Kweek kruiden in je eigen tuin


Kruiden kweken in je eigen tuin moeilijk? Welnee, dat valt heel erg mee. Welke kruiden zijn nu leuk (en lekker) om te kweken? Waar moet je rekening mee houden als je zelf kruiden gaat kweken? Je komt het te weten als je dit artikel leest.

Als je een bekende en goede smaakmaker zoekt, mag munt zeker niet ontbreken. Groene- of tuinmunt is de meest voorkomende soort, maar je kunt ook verder kijken. Koop een zakje met muntzaadjes en plant het op koele en vochtige plaatsen. Dit kruid heeft de neiging om snel te gaan woekeren, dit kan je voorkomen door het gebruik van potten. Plant munt daarom in een pot en stop de pot in de grond, met de rand er iets bovenuit. Zorg voor voldoende afstand (ca. 25 centimeter) tussen de plantjes en geef ze regelmatig extra voeding.

Houd je van tomaten, spaghetti of pizza? Dan is basilicum een kruid wat je echt moet kweken.  Dit is een eenjarige plant die gevoelig is voor kou. In de herfst en winter kun deze plant daarom het best binnenshuis kweken.

Staan er bij jou regelmatig Indiaanse of Chinese schotels op het menu? Kies dan voor koriander. Dit kruid is erg makkelijk te kweken en daarna meerdere jaren uit zichzelf. Geef een warm en zonnig plekje en houd de plant goed vochtig. Geef welke twee weken wat mest voor een optimaal resultaat.

En… wat is nu belangrijk om te weten?

  • De meeste tuinkruiden groeien het beste in een pot. Als de kruiden in een pot staan, is het belangrijk om te zorgen voor voldoende water wat regelmatig wordt gegeven.

  • De meeste kruiden vragen na het zaaien een warme plek om te kunnen kiemen. Hier zijn speciale  kweekkasjes met bodemverwarming voor te koop, maar er zijn ook leuke alternatieven voor binnen zoals een houten fruitkistje bekleed met krantenpapier.

  • Gebruik een mestsoort die speciaal geschikt is voor kruiden, deze kun je in elk tuincentrum wel kopen.

  • Kruiden kun je het beste oogsten op een droge dag. De blaadjes die in het voorjaar of de nazomer geplukt worden, blijken het lekkerst te zijn.

 Kweek jij ook weleens zelf kruiden? Heb jij nog tips die wat jou betreft onmisbaar zijn?

Your favoritFavor it
0x FAVORED
DelenPinterest
comments powered by Disqus
 
1

Margriet

Margriet is een enthousiaste logopedist. Behalve van haar werk, houdt ze ook van interieur, schrijven, shoppen en mooie boeken. Trends en tips deelt ze graag met jou op Dailytrend.

 

Snelle chocolade- en bosbessenbroodjes (2 varianten)

Snelle chocolade- en bosbessenbroodjes (2 varianten)
Met croissantdeeg kun je veel kanten op: je kunt er croissants van maken, maar ook deze kleine broodjes zijn snel te maken met het deeg. Misschien ken je wel de cinnamon roll of het kaneelbroodje? Die is, zoals de naam het al zegt, gevuld met kaneel. Ik geef je hier twee varianten op, namelijk 1 met chocolade en 1 met bosbessenjam. Allebei zijn ze simpel en snel te maken: binnen 20 minuten staan ze op tafel. Heerlijk bij het ontbijt of bij de koffie! De kleine broodjes zijn het lekkerst als ze net uit de oven zijn. Ik zou zeggen: een blik croissantdeeg halen en maken maar!

Zo ziet mijn ideale tuin eruit

Zo ziet mijn ideale tuin eruit
Ik moet toegeven: écht groene vingers heb ik niet. Maar ik ben wel graag in de tuin te vinden. Voor bloemen en planten zorgen vind ik ook leuk. Stiekem fantaseer ik om die reden over een grote(re), groene en kleurrijke buitenomgeving. In dit artikel vertel ik je meer over mijn ideale tuin!

Zo kies je het perfecte konijnenhok

Zo kies je het perfecte konijnenhok
Een schattig konijntje uitkiezen is niet zo moeilijk. Maar welk hok past daar nu het beste bij? Dat ontdek je nergens beter dan bij GrootPlezier.nl in Krabbendijke!

Help de tuin de winter door

Help de tuin de winter door
Binnen is het warm. De houtkachel gloeit, de tochtstrips maken overuren. Maar hoe is het buiten? Met de plantjes en de grassprietjes? Leven ze nog, nu de nachtvorst aanvalt?