Waarom shoppen zo goed helpt tegen stress


Soms heb ik van die drukke weken die ik echt moet afsluiten (of beginnen) met een ontspannende activiteit. Een boek lezen, in de natuur wandelen of… shoppen. Want ja, shoppen schijnt goed te helpen tegen stress. Met dat gegeven in mijn hoofd, ging ik goed nadenken of dit voor mij ook geldt. De conclusie… ja, en wel om de volgende vier redenen.

Loslaten
Shoppen is voor mij echt een moment dat ik er even uit ben. Ik laat mijn huis en werk even los en ga lekker de stad in. Vooral als ik op zoek ben naar nieuwe interieuritems of kleding, laat ik de rest even helemaal los en focus ik me op die nieuwe items.

Sociale contacten
Als ik alleen ben tijdens het shoppen, maak ik weleens een praatje. Dit kan met een verkoper zijn, maar ook bij de bushalte spreek ik weleens iemand. Ik vind dat heel leuk, vaak gaat het over een winkel waar ik ben geweest, het weer, de mooie stad of een nieuw item.

Ontspanning
Het shoppen moet voor mij echt een moment van ontspanning zijn. Ik zorg dat ik geen haast heb en probeer de drukste winkels en winkelstraten te vermijden. Een tip van: ga niet op zaterdag naar een grote stad, maar ga eens op een vrije maandagmiddag of dinsdag.

Nieuwe items
Maar als je dan thuis bent, is de stress er dan gelijk weer? Bij mij niet altijd, want vaak ga ik dan nieuwe setjes kleding maken met mijn aanwinsten of ik geef mijn huis een mini make-over met mijn gekochte interieur items. Super leuk toch, dan heb je na het shoppen ook nog een klein feestje thuis.

Ik ben benieuwd of jij ook zo’n fan van shoppen bent. Helpt het bij jou ook tegen de stress? 

Your favoritFavor it
2x FAVORED
DelenPinterest
comments powered by Disqus
 
1

Margriet

Margriet is een enthousiaste logopedist. Behalve van haar werk, houdt ze ook van interieur, schrijven, shoppen en mooie boeken. Trends en tips deelt ze graag met jou op Dailytrend.

 

Myrthe over het 'Wonderbaar Licht'

Myrthe over het 'Wonderbaar Licht'
De psalmen, ze zijn ons allemaal bekend. Myrthe schreef melodieën naar aanleiding van de psalmen, met betrekking tot haar eigen leven. Vrijdag komt haar cd ‘Wonderbaar licht’ uit. Ze vertelde ons meer over het proces achter het album.

Kringloopchallenge: Wie scoort de leukste outfit voor minder dan 15 euro?

Kringloopchallenge: Wie scoort de leukste outfit voor minder dan 15 euro?
De kringloop, wie kent deze winkel niet? De één vindt het heerlijk om uren tussen de spulletjes te speuren, de ander moet niks hebben van alle tweedehands zooi. Feit is wel dat tweedehands kopen hartstikke duurzaam is. Voor dit artikel doken Hanna en Elize de kringloop in met vijftien euro. Op zoek naar een outfit. Ze geven het bewijs dat je er hartstikke trendy uit kunt zien in tweedehands kleding.

Hoteldebotel

Hoteldebotel
Ze leerden elkaar kennen op de middelbare school. Eigenlijk waren ze altijd vrienden, maar toen ze na een tijdje afgesproken hadden wist Leanne al genoeg; hij was degene die ze zocht. Inmiddels zijn ze al langer dan drie jaar samen. Vandaag hoor je het verhaal van Leanne en Anco.

Een lange ketting, passend bij je outfit

Een lange ketting, passend bij je outfit
Korte kettingen, lange kettingen, en medium kettingen. Iedereen heeft zo z’n voorkeuren. Een lange ketting is niet voor iedere gezichtsvorm of halslijn geschikt. Een shirt met een diepe V-hals is uitermate geschikt voor een lange ketting. De ketting zorgt dat de lengte die de V-hals creëert doorloopt in je outfit. Bij een trui met een col staat een lange ketting ook heel mooi. Let ook op je persoonlijke stijl. Een stoere ketting staat minder mooi bij een chique stijlpersoonlijkheid.