Interieurtrends 2018


In dit blogartikel neem ik je mee in de interieurtrends. Welke kleuren en materialen zien we in 2018? Wat nemen we mee uit 2017 en wat is echt passé?

De grootste verandering is dat zwart zijn populariteit verliest en bruin deze plaats inneemt. Bruin staat voor vintage en natuurlijke materialen. Zwart zie je nog wel als accentkleur.

Aan de warme, donkere kleuren uit 2017 worden in 2018 speelse lichte accenten toegevoegd. Het kan niet gek genoeg: appeltjesgroen, okergeel en kobalt blauw zie je in veel winkels.

Colorblocking
In de mode zie je al veel colorblocking, maar nu kan je je interieur hierop aanpassen. Met name het combineren van felle, contrasterende kleuren zoals blauw en oranje zorgen voor een statement in je interieur. Door ton sur ton kleuren toe te passen houd je het wat rustiger.

TIP: kies met colorblocking voor één contrastkleur, anders wordt het te druk.

Natuurlijke materialen
Messing, brons en marmer zorgen voor mooie accenten in je interieur. Naast natuursteen ga je ook meer meubels zien van teakhout en donker eiken. Door hout toe te voegen aan je interieur creëer je een warm gevoel. Kies eens voor een echte houten vloer! Je gaat ervaren dat hout leeft en je interieur een eigen sfeer krijgt. Een houten accessoire, zoals een klein kastje of tafeltje, zet je in als een eyecatcher.

Vintage
We gaan met de woontrends terug naar de jaren 50, 60 en 70. Vintage meubels en woonaccessoires zijn helemaal in. Rotan, hout en terracotta komen weer helemaal terug.

Je kunt ook op de zolder bij je opa of oma gaan snuffelen. Wie weet mag jij dat prachtige houten tafeltje met die messing pootjes wel hebben.

TIP
Durf net als bij je kleding te combineren. Combineer met verschillende materialen in 1 kleur. Of combineer verschillende kleuren van 1 materiaal.

Your favoritFavor it
2x FAVORED
DelenPinterest
comments powered by Disqus
 
1

Larinda

Larinda is een enthousiaste imageconsultant. Naast haar werk houdt zij van buitenlandse reizen, een verse fruitsalade, lezen en fietsen. Zij deelt graag haar kennis om mensen te inspireren zodat zij zichtbaar zichzelf kunnen zijn.

 

“Vrijwilligerswerk voor Adullam verrijkt mijn leven”

“Vrijwilligerswerk voor Adullam verrijkt mijn leven”
“Kijk, hier ging mijn dochtertje Willieze altijd met een van de bewoners vissen op badeendjes,” vertelt vrijwilligster Hanna Riezebos-Kloosterman (31) bij de vijver van de balkontuin van Muiderheim. Ze betrok haar kinderen al jong bij het vrijwilligerswerk voor gehandicapten.

Originele manieren om je cadeaus in te pakken

Originele manieren om je cadeaus in te pakken
Een maand geleden was mijn vriend jarig. In de maanden ervoor had ik een heleboel leuke en nuttige cadeautjes verzameld. Ik kwam op het idee om deze leuk in te pakken. Zodat niet het alleen het uitpakken een feestje zou worden, maar ook het geven. Het geven van saai ingepakte cadeaus zijn verleden tijd na het lezen van dit artikel. Ik laat je vandaag zien hoe je op een makkelijke en snelle manier je geschenken leuk in kunt pakken.

Een ketting mag opvallen

Een ketting mag opvallen
Het verschil maak je met je accessoires. Een mooi accessoire trekt de aandacht naar jouw mooiste lichaamspunten. Maak hier optimaal gebruik van met deze tips.

Hun enthousiasme en vrolijkheid raken me

Hun enthousiasme en vrolijkheid raken me
“Ze zijn zo enthousiast, zo vrolijk. Ja, ze staan echt positief in het leven”, zegt Gerline Pullen (18), tweedejaars leerling SAW-BBL (Medewerker Maatschappelijke Zorg – Beroepsbegeleidende Leerweg) Maasheim dagactiviteiten. Ooit dacht ze dat ze onderwijsassistente wilde worden. Die studie volgde ze ook. Totdat ze in aanraking kwam met kinderen met een beperking. Na een meeloopdag bij Adullam wist ze het zeker: ik ga switchen, vertelt ze. En daar heeft ze absoluut geen spijt van.