Onze keuken is het middelpunt in ons huis.

Je zit lekker op de bank genesteld met een bakje koffie of thee, te bladeren in een woonblad. Een binnenkijker… Voor de meeste mensen toch wel het leukste stukje. En dan lees je dus bovengenoemde zin. Voor vele is de keuken een plek waar geleefd word. Een plek waar je je dag start en ook weer eindigt.

Voor ons is de keuken en kamer één. Dat wilde we graag zodat je tijdens het koken ook verbinding hebt met de kinderen of evt. gasten. Voor mij moest de keuken functioneel zijn maar ook mooi. Omdat het toch echt een onderdeel van ons interieur is.

Ik wil je een aantal tips geven waar je op moet letten als je een nieuwe keuken gaat uitzoeken.

Stel een budget vast

Tijdens een verbouwing of nieuwbouw is budget altijd het belangrijkste. Aan alle wensen hangt een prijskaartje. Het is belangrijk om een budget per post te stellen. En je hier ook aan te houden. Kijk naar je wensen en onderzoek de mogelijkheden die binnen het budget passen.

Doe inspiratie op

Het is belangrijk dat je weet wat je wilt. Ga opzoek naar jou ultieme droomkeuken. Ik heb veel inspiratie opgedaan door op Pinterest te zoeken, ook zijn wij naar verschillende keukenzaken gegaan om zo een ultiem beeld te krijgen van je droomkeuken. Een keuken is een grote aanschaf dus is het van belang dat je voorbereid bent.
Al snel kwamen wij erachter dat we in ons huis een warme huiselijke keuken wilde. Een houten achterwand. En een strak kookeiland, met een inloopkast als voorraadkast.

Vind de juiste personen

Wat ik erg belangrijk vind is om goed ingelicht te worden en advies op maat te krijgen. Wij zijn naar een bedrijf gegaan die vakmanschap levert en kennis heeft van zaken. Doordat wij nog niet wisten van welke houtsoort we de keuken wilde laten maken, heeft hij ons doorgestuurd naar een bedrijf die al het hout voor hem levert. Daar stonden heel veel soorten hout en uiteindelijk hebben we de juiste gevonden. We hebben met behulp van stalen de juiste glans en kleur weten te bereiken.

Ook zonder een speciaalzaak moet het vast lukken om jullie droomkeuken te vinden. Let wel goed op de inbouwapparatuur. Daar zit prijstechnisch veel verschil tussen. Je kunt het goed vergelijken op internet. Ook daarmee is het heel belangrijk om goed voorbereid op pad te gaan. Sommige verkopers bieden je een hele scherpe aanbieding aan, maar achteraf kunnen er nog vele kosten bijkomen.
Een keuken koop je niet zomaar…

Maak een ontwerp

Samen met het bedrijf waar jij je keuken wilt laten maken kun je een 3D ontwerp maken die in jullie ruimte ingetekend word. Zo krijg je een reëel beeld, hoe je keuken word, en kun je eventuele aanpassingen direct doorvoeren.

Inbouwapparatuur

Hier is ontzettend veel verschil in. Zelf hebben wij voor Bosch apparatuur gekozen maar dat is een kwestie van het juiste gevoel krijgen. Voor mij waren 2 dingen erg belangrijk, een goede oven en een grote koelkast.
De vaatwasser hebben we wat hoger geplaatst, dit scheelt bukken tijdens in en uit ruimen. Ik ervaar hier enorm veel gemak van. Ook de grote koelkast(1.78) met een groente en fruit la ervaar ik elke dag plezier van. De koelkast is opgeruimd en overzichtelijk en je groente en fruit blijven langer vers.

Persoonlijk

Maak je keuken persoonlijk. Voeg er een persoonlijk accentje aan toe. Wij hebben dit gedaan door gekleurde accenten als keukenaccessoires toe te passen. En ook onze inloop voorraadkast is een groot succes. Afval scheiden was nooit mijn sterke kant, maar sinds we 4 prullenbakken naast elkaar geplaatst hebben gaat met dat een stuk gemakkelijker af.

Onze keuken is helemaal geworden zoals we hadden gehoopt! Ik hoop dat jullie dat ook gaan bereiken mede door deze tips!
Succes!

Wij hebben onze keuken gekocht bij Kreling Interieurbouw uit Gameren. Een tip is om op Pinterest te kijken, bij de IKEA inspiratie op te doen, en bij diverse keukenzaken langs te gaan voor inspiratie.

Your favoritFavor it
1x FAVORED
DelenPinterest
comments powered by Disqus
 
1

Meike

Ik ben Meike van Steenis, 28 jaar, vrouw van Hans, mama van 2 hele lieve ondeugende jongens Jesse (6) & Cas (3). Ik ben altijd opzoek naar mooie unieke, stoere accenten voor in ons nieuwe huis. Ik houd van een mix van oud en nieuw, en struin graag kringloop winkels af. Verder ben ik dol op mode, en vooral om die voor mij te personaliseren.

 

Hoe je de indiaase keuken in huis haalt.

Hoe je de indiaase keuken in huis haalt.
Ik hou er van om zo nu en dan langs kringloopwinkels te gaan, of van die vlooienmarktjes bijvoorbeeld. Samen met mijn kinderen en vrouw lekker neuzen in wat oude boeken of spellen, leuke dingen die we op de kast kunnen zetten en dergelijke. Zo kwam ik ook een "Indiaas" kookboek tegen speciaal voor het bereiden van autenthieke regionale gerechten. Die zou zeker naast mijn kookboek van Jamie Oliver niet misstaan. Die halve euro leek mij wel goed besteed! De Indiaase keuken staat bekend om zijn geurige kruiden en specerijen.

Een landelijke woonstijl creëren

Een landelijke woonstijl creëren
Een landelijke woonstijl is bij velen erg populair. Dat is niet voor niets, want het straalt veel rust en openheid uit. De stijl wordt gekenmerkt door natuurlijke kleuren en materialen zoals robuust hout en stoere accenten van metaal en leer. Zou jij ook een (meer) landelijke woonstijl in je huis willen? De vier ideeën in dit artikel helpen je alvast op weg.

Kozijnen: hout of toch kunststof?

Kozijnen: hout of toch kunststof?
Als je kozijnen aan vervanging toe zijn, kom je voor de keuze te staan: nemen we houten kozijnen of kunststof kozijnen? Wat zijn eigenlijk de voor- en nadelen van beide opties?

Zelf een muur schilderen? Deze spullen heb je nodig!

Zelf een muur schilderen? Deze spullen heb je nodig!
Het is helemaal van nu om regelmatig de verfkwast te pakken en éen of meerdere muren in je huis van een mooie (trend)kleur te voorzien. Wil jij ook eens een andere kleur, pak dan zelf de kwast en… deze spullen die je ook nodig hebt om een muur te schilderen.