Deze basiskruiden zijn onmisbaar in iedere keuken.

In elke keuken komen we de peper en zout tegen, vaak aangevuld met cayenne peper of kerrie. Daarnaast zijn de kruidnagels, kaneel en koriander ook al vaak een vast onderdeel in de meeste keukens. Wanneer we het gaan hebben over venkelzaad, komijnzaad en kardemom begint het al een stuk onbekender te worden. Jammer eigenlijk want al deze kruiden hebben toch zeer aparte eigenschappen die je gerecht naar een hoger niveau kunnen tillen!

De boel opvijzelen!

Zoals je kunt zien op de foto gebruik ik regelmatig mijn vijzel in huis, wanneer het venkelzaad eventueel gecombineerd met andere kruiden fijngemalen is, ruik je de heerlijke geur van anijs. Of gestampte muisjes zoals mijn kinderen zeggen. Wat mij betreft is deze vijzel dan ook echt onmisbaar in ons gezin, zeker nu ik steeds vaker ook smaken probeer te combineren waarvan je niet in eerste instantie verwacht dat het een goede combinatie is.

Onbekend maakt onbemind.

Samen met vrienden spreken we regelmatig af om bij elkaar thuis een compleet diner te eten. Een ieder is verantwoordelijk voor 1 of 2 gangen en zo proberen we elkaar enthousiast te maken voor de lekkerste gerechten. Vaak maak ik dan gebruik van de kookboeken van Jamie Oliver, zeker omdat hij ook juist die aparte smaken maakt. Zo was ik afgelopen keer op zoek om de heerlijke wilde zalm die we hadden gevangen in Noorwegen klaar te maken. Na wat zoekwerk kwam ik een gerecht tegen waarin venkelzaad samen met citroen of sinaasappelschil gecombineerd werd met de zalm. Echt een aanrader en een overheerlijke combinatie!
https://www.jamiemagazine.nl/recepten/wilde-zalm-met-een-venkelkorstje.html

Zoete koek.

We moeten natuurlijk niet alles als zoete koek slikken maar ook het volgende gerecht van Jamie Oliver vind ik een aparte combinatie. Wat te denken van pasta met kaneel, tonijn en basilicum. Niet echt een combinatie waarvoor ik in eerste instantie warm liep. Maar nadat ik de stoute schoenen had aangetrokken werd ik blij verrast! Het is een makkelijk en redelijk snel gerecht dus een mooi combinatie om op druilerige zaterdagen eens uit te proberen!
http://www.smulweb.nl/recepten/1151371/Jools-favoriete-pasta

Combineer eens een keer.

Je begrijpt het al , echte basiskruiden welke onmisbaar zijn in de keuken is een relatief begrip. Zeker wanneer je aan de gang gaat met combinaties die je nog niet voor mogelijk had gehouden. De tijd dat alleen het peper en zoutstelletje in de keukens stond is al lang voorbij! Trouwens gelukkig maar anders werd het zo'n saaie boel!
Binnenkort zal ik een heerlijk gerecht met jullie delen , of als het fout gaat het leven van een tobkok !

Your favoritFavor it
0x FAVORED
DelenPinterest
comments powered by Disqus
 
1

Daniël

Mijn naam is Daniël, 41 jaar, getrouwd met Monique en vader van 3 kinderen. Drie kanjers die heerlijk de puber leeftijd bereiken en doormaken! In het dagelijks leven ben ik actief als commercieel manager bij een import- en exportbedrijf op de bloemenveiling. Het spanningsveld vader zijn, echtgenoot en actief als manager zijn, biedt genoeg stof om over te schrijven.

 

Originele manieren om je cadeaus in te pakken

Originele manieren om je cadeaus in te pakken
Een maand geleden was mijn vriend jarig. In de maanden ervoor had ik een heleboel leuke en nuttige cadeautjes verzameld. Ik kwam op het idee om deze leuk in te pakken. Zodat niet het alleen het uitpakken een feestje zou worden, maar ook het geven. Het geven van saai ingepakte cadeaus zijn verleden tijd na het lezen van dit artikel. Ik laat je vandaag zien hoe je op een makkelijke en snelle manier je geschenken leuk in kunt pakken.

“Vrijwilligerswerk voor Adullam verrijkt mijn leven”

“Vrijwilligerswerk voor Adullam verrijkt mijn leven”
“Kijk, hier ging mijn dochtertje Willieze altijd met een van de bewoners vissen op badeendjes,” vertelt vrijwilligster Hanna Riezebos-Kloosterman (31) bij de vijver van de balkontuin van Muiderheim. Ze betrok haar kinderen al jong bij het vrijwilligerswerk voor gehandicapten.

Hun enthousiasme en vrolijkheid raken me

Hun enthousiasme en vrolijkheid raken me
“Ze zijn zo enthousiast, zo vrolijk. Ja, ze staan echt positief in het leven”, zegt Gerline Pullen (18), tweedejaars leerling SAW-BBL (Medewerker Maatschappelijke Zorg – Beroepsbegeleidende Leerweg) Maasheim dagactiviteiten. Ooit dacht ze dat ze onderwijsassistente wilde worden. Die studie volgde ze ook. Totdat ze in aanraking kwam met kinderen met een beperking. Na een meeloopdag bij Adullam wist ze het zeker: ik ga switchen, vertelt ze. En daar heeft ze absoluut geen spijt van.

Een heerlijke fruitdrank voor de zomerse dagen

Een heerlijke fruitdrank voor de zomerse dagen
Warme zomerse dagen zijn in aantocht. Waarbij je zwetend uit je werk komt, of juist heerlijk in de tuin kunt genieten van de natuur die zo prachtig in bloei staat. Op zulke dagen kunnen we allemaal wel een verfrissende drank gebruiken. Vandaag vertel ik je hoe je snel en makkelijk een heerlijke fruitdrank kunt maken.