Woontrends 2018

Het jaar 2018 komt alweer steeds dichterbij. En zoals bij elk nieuw jaar, horen ook bij 2018 nieuwe woontrends. Ik kan je vertellen, het zijn woontrends waar ik erg enthousiast van word. Hier komen ze!

Colorblocking

Het komende jaar mag het interieur wat luchtiger en vrolijker. Felle, sprekende kleuren staan centraal en zelfs colorblocking. Je kunt met colorblocking kiezen voor verschillende tinten die bij elkaar horen, maar ook juist heel contrasterende kleuren.

Hout, hout en nog eens hout

Yes, het mag weer! Je houten meubels zijn weer helemaal hip. Hout geeft een ruimte enorm veel sfeer, dus van deze trend word ik echt blij. Combineer verschillende houtsoorten met elkaar. Denk bij hout niet alleen aan meubels, maar ook aan houten accessoires.

Mermaid tegel

Dit wordt in 2018 echt dé vervanger van de witte metrotegel. Mermaid tegels zijn eigenlijk halfronde vormen en ze doen mij heel erg denken aan de zee en het buitenleven. Dat gevoel wil je vast ook in huis. Google maar eens op Mermaid tegels, je zult de mooiste voorbeelden tegenkomen.

Geometrische vormen

Geometrische vormen stonden in 2017 ook al centraal, maar dit blijft in 2018 gelukkig ook nog. Je kunt deze vormen terugvinden in behang, een vloerkleed of je dekbedovertrek. Iets wat hieraan verwant is, is typografie. Mij maak je erg blij met een trend als typografie, want ik houd van letters die mooi vormgegeven zijn.

Kleur!

Je rustige botanische prints kun je vast nog wel laten hangen, maar het past niet helemaal meer in de trends van 2018. Kleurige stoffen, feestelijke materialen voeren steeds meer de boventoon. Waar tien jaar geleden sommige kleurencombinaties niet mooi werden gevonden, mag het nu wel gewoon. Combineer er maar op los, niets is vreemd!
Welke trend wil jij het komende jaar toepassen in je interieur?

Your favoritFavor it
0x FAVORED
DelenPinterest
comments powered by Disqus
 
1

Margriet

Margriet is een enthousiaste logopedist. Behalve van haar werk, houdt ze ook van interieur, schrijven, shoppen en mooie boeken. Trends en tips deelt ze graag met jou op Dailytrend.

 

Het gasverbruik van een gashaard

Het gasverbruik van een gashaard
Sta je op het punt om een gashaard aan te schaffen, maar wil je eerst nog weten wat je aan kosten kunt verwachten die gepaard gaan met het gebruik van een gashaard? Helaas is het lastig om hier een goede inschatting van te maken, aangezien dat van vele factoren afhankelijk is. Toch gaan we proberen om een zo goed mogelijke indicatie te geven van het gasverbruik van een gashaard en de bijkomende kosten.

Warme badjas voor zachte prijs

Warme badjas voor zachte prijs
Op zoek naar de badjas die het best bij jouw wensen past? Geen zin om daarvoor de deur uit te gaan? Kijk op Badjasboetiek.nl voor het grootste assortiment van Nederland en ontvang in de maand november 10% korting op alle modellen van de merken Ringella en Charmor.

Zo geef je jezelf én je omgeving een boost

Zo geef je jezelf én je omgeving een boost
Op zoek naar meer energie en een gezond gevoel? Dan kun je natuurlijk vitaminetabletten slikken, actief gaan sporten of veel groente en fruit eten. Maar het kan ook anders. Hoe? We vertellen er meer over in dit artikel.

Je huis inrichten? Deze 5 tips helpen je

Je huis inrichten? Deze 5 tips helpen je
Je kent ze wel. De perfect gestylde huizen. Vanuit woonbladen, woonprogramma’s of bij die vriendin die alles tot in de perfectie gestyled heeft. Om jaloers op te worden…. Of toch niet?