Zomerse noedelsalade

Op een warme dag hebben ze bij ons thuis vaak zin in een wat lichtere en frisse maaltijd, zoals een salade. En eigenlijk eten we dan het liefst de noedelsalade met mango en gerookte kip. Gelukkig waren er afgelopen weken wat warme dagen bij en heb ik dit gerecht al een paar keer op tafel gezet. En met het oog op het barbecueseizoen dat eraan komt, is deze salade ook ideaal. Dit recept is erg makkelijk te maken en is vooral snijwerk. Ik zou wat hulp inschakelen bij het snijden, dat is net zo gezellig en dan is het klusje zo geklaard.

De ingrediënten zijn gebaseerd op een hoofdgerecht. Mocht je het als bijgerecht bij een barbecue gebruiken, kun je er dus met wat meer mensen van eten. En nog een variatietip: als je fan bent van garnalen, kun je de gerookte kip vervangen door garnalen. Zelf ben ik er niet zo weg van, maar het kan erg goed in dit recept!

Benodigdheden voor 4 personen:

1 mango
1 pakje woknoedels (ongekookt 250 gram)
250 gram gerookte kipfilet
3 paprika’s
3 bosuitjes
Halve komkommer
Chilisaus
Sojasaus

Bereiden:

Zet een pan met water op voor de noedels. Als het water kookt, doe je de noedels in de pan. Zet het vuur uit en laat ze voor 3 minuten staan. Giet de noedels daarna af, spoel met koud water en laat ze verder afkoelen.

Schil de mango en snijd in stukjes. Snijd ook de paprika’s, komkommer, bosuitjes en gerookte kipfilet. Doe alle ingrediënten bij elkaar in een grote schaal. Voeg hier de noedels aan toe.

Voeg een scheutje sojasaus toe en chilisaus toe. Als laatste kun je wat zout en peper toevoegen.

Klaar is je frisse salade!

Your favoritFavor it
1x FAVORED
DelenPinterest
comments powered by Disqus
 
1

Mathilde

Mathilde is weg van lekker eten. Ze struint in haar vrije tijd de foodblogs af en deelt haar recepten met anderen, bijvoorbeeld hier op Dailytrend.

 

Deze tussendoortjes zijn lekker én gezond

Deze tussendoortjes zijn lekker én gezond
Heerlijk, een snelle snack tussendoor. Om jezelf weer op te laden of om je even te verwennen. Veel mensen grijpen dan echter wel vaak naar ongezonde producten, zoals koekjes of chips. In dit artikel tip ik daarom een aantal tussendoortjes die niet alleen lekker, maar vooral ook gezond zijn!

Je interieur in winterse stijlen

Je interieur in winterse stijlen
Nog even en de winter begint weer. Je verandert je kleding, dus waarom zou je ook niet wat wintersfeer in je huis creëren? Ik geef je hiervoor vijf tips, blijf vooral even lezen dus.

Deze basiskruiden zijn onmisbaar in iedere keuken.

Deze basiskruiden zijn onmisbaar in iedere keuken.
In elke keuken komen we de peper en zout tegen, vaak aangevuld met cayenne peper of kerrie. Daarnaast zijn de kruidnagels, kaneel en koriander ook al vaak een vast onderdeel in de meeste keukens. Wanneer we het gaan hebben over venkelzaad, komijnzaad en kardemom begint het al een stuk onbekender te worden. Jammer eigenlijk want al deze kruiden hebben toch zeer aparte eigenschappen die je gerecht naar een hoger niveau kunnen tillen!

Pompoensoep met wortel, sinaasappel en gember

Pompoensoep met wortel, sinaasappel en gember
Pompoen: dé najaarsgroente. De oranje herfsttopper wordt veel gebruikt voor soepen. Ook ik maak het liefst soep van een pompoen. Dit kun je doen door enkel de pompoen de koken met bouillon, maar door wat ingrediënten toe te voegen wordt de soep nog veel lekkerder. Ik gebruikte dit keer sinaasappel, appel en gember. Dit zorgt voor een zoete, warme smaak en nóg meer goede voedingsstoffen. Het resultaat was dusdanig goed dat mijn broertje en zusje nog een keer soep opschepten. En dat terwijl ze normaal geen fan zijn van pompoensoep. Een succes dus, ook voor kids!