Woontrends 2018

Het jaar 2018 komt alweer steeds dichterbij. En zoals bij elk nieuw jaar, horen ook bij 2018 nieuwe woontrends. Ik kan je vertellen, het zijn woontrends waar ik erg enthousiast van word. Hier komen ze!

Colorblocking

Het komende jaar mag het interieur wat luchtiger en vrolijker. Felle, sprekende kleuren staan centraal en zelfs colorblocking. Je kunt met colorblocking kiezen voor verschillende tinten die bij elkaar horen, maar ook juist heel contrasterende kleuren.

Hout, hout en nog eens hout

Yes, het mag weer! Je houten meubels zijn weer helemaal hip. Hout geeft een ruimte enorm veel sfeer, dus van deze trend word ik echt blij. Combineer verschillende houtsoorten met elkaar. Denk bij hout niet alleen aan meubels, maar ook aan houten accessoires.

Mermaid tegel

Dit wordt in 2018 echt dé vervanger van de witte metrotegel. Mermaid tegels zijn eigenlijk halfronde vormen en ze doen mij heel erg denken aan de zee en het buitenleven. Dat gevoel wil je vast ook in huis. Google maar eens op Mermaid tegels, je zult de mooiste voorbeelden tegenkomen.

Geometrische vormen

Geometrische vormen stonden in 2017 ook al centraal, maar dit blijft in 2018 gelukkig ook nog. Je kunt deze vormen terugvinden in behang, een vloerkleed of je dekbedovertrek. Iets wat hieraan verwant is, is typografie. Mij maak je erg blij met een trend als typografie, want ik houd van letters die mooi vormgegeven zijn.

Kleur!

Je rustige botanische prints kun je vast nog wel laten hangen, maar het past niet helemaal meer in de trends van 2018. Kleurige stoffen, feestelijke materialen voeren steeds meer de boventoon. Waar tien jaar geleden sommige kleurencombinaties niet mooi werden gevonden, mag het nu wel gewoon. Combineer er maar op los, niets is vreemd!
Welke trend wil jij het komende jaar toepassen in je interieur?

Your favoritFavor it
0x FAVORED
DelenPinterest
comments powered by Disqus
 
1

Margriet

Margriet is een enthousiaste logopedist. Behalve van haar werk, houdt ze ook van interieur, schrijven, shoppen en mooie boeken. Trends en tips deelt ze graag met jou op Dailytrend.

 

Minimaliseren doe je zo

Minimaliseren doe je zo
“Een opgeruimd huis, is een opgeruimd hoofd” wordt weleens gezegd. Deels klopt het, want veel spullen zorgen voor stress. Vind jij dat je te veel spullen hebt en wil je daar verandering in brengen? Dan kun je minimaliseren, waarvoor ik je in dit artikel vier tips geef.

Mijn kringkoopjes #1

Mijn kringkoopjes #1
Wanneer je de deur open doet komt een ietwat muffe geur tegemoet. Je kijkt rond en ziet verschillende retrolook stoeltjes. Naast een dikke stapel met oude tijdschriften en een ouderwetse naaimachine waarvan de vorige eigenaar een poging heeft gedaan om ‘m roze te verven. Jawel, ik heb het hier over de kringloopwinkel. Ik ben dol op deze winkel waar je vaak unieke items voor een prikkie kunt scoren. Het is dat ik nog geen eigen huis heb, maar anders had ik al heel wat meubelstukken mee naar buiten gesjouwd. Vandaag laat ik je zien wat ik wel mee naar huis heb genomen.

Je huis inrichten? Deze 5 tips helpen je

Je huis inrichten? Deze 5 tips helpen je
Je kent ze wel. De perfect gestylde huizen. Vanuit woonbladen, woonprogramma’s of bij die vriendin die alles tot in de perfectie gestyled heeft. Om jaloers op te worden…. Of toch niet?

My Favorites: Een slaapkamer om van te dromen

My Favorites: Een slaapkamer om van te dromen
Een slaapkamer om van te dromen.. Hmm, waar moet deze aan voldoen? Ruimte, een goede stoel, een plek om spullen (lees: kleding) op te bergen en uiteraard een heerlijk bed. Tijd om op zoek te gaan naar de perfecte slaapkamer.