Zo maak je de lekkerste preischotel

Toen wij een paar jaar geleden gingen verhuizen, maakte mijn oma regelmatig een preischotel voor ons gezin. Dit was ideaal, want die hoefde wij alleen nog even in de oven te schuiven. Ik besloot deze schotel een keer na te maken.

Het resultaat was heel lekker, al durf ik niet te zeggen dat ik mijn oma heb kunnen overtreffen. Oma’s kunnen het toch altijd iets beter toch? Maar goed, het recept is wel het delen waard. Ik las ergens de tip om onderop de ovenschaal wat couscous te strooien, dit neemt het vocht op. Je proeft de couscous niet en het voorkom een vochtige ovenschotel, ideaal! Voor het recept gebruikte ik boerengehakt, dat is al iets gekruid. Mocht je gewoon gehakt gebruiken, zou ik dit even kruiden met wat peterselie, zout en peper. Hier komt het recept:

Benodigdheden voor 6 personen:

  • 4-6 preien, afhankelijk van de grootte
  • 500 gram champignons
  • 1200 g aardappelen
  • 500 gram (boeren)gehakt
  • 75 gram geraspte kaas
  • 70 gram (klein blikje) tomatenpuree
  • 1 el olijfolie
  • 3 el couscous
  • 3 el paneermeel
  • Nootmuskaat
  • Zout & peper
  • Blokje boter
  • Scheutje melk

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Schil de aardappelen en kook in 10-15 min. gaar. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg een scheutje melk en roomboter toe aan de puree en voeg wat nootmuskaat toe.

Snijd de prei in ringen en was deze. Snijd daarna de champignons in plakken. Rul het gehakt gaar en voeg de champignons en prei toe. Voeg hier de tomatenpuree aan toe. Strooi wat zout en peper over het mengsel.

Vet een ovenschaal in met olijfolie. Strooi over de bodem couscous. Verdeel hier het gehakt-groentemengsel over. Bedek het mengsel met de aardappelpuree.

Strooi de paneermeel over de puree, dit zorgt voor een krokant laagje. Als laatste strooi je wat geraspte kaas over de schotel. Plaats de ovenschaal voor ongeveer 20 min. in de oven. Als er een grill stand op je oven zit, kun je deze de laatste paar minuten aanzetten. Dit zorgt voor een goudbruine korst.

Eet smakelijk!

Your favoritFavor it
5x FAVORED
DelenPinterest
comments powered by Disqus
 
1

Mathilde

Mathilde is weg van lekker eten. Ze struint in haar vrije tijd de foodblogs af en deelt haar recepten met anderen, bijvoorbeeld hier op Dailytrend.

 

Interieurtrends 2018

Interieurtrends  2018
In dit blogartikel neem ik je mee in de interieurtrends. Welke kleuren en materialen zien we in 2018? Wat nemen we mee uit 2017 en wat is echt passé? De grootste verandering is dat zwart zijn populariteit verliest en bruin deze plaats inneemt. Bruin staat voor vintage en natuurlijke materialen. Zwart zie je nog wel als accentkleur.

Blikvangers in huis

Blikvangers in huis
Een huis wordt altijd net wat specialer wanneer er opvallende en mooie items te zien zijn. Ik houd wel van deze blikvangers. Ik heb mijn vier favoriete blikvangers verzameld. Ik laat ze graag aan je zien.

Courgette-tomaten frittata

Courgette-tomaten frittata
Heb je wel eens een frittata gemaakt? Ik las op internet dat dit in Italië in het verleden veel werd gegeten door armoede. Alle restjes groenten en vlees of vis werden namelijk in een schaal gedaan met eieren erbij. Ideaal dus om restjes op te maken en snel een maaltijd op tafel te zetten. De frittata kun je trouwens ook in de koelkast bewaren om de volgende dag koud te eten. In dit recept heb ik kipfiletreepjes gebruikt, maar ik maak het ook regelmatig vegetarisch. Je mist de kipfiletreepjes namelijk niet heel erg als je ze weglaat.

Hartige croissants met salami

Hartige croissants met salami
Deze hartige croissants zijn heel makkelijk te maken. Ik gebruik namelijk kant-en-klaar croissantdeeg. Een kwestie van deeg uitrollen, bedekken, oprollen en in de oven. Door de combinatie van tomatenpuree, salami en kaas krijg je een pizza-achtige croissant, erg lekker! Je kunt natuurlijk variëren met het beleg van je croissant, net zoals je een pizza op alle manieren kunt beleggen. Zelf heb ik deeg voor grote croissants gebruikt, maar er is ook een variant voor mini-croissants in de meeste supermarkten verkrijgbaar. Die zou je bijvoorbeeld als borrelhapje of traktatie kunnen serveren.