Je interieur in winterse stijlen

Nog even en de winter begint weer. Je verandert je kleding, dus waarom zou je ook niet wat wintersfeer in je huis creëren? Ik geef je hiervoor vijf tips, blijf vooral even lezen dus.

Printjes

Door donkere patroontjes toe te voegen aan je interieur, maak je iedere ruimte net iets spannender. Een donkere bloemenprint doet het altijd goed. Houd je niet zo van bloemen? Een bescheiden panter- of tijgerprintje verwerkt in een kussen is ook heel leuk en bovendien staat het winters.

Warme kleuren

Voeg meer warme kleuren toe aan je interieur. Het klinkt heel logisch, maar toch hebben veel mensen zowel in de zomer als in de winter hetzelfde kleurenpalet in huis. Denk bij een winters kleurenpalet aan bordeauxrood, donkergroen of aardetinten zoals bruin en oranje. Maar ook 'oude' kleuren zoals oudroze of oudblauw staan warm in een winters interieur.

Bont of vacht

Dit is misschien wel de meest voor de hand liggende tip. Door (nep)bont toe te voegen aan je interieur maak je de ruimte in één keer klaar voor de winter. De dierenvachtjes staan niet alleen chique, maar zijn ook functioneel doordat ze heerlijk warm zijn. Gooi ze over stoelen, banken of je bed heen. Simpel, maar effectief.

Goud

Door gouden details toe te voegen zoals een gouden spiegel, kandelaars of fotolijstjes krijgt je interieur een hele upgrade terwijl het maar om enkele accessoires gaat. Het oogt chiquer, warmer en wat 'rijker'.

Fluweel

Een heerlijk zachte stof die bovendien heel populair is: fluweel. Vooral in wintermaanden staat dit erg gezellig en warm in huis. Een fluwelen bank kan wat teveel zijn, maar er zijn ook veel leuke fluwelen kussens te koop.

Your favoritFavor it
0x FAVORED
DelenPinterest
comments powered by Disqus
 
1

Margriet

Margriet is een enthousiaste logopedist. Behalve van haar werk, houdt ze ook van interieur, schrijven, shoppen en mooie boeken. Trends en tips deelt ze graag met jou op Dailytrend.

 

Zelf een muur schilderen? Deze spullen heb je nodig!

Zelf een muur schilderen? Deze spullen heb je nodig!
Het is helemaal van nu om regelmatig de verfkwast te pakken en éen of meerdere muren in je huis van een mooie (trend)kleur te voorzien. Wil jij ook eens een andere kleur, pak dan zelf de kwast en… deze spullen die je ook nodig hebt om een muur te schilderen.

Kozijnen: hout of toch kunststof?

Kozijnen: hout of toch kunststof?
Als je kozijnen aan vervanging toe zijn, kom je voor de keuze te staan: nemen we houten kozijnen of kunststof kozijnen? Wat zijn eigenlijk de voor- en nadelen van beide opties?

Opruimen met een opruimcoach

Opruimen met een opruimcoach
Drie dagen afwas op het aanrecht, een stoel vol gedragen kleding en overal boeken en tijdschriften. Herkenbaar? Professional organizer Carina kwam bij me langs en deelde haar tips en tricks.

Een landelijke woonstijl creëren

Een landelijke woonstijl creëren
Een landelijke woonstijl is bij velen erg populair. Dat is niet voor niets, want het straalt veel rust en openheid uit. De stijl wordt gekenmerkt door natuurlijke kleuren en materialen zoals robuust hout en stoere accenten van metaal en leer. Zou jij ook een (meer) landelijke woonstijl in je huis willen? De vier ideeën in dit artikel helpen je alvast op weg.