Gevulde zoete aardappel

Een aardappel vullen, ik had het nog nooit gedaan. Ik zag het afgelopen tijd veel langs komen op foodblogs en besloot het zelf een keer te proberen. Het is eigenlijk heel makkelijk: je doet aardappelen in aluminiumfolie in de oven, maakt een vulling en hier vul je de aardappelen mee. Weinig afwas en een goed vullende maaltijd, ideaal! En nog een voordeel: zoete aardappelen zijn bij kinderen vaak ook geliefd door de zoete smaak. Doordat de zoete aardappel een groente is, krijg je lekker veel vitamines en vezels binnen. Wat tortillachips erbij en het gerecht is helemaal af!

Benodigdheden voor 4 personen:

• 4 grote zoete aardappels of 8 kleinere
• Witte ui
• Rode paprika
• 100 gram erwten (diepvries of vers)
• 125 gram rode kidneybonen
• 350 gram kipgehakt
• 1 blik tomatenblokjes
• 4 el Griekse yoghurt
• 1 limoen
• Verse koriander
• Paprikapoeder
• Chilipoeder
• Zout & peper
• Olijfolie
• Tortillachips (optioneel)

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de zoete aardappels en droog ze met een theedoek. Leg iedere zoete aardappel op een ruim stuk aluminiumfolie. Besprenkel met een beetje olie. Prik met een vork gaatjes in de zoete aardappels. Rol ze in het aluminiumfolie en zorg dat ze goed afgesloten zijn. Leg de aardappels in de oven voor ongeveer 50 min. en bij kleine aardappelen 35 min.

Snijd de paprika en ui. Verhit olie in een pan en voeg hier de ui aan toe. Roerbak dit voor ongeveer 5 minuten, zodat de ui zacht is.

Voeg het kipgehakt toe en rul dit ongeveer 10 minuten, totdat het gaar is. Voeg de gesneden paprika, erwtjes en tomatenblokjes toe. Strooi hier flink wat paprikapoeder en een snufje zout, peper en chilipoeder overheen.

Draai het vuur laag, voeg een scheutje water toe en laat ca. 10 minuten door pruttelen.

 

Haal de zoete aardappelen uit de oven. Snijd de aardappelen in het midden in en open ze wijd genoeg om de vulling erin te kunnen doen.

Verdeel het gehaktmengsel over de aardappelen. Maak af met de Griekse yoghurt, wat gerookte paprikapoeder en koriander.

Serveer met tortillachips. Eetsmakelijk!

Your favoritFavor it
2x FAVORED
DelenPinterest
comments powered by Disqus
 
1

Mathilde

Mathilde is weg van lekker eten. Ze struint in haar vrije tijd de foodblogs af en deelt haar recepten met anderen, bijvoorbeeld hier op Dailytrend.

 

Kozijnen: hout of toch kunststof?

Kozijnen: hout of toch kunststof?
Als je kozijnen aan vervanging toe zijn, kom je voor de keuze te staan: nemen we houten kozijnen of kunststof kozijnen? Wat zijn eigenlijk de voor- en nadelen van beide opties?

Foodtrends 2017

Foodtrends 2017
De eerste drie maanden van 2017 zijn alweer bijna voorbij… Maar toch deel ik ze: de trends op het gebied van ‘food’ in 2017. Sommige trends kom je misschien al tegen in de winkel, terwijl andere trends misschien meer seizoensgebonden zijn. Blijf lezen, want hier komen de 5 trends.

Minimaliseren doe je zo

Minimaliseren doe je zo
“Een opgeruimd huis, is een opgeruimd hoofd” wordt weleens gezegd. Deels klopt het, want veel spullen zorgen voor stress. Vind jij dat je te veel spullen hebt en wil je daar verandering in brengen? Dan kun je minimaliseren, waarvoor ik je in dit artikel vier tips geef.

Hartige croissants met salami

Hartige croissants met salami
Deze hartige croissants zijn heel makkelijk te maken. Ik gebruik namelijk kant-en-klaar croissantdeeg. Een kwestie van deeg uitrollen, bedekken, oprollen en in de oven. Door de combinatie van tomatenpuree, salami en kaas krijg je een pizza-achtige croissant, erg lekker! Je kunt natuurlijk variëren met het beleg van je croissant, net zoals je een pizza op alle manieren kunt beleggen. Zelf heb ik deeg voor grote croissants gebruikt, maar er is ook een variant voor mini-croissants in de meeste supermarkten verkrijgbaar. Die zou je bijvoorbeeld als borrelhapje of traktatie kunnen serveren.