Boeken als decoratie


Vorige week liep ik langs eén van mijn favoriete woonwinkels. Ik zag in de etalage wat boeken die leuk in het interieur verwerkt waren. Ik was meteen geïnspireerd en ging op zoek naar meer manieren om boeken als decoratie te gebruiken. De leukste ideeën die ik gevonden heb, deel ik met jou!

Houten ladder
Je kent misschien wel die houten ladders in een interieur waar regelmatig accessoires worden opgezet. Die ladders kun je ook voor boeken gebruiken. De ladder rechtop zetten en op de ‘treden’ enkele boeken plaatsen, is een leuk idee. Maar je kunt ook de ladder ophangen en deze als boekenplank gebruiken. Om het echt mooi te houden, zou ik korte rijtjes of kleine stapeltjes boeken neerzetten met daartussen andere accessoires. Zo worden de boeken namelijk echt onderdeel van je interieur.

Stapeltjes
Ik ben groot fan van kleine stapeltjes boeken die harmonieus zijn qua kaft. Maar wat ik ook leuk vind, zijn drie zwart-witte boeken en één boek in een felle kleur. Het leuke is als dit een kleur is die ook in je interieur voorkomt. Je kunt de stapeltjes afmaken door er een lampje, vaasje of andere accessoire op te zetten.

Planken
Een ander leuk idee zag ik in een woontijdschrift. Bevestig eén of meerdere planken met een randje tegen de muur en zet daarop enkele boeken. Wil je een bepaalde pagina uit een boek benadrukken? Je kunt het boek dan ook openzetten.

Krukje
Een krukje in huis is handig en stijlvol. Zet er een schilderij op, een grote, groene plant of een mooi kussen. Zo’n krukje maak je zelf heel handig met een stapel magazines. Het ziet er niet alleen nonchalant, maar ook heel stijlvol uit.

Gebruik jij ook weleens boeken ter decoratie? Laat jouw ideeën achter in een reactie!

Your favoritFavor it
0x FAVORED
DelenPinterest
comments powered by Disqus
 
1

Margriet

Margriet is een enthousiaste logopedist. Behalve van haar werk, houdt ze ook van interieur, schrijven, shoppen en mooie boeken. Trends en tips deelt ze graag met jou op Dailytrend.

 

“Als ik zie dat deelnemers genieten van de verkoping, dan geniet ik ook!”

“Als ik zie dat deelnemers genieten van de verkoping, dan geniet ik ook!”
“Om eerlijk te zijn zei de verkoping me vroeger niks. Diep in mijn hart vond ik de grote oliebollenactie veel leuker. Maar nu ik het een aantal jaren heb gedaan, ga ik er steeds meer plezier in krijgen. Ook als ik zie hoe de deelnemers ervan genieten, dat is wel heel mooi ja,” glimlacht vrijwilliger Erik Verhoeks (34). Hij is voorzitter van het comité dat de jaarlijkse verkoping op Veldheim in Ede regelt. Daarnaast is hij betrokken bij de grote oliebollenactie.

Vaas van ducttape

Vaas van ducttape
Een kaarsenstandaard van een gootsteenplopper. Een kastje van cement op bezemstelen. Twee kunstacademici schreven een boek over de verslaving van zelf dingen maken. Een test...

De leukste behangen voor de kinderkamer

De leukste behangen voor de kinderkamer
Kinderkamers; je vindt ze in alle soorten en maten. Stoere jongenskamers met auto’s op de muur en felle kleuren. Of meidenkamers met zachte roze tinten en allerlei frutsels. Er zijn genoeg thema’s te bedenken voor kinderkamers. Hiervoor zijn genoeg leuke behangsoorten te vinden. Kijk je met me mee?

Hun enthousiasme en vrolijkheid raken me

Hun enthousiasme en vrolijkheid raken me
“Ze zijn zo enthousiast, zo vrolijk. Ja, ze staan echt positief in het leven”, zegt Gerline Pullen (18), tweedejaars leerling SAW-BBL (Medewerker Maatschappelijke Zorg – Beroepsbegeleidende Leerweg) Maasheim dagactiviteiten. Ooit dacht ze dat ze onderwijsassistente wilde worden. Die studie volgde ze ook. Totdat ze in aanraking kwam met kinderen met een beperking. Na een meeloopdag bij Adullam wist ze het zeker: ik ga switchen, vertelt ze. En daar heeft ze absoluut geen spijt van.