Waarom shoppen zo goed helpt tegen stress


Soms heb ik van die drukke weken die ik echt moet afsluiten (of beginnen) met een ontspannende activiteit. Een boek lezen, in de natuur wandelen of… shoppen. Want ja, shoppen schijnt goed te helpen tegen stress. Met dat gegeven in mijn hoofd, ging ik goed nadenken of dit voor mij ook geldt. De conclusie… ja, en wel om de volgende vier redenen.

Loslaten
Shoppen is voor mij echt een moment dat ik er even uit ben. Ik laat mijn huis en werk even los en ga lekker de stad in. Vooral als ik op zoek ben naar nieuwe interieuritems of kleding, laat ik de rest even helemaal los en focus ik me op die nieuwe items.

Sociale contacten
Als ik alleen ben tijdens het shoppen, maak ik weleens een praatje. Dit kan met een verkoper zijn, maar ook bij de bushalte spreek ik weleens iemand. Ik vind dat heel leuk, vaak gaat het over een winkel waar ik ben geweest, het weer, de mooie stad of een nieuw item.

Ontspanning
Het shoppen moet voor mij echt een moment van ontspanning zijn. Ik zorg dat ik geen haast heb en probeer de drukste winkels en winkelstraten te vermijden. Een tip van: ga niet op zaterdag naar een grote stad, maar ga eens op een vrije maandagmiddag of dinsdag.

Nieuwe items
Maar als je dan thuis bent, is de stress er dan gelijk weer? Bij mij niet altijd, want vaak ga ik dan nieuwe setjes kleding maken met mijn aanwinsten of ik geef mijn huis een mini make-over met mijn gekochte interieur items. Super leuk toch, dan heb je na het shoppen ook nog een klein feestje thuis.

Ik ben benieuwd of jij ook zo’n fan van shoppen bent. Helpt het bij jou ook tegen de stress? 

Your favoritFavor it
2x FAVORED
DelenPinterest
comments powered by Disqus
 
1

Margriet

Margriet is een enthousiaste logopedist. Behalve van haar werk, houdt ze ook van interieur, schrijven, shoppen en mooie boeken. Trends en tips deelt ze graag met jou op Dailytrend.

 

Een ketting mag opvallen

Een ketting mag opvallen
Het verschil maak je met je accessoires. Een mooi accessoire trekt de aandacht naar jouw mooiste lichaamspunten. Maak hier optimaal gebruik van met deze tips.

Larinda beantwoordt jouw imagovragen: Welke kleuren staan mooi bij mijn witte huid en rode haar?

Larinda beantwoordt jouw imagovragen: Welke kleuren staan mooi bij mijn witte huid en rode haar?
Het is niet altijd even makkelijk om je kleding overeen te laten komen met jouw persoonlijkheid en uitstraling. In deze serie beantwoord kleur-, stijl- en imagocoach Larinda Bok jouw persoonlijke imagovragen. Vandaag beantwoordt ze de vraag van Anna.

De leukste gouden en zilveren kettingen

De leukste gouden en zilveren kettingen
Kleurige kettingen zijn hip, maar niet iedereen houdt van gekleurde accessoires. Daarom heb ik de mooiste gouden en zilveren kettingen voor jou bij elkaar gezocht. En ik kan het niet laten, je krijgt er gratis stijltips bij hoe je de kettingen op z´n mooist uit laat komen. Want….. zilveren en vooral gouden kettingen zijn niet goedkoop en daar kan jij je geen miskoop mee veroorloven.

Effectief en verzorgd door de ochtendspits

Effectief en verzorgd door de ochtendspits
Je kent het wel: de wekker rinkelt, de kinderen roepen of ze uit bed mogen en de was moet nog in de droger. Iedereen wil wel, zoals de vrouw op de foto in het gras spelen met je kind en genieten van de natuur en de zon. Voor iedereen verloopt het ochtendritueel anders, maar rustig opstaan is maar weinig mensen gegeven.