Dailytrend stopt.

Rond half februari 2019 is het moment gekomen dat Dailytrend stopt.
Tot die tijd zijn alle artikelen beschikbaar in huidige vorm.

Pak je moment.

Met vriendelijke groet, Dailytrend.

Waarom shoppen zo goed helpt tegen stress


Soms heb ik van die drukke weken die ik echt moet afsluiten (of beginnen) met een ontspannende activiteit. Een boek lezen, in de natuur wandelen of… shoppen. Want ja, shoppen schijnt goed te helpen tegen stress. Met dat gegeven in mijn hoofd, ging ik goed nadenken of dit voor mij ook geldt. De conclusie… ja, en wel om de volgende vier redenen.

Loslaten
Shoppen is voor mij echt een moment dat ik er even uit ben. Ik laat mijn huis en werk even los en ga lekker de stad in. Vooral als ik op zoek ben naar nieuwe interieuritems of kleding, laat ik de rest even helemaal los en focus ik me op die nieuwe items.

Sociale contacten
Als ik alleen ben tijdens het shoppen, maak ik weleens een praatje. Dit kan met een verkoper zijn, maar ook bij de bushalte spreek ik weleens iemand. Ik vind dat heel leuk, vaak gaat het over een winkel waar ik ben geweest, het weer, de mooie stad of een nieuw item.

Ontspanning
Het shoppen moet voor mij echt een moment van ontspanning zijn. Ik zorg dat ik geen haast heb en probeer de drukste winkels en winkelstraten te vermijden. Een tip van: ga niet op zaterdag naar een grote stad, maar ga eens op een vrije maandagmiddag of dinsdag.

Nieuwe items
Maar als je dan thuis bent, is de stress er dan gelijk weer? Bij mij niet altijd, want vaak ga ik dan nieuwe setjes kleding maken met mijn aanwinsten of ik geef mijn huis een mini make-over met mijn gekochte interieur items. Super leuk toch, dan heb je na het shoppen ook nog een klein feestje thuis.

Ik ben benieuwd of jij ook zo’n fan van shoppen bent. Helpt het bij jou ook tegen de stress? 

Your favoritFavor it
2x FAVORED
DelenPinterest
comments powered by Disqus
 
1

Margriet

Margriet is een enthousiaste logopedist. Behalve van haar werk, houdt ze ook van interieur, schrijven, shoppen en mooie boeken. Trends en tips deelt ze graag met jou op Dailytrend.

 

“Als ik zie dat deelnemers genieten van de verkoping, dan geniet ik ook!”

“Als ik zie dat deelnemers genieten van de verkoping, dan geniet ik ook!”
“Om eerlijk te zijn zei de verkoping me vroeger niks. Diep in mijn hart vond ik de grote oliebollenactie veel leuker. Maar nu ik het een aantal jaren heb gedaan, ga ik er steeds meer plezier in krijgen. Ook als ik zie hoe de deelnemers ervan genieten, dat is wel heel mooi ja,” glimlacht vrijwilliger Erik Verhoeks (34). Hij is voorzitter van het comité dat de jaarlijkse verkoping op Veldheim in Ede regelt. Daarnaast is hij betrokken bij de grote oliebollenactie.

Hun enthousiasme en vrolijkheid raken me

Hun enthousiasme en vrolijkheid raken me
“Ze zijn zo enthousiast, zo vrolijk. Ja, ze staan echt positief in het leven”, zegt Gerline Pullen (18), tweedejaars leerling SAW-BBL (Medewerker Maatschappelijke Zorg – Beroepsbegeleidende Leerweg) Maasheim dagactiviteiten. Ooit dacht ze dat ze onderwijsassistente wilde worden. Die studie volgde ze ook. Totdat ze in aanraking kwam met kinderen met een beperking. Na een meeloopdag bij Adullam wist ze het zeker: ik ga switchen, vertelt ze. En daar heeft ze absoluut geen spijt van.

Een ketting mag opvallen

Een ketting mag opvallen
Het verschil maak je met je accessoires. Een mooi accessoire trekt de aandacht naar jouw mooiste lichaamspunten. Maak hier optimaal gebruik van met deze tips.