Dailytrend stopt.

Rond half februari 2019 is het moment gekomen dat Dailytrend stopt.
Tot die tijd zijn alle artikelen beschikbaar in huidige vorm.

Pak je moment.

Met vriendelijke groet, Dailytrend.

Kozijnen: hout of toch kunststof?


Als je kozijnen aan vervanging toe zijn, kom je voor de keuze te staan: nemen we houten kozijnen of kunststof kozijnen? Wat zijn eigenlijk de voor- en nadelen van beide opties?

Houten kozijnen

Voordelen
Deze kozijnen zijn makkelijk over te schilderen in elke gewenste kleur. Erg eenvoudig aan je eigen smaak en wens aan te passen. Als je houten exemplaren hebt, kunnen ze in veel stijlen gemaakt worden. Klassiek met een mooi detail of juist modern en helemaal strak. En… wat denk je van de energiebesparing? De isolatiewaarde van deze kozijnen is hoger dan die van kunststofkozijnen. Besparen dus! Ook zijn renovatie- en herstelwerkzaamheden vaak eenvoudig uit te voeren wat voor een langere levensduur zorgt.

Nadelen
Om de levensduur te verhogen, is regelmatig onderhoud van houten kozijnen echt nodig. Denk aan schoonmaken, eventueel repareren en overschilderen. Wanneer bij de productie van het hout niet voldoende rekening gehouden wordt met houtwerking, kunnen de ramen gaan klemmen. Het is dus belangrijk om voor hout van een goede kwaliteit te gaan. Ook kan hout aangetast worden door het weer en schimmels, wat dus erg zorgvuldig en regelmatig onderhoud vraagt.

Kunststof kozijnen

Voordelen
Deze kozijnen hoeven niet geschilderd te worden, ook hoeven ze verder nauwelijks onderhouden te worden. Maak ze regelmatig schoon en je bent klaar. Ook de levensduur van deze kozijnen is erg lang, ongeveer 50 jaar. Kunststof is heel milieuvriendelijk en in de meeste gevallen ook recyclebaar.

Nadelen
Kunststof kozijnen vallen, ondanks het feit dat ze tegenwoordig in elke kleur en zelfs in houtmotief verkrijgbaar zijn, niet altijd in de smaak bij mensen. Ze blijven er toch wat strakker uitzien dan houten kozijnen en dit past niet bij iedere woning. Een ander nadeel is, dat je vastzit aan de kleur die je kiest. Houten kozijnen kun je makkelijk overschilderen, bij kunststof kozijnen is dit niet de bedoeling.

Your favoritFavor it
0x FAVORED
DelenPinterest
comments powered by Disqus
 
1

Margriet

Margriet is een enthousiaste logopedist. Behalve van haar werk, houdt ze ook van interieur, schrijven, shoppen en mooie boeken. Trends en tips deelt ze graag met jou op Dailytrend.

 

“Als ik zie dat deelnemers genieten van de verkoping, dan geniet ik ook!”

“Als ik zie dat deelnemers genieten van de verkoping, dan geniet ik ook!”
“Om eerlijk te zijn zei de verkoping me vroeger niks. Diep in mijn hart vond ik de grote oliebollenactie veel leuker. Maar nu ik het een aantal jaren heb gedaan, ga ik er steeds meer plezier in krijgen. Ook als ik zie hoe de deelnemers ervan genieten, dat is wel heel mooi ja,” glimlacht vrijwilliger Erik Verhoeks (34). Hij is voorzitter van het comité dat de jaarlijkse verkoping op Veldheim in Ede regelt. Daarnaast is hij betrokken bij de grote oliebollenactie.

“Vrijwilligerswerk voor Adullam verrijkt mijn leven”

“Vrijwilligerswerk voor Adullam verrijkt mijn leven”
“Kijk, hier ging mijn dochtertje Willieze altijd met een van de bewoners vissen op badeendjes,” vertelt vrijwilligster Hanna Riezebos-Kloosterman (31) bij de vijver van de balkontuin van Muiderheim. Ze betrok haar kinderen al jong bij het vrijwilligerswerk voor gehandicapten.

Originele manieren om je cadeaus in te pakken

Originele manieren om je cadeaus in te pakken
Een maand geleden was mijn vriend jarig. In de maanden ervoor had ik een heleboel leuke en nuttige cadeautjes verzameld. Ik kwam op het idee om deze leuk in te pakken. Zodat niet het alleen het uitpakken een feestje zou worden, maar ook het geven. Het geven van saai ingepakte cadeaus zijn verleden tijd na het lezen van dit artikel. Ik laat je vandaag zien hoe je op een makkelijke en snelle manier je geschenken leuk in kunt pakken.

Zo ziet mijn ideale tuin eruit

Zo ziet mijn ideale tuin eruit
Ik moet toegeven: écht groene vingers heb ik niet. Maar ik ben wel graag in de tuin te vinden. Voor bloemen en planten zorgen vind ik ook leuk. Stiekem fantaseer ik om die reden over een grote(re), groene en kleurrijke buitenomgeving. In dit artikel vertel ik je meer over mijn ideale tuin!