Waarom shoppen zo goed helpt tegen stress


Soms heb ik van die drukke weken die ik echt moet afsluiten (of beginnen) met een ontspannende activiteit. Een boek lezen, in de natuur wandelen of… shoppen. Want ja, shoppen schijnt goed te helpen tegen stress. Met dat gegeven in mijn hoofd, ging ik goed nadenken of dit voor mij ook geldt. De conclusie… ja, en wel om de volgende vier redenen.

Loslaten
Shoppen is voor mij echt een moment dat ik er even uit ben. Ik laat mijn huis en werk even los en ga lekker de stad in. Vooral als ik op zoek ben naar nieuwe interieuritems of kleding, laat ik de rest even helemaal los en focus ik me op die nieuwe items.

Sociale contacten
Als ik alleen ben tijdens het shoppen, maak ik weleens een praatje. Dit kan met een verkoper zijn, maar ook bij de bushalte spreek ik weleens iemand. Ik vind dat heel leuk, vaak gaat het over een winkel waar ik ben geweest, het weer, de mooie stad of een nieuw item.

Ontspanning
Het shoppen moet voor mij echt een moment van ontspanning zijn. Ik zorg dat ik geen haast heb en probeer de drukste winkels en winkelstraten te vermijden. Een tip van: ga niet op zaterdag naar een grote stad, maar ga eens op een vrije maandagmiddag of dinsdag.

Nieuwe items
Maar als je dan thuis bent, is de stress er dan gelijk weer? Bij mij niet altijd, want vaak ga ik dan nieuwe setjes kleding maken met mijn aanwinsten of ik geef mijn huis een mini make-over met mijn gekochte interieur items. Super leuk toch, dan heb je na het shoppen ook nog een klein feestje thuis.

Ik ben benieuwd of jij ook zo’n fan van shoppen bent. Helpt het bij jou ook tegen de stress? 

Your favoritFavor it
2x FAVORED
DelenPinterest
comments powered by Disqus
 
1

Margriet

Margriet is een enthousiaste logopedist. Behalve van haar werk, houdt ze ook van interieur, schrijven, shoppen en mooie boeken. Trends en tips deelt ze graag met jou op Dailytrend.

 

Waar koop je de mooiste tassen?

Waar koop je de mooiste tassen?
Er zijn veel winkels en webshops waar je mooie tassen kunt kopen. Gelukkig maar, want mooie tassen zijn bij velen favoriet. Wat vind ik nu de beste winkels en webshops waar je de mooiste tassen kunt kopen?

Blikvangers in huis

Blikvangers in huis
Een huis wordt altijd net wat specialer wanneer er opvallende en mooie items te zien zijn. Ik houd wel van deze blikvangers. Ik heb mijn vier favoriete blikvangers verzameld. Ik laat ze graag aan je zien.

Solliciteren naar je droombaan: zo doe je dat!

Solliciteren naar je droombaan: zo doe je dat!
Ben jij op zoek naar een nieuwe baan en kun je wel wat handvatten voor je sollicitatie gebruiken? Lees dan mijn tips, die ik zelf ook gebruikte, om het sollicitatieproces van het begin tot het eind zo goed mogelijk te doorlopen.

Nieuwe serie; Larinda beantwoordt jouw imagovragen

Nieuwe serie; Larinda beantwoordt jouw imagovragen
Morgen heb je een sollicitatie. Zuchtend sta je voor de kast, want je hebt geen idee wat je aan moet trekken. Want; wat verwacht jouw potentiele nieuwe werkgever van je? Kun je nu wel of niet dat leuke, zwierige gele jurkje aan, of moet je toch maar je grijze colbertje van de hanger afhalen?