Woontrends 2018

Het jaar 2018 komt alweer steeds dichterbij. En zoals bij elk nieuw jaar, horen ook bij 2018 nieuwe woontrends. Ik kan je vertellen, het zijn woontrends waar ik erg enthousiast van word. Hier komen ze!

Colorblocking

Het komende jaar mag het interieur wat luchtiger en vrolijker. Felle, sprekende kleuren staan centraal en zelfs colorblocking. Je kunt met colorblocking kiezen voor verschillende tinten die bij elkaar horen, maar ook juist heel contrasterende kleuren.

Hout, hout en nog eens hout

Yes, het mag weer! Je houten meubels zijn weer helemaal hip. Hout geeft een ruimte enorm veel sfeer, dus van deze trend word ik echt blij. Combineer verschillende houtsoorten met elkaar. Denk bij hout niet alleen aan meubels, maar ook aan houten accessoires.

Mermaid tegel

Dit wordt in 2018 echt dé vervanger van de witte metrotegel. Mermaid tegels zijn eigenlijk halfronde vormen en ze doen mij heel erg denken aan de zee en het buitenleven. Dat gevoel wil je vast ook in huis. Google maar eens op Mermaid tegels, je zult de mooiste voorbeelden tegenkomen.

Geometrische vormen

Geometrische vormen stonden in 2017 ook al centraal, maar dit blijft in 2018 gelukkig ook nog. Je kunt deze vormen terugvinden in behang, een vloerkleed of je dekbedovertrek. Iets wat hieraan verwant is, is typografie. Mij maak je erg blij met een trend als typografie, want ik houd van letters die mooi vormgegeven zijn.

Kleur!

Je rustige botanische prints kun je vast nog wel laten hangen, maar het past niet helemaal meer in de trends van 2018. Kleurige stoffen, feestelijke materialen voeren steeds meer de boventoon. Waar tien jaar geleden sommige kleurencombinaties niet mooi werden gevonden, mag het nu wel gewoon. Combineer er maar op los, niets is vreemd!
Welke trend wil jij het komende jaar toepassen in je interieur?

Your favoritFavor it
0x FAVORED
DelenPinterest
comments powered by Disqus
 
1

Margriet

Margriet is een enthousiaste logopedist. Behalve van haar werk, houdt ze ook van interieur, schrijven, shoppen en mooie boeken. Trends en tips deelt ze graag met jou op Dailytrend.

 

Mijn wishlist voor in huis

Mijn wishlist voor in huis
Die mooie stoel die ik al lang op het oog heb, die iets te dure lamp of een roze kussen dat prachtig zal staan op mijn bank. Deze items (en nog meer) staan allemaal op mijn wishlist die ik vandaag met jullie deel.

Inspiratie nodig? Op deze plekken op Pinterest zit je goed!

Inspiratie nodig? Op deze plekken op Pinterest zit je goed!
Als ik eenmaal op Pinterest belandt, heb ik de neiging om te verdwalen. En als ik niet verdwaal, begin ik te dromen van al het moois wat ik tegenkom. Wat je ook zoekt, er is weinig wat niet te vinden is op Pinterest. Tussen alle accounts door heb ik wat fashionista’s geselecteerd die een account hebben om blij van te worden.

Met deze accessoires van Action maak ik mijn huis helemaal af

Met deze accessoires van Action maak ik mijn huis helemaal af
Action is een winkel waar ik altijd meer koop dan ik gepland had. Ik koop er graag dingen voor het huishouden, maar ze hebben ook veel leuke woonaccessoires. Deze woonaccessoires van Action maken mijn huis écht af!

Hoe je de indiaase keuken in huis haalt.

Hoe je de indiaase keuken in huis haalt.
Ik hou er van om zo nu en dan langs kringloopwinkels te gaan, of van die vlooienmarktjes bijvoorbeeld. Samen met mijn kinderen en vrouw lekker neuzen in wat oude boeken of spellen, leuke dingen die we op de kast kunnen zetten en dergelijke. Zo kwam ik ook een "Indiaas" kookboek tegen speciaal voor het bereiden van autenthieke regionale gerechten. Die zou zeker naast mijn kookboek van Jamie Oliver niet misstaan. Die halve euro leek mij wel goed besteed! De Indiaase keuken staat bekend om zijn geurige kruiden en specerijen.