Zo richt je een klein balkon in

Hoera, de zon schijnt! Dan wil je natuurlijk het liefste buiten zitten. Maar wat nu als je een klein balkon hebt? Dit artikel vertelt hoe je een balkon, hoe klein ook, mooi kunt inrichten.

1. Kies je meubels bewust

Er passen veel meer meubels op je balkon dan je in eerste instantie denkt. Met bijvoorbeeld een kleine bistroset, leuke krukjes of opklapbare stoelen bespaar je al een hoop ruimte. Er bestaan daarnaast handige tuintafels en tuinbars die je aan de railing van de balkon kunt hangen. En wat dacht je van een schaduwdoek in plaats van een parasol? Zo ziet het geheel er een stuk groter uit.

2. Gebruik de muren

Als je decoraties aan de muren of de railing hangt, lijkt je balkon ruimer. Heb je groene vingers? Je kunt ook op een buitenruimte prima verticaal tuinieren! Gebruik daarvoor bij voorkeur een plantenrek dat je aan de muur bevestigt. Dat is niet alleen mooi, zo zijn je muren ook nog eens bedekt, wat je balkon weer groter laat lijken. Tip: op een plantenrek aan de muur kun je natuurlijk ook de bakjes van je moestuin zetten.

3. Gebruik kleur

Je buitenruimte ziet er al snel gezellig uit wanneer je vrolijke kleuren gebruikt. Zet bijvoorbeeld gekleurde bloemen, zoals Fuchsia’s of Viooltjes, in bakken. Verder kun je je tuinmeubels eenvoudig opleuken met kussens en dekens in verschillende kleuren, materialen en stoffen. Ook leuk: gekleurde glazen flessen en lantaarns op je balkon. Of een zwierige slinger vol kleurige lampjes of lampionnen.

4. Kies de juiste ondergrond

Een betonnen ondergrond maakt je buitenruimte over het algemeen niet aantrekkelijk. Leg er daarom houten planken, een tuinkleed of een vlonder neer. Dan ziet het geheel er meteen gezellig uit. Eventueel kun je ook nog kunstgras neerleggen. Zo creëer je dat fijne tuingevoel in een handomdraai ook op je balkon.

Heb jij een balkon? Zo ja, hoe heb je dat ingericht? Laat het weten in een reactie!

Your favoritFavor it
0x FAVORED
DelenPinterest
comments powered by Disqus
 
1

Milou

Milou reist én leest graag lifestyle-artikelen. Maar meer dan alles houdt ze van schrijven. En waarover je graag leest, daarover schrijf je ook graag. Toch?

 

Help de tuin de winter door

Help de tuin de winter door
Binnen is het warm. De houtkachel gloeit, de tochtstrips maken overuren. Maar hoe is het buiten? Met de plantjes en de grassprietjes? Leven ze nog, nu de nachtvorst aanvalt?

Hoe geef je een slaapkamer een nieuwe look voor … euro?

Hoe geef je een slaapkamer een nieuwe look voor … euro?
In dit artikel kun je zien hoe ik mijn slaapkamer een nieuwe look wil geven voor een heel mooi bedrag. Lees en kijk je mee?

Het gasverbruik van een gashaard

Het gasverbruik van een gashaard
Sta je op het punt om een gashaard aan te schaffen, maar wil je eerst nog weten wat je aan kosten kunt verwachten die gepaard gaan met het gebruik van een gashaard? Helaas is het lastig om hier een goede inschatting van te maken, aangezien dat van vele factoren afhankelijk is. Toch gaan we proberen om een zo goed mogelijke indicatie te geven van het gasverbruik van een gashaard en de bijkomende kosten.

Zo kies je het perfecte konijnenhok

Zo kies je het perfecte konijnenhok
Een schattig konijntje uitkiezen is niet zo moeilijk. Maar welk hok past daar nu het beste bij? Dat ontdek je nergens beter dan bij GrootPlezier.nl in Krabbendijke!