Kleden, kurk en donkere kleuren

Over een kleedje op de vloer, mokken met een warme jas van kurk en meer warme wintertrends.

 

Tekst: Annemieke van den Berg

Beeld: iStock

 

Afgelopen zomer was het streepdessin in de mode niet te missen. Ook op woongebied zijn streepjes een populair dessin. Vaak wordt gedacht aan een horizontaal streeppatroon, maar ze kunnen ook schuin lopen. Met strepen op wand of vloer valt optisch veel te bereiken: je kunt er een ruimte groter of (met een brede streep) juist kleiner door laten lijken. Kies voor een stijlvolle decoratie met gestreept bedtextiel, gestreepte kussens, vazen of plaids. En voor wie durft: al eens gedacht aan een schuin streeppatroon op de muur?

De seventies

Stukje bij beetje lijken de jaren 70 te herleven in de Nederlandse woonkamers. Na de macraméplantenhangers –zelfs de Xenos verkoopt ze tegenwoordig–, cactussen en kuipstoelen duikt ook kurk weer op. Tafeltjes, krukjes, woondecoratie of complete wanden of vloeren van kurk: het kan allemaal. Dit 100 procent natuurlijke materiaal wordt ook toegepast op bijvoorbeeld theepotten en mokken. Een goede combinatie, want kurk heeft een warmte-isolerende werking.

Schrootjes

Welke jaren-70-trend is de volgende? Wie weet timmeren we straks weer schrootjes op de muur. Op het kleed Gladde vloeren zijn mooi en praktisch, maar met een vloerkleed maak je de woon- of slaapkamer net even wat warmer. Zeker vloerkleden met ronde en organische vormen zetten dit seizoen de toon.

Harmonie

Een tip voor wie een vloerkleed wil neerleggen: zorg ervoor dat de meubels, zoals de bank en de salontafel, allemaal op het kleed staan. Dat zorgt voor rust en harmonie. Er zijn talloze soorten vloerkleden verkrijgbaar: behalve de klassieke, moderne of landelijke varianten heb je ook vintage vloerkleden of rozenkelims met vaak expressieve kleuren. Zie bijvoorbeeld de website rozenkelim.nl.

Donkere dagen

Diepe kleuren die goed passen bij de winterperiode zijn donkergroen, donkerbruin en donkerblauw. Toegepast als bijvoorbeeld meubelbekleding of op de wanden zijn deze tinten een trend in het interieur. De kleuren combineren goed met hout en stoere gebreide of wollen stoffen. Overigens hoef je voor een groene look echt niet een hele muur in die kleur te verven. Ook door middel van (veel) kamerplanten kun je (donker)groen op een eenvoudige manier in huis halen. Te donker allemaal? Ook aardetinten, zoals terracotta, zijn heel 2017

Your favoritFavor it
1x FAVORED
DelenPinterest
comments powered by Disqus
 
1

Redactie

Dailytrend is speciaal bedoeld voor vrouwen die op de hoogte willen blijven van de laatste trends op het gebied van Fashion, Wonen en Kids.

 

Het gasverbruik van een gashaard

Het gasverbruik van een gashaard
Sta je op het punt om een gashaard aan te schaffen, maar wil je eerst nog weten wat je aan kosten kunt verwachten die gepaard gaan met het gebruik van een gashaard? Helaas is het lastig om hier een goede inschatting van te maken, aangezien dat van vele factoren afhankelijk is. Toch gaan we proberen om een zo goed mogelijke indicatie te geven van het gasverbruik van een gashaard en de bijkomende kosten.

Hoe geef je een slaapkamer een nieuwe look voor … euro?

Hoe geef je een slaapkamer een nieuwe look voor … euro?
In dit artikel kun je zien hoe ik mijn slaapkamer een nieuwe look wil geven voor een heel mooi bedrag. Lees en kijk je mee?

Blikvangers in huis

Blikvangers in huis
Een huis wordt altijd net wat specialer wanneer er opvallende en mooie items te zien zijn. Ik houd wel van deze blikvangers. Ik heb mijn vier favoriete blikvangers verzameld. Ik laat ze graag aan je zien.

Opruimen met een opruimcoach

Opruimen met een opruimcoach
Drie dagen afwas op het aanrecht, een stoel vol gedragen kleding en overal boeken en tijdschriften. Herkenbaar? Professional organizer Carina kwam bij me langs en deelde haar tips en tricks.