Een landelijke woonstijl creëren

Een landelijke woonstijl is bij velen erg populair. Dat is niet voor niets, want het straalt veel rust en openheid uit. De stijl wordt gekenmerkt door natuurlijke kleuren en materialen zoals robuust hout en stoere accenten van metaal en leer. Zou jij ook een (meer) landelijke woonstijl in je huis willen? De vier ideeën in dit artikel helpen je alvast op weg.

Kleurgebruik
Bij een landelijk interieur passen eenvoudige kleuren zoals wit, grijs, crème en zwart. Deze kleuren zijn goed aan te vullen met pastel- en aardetinten. Als je kleuren zoals deze gebruikt, zorg je echt voor landelijke eenvoud. Combineer meerdere tinten van één kleur, dit zorgt gegarandeerd voor een mooi effect.

Natuurlijke materialen
Met natuurlijke materialen zoals beton, hout, linnen en steen haal je de sfeer van het basic buitenleven in huis. Het zijn materialen die weinig opsmuk nodig hebben en mooi zijn door hun ongepolijste uiterlijk. Denk aan stoere vloertegels, een betonnen keukenblad of een verweerde houten tafel. Combineer deze materialen met kussens, plaids en breisels in wol, linnen en katoen.

Hout
Het werd al genoemd bij natuurlijke materialen, maar hout is dus echt onmisbaar in een landelijk interieur. In 2018 is hout een grote woontrend, dus je zult het ook veel aantreffen in de woonwinkels. Combineer diverse houten meubels met elkaar, houd daarbij ook rekening met verschillende houtsoorten. Grof, verweerd hout kan heel mooi staan bij fijn hout. Denk niet alleen aan houten meubels, maar ook aan houten accessoires. Laat je inspireren in woonwinkels!

Kalk- en krijtverf
Door een muur te schilderen, geef je een ruimte een snelle metamorfose. Kalk- en krijtverf passen goed in een landelijke woonstijl en hebben een karakteristieke uitstraling. Uniek aan kalkverf is de kleurnuance en het wolkige effect. Krijtverf is egaler en heeft een matte, poederachtige uitstraling. Het mooie van kalk- en krijtverf is dat je het ook goed kunt combineren met andere woonstijlen. Een moderne bank met strakke lijnen, staat bijvoorbeeld prachtig voor een wand die geschilderd is met kalkverf.

Your favoritFavor it
2x FAVORED
DelenPinterest
comments powered by Disqus
 
1

Margriet

Margriet is een enthousiaste logopedist. Behalve van haar werk, houdt ze ook van interieur, schrijven, shoppen en mooie boeken. Trends en tips deelt ze graag met jou op Dailytrend.

 

Mijn kringkoopjes #1

Mijn kringkoopjes #1
Wanneer je de deur open doet komt een ietwat muffe geur tegemoet. Je kijkt rond en ziet verschillende retrolook stoeltjes. Naast een dikke stapel met oude tijdschriften en een ouderwetse naaimachine waarvan de vorige eigenaar een poging heeft gedaan om ‘m roze te verven. Jawel, ik heb het hier over de kringloopwinkel. Ik ben dol op deze winkel waar je vaak unieke items voor een prikkie kunt scoren. Het is dat ik nog geen eigen huis heb, maar anders had ik al heel wat meubelstukken mee naar buiten gesjouwd. Vandaag laat ik je zien wat ik wel mee naar huis heb genomen.

De leukste behangen voor de kinderkamer

De leukste behangen voor de kinderkamer
Kinderkamers; je vindt ze in alle soorten en maten. Stoere jongenskamers met auto’s op de muur en felle kleuren. Of meidenkamers met zachte roze tinten en allerlei frutsels. Er zijn genoeg thema’s te bedenken voor kinderkamers. Hiervoor zijn genoeg leuke behangsoorten te vinden. Kijk je met me mee?

Interieurtrends 2018

Interieurtrends  2018
In dit blogartikel neem ik je mee in de interieurtrends. Welke kleuren en materialen zien we in 2018? Wat nemen we mee uit 2017 en wat is echt passé? De grootste verandering is dat zwart zijn populariteit verliest en bruin deze plaats inneemt. Bruin staat voor vintage en natuurlijke materialen. Zwart zie je nog wel als accentkleur.

Hoe geef je een slaapkamer een nieuwe look voor … euro?

Hoe geef je een slaapkamer een nieuwe look voor … euro?
In dit artikel kun je zien hoe ik mijn slaapkamer een nieuwe look wil geven voor een heel mooi bedrag. Lees en kijk je mee?