Hartige croissants met salami

Benodigdheden voor 6 grote croissants
1 blik croissantdeeg (ligt bij de supermarkt in de koeling)
12 plakjes salami
Blikje tomatenpuree
Italiaanse kruiden
Geraspte kaas
Losgeklopt ei

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 18 graden (hetelucht).
Haal het croissantdeeg uit het blik. Snij het deeg langs de lijnen in driehoeken (zie foto).
Besmeer het croissantdeeg met een laagje tomatenpuree. Laat ca. 1 cm aan alle kanten leeg.
Strooi wat Italiaanse kruiden over het deeg. Beleg elke driehoek croissantdeeg met twee plakjes salami en geraspte kaas.

Rol de driehoek croissantdeeg als volt op: rol de onderkant van de driehoek (breedste kant) naar de punt toe. Buig de twee uiteinden dan naar elkaar toe.
Bestrijk de bovenkant van de croissants met wat losgeklopt ei en strooi hier nog wat kaas over.
Bekleed een rooster met bakpapier en leg de croissants hier op. Bak de croissants in 15-20 min gaar en goudbruin. 

Eet smakelijk! 

Your favoritFavor it
0x FAVORED
DelenPinterest
comments powered by Disqus
 
1

Mathilde

Mathilde is weg van lekker eten. Ze struint in haar vrije tijd de foodblogs af en deelt haar recepten met anderen, bijvoorbeeld hier op Dailytrend.

 

“Vrijwilligerswerk voor Adullam verrijkt mijn leven”

“Vrijwilligerswerk voor Adullam verrijkt mijn leven”
“Kijk, hier ging mijn dochtertje Willieze altijd met een van de bewoners vissen op badeendjes,” vertelt vrijwilligster Hanna Riezebos-Kloosterman (31) bij de vijver van de balkontuin van Muiderheim. Ze betrok haar kinderen al jong bij het vrijwilligerswerk voor gehandicapten.

Een heerlijke fruitdrank voor de zomerse dagen

Een heerlijke fruitdrank voor de zomerse dagen
Warme zomerse dagen zijn in aantocht. Waarbij je zwetend uit je werk komt, of juist heerlijk in de tuin kunt genieten van de natuur die zo prachtig in bloei staat. Op zulke dagen kunnen we allemaal wel een verfrissende drank gebruiken. Vandaag vertel ik je hoe je snel en makkelijk een heerlijke fruitdrank kunt maken.

“Als ik zie dat deelnemers genieten van de verkoping, dan geniet ik ook!”

“Als ik zie dat deelnemers genieten van de verkoping, dan geniet ik ook!”
“Om eerlijk te zijn zei de verkoping me vroeger niks. Diep in mijn hart vond ik de grote oliebollenactie veel leuker. Maar nu ik het een aantal jaren heb gedaan, ga ik er steeds meer plezier in krijgen. Ook als ik zie hoe de deelnemers ervan genieten, dat is wel heel mooi ja,” glimlacht vrijwilliger Erik Verhoeks (34). Hij is voorzitter van het comité dat de jaarlijkse verkoping op Veldheim in Ede regelt. Daarnaast is hij betrokken bij de grote oliebollenactie.