Zo richt je een klein balkon in

Hoera, de zon schijnt! Dan wil je natuurlijk het liefste buiten zitten. Maar wat nu als je een klein balkon hebt? Dit artikel vertelt hoe je een balkon, hoe klein ook, mooi kunt inrichten.

1. Kies je meubels bewust

Er passen veel meer meubels op je balkon dan je in eerste instantie denkt. Met bijvoorbeeld een kleine bistroset, leuke krukjes of opklapbare stoelen bespaar je al een hoop ruimte. Er bestaan daarnaast handige tuintafels en tuinbars die je aan de railing van de balkon kunt hangen. En wat dacht je van een schaduwdoek in plaats van een parasol? Zo ziet het geheel er een stuk groter uit.

2. Gebruik de muren

Als je decoraties aan de muren of de railing hangt, lijkt je balkon ruimer. Heb je groene vingers? Je kunt ook op een buitenruimte prima verticaal tuinieren! Gebruik daarvoor bij voorkeur een plantenrek dat je aan de muur bevestigt. Dat is niet alleen mooi, zo zijn je muren ook nog eens bedekt, wat je balkon weer groter laat lijken. Tip: op een plantenrek aan de muur kun je natuurlijk ook de bakjes van je moestuin zetten.

3. Gebruik kleur

Je buitenruimte ziet er al snel gezellig uit wanneer je vrolijke kleuren gebruikt. Zet bijvoorbeeld gekleurde bloemen, zoals Fuchsia’s of Viooltjes, in bakken. Verder kun je je tuinmeubels eenvoudig opleuken met kussens en dekens in verschillende kleuren, materialen en stoffen. Ook leuk: gekleurde glazen flessen en lantaarns op je balkon. Of een zwierige slinger vol kleurige lampjes of lampionnen.

4. Kies de juiste ondergrond

Een betonnen ondergrond maakt je buitenruimte over het algemeen niet aantrekkelijk. Leg er daarom houten planken, een tuinkleed of een vlonder neer. Dan ziet het geheel er meteen gezellig uit. Eventueel kun je ook nog kunstgras neerleggen. Zo creëer je dat fijne tuingevoel in een handomdraai ook op je balkon.

Heb jij een balkon? Zo ja, hoe heb je dat ingericht? Laat het weten in een reactie!

Your favoritFavor it
0x FAVORED
DelenPinterest
comments powered by Disqus
 
1

Milou

Milou reist én leest graag lifestyle-artikelen. Maar meer dan alles houdt ze van schrijven. En waarover je graag leest, daarover schrijf je ook graag. Toch?

 

Een landelijke woonstijl creëren

Een landelijke woonstijl creëren
Een landelijke woonstijl is bij velen erg populair. Dat is niet voor niets, want het straalt veel rust en openheid uit. De stijl wordt gekenmerkt door natuurlijke kleuren en materialen zoals robuust hout en stoere accenten van metaal en leer. Zou jij ook een (meer) landelijke woonstijl in je huis willen? De vier ideeën in dit artikel helpen je alvast op weg.

Deze spullen moet je hebben voor jouw moestuin

Deze spullen moet je hebben voor jouw moestuin
Wie kent ze niet? De populaire moestuintjes van Albert Heijn. Ze zijn er in veel verschillende soorten en in menig vensterbank is een rijtje moestuintjes te zien. Niet alleen de kleine moestuintjes zijn populair, ook de ‘echte’ moestuin wordt steeds geliefder. Hier volgen de benodigdheden die je echt moet hebben als je een moestuin wilt beginnen. En… natuurlijk krijgen jullie ook nog een paar handige tips mee.

Zelf een muur schilderen? Deze spullen heb je nodig!

Zelf een muur schilderen? Deze spullen heb je nodig!
Het is helemaal van nu om regelmatig de verfkwast te pakken en éen of meerdere muren in je huis van een mooie (trend)kleur te voorzien. Wil jij ook eens een andere kleur, pak dan zelf de kwast en… deze spullen die je ook nodig hebt om een muur te schilderen.

Een onderhoudsvriendelijke tuin

Een onderhoudsvriendelijke tuin
De één heeft nu eenmaal groenere vingers dan de ander en sommigen zullen daarom ook meer in de tuin te vinden zijn. Hoewel je misschien wel heel erg van tuinieren houdt, zou het soms toch heel handig zijn om een onderhoudsvriendelijke tuin te hebben. En als je niet zo van tuinieren houdt, maar wel van een mooie tuin, is een onderhoudsvriendelijke tuin helemaal mooi meegenomen. Na het lezen van dit artikel ben jij helemaal op de hoogte van enkele manieren om van jouw tuin een onderhoudsvriendelijke tuin te maken én te houden.