Deze basiskruiden zijn onmisbaar in iedere keuken.

In elke keuken komen we de peper en zout tegen, vaak aangevuld met cayenne peper of kerrie. Daarnaast zijn de kruidnagels, kaneel en koriander ook al vaak een vast onderdeel in de meeste keukens. Wanneer we het gaan hebben over venkelzaad, komijnzaad en kardemom begint het al een stuk onbekender te worden. Jammer eigenlijk want al deze kruiden hebben toch zeer aparte eigenschappen die je gerecht naar een hoger niveau kunnen tillen!

De boel opvijzelen!

Zoals je kunt zien op de foto gebruik ik regelmatig mijn vijzel in huis, wanneer het venkelzaad eventueel gecombineerd met andere kruiden fijngemalen is, ruik je de heerlijke geur van anijs. Of gestampte muisjes zoals mijn kinderen zeggen. Wat mij betreft is deze vijzel dan ook echt onmisbaar in ons gezin, zeker nu ik steeds vaker ook smaken probeer te combineren waarvan je niet in eerste instantie verwacht dat het een goede combinatie is.

Onbekend maakt onbemind.

Samen met vrienden spreken we regelmatig af om bij elkaar thuis een compleet diner te eten. Een ieder is verantwoordelijk voor 1 of 2 gangen en zo proberen we elkaar enthousiast te maken voor de lekkerste gerechten. Vaak maak ik dan gebruik van de kookboeken van Jamie Oliver, zeker omdat hij ook juist die aparte smaken maakt. Zo was ik afgelopen keer op zoek om de heerlijke wilde zalm die we hadden gevangen in Noorwegen klaar te maken. Na wat zoekwerk kwam ik een gerecht tegen waarin venkelzaad samen met citroen of sinaasappelschil gecombineerd werd met de zalm. Echt een aanrader en een overheerlijke combinatie!
https://www.jamiemagazine.nl/recepten/wilde-zalm-met-een-venkelkorstje.html

Zoete koek.

We moeten natuurlijk niet alles als zoete koek slikken maar ook het volgende gerecht van Jamie Oliver vind ik een aparte combinatie. Wat te denken van pasta met kaneel, tonijn en basilicum. Niet echt een combinatie waarvoor ik in eerste instantie warm liep. Maar nadat ik de stoute schoenen had aangetrokken werd ik blij verrast! Het is een makkelijk en redelijk snel gerecht dus een mooi combinatie om op druilerige zaterdagen eens uit te proberen!
http://www.smulweb.nl/recepten/1151371/Jools-favoriete-pasta

Combineer eens een keer.

Je begrijpt het al , echte basiskruiden welke onmisbaar zijn in de keuken is een relatief begrip. Zeker wanneer je aan de gang gaat met combinaties die je nog niet voor mogelijk had gehouden. De tijd dat alleen het peper en zoutstelletje in de keukens stond is al lang voorbij! Trouwens gelukkig maar anders werd het zo'n saaie boel!
Binnenkort zal ik een heerlijk gerecht met jullie delen , of als het fout gaat het leven van een tobkok !

Your favoritFavor it
0x FAVORED
DelenPinterest
comments powered by Disqus
 
1

Daniël

Mijn naam is Daniël, 41 jaar, getrouwd met Monique en vader van 3 kinderen. Drie kanjers die heerlijk de puber leeftijd bereiken en doormaken! In het dagelijks leven ben ik actief als commercieel manager bij een import- en exportbedrijf op de bloemenveiling. Het spanningsveld vader zijn, echtgenoot en actief als manager zijn, biedt genoeg stof om over te schrijven.

 

Risotto met witte asperges & groene pesto

Risotto met witte asperges & groene pesto
Laatst was ik met mijn moeder in een heel grote supermarkt waar live werd gekookt. We bleven even kijken bij een mevrouw die bezig was met het maken van risotto. Al gauw kregen we de vraag of we wilden proeven en dat sloegen we uiteraard niet af. We kregen een klein bakje met daarin de risotto met asperges. Net voordat we het bakje kregen, strooide de vrouw er nog wat peterselie en Parmezaanse kaas over. En het resultaat was heerlijk kan ik je vertellen. De volgende dag zouden mijn opa en oma komen eten, dus we besloten direct de ingrediënten te kopen om het gerecht de volgende dag na te maken. Dit hebben we gedaan en het was wederom een succes. Door de witte asperges met de risotto mee te garen, krijg je heerlijk zachte asperges. En omdat asperges nu overal verkrijgbaar zijn, is het hoog tijd om dit recept met jullie te delen.

Interieurtrends 2018

Interieurtrends  2018
In dit blogartikel neem ik je mee in de interieurtrends. Welke kleuren en materialen zien we in 2018? Wat nemen we mee uit 2017 en wat is echt passé? De grootste verandering is dat zwart zijn populariteit verliest en bruin deze plaats inneemt. Bruin staat voor vintage en natuurlijke materialen. Zwart zie je nog wel als accentkleur.

Courgette-tomaten frittata

Courgette-tomaten frittata
Heb je wel eens een frittata gemaakt? Ik las op internet dat dit in Italië in het verleden veel werd gegeten door armoede. Alle restjes groenten en vlees of vis werden namelijk in een schaal gedaan met eieren erbij. Ideaal dus om restjes op te maken en snel een maaltijd op tafel te zetten. De frittata kun je trouwens ook in de koelkast bewaren om de volgende dag koud te eten. In dit recept heb ik kipfiletreepjes gebruikt, maar ik maak het ook regelmatig vegetarisch. Je mist de kipfiletreepjes namelijk niet heel erg als je ze weglaat.

Originele manieren om je cadeaus in te pakken

Originele manieren om je cadeaus in te pakken
Een maand geleden was mijn vriend jarig. In de maanden ervoor had ik een heleboel leuke en nuttige cadeautjes verzameld. Ik kwam op het idee om deze leuk in te pakken. Zodat niet het alleen het uitpakken een feestje zou worden, maar ook het geven. Het geven van saai ingepakte cadeaus zijn verleden tijd na het lezen van dit artikel. Ik laat je vandaag zien hoe je op een makkelijke en snelle manier je geschenken leuk in kunt pakken.