Gevulde zoete aardappel

Een aardappel vullen, ik had het nog nooit gedaan. Ik zag het afgelopen tijd veel langs komen op foodblogs en besloot het zelf een keer te proberen. Het is eigenlijk heel makkelijk: je doet aardappelen in aluminiumfolie in de oven, maakt een vulling en hier vul je de aardappelen mee. Weinig afwas en een goed vullende maaltijd, ideaal! En nog een voordeel: zoete aardappelen zijn bij kinderen vaak ook geliefd door de zoete smaak. Doordat de zoete aardappel een groente is, krijg je lekker veel vitamines en vezels binnen. Wat tortillachips erbij en het gerecht is helemaal af!

Benodigdheden voor 4 personen:

• 4 grote zoete aardappels of 8 kleinere
• Witte ui
• Rode paprika
• 100 gram erwten (diepvries of vers)
• 125 gram rode kidneybonen
• 350 gram kipgehakt
• 1 blik tomatenblokjes
• 4 el Griekse yoghurt
• 1 limoen
• Verse koriander
• Paprikapoeder
• Chilipoeder
• Zout & peper
• Olijfolie
• Tortillachips (optioneel)

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de zoete aardappels en droog ze met een theedoek. Leg iedere zoete aardappel op een ruim stuk aluminiumfolie. Besprenkel met een beetje olie. Prik met een vork gaatjes in de zoete aardappels. Rol ze in het aluminiumfolie en zorg dat ze goed afgesloten zijn. Leg de aardappels in de oven voor ongeveer 50 min. en bij kleine aardappelen 35 min.

Snijd de paprika en ui. Verhit olie in een pan en voeg hier de ui aan toe. Roerbak dit voor ongeveer 5 minuten, zodat de ui zacht is.

Voeg het kipgehakt toe en rul dit ongeveer 10 minuten, totdat het gaar is. Voeg de gesneden paprika, erwtjes en tomatenblokjes toe. Strooi hier flink wat paprikapoeder en een snufje zout, peper en chilipoeder overheen.

Draai het vuur laag, voeg een scheutje water toe en laat ca. 10 minuten door pruttelen.

 

Haal de zoete aardappelen uit de oven. Snijd de aardappelen in het midden in en open ze wijd genoeg om de vulling erin te kunnen doen.

Verdeel het gehaktmengsel over de aardappelen. Maak af met de Griekse yoghurt, wat gerookte paprikapoeder en koriander.

Serveer met tortillachips. Eetsmakelijk!

Your favoritFavor it
2x FAVORED
DelenPinterest
comments powered by Disqus
 
1

Mathilde

Mathilde is weg van lekker eten. Ze struint in haar vrije tijd de foodblogs af en deelt haar recepten met anderen, bijvoorbeeld hier op Dailytrend.

 

Een heerlijke fruitdrank voor de zomerse dagen

Een heerlijke fruitdrank voor de zomerse dagen
Warme zomerse dagen zijn in aantocht. Waarbij je zwetend uit je werk komt, of juist heerlijk in de tuin kunt genieten van de natuur die zo prachtig in bloei staat. Op zulke dagen kunnen we allemaal wel een verfrissende drank gebruiken. Vandaag vertel ik je hoe je snel en makkelijk een heerlijke fruitdrank kunt maken.

Interieurtrends 2018

Interieurtrends  2018
In dit blogartikel neem ik je mee in de interieurtrends. Welke kleuren en materialen zien we in 2018? Wat nemen we mee uit 2017 en wat is echt passé? De grootste verandering is dat zwart zijn populariteit verliest en bruin deze plaats inneemt. Bruin staat voor vintage en natuurlijke materialen. Zwart zie je nog wel als accentkleur.

Risotto met witte asperges & groene pesto

Risotto met witte asperges & groene pesto
Laatst was ik met mijn moeder in een heel grote supermarkt waar live werd gekookt. We bleven even kijken bij een mevrouw die bezig was met het maken van risotto. Al gauw kregen we de vraag of we wilden proeven en dat sloegen we uiteraard niet af. We kregen een klein bakje met daarin de risotto met asperges. Net voordat we het bakje kregen, strooide de vrouw er nog wat peterselie en Parmezaanse kaas over. En het resultaat was heerlijk kan ik je vertellen. De volgende dag zouden mijn opa en oma komen eten, dus we besloten direct de ingrediënten te kopen om het gerecht de volgende dag na te maken. Dit hebben we gedaan en het was wederom een succes. Door de witte asperges met de risotto mee te garen, krijg je heerlijk zachte asperges. En omdat asperges nu overal verkrijgbaar zijn, is het hoog tijd om dit recept met jullie te delen.

Courgette-tomaten frittata

Courgette-tomaten frittata
Heb je wel eens een frittata gemaakt? Ik las op internet dat dit in Italië in het verleden veel werd gegeten door armoede. Alle restjes groenten en vlees of vis werden namelijk in een schaal gedaan met eieren erbij. Ideaal dus om restjes op te maken en snel een maaltijd op tafel te zetten. De frittata kun je trouwens ook in de koelkast bewaren om de volgende dag koud te eten. In dit recept heb ik kipfiletreepjes gebruikt, maar ik maak het ook regelmatig vegetarisch. Je mist de kipfiletreepjes namelijk niet heel erg als je ze weglaat.