Woontrends 2018

Het jaar 2018 komt alweer steeds dichterbij. En zoals bij elk nieuw jaar, horen ook bij 2018 nieuwe woontrends. Ik kan je vertellen, het zijn woontrends waar ik erg enthousiast van word. Hier komen ze!

Colorblocking

Het komende jaar mag het interieur wat luchtiger en vrolijker. Felle, sprekende kleuren staan centraal en zelfs colorblocking. Je kunt met colorblocking kiezen voor verschillende tinten die bij elkaar horen, maar ook juist heel contrasterende kleuren.

Hout, hout en nog eens hout

Yes, het mag weer! Je houten meubels zijn weer helemaal hip. Hout geeft een ruimte enorm veel sfeer, dus van deze trend word ik echt blij. Combineer verschillende houtsoorten met elkaar. Denk bij hout niet alleen aan meubels, maar ook aan houten accessoires.

Mermaid tegel

Dit wordt in 2018 echt dé vervanger van de witte metrotegel. Mermaid tegels zijn eigenlijk halfronde vormen en ze doen mij heel erg denken aan de zee en het buitenleven. Dat gevoel wil je vast ook in huis. Google maar eens op Mermaid tegels, je zult de mooiste voorbeelden tegenkomen.

Geometrische vormen

Geometrische vormen stonden in 2017 ook al centraal, maar dit blijft in 2018 gelukkig ook nog. Je kunt deze vormen terugvinden in behang, een vloerkleed of je dekbedovertrek. Iets wat hieraan verwant is, is typografie. Mij maak je erg blij met een trend als typografie, want ik houd van letters die mooi vormgegeven zijn.

Kleur!

Je rustige botanische prints kun je vast nog wel laten hangen, maar het past niet helemaal meer in de trends van 2018. Kleurige stoffen, feestelijke materialen voeren steeds meer de boventoon. Waar tien jaar geleden sommige kleurencombinaties niet mooi werden gevonden, mag het nu wel gewoon. Combineer er maar op los, niets is vreemd!
Welke trend wil jij het komende jaar toepassen in je interieur?

Your favoritFavor it
0x FAVORED
DelenPinterest
comments powered by Disqus
 
1

Margriet

Margriet is een enthousiaste logopedist. Behalve van haar werk, houdt ze ook van interieur, schrijven, shoppen en mooie boeken. Trends en tips deelt ze graag met jou op Dailytrend.

 

Hoe geef je een slaapkamer een nieuwe look voor … euro?

Hoe geef je een slaapkamer een nieuwe look voor … euro?
In dit artikel kun je zien hoe ik mijn slaapkamer een nieuwe look wil geven voor een heel mooi bedrag. Lees en kijk je mee?

Hun enthousiasme en vrolijkheid raken me

Hun enthousiasme en vrolijkheid raken me
“Ze zijn zo enthousiast, zo vrolijk. Ja, ze staan echt positief in het leven”, zegt Gerline Pullen (18), tweedejaars leerling SAW-BBL (Medewerker Maatschappelijke Zorg – Beroepsbegeleidende Leerweg) Maasheim dagactiviteiten. Ooit dacht ze dat ze onderwijsassistente wilde worden. Die studie volgde ze ook. Totdat ze in aanraking kwam met kinderen met een beperking. Na een meeloopdag bij Adullam wist ze het zeker: ik ga switchen, vertelt ze. En daar heeft ze absoluut geen spijt van.

Originele manieren om je cadeaus in te pakken

Originele manieren om je cadeaus in te pakken
Een maand geleden was mijn vriend jarig. In de maanden ervoor had ik een heleboel leuke en nuttige cadeautjes verzameld. Ik kwam op het idee om deze leuk in te pakken. Zodat niet het alleen het uitpakken een feestje zou worden, maar ook het geven. Het geven van saai ingepakte cadeaus zijn verleden tijd na het lezen van dit artikel. Ik laat je vandaag zien hoe je op een makkelijke en snelle manier je geschenken leuk in kunt pakken.

Zo ziet mijn ideale tuin eruit

Zo ziet mijn ideale tuin eruit
Ik moet toegeven: écht groene vingers heb ik niet. Maar ik ben wel graag in de tuin te vinden. Voor bloemen en planten zorgen vind ik ook leuk. Stiekem fantaseer ik om die reden over een grote(re), groene en kleurrijke buitenomgeving. In dit artikel vertel ik je meer over mijn ideale tuin!