Deze basiskruiden zijn onmisbaar in iedere keuken.

In elke keuken komen we de peper en zout tegen, vaak aangevuld met cayenne peper of kerrie. Daarnaast zijn de kruidnagels, kaneel en koriander ook al vaak een vast onderdeel in de meeste keukens. Wanneer we het gaan hebben over venkelzaad, komijnzaad en kardemom begint het al een stuk onbekender te worden. Jammer eigenlijk want al deze kruiden hebben toch zeer aparte eigenschappen die je gerecht naar een hoger niveau kunnen tillen!

De boel opvijzelen!

Zoals je kunt zien op de foto gebruik ik regelmatig mijn vijzel in huis, wanneer het venkelzaad eventueel gecombineerd met andere kruiden fijngemalen is, ruik je de heerlijke geur van anijs. Of gestampte muisjes zoals mijn kinderen zeggen. Wat mij betreft is deze vijzel dan ook echt onmisbaar in ons gezin, zeker nu ik steeds vaker ook smaken probeer te combineren waarvan je niet in eerste instantie verwacht dat het een goede combinatie is.

Onbekend maakt onbemind.

Samen met vrienden spreken we regelmatig af om bij elkaar thuis een compleet diner te eten. Een ieder is verantwoordelijk voor 1 of 2 gangen en zo proberen we elkaar enthousiast te maken voor de lekkerste gerechten. Vaak maak ik dan gebruik van de kookboeken van Jamie Oliver, zeker omdat hij ook juist die aparte smaken maakt. Zo was ik afgelopen keer op zoek om de heerlijke wilde zalm die we hadden gevangen in Noorwegen klaar te maken. Na wat zoekwerk kwam ik een gerecht tegen waarin venkelzaad samen met citroen of sinaasappelschil gecombineerd werd met de zalm. Echt een aanrader en een overheerlijke combinatie!
https://www.jamiemagazine.nl/recepten/wilde-zalm-met-een-venkelkorstje.html

Zoete koek.

We moeten natuurlijk niet alles als zoete koek slikken maar ook het volgende gerecht van Jamie Oliver vind ik een aparte combinatie. Wat te denken van pasta met kaneel, tonijn en basilicum. Niet echt een combinatie waarvoor ik in eerste instantie warm liep. Maar nadat ik de stoute schoenen had aangetrokken werd ik blij verrast! Het is een makkelijk en redelijk snel gerecht dus een mooi combinatie om op druilerige zaterdagen eens uit te proberen!
http://www.smulweb.nl/recepten/1151371/Jools-favoriete-pasta

Combineer eens een keer.

Je begrijpt het al , echte basiskruiden welke onmisbaar zijn in de keuken is een relatief begrip. Zeker wanneer je aan de gang gaat met combinaties die je nog niet voor mogelijk had gehouden. De tijd dat alleen het peper en zoutstelletje in de keukens stond is al lang voorbij! Trouwens gelukkig maar anders werd het zo'n saaie boel!
Binnenkort zal ik een heerlijk gerecht met jullie delen , of als het fout gaat het leven van een tobkok !

Your favoritFavor it
0x FAVORED
DelenPinterest
comments powered by Disqus
 
1

Daniël

Mijn naam is Daniël, 41 jaar, getrouwd met Monique en vader van 3 kinderen. Drie kanjers die heerlijk de puber leeftijd bereiken en doormaken! In het dagelijks leven ben ik actief als commercieel manager bij een import- en exportbedrijf op de bloemenveiling. Het spanningsveld vader zijn, echtgenoot en actief als manager zijn, biedt genoeg stof om over te schrijven.

 

Je interieur in winterse stijlen

Je interieur in winterse stijlen
Nog even en de winter begint weer. Je verandert je kleding, dus waarom zou je ook niet wat wintersfeer in je huis creëren? Ik geef je hiervoor vijf tips, blijf vooral even lezen dus.

Cheesecake met chocoladekoekjes en frambozen

Cheesecake met chocoladekoekjes en frambozen
Afgelopen weekend kwamen er vrienden over de vloer en wilde ik wat bakken. Ik besloot wat nieuws te proberen en ik bedacht dat ik nog nooit cheesecake had gemaakt. Waarschijnlijk denk je: ‘huh, waarom niet? Zo apart is cheesecake nou ook weer niet.’ Maar ik hield het meestal bij de gewone kwarktaart. Dit keer niet, ik zag een lekker recept langskomen en besloot dit uit te proberen. Na wat aanpassingen kwam daar een heerlijke cheesecake uit. De bodem is heel krokant, de vulling romig en de frambozen zorgen voor een frisse smaak. En geef toe, door dat marmereffect ziet de taart er super mooi uit toch? Oké, hier komt het recept:

Deze tussendoortjes zijn lekker én gezond

Deze tussendoortjes zijn lekker én gezond
Heerlijk, een snelle snack tussendoor. Om jezelf weer op te laden of om je even te verwennen. Veel mensen grijpen dan echter wel vaak naar ongezonde producten, zoals koekjes of chips. In dit artikel tip ik daarom een aantal tussendoortjes die niet alleen lekker, maar vooral ook gezond zijn!

Pompoensoep met wortel, sinaasappel en gember

Pompoensoep met wortel, sinaasappel en gember
Pompoen: dé najaarsgroente. De oranje herfsttopper wordt veel gebruikt voor soepen. Ook ik maak het liefst soep van een pompoen. Dit kun je doen door enkel de pompoen de koken met bouillon, maar door wat ingrediënten toe te voegen wordt de soep nog veel lekkerder. Ik gebruikte dit keer sinaasappel, appel en gember. Dit zorgt voor een zoete, warme smaak en nóg meer goede voedingsstoffen. Het resultaat was dusdanig goed dat mijn broertje en zusje nog een keer soep opschepten. En dat terwijl ze normaal geen fan zijn van pompoensoep. Een succes dus, ook voor kids!