Zo maak je onkruid wieden makkelijk én leuk!


Hou jij van een mooie tuin of een mooi terras, maar zie je altijd tegen onkruid wieden op? Dat is niet nodig, want er zijn tips waardoor het onkruid wieden een makkelijke én zelfs leuke bezigheid wordt. Ik geef je tips & tricks voor het onkruid wieden in dit artikel.

#1 Wees er zo vroeg mogelijk bij, zodra je jong onkruid ziet verschijnen, verwijder het dan gelijk. Beter vijf minuutjes per dag of per twee dagen, dan een halve dag per maand.

#2 Het voorjaar is de beste tijd om onkruid te wieden. Dat scheelt in de zomer veel werk, dan heb je tijd om lekker van je onkruidvrije tuin te genieten.

#3 Het onkruid breidt zich vooral uit via de wortels. Zorg ervoor dat alle wortels verwijderd worden.

#4 Draag tuinhandschoenen bij het lostrekken van onkruid. Brandnetels en berenklauw kunnen nare plekken en jeuk op de huid veroorzaken.

#5 Schoffelen en wieden is effectiever dan het gebruik van bestrijdingsmiddelen, dus zorg voor het juiste tuingereedschap. Lees voor handig gereedschap nog even verder!

#6 Onkruid in het gazon kun je het beste bestrijden door het gras kort te maaien en veel te bemesten.

#7 Tussen de tegels kunnen de ongewenste plantjes het beste met een voegenkrabber, onkruidborstel of tuinmes verwijderd worden.

Welk gereedschap is er?
Ik kan je vertellen, er is veel gereedschap die je een handje kunnen helpen met onkruid wieden. Een voegenkrabber of voegenborstel is eenvoudig gereedschap, maar je kunt ook een onkruidbrander gebruiken. Sommige mensen gebruiken een hogedrukspuit om hun tegels te ontdoen van onkruid. Er is veel keuze en wanneer je twijfelt, kun je het best bij een winkel om advies vragen.

Ik hoor je denken; wat is er nu zo leuk aan het onkruid wieden? Ik word vooral blij als ik het resultaat ervan zie, dan zie ik waarvoor ik gewerkt heb. En als het buiten mooi weer is, vind ik het ook geen straf om onkruid te wieden, aangezien ik goed gereedschap heb.

Your favoritFavor it
1x FAVORED
DelenPinterest
comments powered by Disqus
 
1

Margriet

Margriet is een enthousiaste logopedist. Behalve van haar werk, houdt ze ook van interieur, schrijven, shoppen en mooie boeken. Trends en tips deelt ze graag met jou op Dailytrend.

 

Zo ziet mijn ideale tuin eruit

Zo ziet mijn ideale tuin eruit
Ik moet toegeven: écht groene vingers heb ik niet. Maar ik ben wel graag in de tuin te vinden. Voor bloemen en planten zorgen vind ik ook leuk. Stiekem fantaseer ik om die reden over een grote(re), groene en kleurrijke buitenomgeving. In dit artikel vertel ik je meer over mijn ideale tuin!

“Vrijwilligerswerk voor Adullam verrijkt mijn leven”

“Vrijwilligerswerk voor Adullam verrijkt mijn leven”
“Kijk, hier ging mijn dochtertje Willieze altijd met een van de bewoners vissen op badeendjes,” vertelt vrijwilligster Hanna Riezebos-Kloosterman (31) bij de vijver van de balkontuin van Muiderheim. Ze betrok haar kinderen al jong bij het vrijwilligerswerk voor gehandicapten.

“Als ik zie dat deelnemers genieten van de verkoping, dan geniet ik ook!”

“Als ik zie dat deelnemers genieten van de verkoping, dan geniet ik ook!”
“Om eerlijk te zijn zei de verkoping me vroeger niks. Diep in mijn hart vond ik de grote oliebollenactie veel leuker. Maar nu ik het een aantal jaren heb gedaan, ga ik er steeds meer plezier in krijgen. Ook als ik zie hoe de deelnemers ervan genieten, dat is wel heel mooi ja,” glimlacht vrijwilliger Erik Verhoeks (34). Hij is voorzitter van het comité dat de jaarlijkse verkoping op Veldheim in Ede regelt. Daarnaast is hij betrokken bij de grote oliebollenactie.