Gevulde zoete aardappel

Een aardappel vullen, ik had het nog nooit gedaan. Ik zag het afgelopen tijd veel langs komen op foodblogs en besloot het zelf een keer te proberen. Het is eigenlijk heel makkelijk: je doet aardappelen in aluminiumfolie in de oven, maakt een vulling en hier vul je de aardappelen mee. Weinig afwas en een goed vullende maaltijd, ideaal! En nog een voordeel: zoete aardappelen zijn bij kinderen vaak ook geliefd door de zoete smaak. Doordat de zoete aardappel een groente is, krijg je lekker veel vitamines en vezels binnen. Wat tortillachips erbij en het gerecht is helemaal af!

Benodigdheden voor 4 personen:

• 4 grote zoete aardappels of 8 kleinere
• Witte ui
• Rode paprika
• 100 gram erwten (diepvries of vers)
• 125 gram rode kidneybonen
• 350 gram kipgehakt
• 1 blik tomatenblokjes
• 4 el Griekse yoghurt
• 1 limoen
• Verse koriander
• Paprikapoeder
• Chilipoeder
• Zout & peper
• Olijfolie
• Tortillachips (optioneel)

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de zoete aardappels en droog ze met een theedoek. Leg iedere zoete aardappel op een ruim stuk aluminiumfolie. Besprenkel met een beetje olie. Prik met een vork gaatjes in de zoete aardappels. Rol ze in het aluminiumfolie en zorg dat ze goed afgesloten zijn. Leg de aardappels in de oven voor ongeveer 50 min. en bij kleine aardappelen 35 min.

Snijd de paprika en ui. Verhit olie in een pan en voeg hier de ui aan toe. Roerbak dit voor ongeveer 5 minuten, zodat de ui zacht is.

Voeg het kipgehakt toe en rul dit ongeveer 10 minuten, totdat het gaar is. Voeg de gesneden paprika, erwtjes en tomatenblokjes toe. Strooi hier flink wat paprikapoeder en een snufje zout, peper en chilipoeder overheen.

Draai het vuur laag, voeg een scheutje water toe en laat ca. 10 minuten door pruttelen.

 

Haal de zoete aardappelen uit de oven. Snijd de aardappelen in het midden in en open ze wijd genoeg om de vulling erin te kunnen doen.

Verdeel het gehaktmengsel over de aardappelen. Maak af met de Griekse yoghurt, wat gerookte paprikapoeder en koriander.

Serveer met tortillachips. Eetsmakelijk!

Your favoritFavor it
2x FAVORED
DelenPinterest
comments powered by Disqus
 
1

Mathilde

Mathilde is weg van lekker eten. Ze struint in haar vrije tijd de foodblogs af en deelt haar recepten met anderen, bijvoorbeeld hier op Dailytrend.

 

Hartige croissants met salami

Hartige croissants met salami
Deze hartige croissants zijn heel makkelijk te maken. Ik gebruik namelijk kant-en-klaar croissantdeeg. Een kwestie van deeg uitrollen, bedekken, oprollen en in de oven. Door de combinatie van tomatenpuree, salami en kaas krijg je een pizza-achtige croissant, erg lekker! Je kunt natuurlijk variëren met het beleg van je croissant, net zoals je een pizza op alle manieren kunt beleggen. Zelf heb ik deeg voor grote croissants gebruikt, maar er is ook een variant voor mini-croissants in de meeste supermarkten verkrijgbaar. Die zou je bijvoorbeeld als borrelhapje of traktatie kunnen serveren.

Hoe geef je een slaapkamer een nieuwe look voor … euro?

Hoe geef je een slaapkamer een nieuwe look voor … euro?
In dit artikel kun je zien hoe ik mijn slaapkamer een nieuwe look wil geven voor een heel mooi bedrag. Lees en kijk je mee?

Het gasverbruik van een gashaard

Het gasverbruik van een gashaard
Sta je op het punt om een gashaard aan te schaffen, maar wil je eerst nog weten wat je aan kosten kunt verwachten die gepaard gaan met het gebruik van een gashaard? Helaas is het lastig om hier een goede inschatting van te maken, aangezien dat van vele factoren afhankelijk is. Toch gaan we proberen om een zo goed mogelijke indicatie te geven van het gasverbruik van een gashaard en de bijkomende kosten.

Snelle chocolade- en bosbessenbroodjes (2 varianten)

Snelle chocolade- en bosbessenbroodjes (2 varianten)
Met croissantdeeg kun je veel kanten op: je kunt er croissants van maken, maar ook deze kleine broodjes zijn snel te maken met het deeg. Misschien ken je wel de cinnamon roll of het kaneelbroodje? Die is, zoals de naam het al zegt, gevuld met kaneel. Ik geef je hier twee varianten op, namelijk 1 met chocolade en 1 met bosbessenjam. Allebei zijn ze simpel en snel te maken: binnen 20 minuten staan ze op tafel. Heerlijk bij het ontbijt of bij de koffie! De kleine broodjes zijn het lekkerst als ze net uit de oven zijn. Ik zou zeggen: een blik croissantdeeg halen en maken maar!