!

Zelf een muur schilderen? Deze spullen heb je nodig!

Zelf een muur schilderen? Deze spullen heb je nodig!
Het is helemaal van nu om regelmatig de verfkwast te pakken en éen of meerdere muren in je huis van een mooie (trend)kleur te voorzien. Wil jij ook eens een andere kleur, pak dan zelf de kwast en… deze spullen die je ook nodig hebt om een muur te schilderen.

Opruimen met een opruimcoach

Opruimen met een opruimcoach
Drie dagen afwas op het aanrecht, een stoel vol gedragen kleding en overal boeken en tijdschriften. Herkenbaar? Professional organizer Carina kwam bij me langs en deelde haar tips en tricks.