Interieurtrends 2018


In dit blogartikel neem ik je mee in de interieurtrends. Welke kleuren en materialen zien we in 2018? Wat nemen we mee uit 2017 en wat is echt passé?

De grootste verandering is dat zwart zijn populariteit verliest en bruin deze plaats inneemt. Bruin staat voor vintage en natuurlijke materialen. Zwart zie je nog wel als accentkleur.

Aan de warme, donkere kleuren uit 2017 worden in 2018 speelse lichte accenten toegevoegd. Het kan niet gek genoeg: appeltjesgroen, okergeel en kobalt blauw zie je in veel winkels.

Colorblocking
In de mode zie je al veel colorblocking, maar nu kan je je interieur hierop aanpassen. Met name het combineren van felle, contrasterende kleuren zoals blauw en oranje zorgen voor een statement in je interieur. Door ton sur ton kleuren toe te passen houd je het wat rustiger.

TIP: kies met colorblocking voor één contrastkleur, anders wordt het te druk.

Natuurlijke materialen
Messing, brons en marmer zorgen voor mooie accenten in je interieur. Naast natuursteen ga je ook meer meubels zien van teakhout en donker eiken. Door hout toe te voegen aan je interieur creëer je een warm gevoel. Kies eens voor een echte houten vloer! Je gaat ervaren dat hout leeft en je interieur een eigen sfeer krijgt. Een houten accessoire, zoals een klein kastje of tafeltje, zet je in als een eyecatcher.

Vintage
We gaan met de woontrends terug naar de jaren 50, 60 en 70. Vintage meubels en woonaccessoires zijn helemaal in. Rotan, hout en terracotta komen weer helemaal terug.

Je kunt ook op de zolder bij je opa of oma gaan snuffelen. Wie weet mag jij dat prachtige houten tafeltje met die messing pootjes wel hebben.

TIP
Durf net als bij je kleding te combineren. Combineer met verschillende materialen in 1 kleur. Of combineer verschillende kleuren van 1 materiaal.

Your favoritFavor it
1x FAVORED
DelenPinterest
comments powered by Disqus
 
1

Larinda

Larinda is een enthousiaste imageconsultant. Naast haar werk houdt zij van buitenlandse reizen, een verse fruitsalade, lezen en fietsen. Zij deelt graag haar kennis om mensen te inspireren zodat zij zichtbaar zichzelf kunnen zijn.

 

Kringloopchallenge: Wie scoort de leukste outfit voor minder dan 15 euro?

Kringloopchallenge: Wie scoort de leukste outfit voor minder dan 15 euro?
De kringloop, wie kent deze winkel niet? De één vindt het heerlijk om uren tussen de spulletjes te speuren, de ander moet niks hebben van alle tweedehands zooi. Feit is wel dat tweedehands kopen hartstikke duurzaam is. Voor dit artikel doken Hanna en Elize de kringloop in met vijftien euro. Op zoek naar een outfit. Ze geven het bewijs dat je er hartstikke trendy uit kunt zien in tweedehands kleding.

Op stap met TOMS

Op stap met TOMS
Voor mij is het niet meer dan normaal dat ik mijn voeten in mijn schoenen laat glijden wanneer ik de deur uitstap. Ik heb zelfs meerdere paren waar ik uit kan kiezen. Dit was het ook voor Blake Mycoskie. Totdat hij in een dorp in Argentinië kwam. De kinderen daar liepen op blote voeten en hun ouders hadden niet de mogelijkheid om schoenen te kopen. Om hen te helpen richtte hij TOMS op. Met zijn bedrijf verkocht hij schoenen, en met ieder verkocht paar gafschonk hij een paar aan één van die kinderen.

Hoe geef je een slaapkamer een nieuwe look voor … euro?

Hoe geef je een slaapkamer een nieuwe look voor … euro?
In dit artikel kun je zien hoe ik mijn slaapkamer een nieuwe look wil geven voor een heel mooi bedrag. Lees en kijk je mee?

Het gasverbruik van een gashaard

Het gasverbruik van een gashaard
Sta je op het punt om een gashaard aan te schaffen, maar wil je eerst nog weten wat je aan kosten kunt verwachten die gepaard gaan met het gebruik van een gashaard? Helaas is het lastig om hier een goede inschatting van te maken, aangezien dat van vele factoren afhankelijk is. Toch gaan we proberen om een zo goed mogelijke indicatie te geven van het gasverbruik van een gashaard en de bijkomende kosten.