Courgette-tomaten frittata


Heb je wel eens een frittata gemaakt? Ik las op internet dat dit in Italië in het verleden veel werd gegeten door armoede. Alle restjes groenten en vlees of vis werden namelijk in een schaal gedaan met eieren erbij. Ideaal dus om restjes op te maken en snel een maaltijd op tafel te zetten. De frittata kun je trouwens ook in de koelkast bewaren om de volgende dag koud te eten. In dit recept heb ik kipfiletreepjes gebruikt, maar ik maak het ook regelmatig vegetarisch. Je mist de kipfiletreepjes namelijk niet heel erg als je ze weglaat.

Ik serveer bij dit gerecht vaak naanbrood. Ken je dat al? Dat ligt in de supermarkt vaak dichtbij de tortilla’s en taco’s. Naanbrood is een brood dat van tarwemeel wordt gemaakt en veel wordt gegeten als bijgerecht in India. Samen met de frittata wordt deze maaltijd dus echt internationaal en tegelijk zitten er niet heel vreemde smaken in. Leuk om eens te proberen!

Benodigdheden voor 6 personen:
Voor de frittata:
9 eieren
2 courgettes
250 gram witte kaas
150 gram (gerookte) kipfiletreepjes
250 gram cherrytomaten
6 el water
2 rode uien
peper & zout

Voor de yoghurtdip:
100 gram Griekse yoghurt of kwark
Scheutje citroensap

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de ui in ringen. Verhit olie in een pan en bak hierin de ui voor 2 min.

Snijd de courgette in dunne plakjes. Doe dit in de pan met de ui en bak 2 min mee. Doe het groentemengsel in een ovenschaal.

Roer de eieren los. Voeg hier het water en wat peper en zout aan toe. Verkruimel vervolgens de witte kaas en voeg toe aan het eimengsel. Giet dit mengsel in de ovenschaal.

Halveer de cherrytomaten en verdeel met de gesneden kant naar boven over de schaal.

Schuif de ovenschaal in de oven en bak de frittata in 30-35 minuten gaar.

Meng ondertussen de yoghurt met het citroensap. Voeg naar smaak wat peper en zout toe.

Haal de frittata uit de oven. Serveer met naanbrood en de yoghurtdip.

 

Your favoritFavor it
0x FAVORED
DelenPinterest
comments powered by Disqus
 
1

Mathilde

Mathilde is weg van lekker eten. Ze struint in haar vrije tijd de foodblogs af en deelt haar recepten met anderen, bijvoorbeeld hier op Dailytrend.

 

Een heerlijke fruitdrank voor de zomerse dagen

Een heerlijke fruitdrank voor de zomerse dagen
Warme zomerse dagen zijn in aantocht. Waarbij je zwetend uit je werk komt, of juist heerlijk in de tuin kunt genieten van de natuur die zo prachtig in bloei staat. Op zulke dagen kunnen we allemaal wel een verfrissende drank gebruiken. Vandaag vertel ik je hoe je snel en makkelijk een heerlijke fruitdrank kunt maken.

Risotto met witte asperges & groene pesto

Risotto met witte asperges & groene pesto
Laatst was ik met mijn moeder in een heel grote supermarkt waar live werd gekookt. We bleven even kijken bij een mevrouw die bezig was met het maken van risotto. Al gauw kregen we de vraag of we wilden proeven en dat sloegen we uiteraard niet af. We kregen een klein bakje met daarin de risotto met asperges. Net voordat we het bakje kregen, strooide de vrouw er nog wat peterselie en Parmezaanse kaas over. En het resultaat was heerlijk kan ik je vertellen. De volgende dag zouden mijn opa en oma komen eten, dus we besloten direct de ingrediënten te kopen om het gerecht de volgende dag na te maken. Dit hebben we gedaan en het was wederom een succes. Door de witte asperges met de risotto mee te garen, krijg je heerlijk zachte asperges. En omdat asperges nu overal verkrijgbaar zijn, is het hoog tijd om dit recept met jullie te delen.

Mijn droomkeuken

Mijn droomkeuken
Wanneer je mij vraagt wat mijn favoriete plek in huis is, kies ik voor de keuken. Ik kan er heerlijk koken en bakken, maar het is ook een plek die ik helemaal naar mijn smaak kan inrichten met mijn favoriete accessoires. Hiervoor is natuurlijk wel een goede basis nodig en daarom ging ik op zoek naar mijn droomkeuken. Ik deed online een heleboel inspiratie op en dit wil ik graag met jullie delen.

Hun enthousiasme en vrolijkheid raken me

Hun enthousiasme en vrolijkheid raken me
“Ze zijn zo enthousiast, zo vrolijk. Ja, ze staan echt positief in het leven”, zegt Gerline Pullen (18), tweedejaars leerling SAW-BBL (Medewerker Maatschappelijke Zorg – Beroepsbegeleidende Leerweg) Maasheim dagactiviteiten. Ooit dacht ze dat ze onderwijsassistente wilde worden. Die studie volgde ze ook. Totdat ze in aanraking kwam met kinderen met een beperking. Na een meeloopdag bij Adullam wist ze het zeker: ik ga switchen, vertelt ze. En daar heeft ze absoluut geen spijt van.