Zo richt je een klein balkon in

Hoera, de zon schijnt! Dan wil je natuurlijk het liefste buiten zitten. Maar wat nu als je een klein balkon hebt? Dit artikel vertelt hoe je een balkon, hoe klein ook, mooi kunt inrichten.

1. Kies je meubels bewust

Er passen veel meer meubels op je balkon dan je in eerste instantie denkt. Met bijvoorbeeld een kleine bistroset, leuke krukjes of opklapbare stoelen bespaar je al een hoop ruimte. Er bestaan daarnaast handige tuintafels en tuinbars die je aan de railing van de balkon kunt hangen. En wat dacht je van een schaduwdoek in plaats van een parasol? Zo ziet het geheel er een stuk groter uit.

2. Gebruik de muren

Als je decoraties aan de muren of de railing hangt, lijkt je balkon ruimer. Heb je groene vingers? Je kunt ook op een buitenruimte prima verticaal tuinieren! Gebruik daarvoor bij voorkeur een plantenrek dat je aan de muur bevestigt. Dat is niet alleen mooi, zo zijn je muren ook nog eens bedekt, wat je balkon weer groter laat lijken. Tip: op een plantenrek aan de muur kun je natuurlijk ook de bakjes van je moestuin zetten.

3. Gebruik kleur

Je buitenruimte ziet er al snel gezellig uit wanneer je vrolijke kleuren gebruikt. Zet bijvoorbeeld gekleurde bloemen, zoals Fuchsia’s of Viooltjes, in bakken. Verder kun je je tuinmeubels eenvoudig opleuken met kussens en dekens in verschillende kleuren, materialen en stoffen. Ook leuk: gekleurde glazen flessen en lantaarns op je balkon. Of een zwierige slinger vol kleurige lampjes of lampionnen.

4. Kies de juiste ondergrond

Een betonnen ondergrond maakt je buitenruimte over het algemeen niet aantrekkelijk. Leg er daarom houten planken, een tuinkleed of een vlonder neer. Dan ziet het geheel er meteen gezellig uit. Eventueel kun je ook nog kunstgras neerleggen. Zo creëer je dat fijne tuingevoel in een handomdraai ook op je balkon.

Heb jij een balkon? Zo ja, hoe heb je dat ingericht? Laat het weten in een reactie!

Your favoritFavor it
0x FAVORED
DelenPinterest
comments powered by Disqus
 
1

Milou

Milou reist én leest graag lifestyle-artikelen. Maar meer dan alles houdt ze van schrijven. En waarover je graag leest, daarover schrijf je ook graag. Toch?

 

Zo ziet mijn ideale tuin eruit

Zo ziet mijn ideale tuin eruit
Ik moet toegeven: écht groene vingers heb ik niet. Maar ik ben wel graag in de tuin te vinden. Voor bloemen en planten zorgen vind ik ook leuk. Stiekem fantaseer ik om die reden over een grote(re), groene en kleurrijke buitenomgeving. In dit artikel vertel ik je meer over mijn ideale tuin!

Hun enthousiasme en vrolijkheid raken me

Hun enthousiasme en vrolijkheid raken me
“Ze zijn zo enthousiast, zo vrolijk. Ja, ze staan echt positief in het leven”, zegt Gerline Pullen (18), tweedejaars leerling SAW-BBL (Medewerker Maatschappelijke Zorg – Beroepsbegeleidende Leerweg) Maasheim dagactiviteiten. Ooit dacht ze dat ze onderwijsassistente wilde worden. Die studie volgde ze ook. Totdat ze in aanraking kwam met kinderen met een beperking. Na een meeloopdag bij Adullam wist ze het zeker: ik ga switchen, vertelt ze. En daar heeft ze absoluut geen spijt van.

De leukste behangen voor de kinderkamer

De leukste behangen voor de kinderkamer
Kinderkamers; je vindt ze in alle soorten en maten. Stoere jongenskamers met auto’s op de muur en felle kleuren. Of meidenkamers met zachte roze tinten en allerlei frutsels. Er zijn genoeg thema’s te bedenken voor kinderkamers. Hiervoor zijn genoeg leuke behangsoorten te vinden. Kijk je met me mee?

“Als ik zie dat deelnemers genieten van de verkoping, dan geniet ik ook!”

“Als ik zie dat deelnemers genieten van de verkoping, dan geniet ik ook!”
“Om eerlijk te zijn zei de verkoping me vroeger niks. Diep in mijn hart vond ik de grote oliebollenactie veel leuker. Maar nu ik het een aantal jaren heb gedaan, ga ik er steeds meer plezier in krijgen. Ook als ik zie hoe de deelnemers ervan genieten, dat is wel heel mooi ja,” glimlacht vrijwilliger Erik Verhoeks (34). Hij is voorzitter van het comité dat de jaarlijkse verkoping op Veldheim in Ede regelt. Daarnaast is hij betrokken bij de grote oliebollenactie.