Een landelijke woonstijl creëren

Een landelijke woonstijl is bij velen erg populair. Dat is niet voor niets, want het straalt veel rust en openheid uit. De stijl wordt gekenmerkt door natuurlijke kleuren en materialen zoals robuust hout en stoere accenten van metaal en leer. Zou jij ook een (meer) landelijke woonstijl in je huis willen? De vier ideeën in dit artikel helpen je alvast op weg.

Kleurgebruik
Bij een landelijk interieur passen eenvoudige kleuren zoals wit, grijs, crème en zwart. Deze kleuren zijn goed aan te vullen met pastel- en aardetinten. Als je kleuren zoals deze gebruikt, zorg je echt voor landelijke eenvoud. Combineer meerdere tinten van één kleur, dit zorgt gegarandeerd voor een mooi effect.

Natuurlijke materialen
Met natuurlijke materialen zoals beton, hout, linnen en steen haal je de sfeer van het basic buitenleven in huis. Het zijn materialen die weinig opsmuk nodig hebben en mooi zijn door hun ongepolijste uiterlijk. Denk aan stoere vloertegels, een betonnen keukenblad of een verweerde houten tafel. Combineer deze materialen met kussens, plaids en breisels in wol, linnen en katoen.

Hout
Het werd al genoemd bij natuurlijke materialen, maar hout is dus echt onmisbaar in een landelijk interieur. In 2018 is hout een grote woontrend, dus je zult het ook veel aantreffen in de woonwinkels. Combineer diverse houten meubels met elkaar, houd daarbij ook rekening met verschillende houtsoorten. Grof, verweerd hout kan heel mooi staan bij fijn hout. Denk niet alleen aan houten meubels, maar ook aan houten accessoires. Laat je inspireren in woonwinkels!

Kalk- en krijtverf
Door een muur te schilderen, geef je een ruimte een snelle metamorfose. Kalk- en krijtverf passen goed in een landelijke woonstijl en hebben een karakteristieke uitstraling. Uniek aan kalkverf is de kleurnuance en het wolkige effect. Krijtverf is egaler en heeft een matte, poederachtige uitstraling. Het mooie van kalk- en krijtverf is dat je het ook goed kunt combineren met andere woonstijlen. Een moderne bank met strakke lijnen, staat bijvoorbeeld prachtig voor een wand die geschilderd is met kalkverf.

Your favoritFavor it
2x FAVORED
DelenPinterest
comments powered by Disqus
 
1

Margriet

Margriet is een enthousiaste logopedist. Behalve van haar werk, houdt ze ook van interieur, schrijven, shoppen en mooie boeken. Trends en tips deelt ze graag met jou op Dailytrend.

 

Originele manieren om je cadeaus in te pakken

Originele manieren om je cadeaus in te pakken
Een maand geleden was mijn vriend jarig. In de maanden ervoor had ik een heleboel leuke en nuttige cadeautjes verzameld. Ik kwam op het idee om deze leuk in te pakken. Zodat niet het alleen het uitpakken een feestje zou worden, maar ook het geven. Het geven van saai ingepakte cadeaus zijn verleden tijd na het lezen van dit artikel. Ik laat je vandaag zien hoe je op een makkelijke en snelle manier je geschenken leuk in kunt pakken.

Hun enthousiasme en vrolijkheid raken me

Hun enthousiasme en vrolijkheid raken me
“Ze zijn zo enthousiast, zo vrolijk. Ja, ze staan echt positief in het leven”, zegt Gerline Pullen (18), tweedejaars leerling SAW-BBL (Medewerker Maatschappelijke Zorg – Beroepsbegeleidende Leerweg) Maasheim dagactiviteiten. Ooit dacht ze dat ze onderwijsassistente wilde worden. Die studie volgde ze ook. Totdat ze in aanraking kwam met kinderen met een beperking. Na een meeloopdag bij Adullam wist ze het zeker: ik ga switchen, vertelt ze. En daar heeft ze absoluut geen spijt van.

“Vrijwilligerswerk voor Adullam verrijkt mijn leven”

“Vrijwilligerswerk voor Adullam verrijkt mijn leven”
“Kijk, hier ging mijn dochtertje Willieze altijd met een van de bewoners vissen op badeendjes,” vertelt vrijwilligster Hanna Riezebos-Kloosterman (31) bij de vijver van de balkontuin van Muiderheim. Ze betrok haar kinderen al jong bij het vrijwilligerswerk voor gehandicapten.

Zo ziet mijn ideale tuin eruit

Zo ziet mijn ideale tuin eruit
Ik moet toegeven: écht groene vingers heb ik niet. Maar ik ben wel graag in de tuin te vinden. Voor bloemen en planten zorgen vind ik ook leuk. Stiekem fantaseer ik om die reden over een grote(re), groene en kleurrijke buitenomgeving. In dit artikel vertel ik je meer over mijn ideale tuin!