Recept: Maak zelf een lekkere pastasalade


Je kent ze wel; van die voorverpakte salades. Vaak met sla, een dressing en tonijn of kip. Vandaag gaan we het even helemaal anders doen. Want, wat is er lekkerder dan een zelfgemaakte salade, helemaal afgestemd op jouw smaak? Ik ben zelf niet zo dol op hele happen sla tijdens mijn lunch, daarom wordt het vandaag een pastasalade. Lekker, goedkoop en snel klaar te maken. 

Ingrediënten
Ik heb deze salade voor ongeveer 4 personen gemaakt en gebruikte de volgende ingrediënten:
- 350 gram penne
- 1 blikje fijngesneden tomaten met paprika (AH)
- 1 bakje cherrytomaatjes (AH)
- Eén bakje mini kipspiesjes pittig van Kips
- Eén zakje Rucola (AH)
- Twee eieren
- Kruiden: Bieslook, knoflook en een snufje zout.

Recept pastasalade


Beschrijving

Kook de pasta volgens de beschrijving op de zak en kook de eieren. Ondertussen kun je met de andere ingrediënten aan de slag. Snij alle cherrytomaatjes doormidden. Haal de kip van de spiesjes af en snij ze in kleine stukjes. Doe alles samen met de fijngesneden tomaten met paprika in een kom. Voeg hierna de pasta eraan toe. Geef het wat extra smaak door er wat knoflookkruiden (verse knoflook kan ook) en zout toe te voegen. Voeg de bieslook eraan toe voor de kleur. Makkelijker kan toch niet?
.


Serveren
Wanneer je het serveert, voeg dat de rucola toe. Ook heb ik een paar schijfjes gekookt ei aan elke salade toegevoegd. Speciaal voor Valentijnsdag heb ik spiesjes met knakworstjes in hartjesvorm en tomaatjes aan de salade toegevoegd. Mijn vriend vond het een leuke verassing.

Uiteraard kun je de ingrediënten variëren, zo stop ik weleens een (halve) verse paprika in mijn salade of een fijngesneden uitje. Ook kun je de pastasaus (ik heb het blikje met fijngesneden tomaten hiervoor gebruikt) zelf maken.

Ga jij deze pastasalade maken?

Your favoritFavor it
0x FAVORED
DelenPinterest
comments powered by Disqus
 
1

Elize

Elize is vierdejaars communicatiestudent. Haar passie voor mode combineert ze met bloggen, zowel op Dailytrend als op haar eigen blog www.rokkiemountains.nl. Ook interieurtips deelt ze graag met jou.

 

Risotto met witte asperges & groene pesto

Risotto met witte asperges & groene pesto
Laatst was ik met mijn moeder in een heel grote supermarkt waar live werd gekookt. We bleven even kijken bij een mevrouw die bezig was met het maken van risotto. Al gauw kregen we de vraag of we wilden proeven en dat sloegen we uiteraard niet af. We kregen een klein bakje met daarin de risotto met asperges. Net voordat we het bakje kregen, strooide de vrouw er nog wat peterselie en Parmezaanse kaas over. En het resultaat was heerlijk kan ik je vertellen. De volgende dag zouden mijn opa en oma komen eten, dus we besloten direct de ingrediënten te kopen om het gerecht de volgende dag na te maken. Dit hebben we gedaan en het was wederom een succes. Door de witte asperges met de risotto mee te garen, krijg je heerlijk zachte asperges. En omdat asperges nu overal verkrijgbaar zijn, is het hoog tijd om dit recept met jullie te delen.

Mijn droomkeuken

Mijn droomkeuken
Wanneer je mij vraagt wat mijn favoriete plek in huis is, kies ik voor de keuken. Ik kan er heerlijk koken en bakken, maar het is ook een plek die ik helemaal naar mijn smaak kan inrichten met mijn favoriete accessoires. Hiervoor is natuurlijk wel een goede basis nodig en daarom ging ik op zoek naar mijn droomkeuken. Ik deed online een heleboel inspiratie op en dit wil ik graag met jullie delen.

Courgette-tomaten frittata

Courgette-tomaten frittata
Heb je wel eens een frittata gemaakt? Ik las op internet dat dit in Italië in het verleden veel werd gegeten door armoede. Alle restjes groenten en vlees of vis werden namelijk in een schaal gedaan met eieren erbij. Ideaal dus om restjes op te maken en snel een maaltijd op tafel te zetten. De frittata kun je trouwens ook in de koelkast bewaren om de volgende dag koud te eten. In dit recept heb ik kipfiletreepjes gebruikt, maar ik maak het ook regelmatig vegetarisch. Je mist de kipfiletreepjes namelijk niet heel erg als je ze weglaat.