Deze basiskruiden zijn onmisbaar in iedere keuken.

In elke keuken komen we de peper en zout tegen, vaak aangevuld met cayenne peper of kerrie. Daarnaast zijn de kruidnagels, kaneel en koriander ook al vaak een vast onderdeel in de meeste keukens. Wanneer we het gaan hebben over venkelzaad, komijnzaad en kardemom begint het al een stuk onbekender te worden. Jammer eigenlijk want al deze kruiden hebben toch zeer aparte eigenschappen die je gerecht naar een hoger niveau kunnen tillen!

De boel opvijzelen!

Zoals je kunt zien op de foto gebruik ik regelmatig mijn vijzel in huis, wanneer het venkelzaad eventueel gecombineerd met andere kruiden fijngemalen is, ruik je de heerlijke geur van anijs. Of gestampte muisjes zoals mijn kinderen zeggen. Wat mij betreft is deze vijzel dan ook echt onmisbaar in ons gezin, zeker nu ik steeds vaker ook smaken probeer te combineren waarvan je niet in eerste instantie verwacht dat het een goede combinatie is.

Onbekend maakt onbemind.

Samen met vrienden spreken we regelmatig af om bij elkaar thuis een compleet diner te eten. Een ieder is verantwoordelijk voor 1 of 2 gangen en zo proberen we elkaar enthousiast te maken voor de lekkerste gerechten. Vaak maak ik dan gebruik van de kookboeken van Jamie Oliver, zeker omdat hij ook juist die aparte smaken maakt. Zo was ik afgelopen keer op zoek om de heerlijke wilde zalm die we hadden gevangen in Noorwegen klaar te maken. Na wat zoekwerk kwam ik een gerecht tegen waarin venkelzaad samen met citroen of sinaasappelschil gecombineerd werd met de zalm. Echt een aanrader en een overheerlijke combinatie!
https://www.jamiemagazine.nl/recepten/wilde-zalm-met-een-venkelkorstje.html

Zoete koek.

We moeten natuurlijk niet alles als zoete koek slikken maar ook het volgende gerecht van Jamie Oliver vind ik een aparte combinatie. Wat te denken van pasta met kaneel, tonijn en basilicum. Niet echt een combinatie waarvoor ik in eerste instantie warm liep. Maar nadat ik de stoute schoenen had aangetrokken werd ik blij verrast! Het is een makkelijk en redelijk snel gerecht dus een mooi combinatie om op druilerige zaterdagen eens uit te proberen!
http://www.smulweb.nl/recepten/1151371/Jools-favoriete-pasta

Combineer eens een keer.

Je begrijpt het al , echte basiskruiden welke onmisbaar zijn in de keuken is een relatief begrip. Zeker wanneer je aan de gang gaat met combinaties die je nog niet voor mogelijk had gehouden. De tijd dat alleen het peper en zoutstelletje in de keukens stond is al lang voorbij! Trouwens gelukkig maar anders werd het zo'n saaie boel!
Binnenkort zal ik een heerlijk gerecht met jullie delen , of als het fout gaat het leven van een tobkok !

Your favoritFavor it
0x FAVORED
DelenPinterest
comments powered by Disqus
 
1

Daniël

Mijn naam is Daniël, 41 jaar, getrouwd met Monique en vader van 3 kinderen. Drie kanjers die heerlijk de puber leeftijd bereiken en doormaken! In het dagelijks leven ben ik actief als commercieel manager bij een import- en exportbedrijf op de bloemenveiling. Het spanningsveld vader zijn, echtgenoot en actief als manager zijn, biedt genoeg stof om over te schrijven.

 

Kozijnen: hout of toch kunststof?

Kozijnen: hout of toch kunststof?
Als je kozijnen aan vervanging toe zijn, kom je voor de keuze te staan: nemen we houten kozijnen of kunststof kozijnen? Wat zijn eigenlijk de voor- en nadelen van beide opties?

Hoe doet een foodliefhebber haar boodschappen?

Hoe doet een foodliefhebber haar boodschappen?
Een zorgvuldig gedekte tafel vol met lekkere hapjes, bijpassende dipsausjes en lekkere drankjes tegenover een tafel met chips, borrelnootjes en frisdrank. Als ik aan een ‘foodliefhebber’ denk, past de zorgvuldig gedekte tafel perfect in het plaatje. Waar halen deze personen hun inspiratie vandaag en waar doen ze hun boodschappen? Laat ik nu een paar kennissen hebben die ik bestempel als echte foodliefhebbers. Je kunt hun verhalen lezen in dit artikel!

Minimaliseren doe je zo

Minimaliseren doe je zo
“Een opgeruimd huis, is een opgeruimd hoofd” wordt weleens gezegd. Deels klopt het, want veel spullen zorgen voor stress. Vind jij dat je te veel spullen hebt en wil je daar verandering in brengen? Dan kun je minimaliseren, waarvoor ik je in dit artikel vier tips geef.

Recept: Maak zelf een lekkere pastasalade

Recept: Maak zelf een lekkere pastasalade
Je kent ze wel; van die voorverpakte salades. Vaak met sla, een dressing en tonijn of kip. Vandaag gaan we het even helemaal anders doen. Want, wat is er lekkerder dan een zelfgemaakte salade, helemaal afgestemd op jouw smaak? Ik ben zelf niet zo dol op hele happen sla tijdens mijn lunch, daarom wordt het vandaag een pastasalade. Lekker, goedkoop en snel klaar te maken.