Zomerse noedelsalade

Op een warme dag hebben ze bij ons thuis vaak zin in een wat lichtere en frisse maaltijd, zoals een salade. En eigenlijk eten we dan het liefst de noedelsalade met mango en gerookte kip. Gelukkig waren er afgelopen weken wat warme dagen bij en heb ik dit gerecht al een paar keer op tafel gezet. En met het oog op het barbecueseizoen dat eraan komt, is deze salade ook ideaal. Dit recept is erg makkelijk te maken en is vooral snijwerk. Ik zou wat hulp inschakelen bij het snijden, dat is net zo gezellig en dan is het klusje zo geklaard.

De ingrediënten zijn gebaseerd op een hoofdgerecht. Mocht je het als bijgerecht bij een barbecue gebruiken, kun je er dus met wat meer mensen van eten. En nog een variatietip: als je fan bent van garnalen, kun je de gerookte kip vervangen door garnalen. Zelf ben ik er niet zo weg van, maar het kan erg goed in dit recept!

Benodigdheden voor 4 personen:

1 mango
1 pakje woknoedels (ongekookt 250 gram)
250 gram gerookte kipfilet
3 paprika’s
3 bosuitjes
Halve komkommer
Chilisaus
Sojasaus

Bereiden:

Zet een pan met water op voor de noedels. Als het water kookt, doe je de noedels in de pan. Zet het vuur uit en laat ze voor 3 minuten staan. Giet de noedels daarna af, spoel met koud water en laat ze verder afkoelen.

Schil de mango en snijd in stukjes. Snijd ook de paprika’s, komkommer, bosuitjes en gerookte kipfilet. Doe alle ingrediënten bij elkaar in een grote schaal. Voeg hier de noedels aan toe.

Voeg een scheutje sojasaus toe en chilisaus toe. Als laatste kun je wat zout en peper toevoegen.

Klaar is je frisse salade!

Your favoritFavor it
1x FAVORED
DelenPinterest
comments powered by Disqus
 
1

Mathilde

Mathilde is weg van lekker eten. Ze struint in haar vrije tijd de foodblogs af en deelt haar recepten met anderen, bijvoorbeeld hier op Dailytrend.

 

“Als ik zie dat deelnemers genieten van de verkoping, dan geniet ik ook!”

“Als ik zie dat deelnemers genieten van de verkoping, dan geniet ik ook!”
“Om eerlijk te zijn zei de verkoping me vroeger niks. Diep in mijn hart vond ik de grote oliebollenactie veel leuker. Maar nu ik het een aantal jaren heb gedaan, ga ik er steeds meer plezier in krijgen. Ook als ik zie hoe de deelnemers ervan genieten, dat is wel heel mooi ja,” glimlacht vrijwilliger Erik Verhoeks (34). Hij is voorzitter van het comité dat de jaarlijkse verkoping op Veldheim in Ede regelt. Daarnaast is hij betrokken bij de grote oliebollenactie.

Originele manieren om je cadeaus in te pakken

Originele manieren om je cadeaus in te pakken
Een maand geleden was mijn vriend jarig. In de maanden ervoor had ik een heleboel leuke en nuttige cadeautjes verzameld. Ik kwam op het idee om deze leuk in te pakken. Zodat niet het alleen het uitpakken een feestje zou worden, maar ook het geven. Het geven van saai ingepakte cadeaus zijn verleden tijd na het lezen van dit artikel. Ik laat je vandaag zien hoe je op een makkelijke en snelle manier je geschenken leuk in kunt pakken.

Een heerlijke fruitdrank voor de zomerse dagen

Een heerlijke fruitdrank voor de zomerse dagen
Warme zomerse dagen zijn in aantocht. Waarbij je zwetend uit je werk komt, of juist heerlijk in de tuin kunt genieten van de natuur die zo prachtig in bloei staat. Op zulke dagen kunnen we allemaal wel een verfrissende drank gebruiken. Vandaag vertel ik je hoe je snel en makkelijk een heerlijke fruitdrank kunt maken.

Hun enthousiasme en vrolijkheid raken me

Hun enthousiasme en vrolijkheid raken me
“Ze zijn zo enthousiast, zo vrolijk. Ja, ze staan echt positief in het leven”, zegt Gerline Pullen (18), tweedejaars leerling SAW-BBL (Medewerker Maatschappelijke Zorg – Beroepsbegeleidende Leerweg) Maasheim dagactiviteiten. Ooit dacht ze dat ze onderwijsassistente wilde worden. Die studie volgde ze ook. Totdat ze in aanraking kwam met kinderen met een beperking. Na een meeloopdag bij Adullam wist ze het zeker: ik ga switchen, vertelt ze. En daar heeft ze absoluut geen spijt van.