Snelle chocolade- en bosbessenbroodjes (2 varianten)

Met croissantdeeg kun je veel kanten op: je kunt er croissants van maken, maar ook deze kleine broodjes zijn snel te maken met het deeg. Misschien ken je wel de cinnamon roll of het kaneelbroodje? Die is, zoals de naam het al zegt, gevuld met kaneel. Ik geef je hier twee varianten op, namelijk 1 met chocolade en 1 met bosbessenjam. Allebei zijn ze simpel en snel te maken: binnen 20 minuten staan ze op tafel. Heerlijk bij het ontbijt of bij de koffie! De kleine broodjes zijn het lekkerst als ze net uit de oven zijn. Ik zou zeggen: een blik croissantdeeg halen en maken maar!

Chocolade-variant
Benodigdheden voor 9 broodjes:

  • 1 blik croissantdeeg
  • 1 tl kaneel
  • 2 el bosbessenjam
  • Losgeklopt ei

Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
Haal het croissantdeeg uit het blik en rol uit. Maak hier 1 rol van door eventuele gaten in het deeg dicht te drukken.

Besmeer het croissantdeeg met een laag nutella en laat de buitenste centimeters leeg.

Rol het croissantdeeg in de lengte op, zie foto. Snijd in 3 rolletjes. Smeer de rolletjes in met het losgeklopte ei en rol ze hierna door het mengsel van kaneel en suiker. 

Zet de rolletjes in een muffinvorm en bak in ca. 20 min af in de oven.

Bosbessenjam-variant
Benodigdheden voor 9 broodjes:

  • 1 blik croissantdeeg
  • 1 tl kaneel
  • 2 el bosbessenjam
  • Losgeklopt ei

Haal de croissants uit het blik. Maak hier 1 rol van door eventuele gaten in het deeg dicht te drukken.

Besmeer de plak croissantdeeg met een laagje bosbessenjam. Strooi hier wat kaneel over (dit kun je ook weglaten).

Rol het croissantdeeg in de lengte op en snijd in 3 rolletjes. Smeer de rolletjes in met het losgeklopte ei.

Zet de rolletjes in een muffinvorm en bak in ca. 20 min af in de oven.

Your favoritFavor it
0x FAVORED
DelenPinterest
comments powered by Disqus
 
1

Mathilde

Mathilde is weg van lekker eten. Ze struint in haar vrije tijd de foodblogs af en deelt haar recepten met anderen, bijvoorbeeld hier op Dailytrend.

 

“Vrijwilligerswerk voor Adullam verrijkt mijn leven”

“Vrijwilligerswerk voor Adullam verrijkt mijn leven”
“Kijk, hier ging mijn dochtertje Willieze altijd met een van de bewoners vissen op badeendjes,” vertelt vrijwilligster Hanna Riezebos-Kloosterman (31) bij de vijver van de balkontuin van Muiderheim. Ze betrok haar kinderen al jong bij het vrijwilligerswerk voor gehandicapten.

Een heerlijke fruitdrank voor de zomerse dagen

Een heerlijke fruitdrank voor de zomerse dagen
Warme zomerse dagen zijn in aantocht. Waarbij je zwetend uit je werk komt, of juist heerlijk in de tuin kunt genieten van de natuur die zo prachtig in bloei staat. Op zulke dagen kunnen we allemaal wel een verfrissende drank gebruiken. Vandaag vertel ik je hoe je snel en makkelijk een heerlijke fruitdrank kunt maken.

Hun enthousiasme en vrolijkheid raken me

Hun enthousiasme en vrolijkheid raken me
“Ze zijn zo enthousiast, zo vrolijk. Ja, ze staan echt positief in het leven”, zegt Gerline Pullen (18), tweedejaars leerling SAW-BBL (Medewerker Maatschappelijke Zorg – Beroepsbegeleidende Leerweg) Maasheim dagactiviteiten. Ooit dacht ze dat ze onderwijsassistente wilde worden. Die studie volgde ze ook. Totdat ze in aanraking kwam met kinderen met een beperking. Na een meeloopdag bij Adullam wist ze het zeker: ik ga switchen, vertelt ze. En daar heeft ze absoluut geen spijt van.