Dit eet je rondom het sporten

Wist je dat een workout of een avondje trainen (nog) leuker wordt wanneer je ervoor, tijdens en erna de juiste voedingsmiddelen eet en drinkt? Zo ga je namelijk net dat beetje verder en haal je meer voldoening uit het sporten. Pas onderstaande tips maar eens toe en kijk wat er gebeurt.

Vooraf

Eet lekker licht

Met een volle buik sporten is zeker niet prettig. Daarom is het slim om vooraf een kleine en lichte maaltijd te eten, zoals snackgroenten, yoghurt met fruit of gegrilde kipfilet. Vermoed je dat het te weinig is voor de rest van de ochtend, middag of avond? Geen probleem, je kunt altijd meer eten als je thuis bent. Het gaat erom dat je altijd iets eet voordat je sport. Dat geldt zeker ook 's morgens!

Vermijd fastfood

Het klinkt misschien wat overbodig, maar: eet geen fastfood voordat je gaat sporten. Je lichaam krijgt dan onvoldoende binnen wat het nodig heeft om je sportsessie door te komen. Het resultaat: je zult meer moeite hebben met de inspanning dan normaal. Dus laat dat frietje of die pizza beter staan. Dat geldt trouwens ook voor pittig eten, koffie en producten met veel vezels en eiwit.

Tijdens

Drink genoeg water

Als je sport, dan verliest je lichaam al gauw één tot twee liter vocht. Het is belangrijk om dat tekort weer aan te vullen, want zo voorkom je dat je je slecht gaat voelen. Drink daarom regelmatig water, bijvoorbeeld uit een duurzame waterfles of bidon. Sport je langdurig en intensief? Dan kan een sportdrank- of gel uitkomst bieden.

Neem een kleine snack

Als je langer dan een uur sport, dan kun je je lichaam ondersteunen met een kleine en lichte snack. Neem dan bijvoorbeeld een gezonde (zelfgemaakte) noten- of mueslireep, een vers stuk fruit of een handje rozijnen. Van noten kun je last krijgen van je buik, dus laat die liever staan. Zo, nu kun je er weer volop tegenaan!

Na

Eet eiwitten...

Drink genoeg na afloop van het sporten, maar probeer ook om binnen een uur na afloop een maaltijd te eten. Wat je dan het beste kunt nuttigen? Om te beginnen eiwitrijke producten. Die helpen je spieren namelijk om te herstellen na alle inspanning. Je vindt eiwit uiteraard in ei, maar ook onder meer in vlees, vis, zuivel en bonen.

...en koolhydraten

Naast eiwitten heeft je lichaam ook koolhydraten nodig als je hebt gesport. Die geven het namelijk nieuwe energie. Je vindt koolhydraten onder andere in rijst, aardappelen en brood. Je kunt eventueel ook kiezen voor langzame koolhydraten, bijvoorbeeld in quinoa, volkoren brood of zilvervliesrijst, want die geven je langer een vol gevoel.

Wat eet jij voor, tijdens en na het sporten? Laat het weten in een reactie!

Your favoritFavor it
0x FAVORED
DelenPinterest
comments powered by Disqus
 
1

Milou

Milou reist én leest graag lifestyle-artikelen. Maar meer dan alles houdt ze van schrijven. En waarover je graag leest, daarover schrijf je ook graag. Toch?

 

Originele manieren om je cadeaus in te pakken

Originele manieren om je cadeaus in te pakken
Een maand geleden was mijn vriend jarig. In de maanden ervoor had ik een heleboel leuke en nuttige cadeautjes verzameld. Ik kwam op het idee om deze leuk in te pakken. Zodat niet het alleen het uitpakken een feestje zou worden, maar ook het geven. Het geven van saai ingepakte cadeaus zijn verleden tijd na het lezen van dit artikel. Ik laat je vandaag zien hoe je op een makkelijke en snelle manier je geschenken leuk in kunt pakken.

“Vrijwilligerswerk voor Adullam verrijkt mijn leven”

“Vrijwilligerswerk voor Adullam verrijkt mijn leven”
“Kijk, hier ging mijn dochtertje Willieze altijd met een van de bewoners vissen op badeendjes,” vertelt vrijwilligster Hanna Riezebos-Kloosterman (31) bij de vijver van de balkontuin van Muiderheim. Ze betrok haar kinderen al jong bij het vrijwilligerswerk voor gehandicapten.

Een heerlijke fruitdrank voor de zomerse dagen

Een heerlijke fruitdrank voor de zomerse dagen
Warme zomerse dagen zijn in aantocht. Waarbij je zwetend uit je werk komt, of juist heerlijk in de tuin kunt genieten van de natuur die zo prachtig in bloei staat. Op zulke dagen kunnen we allemaal wel een verfrissende drank gebruiken. Vandaag vertel ik je hoe je snel en makkelijk een heerlijke fruitdrank kunt maken.

“Als ik zie dat deelnemers genieten van de verkoping, dan geniet ik ook!”

“Als ik zie dat deelnemers genieten van de verkoping, dan geniet ik ook!”
“Om eerlijk te zijn zei de verkoping me vroeger niks. Diep in mijn hart vond ik de grote oliebollenactie veel leuker. Maar nu ik het een aantal jaren heb gedaan, ga ik er steeds meer plezier in krijgen. Ook als ik zie hoe de deelnemers ervan genieten, dat is wel heel mooi ja,” glimlacht vrijwilliger Erik Verhoeks (34). Hij is voorzitter van het comité dat de jaarlijkse verkoping op Veldheim in Ede regelt. Daarnaast is hij betrokken bij de grote oliebollenactie.