Een landelijke woonstijl creëren

Een landelijke woonstijl is bij velen erg populair. Dat is niet voor niets, want het straalt veel rust en openheid uit. De stijl wordt gekenmerkt door natuurlijke kleuren en materialen zoals robuust hout en stoere accenten van metaal en leer. Zou jij ook een (meer) landelijke woonstijl in je huis willen? De vier ideeën in dit artikel helpen je alvast op weg.

Kleurgebruik
Bij een landelijk interieur passen eenvoudige kleuren zoals wit, grijs, crème en zwart. Deze kleuren zijn goed aan te vullen met pastel- en aardetinten. Als je kleuren zoals deze gebruikt, zorg je echt voor landelijke eenvoud. Combineer meerdere tinten van één kleur, dit zorgt gegarandeerd voor een mooi effect.

Natuurlijke materialen
Met natuurlijke materialen zoals beton, hout, linnen en steen haal je de sfeer van het basic buitenleven in huis. Het zijn materialen die weinig opsmuk nodig hebben en mooi zijn door hun ongepolijste uiterlijk. Denk aan stoere vloertegels, een betonnen keukenblad of een verweerde houten tafel. Combineer deze materialen met kussens, plaids en breisels in wol, linnen en katoen.

Hout
Het werd al genoemd bij natuurlijke materialen, maar hout is dus echt onmisbaar in een landelijk interieur. In 2018 is hout een grote woontrend, dus je zult het ook veel aantreffen in de woonwinkels. Combineer diverse houten meubels met elkaar, houd daarbij ook rekening met verschillende houtsoorten. Grof, verweerd hout kan heel mooi staan bij fijn hout. Denk niet alleen aan houten meubels, maar ook aan houten accessoires. Laat je inspireren in woonwinkels!

Kalk- en krijtverf
Door een muur te schilderen, geef je een ruimte een snelle metamorfose. Kalk- en krijtverf passen goed in een landelijke woonstijl en hebben een karakteristieke uitstraling. Uniek aan kalkverf is de kleurnuance en het wolkige effect. Krijtverf is egaler en heeft een matte, poederachtige uitstraling. Het mooie van kalk- en krijtverf is dat je het ook goed kunt combineren met andere woonstijlen. Een moderne bank met strakke lijnen, staat bijvoorbeeld prachtig voor een wand die geschilderd is met kalkverf.

Your favoritFavor it
1x FAVORED
DelenPinterest
comments powered by Disqus
 
1

Margriet

Margriet is een enthousiaste logopedist. Behalve van haar werk, houdt ze ook van interieur, schrijven, shoppen en mooie boeken. Trends en tips deelt ze graag met jou op Dailytrend.

 

Minimaliseren doe je zo

Minimaliseren doe je zo
“Een opgeruimd huis, is een opgeruimd hoofd” wordt weleens gezegd. Deels klopt het, want veel spullen zorgen voor stress. Vind jij dat je te veel spullen hebt en wil je daar verandering in brengen? Dan kun je minimaliseren, waarvoor ik je in dit artikel vier tips geef.

Zelf een muur schilderen? Deze spullen heb je nodig!

Zelf een muur schilderen? Deze spullen heb je nodig!
Het is helemaal van nu om regelmatig de verfkwast te pakken en éen of meerdere muren in je huis van een mooie (trend)kleur te voorzien. Wil jij ook eens een andere kleur, pak dan zelf de kwast en… deze spullen die je ook nodig hebt om een muur te schilderen.

Je huis inrichten? Deze 5 tips helpen je

Je huis inrichten? Deze 5 tips helpen je
Je kent ze wel. De perfect gestylde huizen. Vanuit woonbladen, woonprogramma’s of bij die vriendin die alles tot in de perfectie gestyled heeft. Om jaloers op te worden…. Of toch niet?

Boeken als decoratie

Boeken als decoratie
Vorige week liep ik langs eén van mijn favoriete woonwinkels. Ik zag in de etalage wat boeken die leuk in het interieur verwerkt waren. Ik was meteen geïnspireerd en ging op zoek naar meer manieren om boeken als decoratie te gebruiken. De leukste ideeën die ik gevonden heb, deel ik met jou!