Hartige croissants met salami

Benodigdheden voor 6 grote croissants
1 blik croissantdeeg (ligt bij de supermarkt in de koeling)
12 plakjes salami
Blikje tomatenpuree
Italiaanse kruiden
Geraspte kaas
Losgeklopt ei

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 18 graden (hetelucht).
Haal het croissantdeeg uit het blik. Snij het deeg langs de lijnen in driehoeken (zie foto).
Besmeer het croissantdeeg met een laagje tomatenpuree. Laat ca. 1 cm aan alle kanten leeg.
Strooi wat Italiaanse kruiden over het deeg. Beleg elke driehoek croissantdeeg met twee plakjes salami en geraspte kaas.

Rol de driehoek croissantdeeg als volt op: rol de onderkant van de driehoek (breedste kant) naar de punt toe. Buig de twee uiteinden dan naar elkaar toe.
Bestrijk de bovenkant van de croissants met wat losgeklopt ei en strooi hier nog wat kaas over.
Bekleed een rooster met bakpapier en leg de croissants hier op. Bak de croissants in 15-20 min gaar en goudbruin. 

Eet smakelijk! 

Your favoritFavor it
0x FAVORED
DelenPinterest
comments powered by Disqus
 
1

Mathilde

Mathilde is weg van lekker eten. Ze struint in haar vrije tijd de foodblogs af en deelt haar recepten met anderen, bijvoorbeeld hier op Dailytrend.

 

Een heerlijke fruitdrank voor de zomerse dagen

Een heerlijke fruitdrank voor de zomerse dagen
Warme zomerse dagen zijn in aantocht. Waarbij je zwetend uit je werk komt, of juist heerlijk in de tuin kunt genieten van de natuur die zo prachtig in bloei staat. Op zulke dagen kunnen we allemaal wel een verfrissende drank gebruiken. Vandaag vertel ik je hoe je snel en makkelijk een heerlijke fruitdrank kunt maken.

Risotto met witte asperges & groene pesto

Risotto met witte asperges & groene pesto
Laatst was ik met mijn moeder in een heel grote supermarkt waar live werd gekookt. We bleven even kijken bij een mevrouw die bezig was met het maken van risotto. Al gauw kregen we de vraag of we wilden proeven en dat sloegen we uiteraard niet af. We kregen een klein bakje met daarin de risotto met asperges. Net voordat we het bakje kregen, strooide de vrouw er nog wat peterselie en Parmezaanse kaas over. En het resultaat was heerlijk kan ik je vertellen. De volgende dag zouden mijn opa en oma komen eten, dus we besloten direct de ingrediënten te kopen om het gerecht de volgende dag na te maken. Dit hebben we gedaan en het was wederom een succes. Door de witte asperges met de risotto mee te garen, krijg je heerlijk zachte asperges. En omdat asperges nu overal verkrijgbaar zijn, is het hoog tijd om dit recept met jullie te delen.

Mijn droomkeuken

Mijn droomkeuken
Wanneer je mij vraagt wat mijn favoriete plek in huis is, kies ik voor de keuken. Ik kan er heerlijk koken en bakken, maar het is ook een plek die ik helemaal naar mijn smaak kan inrichten met mijn favoriete accessoires. Hiervoor is natuurlijk wel een goede basis nodig en daarom ging ik op zoek naar mijn droomkeuken. Ik deed online een heleboel inspiratie op en dit wil ik graag met jullie delen.

Snelle chocolade- en bosbessenbroodjes (2 varianten)

Snelle chocolade- en bosbessenbroodjes (2 varianten)
Met croissantdeeg kun je veel kanten op: je kunt er croissants van maken, maar ook deze kleine broodjes zijn snel te maken met het deeg. Misschien ken je wel de cinnamon roll of het kaneelbroodje? Die is, zoals de naam het al zegt, gevuld met kaneel. Ik geef je hier twee varianten op, namelijk 1 met chocolade en 1 met bosbessenjam. Allebei zijn ze simpel en snel te maken: binnen 20 minuten staan ze op tafel. Heerlijk bij het ontbijt of bij de koffie! De kleine broodjes zijn het lekkerst als ze net uit de oven zijn. Ik zou zeggen: een blik croissantdeeg halen en maken maar!