Kleden, kurk en donkere kleuren

Over een kleedje op de vloer, mokken met een warme jas van kurk en meer warme wintertrends.

 

Tekst: Annemieke van den Berg

Beeld: iStock

 

Afgelopen zomer was het streepdessin in de mode niet te missen. Ook op woongebied zijn streepjes een populair dessin. Vaak wordt gedacht aan een horizontaal streeppatroon, maar ze kunnen ook schuin lopen. Met strepen op wand of vloer valt optisch veel te bereiken: je kunt er een ruimte groter of (met een brede streep) juist kleiner door laten lijken. Kies voor een stijlvolle decoratie met gestreept bedtextiel, gestreepte kussens, vazen of plaids. En voor wie durft: al eens gedacht aan een schuin streeppatroon op de muur?

De seventies

Stukje bij beetje lijken de jaren 70 te herleven in de Nederlandse woonkamers. Na de macraméplantenhangers –zelfs de Xenos verkoopt ze tegenwoordig–, cactussen en kuipstoelen duikt ook kurk weer op. Tafeltjes, krukjes, woondecoratie of complete wanden of vloeren van kurk: het kan allemaal. Dit 100 procent natuurlijke materiaal wordt ook toegepast op bijvoorbeeld theepotten en mokken. Een goede combinatie, want kurk heeft een warmte-isolerende werking.

Schrootjes

Welke jaren-70-trend is de volgende? Wie weet timmeren we straks weer schrootjes op de muur. Op het kleed Gladde vloeren zijn mooi en praktisch, maar met een vloerkleed maak je de woon- of slaapkamer net even wat warmer. Zeker vloerkleden met ronde en organische vormen zetten dit seizoen de toon.

Harmonie

Een tip voor wie een vloerkleed wil neerleggen: zorg ervoor dat de meubels, zoals de bank en de salontafel, allemaal op het kleed staan. Dat zorgt voor rust en harmonie. Er zijn talloze soorten vloerkleden verkrijgbaar: behalve de klassieke, moderne of landelijke varianten heb je ook vintage vloerkleden of rozenkelims met vaak expressieve kleuren. Zie bijvoorbeeld de website rozenkelim.nl.

Donkere dagen

Diepe kleuren die goed passen bij de winterperiode zijn donkergroen, donkerbruin en donkerblauw. Toegepast als bijvoorbeeld meubelbekleding of op de wanden zijn deze tinten een trend in het interieur. De kleuren combineren goed met hout en stoere gebreide of wollen stoffen. Overigens hoef je voor een groene look echt niet een hele muur in die kleur te verven. Ook door middel van (veel) kamerplanten kun je (donker)groen op een eenvoudige manier in huis halen. Te donker allemaal? Ook aardetinten, zoals terracotta, zijn heel 2017

Your favoritFavor it
1x FAVORED
DelenPinterest
comments powered by Disqus
 
1

Redactie

Dailytrend is speciaal bedoeld voor vrouwen die op de hoogte willen blijven van de laatste trends op het gebied van Fashion, Wonen en Kids.

 

De leukste behangen voor de kinderkamer

De leukste behangen voor de kinderkamer
Kinderkamers; je vindt ze in alle soorten en maten. Stoere jongenskamers met auto’s op de muur en felle kleuren. Of meidenkamers met zachte roze tinten en allerlei frutsels. Er zijn genoeg thema’s te bedenken voor kinderkamers. Hiervoor zijn genoeg leuke behangsoorten te vinden. Kijk je met me mee?

Originele manieren om je cadeaus in te pakken

Originele manieren om je cadeaus in te pakken
Een maand geleden was mijn vriend jarig. In de maanden ervoor had ik een heleboel leuke en nuttige cadeautjes verzameld. Ik kwam op het idee om deze leuk in te pakken. Zodat niet het alleen het uitpakken een feestje zou worden, maar ook het geven. Het geven van saai ingepakte cadeaus zijn verleden tijd na het lezen van dit artikel. Ik laat je vandaag zien hoe je op een makkelijke en snelle manier je geschenken leuk in kunt pakken.

“Als ik zie dat deelnemers genieten van de verkoping, dan geniet ik ook!”

“Als ik zie dat deelnemers genieten van de verkoping, dan geniet ik ook!”
“Om eerlijk te zijn zei de verkoping me vroeger niks. Diep in mijn hart vond ik de grote oliebollenactie veel leuker. Maar nu ik het een aantal jaren heb gedaan, ga ik er steeds meer plezier in krijgen. Ook als ik zie hoe de deelnemers ervan genieten, dat is wel heel mooi ja,” glimlacht vrijwilliger Erik Verhoeks (34). Hij is voorzitter van het comité dat de jaarlijkse verkoping op Veldheim in Ede regelt. Daarnaast is hij betrokken bij de grote oliebollenactie.

“Vrijwilligerswerk voor Adullam verrijkt mijn leven”

“Vrijwilligerswerk voor Adullam verrijkt mijn leven”
“Kijk, hier ging mijn dochtertje Willieze altijd met een van de bewoners vissen op badeendjes,” vertelt vrijwilligster Hanna Riezebos-Kloosterman (31) bij de vijver van de balkontuin van Muiderheim. Ze betrok haar kinderen al jong bij het vrijwilligerswerk voor gehandicapten.