Gevulde zoete aardappel

Een aardappel vullen, ik had het nog nooit gedaan. Ik zag het afgelopen tijd veel langs komen op foodblogs en besloot het zelf een keer te proberen. Het is eigenlijk heel makkelijk: je doet aardappelen in aluminiumfolie in de oven, maakt een vulling en hier vul je de aardappelen mee. Weinig afwas en een goed vullende maaltijd, ideaal! En nog een voordeel: zoete aardappelen zijn bij kinderen vaak ook geliefd door de zoete smaak. Doordat de zoete aardappel een groente is, krijg je lekker veel vitamines en vezels binnen. Wat tortillachips erbij en het gerecht is helemaal af!

Benodigdheden voor 4 personen:

• 4 grote zoete aardappels of 8 kleinere
• Witte ui
• Rode paprika
• 100 gram erwten (diepvries of vers)
• 125 gram rode kidneybonen
• 350 gram kipgehakt
• 1 blik tomatenblokjes
• 4 el Griekse yoghurt
• 1 limoen
• Verse koriander
• Paprikapoeder
• Chilipoeder
• Zout & peper
• Olijfolie
• Tortillachips (optioneel)

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de zoete aardappels en droog ze met een theedoek. Leg iedere zoete aardappel op een ruim stuk aluminiumfolie. Besprenkel met een beetje olie. Prik met een vork gaatjes in de zoete aardappels. Rol ze in het aluminiumfolie en zorg dat ze goed afgesloten zijn. Leg de aardappels in de oven voor ongeveer 50 min. en bij kleine aardappelen 35 min.

Snijd de paprika en ui. Verhit olie in een pan en voeg hier de ui aan toe. Roerbak dit voor ongeveer 5 minuten, zodat de ui zacht is.

Voeg het kipgehakt toe en rul dit ongeveer 10 minuten, totdat het gaar is. Voeg de gesneden paprika, erwtjes en tomatenblokjes toe. Strooi hier flink wat paprikapoeder en een snufje zout, peper en chilipoeder overheen.

Draai het vuur laag, voeg een scheutje water toe en laat ca. 10 minuten door pruttelen.

 

Haal de zoete aardappelen uit de oven. Snijd de aardappelen in het midden in en open ze wijd genoeg om de vulling erin te kunnen doen.

Verdeel het gehaktmengsel over de aardappelen. Maak af met de Griekse yoghurt, wat gerookte paprikapoeder en koriander.

Serveer met tortillachips. Eetsmakelijk!

Your favoritFavor it
2x FAVORED
DelenPinterest
comments powered by Disqus
 
1

Mathilde

Mathilde is weg van lekker eten. Ze struint in haar vrije tijd de foodblogs af en deelt haar recepten met anderen, bijvoorbeeld hier op Dailytrend.

 

Je interieur in winterse stijlen

Je interieur in winterse stijlen
Nog even en de winter begint weer. Je verandert je kleding, dus waarom zou je ook niet wat wintersfeer in je huis creëren? Ik geef je hiervoor vijf tips, blijf vooral even lezen dus.

Ricottacake met blauwe bessen en bramen

Ricottacake met blauwe bessen en bramen
Ik ben helaas niet zo’n held in originele bakrecepten bedenken. Een variant op appeltaart en kwarktaart gaat nog wel, maar daar houdt het ook een beetje bij op. Dit keer wilde ik wat anders maken, dus raadpleegde ik Google. Zo kwam ik op een recept van Rutger van Heel Holland Bakt. Misschien zegt hij je iets, misschien ook niet. Ik heb zijn originele recept gebruikt, vandaar dat ik even zijn naam vermeld. Anders denken jullie straks nog dat ik heel goed ben in het bedenken van bakrecepten ;-)

Deze tussendoortjes zijn lekker én gezond

Deze tussendoortjes zijn lekker én gezond
Heerlijk, een snelle snack tussendoor. Om jezelf weer op te laden of om je even te verwennen. Veel mensen grijpen dan echter wel vaak naar ongezonde producten, zoals koekjes of chips. In dit artikel tip ik daarom een aantal tussendoortjes die niet alleen lekker, maar vooral ook gezond zijn!

Foodtrends 2017

Foodtrends 2017
De eerste drie maanden van 2017 zijn alweer bijna voorbij… Maar toch deel ik ze: de trends op het gebied van ‘food’ in 2017. Sommige trends kom je misschien al tegen in de winkel, terwijl andere trends misschien meer seizoensgebonden zijn. Blijf lezen, want hier komen de 5 trends.