Zomerse noedelsalade

Op een warme dag hebben ze bij ons thuis vaak zin in een wat lichtere en frisse maaltijd, zoals een salade. En eigenlijk eten we dan het liefst de noedelsalade met mango en gerookte kip. Gelukkig waren er afgelopen weken wat warme dagen bij en heb ik dit gerecht al een paar keer op tafel gezet. En met het oog op het barbecueseizoen dat eraan komt, is deze salade ook ideaal. Dit recept is erg makkelijk te maken en is vooral snijwerk. Ik zou wat hulp inschakelen bij het snijden, dat is net zo gezellig en dan is het klusje zo geklaard.

De ingrediënten zijn gebaseerd op een hoofdgerecht. Mocht je het als bijgerecht bij een barbecue gebruiken, kun je er dus met wat meer mensen van eten. En nog een variatietip: als je fan bent van garnalen, kun je de gerookte kip vervangen door garnalen. Zelf ben ik er niet zo weg van, maar het kan erg goed in dit recept!

Benodigdheden voor 4 personen:

1 mango
1 pakje woknoedels (ongekookt 250 gram)
250 gram gerookte kipfilet
3 paprika’s
3 bosuitjes
Halve komkommer
Chilisaus
Sojasaus

Bereiden:

Zet een pan met water op voor de noedels. Als het water kookt, doe je de noedels in de pan. Zet het vuur uit en laat ze voor 3 minuten staan. Giet de noedels daarna af, spoel met koud water en laat ze verder afkoelen.

Schil de mango en snijd in stukjes. Snijd ook de paprika’s, komkommer, bosuitjes en gerookte kipfilet. Doe alle ingrediënten bij elkaar in een grote schaal. Voeg hier de noedels aan toe.

Voeg een scheutje sojasaus toe en chilisaus toe. Als laatste kun je wat zout en peper toevoegen.

Klaar is je frisse salade!

Your favoritFavor it
1x FAVORED
DelenPinterest
comments powered by Disqus
 
1

Mathilde

Mathilde is weg van lekker eten. Ze struint in haar vrije tijd de foodblogs af en deelt haar recepten met anderen, bijvoorbeeld hier op Dailytrend.

 

Hoe doet een foodliefhebber haar boodschappen?

Hoe doet een foodliefhebber haar boodschappen?
Een zorgvuldig gedekte tafel vol met lekkere hapjes, bijpassende dipsausjes en lekkere drankjes tegenover een tafel met chips, borrelnootjes en frisdrank. Als ik aan een ‘foodliefhebber’ denk, past de zorgvuldig gedekte tafel perfect in het plaatje. Waar halen deze personen hun inspiratie vandaag en waar doen ze hun boodschappen? Laat ik nu een paar kennissen hebben die ik bestempel als echte foodliefhebbers. Je kunt hun verhalen lezen in dit artikel!

Een landelijke woonstijl creëren

Een landelijke woonstijl creëren
Een landelijke woonstijl is bij velen erg populair. Dat is niet voor niets, want het straalt veel rust en openheid uit. De stijl wordt gekenmerkt door natuurlijke kleuren en materialen zoals robuust hout en stoere accenten van metaal en leer. Zou jij ook een (meer) landelijke woonstijl in je huis willen? De vier ideeën in dit artikel helpen je alvast op weg.

Kozijnen: hout of toch kunststof?

Kozijnen: hout of toch kunststof?
Als je kozijnen aan vervanging toe zijn, kom je voor de keuze te staan: nemen we houten kozijnen of kunststof kozijnen? Wat zijn eigenlijk de voor- en nadelen van beide opties?

Hoe je de indiaase keuken in huis haalt.

Hoe je de indiaase keuken in huis haalt.
Ik hou er van om zo nu en dan langs kringloopwinkels te gaan, of van die vlooienmarktjes bijvoorbeeld. Samen met mijn kinderen en vrouw lekker neuzen in wat oude boeken of spellen, leuke dingen die we op de kast kunnen zetten en dergelijke. Zo kwam ik ook een "Indiaas" kookboek tegen speciaal voor het bereiden van autenthieke regionale gerechten. Die zou zeker naast mijn kookboek van Jamie Oliver niet misstaan. Die halve euro leek mij wel goed besteed! De Indiaase keuken staat bekend om zijn geurige kruiden en specerijen.