“Vrijwilligerswerk voor Adullam verrijkt mijn leven”

“Vrijwilligerswerk voor Adullam verrijkt mijn leven”
“Kijk, hier ging mijn dochtertje Willieze altijd met een van de bewoners vissen op badeendjes,” vertelt vrijwilligster Hanna Riezebos-Kloosterman (31) bij de vijver van de balkontuin van Muiderheim. Ze betrok haar kinderen al jong bij het vrijwilligerswerk voor gehandicapten.

“Als ik zie dat deelnemers genieten van de verkoping, dan geniet ik ook!”

“Als ik zie dat deelnemers genieten van de verkoping, dan geniet ik ook!”
“Om eerlijk te zijn zei de verkoping me vroeger niks. Diep in mijn hart vond ik de grote oliebollenactie veel leuker. Maar nu ik het een aantal jaren heb gedaan, ga ik er steeds meer plezier in krijgen. Ook als ik zie hoe de deelnemers ervan genieten, dat is wel heel mooi ja,” glimlacht vrijwilliger Erik Verhoeks (34). Hij is voorzitter van het comité dat de jaarlijkse verkoping op Veldheim in Ede regelt. Daarnaast is hij betrokken bij de grote oliebollenactie.

 

Blijf op de hoogte en ontvang updates!

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief met daarin de nieuwste blogs, updates en artikelen. Geniet, waar je ook bent op Dailytrend, van jouw moment.


Hun enthousiasme en vrolijkheid raken me

Hun enthousiasme en vrolijkheid raken me
“Ze zijn zo enthousiast, zo vrolijk. Ja, ze staan echt positief in het leven”, zegt Gerline Pullen (18), tweedejaars leerling SAW-BBL (Medewerker Maatschappelijke Zorg – Beroepsbegeleidende Leerweg) Maasheim dagactiviteiten. Ooit dacht ze dat ze onderwijsassistente wilde worden. Die studie volgde ze ook. Totdat ze in aanraking kwam met kinderen met een beperking. Na een meeloopdag bij Adullam wist ze het zeker: ik ga switchen, vertelt ze. En daar heeft ze absoluut geen spijt van.

Zo ziet mijn ideale tuin eruit

Zo ziet mijn ideale tuin eruit
Ik moet toegeven: écht groene vingers heb ik niet. Maar ik ben wel graag in de tuin te vinden. Voor bloemen en planten zorgen vind ik ook leuk. Stiekem fantaseer ik om die reden over een grote(re), groene en kleurrijke buitenomgeving. In dit artikel vertel ik je meer over mijn ideale tuin!

Kweek kruiden in je eigen tuin

Kweek kruiden in je eigen tuin
Kruiden kweken in je eigen tuin moeilijk? Welnee, dat valt heel erg mee. Welke kruiden zijn nu leuk (en lekker) om te kweken? Waar moet je rekening mee houden als je zelf kruiden gaat kweken? Je komt het te weten als je dit artikel leest.

Zo maak je onkruid wieden makkelijk én leuk!

Zo maak je onkruid wieden makkelijk én leuk!
Houd jij van een mooie tuin of een mooi terras, maar zie je altijd tegen onkruid wieden op? Dat is niet nodig, want er zijn tips waardoor het onkruid wieden een makkelijke én zelfs leuke bezigheid wordt. Ik geef je tips & tricks voor het onkruid wieden in dit artikel.

Help de tuin de winter door

Help de tuin de winter door
Binnen is het warm. De houtkachel gloeit, de tochtstrips maken overuren. Maar hoe is het buiten? Met de plantjes en de grassprietjes? Leven ze nog, nu de nachtvorst aanvalt?

 

Zo kies je het perfecte konijnenhok

Zo kies je het perfecte konijnenhok
Een schattig konijntje uitkiezen is niet zo moeilijk. Maar welk hok past daar nu het beste bij? Dat ontdek je nergens beter dan bij GrootPlezier.nl in Krabbendijke!

Een onderhoudsvriendelijke tuin

Een onderhoudsvriendelijke tuin
De één heeft nu eenmaal groenere vingers dan de ander en sommigen zullen daarom ook meer in de tuin te vinden zijn. Hoewel je misschien wel heel erg van tuinieren houdt, zou het soms toch heel handig zijn om een onderhoudsvriendelijke tuin te hebben. En als je niet zo van tuinieren houdt, maar wel van een mooie tuin, is een onderhoudsvriendelijke tuin helemaal mooi meegenomen. Na het lezen van dit artikel ben jij helemaal op de hoogte van enkele manieren om van jouw tuin een onderhoudsvriendelijke tuin te maken én te houden.

Zo richt je een klein balkon in

Zo richt je een klein balkon in
Hoera, de zon schijnt! Dan wil je natuurlijk het liefste buiten zitten. Maar wat nu als je een klein balkon hebt? Dit artikel vertelt hoe je een balkon, hoe klein ook, mooi kunt inrichten.

Deze spullen moet je hebben voor jouw moestuin

Deze spullen moet je hebben voor jouw moestuin
Wie kent ze niet? De populaire moestuintjes van Albert Heijn. Ze zijn er in veel verschillende soorten en in menig vensterbank is een rijtje moestuintjes te zien. Niet alleen de kleine moestuintjes zijn populair, ook de ‘echte’ moestuin wordt steeds geliefder. Hier volgen de benodigdheden die je echt moet hebben als je een moestuin wilt beginnen. En… natuurlijk krijgen jullie ook nog een paar handige tips mee.

 

Fruit in je tuin

Fruit in je tuin
Het is volop voorjaar. Om daar lekker gebruik van te maken en extra zin in de zomer te krijgen, tover je de tuin om tot fruitparadijs.

De tuin voorjaarklaar

De tuin voorjaarklaar
Terwijl het zonnetje door de wolken priemt en de geur van groen en mest op het land in de lucht hangt, is er niets leukers dan op een zaterdagochtend de tuin klaar te maken voor het voorjaar.

Maak je eigen balkontuin

Maak je eigen balkontuin
Met een balkon kun je meer dan je denkt! Zelfs met een kleine ruimte kun je tuinieren en genieten van het mooie groen. Maar hoe doe je dat? Met deze tips kun jij van je balkon een mooie tuin maken.

Grand finale van de zomer; het buurtfeest

Grand finale van de zomer; het buurtfeest
Hoe was jouw vakantie? Dat is de vraag die momenteel aan iedereen gesteld wordt. Wat is leuker dan bijkletsen op een buurtfeest?

Verrijk de bbq met zomerse ladysalad

Verrijk de bbq met zomerse ladysalad
Een lange zomerse avond, een barbecue en een vuurkorf. Meer is er niet nodig voor een ultiem vakantiegevoel. Laten we het vlees overlaten aan de mannen, die zijn daar uitstekend in, om een goed speklapje of een mals pakketje zalm af te leveren. Maar de dames, die gaan een heerlijke salade maken.