Steel de show op je verjaardag met deze hapjes

Je bent bijna jarig! Je hebt bedacht welke taart je wilt, je hebt het grootste deel van je boodschappenlijstje gemaakt, maar voor welke hapjes ga jij? Genoeg keuze, maar als je voor de hapjes gaat die in dit artikel beschreven staan, steel jij gegarandeerd de show op jouw verjaardag. Veel inspiratieplezier!


Spekrolletjes met geitenkaas en honing

Benodigdheden (voor 10 stuks)
10 lange plakken gerookt ontbijtspek
125 gram zachte geitenkaas
Honing (knijpflesje)

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de 10 lange plakken ontbijtspek doormidden zodat je 20 stukjes ontbijtspek hebt. Leg 10 stukjes spek klaar op een snijplank. Snijd de geitenkaas in 10 kleine blokjes. Leg op elk stukje ontbijtspek een blokje geitenkaas en knijp een beetje honing over de geitenkaas heen. Rol het stukje spek om de geitenkaas heen. Pak een tweede lapje ontbijtspek en rol die ook om de geitenkaas heen, maar dan kruislings zodat het spek helemaal rondom de geitenkaas zit. Als het niet goed blijft zitten, kun je eventueel een cocktailprikker gebruiken.
Leg de spekrolletjes met geitenkaas in een ovenschaal en zet de schaal in een voorverwarmde oven. Na 12 minuten zijn je hapjes klaar.

Koude wraps met filet americain en een gekookt ei

Benodigdheden (voor ca. 20 stuks)
4 tortilla wraps
1 bakje filet americain
3 eieren
1 rode of witte ui (rode ui is milder van smaak, witte ui heeft een scherpere smaak)
Peper en zout

Bereidingswijze
Laat de eieren koken in een steelpannetje met water (hardgekookte eieren ongeveer 10 minuten) daarna laten schrikken, pellen en in plakjes snijden. Besmeer de wraps met filet americain, strooi daarna een beetje peper over de filet americain. Verdeel de plakjes ei in het midden van de wraps en strooi een snufje zout over het ei. Snipper de ui en verdeel deze over de plakjes ei. Rol nu de wraps strak op en verpak ze in plastic huishoudfolie. Leg de verpakte wraps minimaal 30 minuten in de koelkast. Snijd de wrap in ongeveer 5 of 6 delen.

Groentestengels met basilicum-yoghurt dipsaus

Benodigdheden
Wortel, komkommer, kerstomaatjes, paprika of andere soorten rauwkost en groente
1 teentje knoflook
30 gram verse basilicum
1 eetlepel geraspte Parmezaanse kaas
250 milliliter magere yoghurt
Peper en zout naar smaak

Bereidingswijze
Groentesticks
Maak de groente schoon en snijd ze in lange stengels. Zet de groentestengels rechtop in een glas.

Basilicum-yoghurt dipsaus
Snijd de basilicum heel fijn en doe het in een kommetje. Pers het teentje knoflook uit en voeg deze toe. Voeg hierna de kaars en yoghurt toe. Meng het geheel goed door elkaar en breng het, naar behoefte, op smaak met peper en zout.

Borrelhapjes met brie en appel

Benodigdheden (voor ca. 10 stuks)
100 gram brie
1 groene appel (granny)
Pistachenootjes
Stroop
Lange coctailprikkers

Bereidingswijze
Snijd de brie in blokjes van ongeveer 1 (vierkante) centimeter. Snij de appel in vieren, daarna in blokjes van 1 á 2 centimeter.
Neem een spiesje en prik er één stukje brie aan en maximaal 2 stukjes appel. Leg de spiesjes op een schaaltje en versier de stukjes appel en brie met een beetje stroop. Pel enkele pistachenootjes en hak de nootjes klein met een scherp mes. Strooi de gehakte pistachenootjes over de spiesjes met brie en appel.

Your favoritFavor it
1x FAVORED
DelenPinterest
comments powered by Disqus
 
1

Margriet

Margriet is een enthousiaste logopedist. Behalve van haar werk, houdt ze ook van interieur, schrijven, shoppen en mooie boeken. Trends en tips deelt ze graag met jou op Dailytrend.

 

Ricottacake met blauwe bessen en bramen

Ricottacake met blauwe bessen en bramen
Ik ben helaas niet zo’n held in originele bakrecepten bedenken. Een variant op appeltaart en kwarktaart gaat nog wel, maar daar houdt het ook een beetje bij op. Dit keer wilde ik wat anders maken, dus raadpleegde ik Google. Zo kwam ik op een recept van Rutger van Heel Holland Bakt. Misschien zegt hij je iets, misschien ook niet. Ik heb zijn originele recept gebruikt, vandaar dat ik even zijn naam vermeld. Anders denken jullie straks nog dat ik heel goed ben in het bedenken van bakrecepten ;-)

Deze basiskruiden zijn onmisbaar in iedere keuken.

Deze basiskruiden zijn onmisbaar in iedere keuken.
In elke keuken komen we de peper en zout tegen, vaak aangevuld met cayenne peper of kerrie. Daarnaast zijn de kruidnagels, kaneel en koriander ook al vaak een vast onderdeel in de meeste keukens. Wanneer we het gaan hebben over venkelzaad, komijnzaad en kardemom begint het al een stuk onbekender te worden. Jammer eigenlijk want al deze kruiden hebben toch zeer aparte eigenschappen die je gerecht naar een hoger niveau kunnen tillen!

Dit eet je rondom het sporten

Dit eet je rondom het sporten
Wist je dat een workout of een avondje trainen (nog) leuker wordt wanneer je ervoor, tijdens en erna de juiste voedingsmiddelen eet en drinkt? Zo ga je namelijk net dat beetje verder en haal je meer voldoening uit het sporten. Pas onderstaande tips maar eens toe en kijk wat er gebeurt.

Pompoensoep met wortel, sinaasappel en gember

Pompoensoep met wortel, sinaasappel en gember
Pompoen: dé najaarsgroente. De oranje herfsttopper wordt veel gebruikt voor soepen. Ook ik maak het liefst soep van een pompoen. Dit kun je doen door enkel de pompoen de koken met bouillon, maar door wat ingrediënten toe te voegen wordt de soep nog veel lekkerder. Ik gebruikte dit keer sinaasappel, appel en gember. Dit zorgt voor een zoete, warme smaak en nóg meer goede voedingsstoffen. Het resultaat was dusdanig goed dat mijn broertje en zusje nog een keer soep opschepten. En dat terwijl ze normaal geen fan zijn van pompoensoep. Een succes dus, ook voor kids!