Zomerse noedelsalade

Op een warme dag hebben ze bij ons thuis vaak zin in een wat lichtere en frisse maaltijd, zoals een salade. En eigenlijk eten we dan het liefst de noedelsalade met mango en gerookte kip. Gelukkig waren er afgelopen weken wat warme dagen bij en heb ik dit gerecht al een paar keer op tafel gezet. En met het oog op het barbecueseizoen dat eraan komt, is deze salade ook ideaal. Dit recept is erg makkelijk te maken en is vooral snijwerk. Ik zou wat hulp inschakelen bij het snijden, dat is net zo gezellig en dan is het klusje zo geklaard.
De ingrediënten zijn gebaseerd op een hoofdgerecht. Mocht je het als bijgerecht bij een barbecue gebruiken, kun je er dus met wat meer mensen van eten. En nog een variatietip: als je fan bent van garnalen, kun je de gerookte kip vervangen door garnalen. Zelf ben ik er niet zo weg van, maar het kan erg goed in dit recept!
Benodigdheden voor 4 personen:
1 mango
1 pakje woknoedels (ongekookt 250 gram)
250 gram gerookte kipfilet
3 paprika’s
3 bosuitjes
Halve komkommer
Chilisaus
Sojasaus
Bereiden:
Zet een pan met water op voor de noedels. Als het water kookt, doe je de noedels in de pan. Zet het vuur uit en laat ze voor 3 minuten staan. Giet de noedels daarna af, spoel met koud water en laat ze verder afkoelen.
Schil de mango en snijd in stukjes. Snijd ook de paprika’s, komkommer, bosuitjes en gerookte kipfilet. Doe alle ingrediënten bij elkaar in een grote schaal. Voeg hier de noedels aan toe.
Voeg een scheutje sojasaus toe en chilisaus toe. Als laatste kun je wat zout en peper toevoegen.
Klaar is je frisse salade!
