Recept: Maak zelf een lekkere pastasalade


Je kent ze wel; van die voorverpakte salades. Vaak met sla, een dressing en tonijn of kip. Vandaag gaan we het even helemaal anders doen. Want, wat is er lekkerder dan een zelfgemaakte salade, helemaal afgestemd op jouw smaak? Ik ben zelf niet zo dol op hele happen sla tijdens mijn lunch, daarom wordt het vandaag een pastasalade. Lekker, goedkoop en snel klaar te maken. 

Ingrediënten
Ik heb deze salade voor ongeveer 4 personen gemaakt en gebruikte de volgende ingrediënten:
- 350 gram penne
- 1 blikje fijngesneden tomaten met paprika (AH)
- 1 bakje cherrytomaatjes (AH)
- Eén bakje mini kipspiesjes pittig van Kips
- Eén zakje Rucola (AH)
- Twee eieren
- Kruiden: Bieslook, knoflook en een snufje zout.

Recept pastasalade


Beschrijving

Kook de pasta volgens de beschrijving op de zak en kook de eieren. Ondertussen kun je met de andere ingrediënten aan de slag. Snij alle cherrytomaatjes doormidden. Haal de kip van de spiesjes af en snij ze in kleine stukjes. Doe alles samen met de fijngesneden tomaten met paprika in een kom. Voeg hierna de pasta eraan toe. Geef het wat extra smaak door er wat knoflookkruiden (verse knoflook kan ook) en zout toe te voegen. Voeg de bieslook eraan toe voor de kleur. Makkelijker kan toch niet?
.


Serveren
Wanneer je het serveert, voeg dat de rucola toe. Ook heb ik een paar schijfjes gekookt ei aan elke salade toegevoegd. Speciaal voor Valentijnsdag heb ik spiesjes met knakworstjes in hartjesvorm en tomaatjes aan de salade toegevoegd. Mijn vriend vond het een leuke verassing.

Uiteraard kun je de ingrediënten variëren, zo stop ik weleens een (halve) verse paprika in mijn salade of een fijngesneden uitje. Ook kun je de pastasaus (ik heb het blikje met fijngesneden tomaten hiervoor gebruikt) zelf maken.

Ga jij deze pastasalade maken?

Your favoritFavor it
0x FAVORED
DelenPinterest
comments powered by Disqus
 
1

Elize

Elize is vierdejaars communicatiestudent. Haar passie voor mode combineert ze met bloggen, zowel op Dailytrend als op haar eigen blog www.rokkiemountains.nl. Ook interieurtips deelt ze graag met jou.

 

Hun enthousiasme en vrolijkheid raken me

Hun enthousiasme en vrolijkheid raken me
“Ze zijn zo enthousiast, zo vrolijk. Ja, ze staan echt positief in het leven”, zegt Gerline Pullen (18), tweedejaars leerling SAW-BBL (Medewerker Maatschappelijke Zorg – Beroepsbegeleidende Leerweg) Maasheim dagactiviteiten. Ooit dacht ze dat ze onderwijsassistente wilde worden. Die studie volgde ze ook. Totdat ze in aanraking kwam met kinderen met een beperking. Na een meeloopdag bij Adullam wist ze het zeker: ik ga switchen, vertelt ze. En daar heeft ze absoluut geen spijt van.

Een heerlijke fruitdrank voor de zomerse dagen

Een heerlijke fruitdrank voor de zomerse dagen
Warme zomerse dagen zijn in aantocht. Waarbij je zwetend uit je werk komt, of juist heerlijk in de tuin kunt genieten van de natuur die zo prachtig in bloei staat. Op zulke dagen kunnen we allemaal wel een verfrissende drank gebruiken. Vandaag vertel ik je hoe je snel en makkelijk een heerlijke fruitdrank kunt maken.

“Vrijwilligerswerk voor Adullam verrijkt mijn leven”

“Vrijwilligerswerk voor Adullam verrijkt mijn leven”
“Kijk, hier ging mijn dochtertje Willieze altijd met een van de bewoners vissen op badeendjes,” vertelt vrijwilligster Hanna Riezebos-Kloosterman (31) bij de vijver van de balkontuin van Muiderheim. Ze betrok haar kinderen al jong bij het vrijwilligerswerk voor gehandicapten.