Je huis inrichten? Deze 5 tips helpen je


Je kent ze wel. De perfect gestylde huizen. Vanuit woonbladen, woonprogramma’s of bij die vriendin die alles tot in de perfectie gestyled heeft. Om jaloers op te worden…. Of toch niet?

Ik vind de kunst aan een huis inrichten dat je het eigen maakt. De huizen die zo uit een woonblad gelopen zijn vind ik vaak een tikkie saai. Ik vind het belangrijk dat je jouw woning eigen maakt. Dit kun je doen door een kunstwerk, familiefoto’s of natuurfoto’s aan de muur te hangen. Kies iets waardoor jij je voelt thuis voelt.

Als je een nieuw interieur nodig hebt zijn er een aantal belangrijke tips. Soms zie je door de bomen het bos niet meer en raak je jezelf een beetje kwijt tussen alle woonprogramma’s, woonbladen en blogs.

Tip 1: Maak een Moodboard
Pak een groot A3 en verzamel daar al je favoriete Items op. Dat leuke kekke potje, die mooie bank, dat leuke stoeltje etcetera Geef je A3 een prominente plaats in je huidige huis en verzamel door de tijd heen jouw favoriete interieur. Waarschijnlijk gaan er uiteindelijk dingen af en komen er andere dingen bij maar het gaat erom dat jij een duidelijk beeld hebt van wat je wilt.

Laat voor je eventuele partner en kinderen ook een plaatsje vrij zodat zij ook hun favoriete items op kunnen plakken.

Tip 2: Begin met een goede basis
We weten het allemaal. Een goed begin is het halve werk. Begin met een goede basis. Zoek de kleuren uit die je wilt gebruiken voor je kozijnen, plafonds en wanden. Let op! Een accentkleur behoort niet tot je basis. Dit kan later aangebracht worden.

Als je een bestaand huis gaat verbouwen, of gaat veranderen, kijk dan goed wat je mee wil nemen in je nieuwe interieur. Soms kun je door een kleine aanpassing juist een mooi geheel maken van de oude elementen.

Tip 3: Schakel hulp in
Als je er zelf niet helemaal uit komt, ga dan naar een woonspecialist. Zij helpen je deskundig en bekwaam en hebben ervaring met verschillende interieurstijlen. Vaak komen ze met tips en oplossingen, waar je zelf niet op komt.

Tip 4: Ga op onderzoek uit
Als je jouw basis gevonden hebt, ga je lekker een dagje snuffelen op een woonboulevard. Door dingen te zien en te voelen gaat het meer leven. Een mooie bank of een leuke fauteuil komt mooier uit als je het in het echt ziet. Soms valt de kleur of stof je juist tegen. Daarom is mijn tip, gebruik internet als basis maar ga voor het echte gevoel naar woonwinkels.

Tip 5: Begin op tijd
Zodra je weet dat je jouw interieur wilt veranderen of uitkiezen begin je met oriënteren. Ga van je moodboard uit en als je leuke spullen tegenkomt, neem ze dan alvast mee. Vaak is de tijd voordat je je huis definitief gaat bewonen stressvol. Door op tijd te beginnen voorkom je miskopen en een onsamenhangend interieur!

Ik hoop dat jullie wat aan deze tips hebben! Ik zou zeggen: aan de slag, ik zie de foto’s van jullie prachtige interieur wel verschijnen.

 


Your favoritFavor it
0x FAVORED
DelenPinterest
comments powered by Disqus
 
1

Meike

Ik ben Meike van Steenis, 28 jaar, vrouw van Hans, mama van 2 hele lieve ondeugende jongens Jesse (6) & Cas (3). Ik ben altijd opzoek naar mooie unieke, stoere accenten voor in ons nieuwe huis. Ik houd van een mix van oud en nieuw, en struin graag kringloop winkels af. Verder ben ik dol op mode, en vooral om die voor mij te personaliseren.

 

Zo ziet mijn ideale tuin eruit

Zo ziet mijn ideale tuin eruit
Ik moet toegeven: écht groene vingers heb ik niet. Maar ik ben wel graag in de tuin te vinden. Voor bloemen en planten zorgen vind ik ook leuk. Stiekem fantaseer ik om die reden over een grote(re), groene en kleurrijke buitenomgeving. In dit artikel vertel ik je meer over mijn ideale tuin!

Minimaliseren doe je zo

Minimaliseren doe je zo
“Een opgeruimd huis, is een opgeruimd hoofd” wordt weleens gezegd. Deels klopt het, want veel spullen zorgen voor stress. Vind jij dat je te veel spullen hebt en wil je daar verandering in brengen? Dan kun je minimaliseren, waarvoor ik je in dit artikel vier tips geef.

Mijn kringkoopjes #1

Mijn kringkoopjes #1
Wanneer je de deur open doet komt een ietwat muffe geur tegemoet. Je kijkt rond en ziet verschillende retrolook stoeltjes. Naast een dikke stapel met oude tijdschriften en een ouderwetse naaimachine waarvan de vorige eigenaar een poging heeft gedaan om ‘m roze te verven. Jawel, ik heb het hier over de kringloopwinkel. Ik ben dol op deze winkel waar je vaak unieke items voor een prikkie kunt scoren. Het is dat ik nog geen eigen huis heb, maar anders had ik al heel wat meubelstukken mee naar buiten gesjouwd. Vandaag laat ik je zien wat ik wel mee naar huis heb genomen.

Interieurtrends 2018

Interieurtrends  2018
In dit blogartikel neem ik je mee in de interieurtrends. Welke kleuren en materialen zien we in 2018? Wat nemen we mee uit 2017 en wat is echt passé? De grootste verandering is dat zwart zijn populariteit verliest en bruin deze plaats inneemt. Bruin staat voor vintage en natuurlijke materialen. Zwart zie je nog wel als accentkleur.