Boeken als decoratie


Vorige week liep ik langs eén van mijn favoriete woonwinkels. Ik zag in de etalage wat boeken die leuk in het interieur verwerkt waren. Ik was meteen geïnspireerd en ging op zoek naar meer manieren om boeken als decoratie te gebruiken. De leukste ideeën die ik gevonden heb, deel ik met jou!

Houten ladder
Je kent misschien wel die houten ladders in een interieur waar regelmatig accessoires worden opgezet. Die ladders kun je ook voor boeken gebruiken. De ladder rechtop zetten en op de ‘treden’ enkele boeken plaatsen, is een leuk idee. Maar je kunt ook de ladder ophangen en deze als boekenplank gebruiken. Om het echt mooi te houden, zou ik korte rijtjes of kleine stapeltjes boeken neerzetten met daartussen andere accessoires. Zo worden de boeken namelijk echt onderdeel van je interieur.

Stapeltjes
Ik ben groot fan van kleine stapeltjes boeken die harmonieus zijn qua kaft. Maar wat ik ook leuk vind, zijn drie zwart-witte boeken en één boek in een felle kleur. Het leuke is als dit een kleur is die ook in je interieur voorkomt. Je kunt de stapeltjes afmaken door er een lampje, vaasje of andere accessoire op te zetten.

Planken
Een ander leuk idee zag ik in een woontijdschrift. Bevestig eén of meerdere planken met een randje tegen de muur en zet daarop enkele boeken. Wil je een bepaalde pagina uit een boek benadrukken? Je kunt het boek dan ook openzetten.

Krukje
Een krukje in huis is handig en stijlvol. Zet er een schilderij op, een grote, groene plant of een mooi kussen. Zo’n krukje maak je zelf heel handig met een stapel magazines. Het ziet er niet alleen nonchalant, maar ook heel stijlvol uit.

Gebruik jij ook weleens boeken ter decoratie? Laat jouw ideeën achter in een reactie!

Your favoritFavor it
0x FAVORED
DelenPinterest
comments powered by Disqus
 
1

Margriet

Margriet is een enthousiaste logopedist. Behalve van haar werk, houdt ze ook van interieur, schrijven, shoppen en mooie boeken. Trends en tips deelt ze graag met jou op Dailytrend.

 

Pak je cadeaus op een originele manier in

Pak je cadeaus op een originele manier in
Vaak wordt een cadeau door een winkelmedewerker of door jezelf makkelijk en snel ingepakt. Een papiertje eromheen én klaar! Maar er zijn nog veel andere leuke manieren waarop je een cadeau op een eenvoudige manier leuk en origineel kunt inpakken.

Zelf een muur schilderen? Deze spullen heb je nodig!

Zelf een muur schilderen? Deze spullen heb je nodig!
Het is helemaal van nu om regelmatig de verfkwast te pakken en éen of meerdere muren in je huis van een mooie (trend)kleur te voorzien. Wil jij ook eens een andere kleur, pak dan zelf de kwast en… deze spullen die je ook nodig hebt om een muur te schilderen.

Presenteren kun je leren!

Presenteren kun je leren!
Presenteren… vaak niet het meest geliefde onderdeel tijdens je studie of je werk. Er wordt veel tegenop gezien. Dat is jammer, want er veel manieren om het presenteren meer ontspannen te maken. Dat wil iedereen, want hierdoor breng je het ook beter over op je publiek! Maar hoe maak je het nu meer ontspannen?

Kozijnen: hout of toch kunststof?

Kozijnen: hout of toch kunststof?
Als je kozijnen aan vervanging toe zijn, kom je voor de keuze te staan: nemen we houten kozijnen of kunststof kozijnen? Wat zijn eigenlijk de voor- en nadelen van beide opties?