Boeken als decoratie


Vorige week liep ik langs eén van mijn favoriete woonwinkels. Ik zag in de etalage wat boeken die leuk in het interieur verwerkt waren. Ik was meteen geïnspireerd en ging op zoek naar meer manieren om boeken als decoratie te gebruiken. De leukste ideeën die ik gevonden heb, deel ik met jou!

Houten ladder
Je kent misschien wel die houten ladders in een interieur waar regelmatig accessoires worden opgezet. Die ladders kun je ook voor boeken gebruiken. De ladder rechtop zetten en op de ‘treden’ enkele boeken plaatsen, is een leuk idee. Maar je kunt ook de ladder ophangen en deze als boekenplank gebruiken. Om het echt mooi te houden, zou ik korte rijtjes of kleine stapeltjes boeken neerzetten met daartussen andere accessoires. Zo worden de boeken namelijk echt onderdeel van je interieur.

Stapeltjes
Ik ben groot fan van kleine stapeltjes boeken die harmonieus zijn qua kaft. Maar wat ik ook leuk vind, zijn drie zwart-witte boeken en één boek in een felle kleur. Het leuke is als dit een kleur is die ook in je interieur voorkomt. Je kunt de stapeltjes afmaken door er een lampje, vaasje of andere accessoire op te zetten.

Planken
Een ander leuk idee zag ik in een woontijdschrift. Bevestig eén of meerdere planken met een randje tegen de muur en zet daarop enkele boeken. Wil je een bepaalde pagina uit een boek benadrukken? Je kunt het boek dan ook openzetten.

Krukje
Een krukje in huis is handig en stijlvol. Zet er een schilderij op, een grote, groene plant of een mooi kussen. Zo’n krukje maak je zelf heel handig met een stapel magazines. Het ziet er niet alleen nonchalant, maar ook heel stijlvol uit.

Gebruik jij ook weleens boeken ter decoratie? Laat jouw ideeën achter in een reactie!

Your favoritFavor it
0x FAVORED
DelenPinterest
comments powered by Disqus
 
1

Margriet

Margriet is een enthousiaste logopedist. Behalve van haar werk, houdt ze ook van interieur, schrijven, shoppen en mooie boeken. Trends en tips deelt ze graag met jou op Dailytrend.

 

De leukste behangen voor de kinderkamer

De leukste behangen voor de kinderkamer
Kinderkamers; je vindt ze in alle soorten en maten. Stoere jongenskamers met auto’s op de muur en felle kleuren. Of meidenkamers met zachte roze tinten en allerlei frutsels. Er zijn genoeg thema’s te bedenken voor kinderkamers. Hiervoor zijn genoeg leuke behangsoorten te vinden. Kijk je met me mee?

Presenteren kun je leren!

Presenteren kun je leren!
Presenteren… vaak niet het meest geliefde onderdeel tijdens je studie of je werk. Er wordt veel tegenop gezien. Dat is jammer, want er veel manieren om het presenteren meer ontspannen te maken. Dat wil iedereen, want hierdoor breng je het ook beter over op je publiek! Maar hoe maak je het nu meer ontspannen?

Originele manieren om je cadeaus in te pakken

Originele manieren om je cadeaus in te pakken
Een maand geleden was mijn vriend jarig. In de maanden ervoor had ik een heleboel leuke en nuttige cadeautjes verzameld. Ik kwam op het idee om deze leuk in te pakken. Zodat niet het alleen het uitpakken een feestje zou worden, maar ook het geven. Het geven van saai ingepakte cadeaus zijn verleden tijd na het lezen van dit artikel. Ik laat je vandaag zien hoe je op een makkelijke en snelle manier je geschenken leuk in kunt pakken.

Hoe geef je een slaapkamer een nieuwe look voor … euro?

Hoe geef je een slaapkamer een nieuwe look voor … euro?
In dit artikel kun je zien hoe ik mijn slaapkamer een nieuwe look wil geven voor een heel mooi bedrag. Lees en kijk je mee?