Courgette-tomaten frittata


Heb je wel eens een frittata gemaakt? Ik las op internet dat dit in Italië in het verleden veel werd gegeten door armoede. Alle restjes groenten en vlees of vis werden namelijk in een schaal gedaan met eieren erbij. Ideaal dus om restjes op te maken en snel een maaltijd op tafel te zetten. De frittata kun je trouwens ook in de koelkast bewaren om de volgende dag koud te eten. In dit recept heb ik kipfiletreepjes gebruikt, maar ik maak het ook regelmatig vegetarisch. Je mist de kipfiletreepjes namelijk niet heel erg als je ze weglaat.

Ik serveer bij dit gerecht vaak naanbrood. Ken je dat al? Dat ligt in de supermarkt vaak dichtbij de tortilla’s en taco’s. Naanbrood is een brood dat van tarwemeel wordt gemaakt en veel wordt gegeten als bijgerecht in India. Samen met de frittata wordt deze maaltijd dus echt internationaal en tegelijk zitten er niet heel vreemde smaken in. Leuk om eens te proberen!

Benodigdheden voor 6 personen:
Voor de frittata:
9 eieren
2 courgettes
250 gram witte kaas
150 gram (gerookte) kipfiletreepjes
250 gram cherrytomaten
6 el water
2 rode uien
peper & zout

Voor de yoghurtdip:
100 gram Griekse yoghurt of kwark
Scheutje citroensap

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de ui in ringen. Verhit olie in een pan en bak hierin de ui voor 2 min.

Snijd de courgette in dunne plakjes. Doe dit in de pan met de ui en bak 2 min mee. Doe het groentemengsel in een ovenschaal.

Roer de eieren los. Voeg hier het water en wat peper en zout aan toe. Verkruimel vervolgens de witte kaas en voeg toe aan het eimengsel. Giet dit mengsel in de ovenschaal.

Halveer de cherrytomaten en verdeel met de gesneden kant naar boven over de schaal.

Schuif de ovenschaal in de oven en bak de frittata in 30-35 minuten gaar.

Meng ondertussen de yoghurt met het citroensap. Voeg naar smaak wat peper en zout toe.

Haal de frittata uit de oven. Serveer met naanbrood en de yoghurtdip.

 

Your favoritFavor it
0x FAVORED
DelenPinterest
comments powered by Disqus
 
1

Mathilde

Mathilde is weg van lekker eten. Ze struint in haar vrije tijd de foodblogs af en deelt haar recepten met anderen, bijvoorbeeld hier op Dailytrend.

 

Snelle chocolade- en bosbessenbroodjes (2 varianten)

Snelle chocolade- en bosbessenbroodjes (2 varianten)
Met croissantdeeg kun je veel kanten op: je kunt er croissants van maken, maar ook deze kleine broodjes zijn snel te maken met het deeg. Misschien ken je wel de cinnamon roll of het kaneelbroodje? Die is, zoals de naam het al zegt, gevuld met kaneel. Ik geef je hier twee varianten op, namelijk 1 met chocolade en 1 met bosbessenjam. Allebei zijn ze simpel en snel te maken: binnen 20 minuten staan ze op tafel. Heerlijk bij het ontbijt of bij de koffie! De kleine broodjes zijn het lekkerst als ze net uit de oven zijn. Ik zou zeggen: een blik croissantdeeg halen en maken maar!

Risotto met witte asperges & groene pesto

Risotto met witte asperges & groene pesto
Laatst was ik met mijn moeder in een heel grote supermarkt waar live werd gekookt. We bleven even kijken bij een mevrouw die bezig was met het maken van risotto. Al gauw kregen we de vraag of we wilden proeven en dat sloegen we uiteraard niet af. We kregen een klein bakje met daarin de risotto met asperges. Net voordat we het bakje kregen, strooide de vrouw er nog wat peterselie en Parmezaanse kaas over. En het resultaat was heerlijk kan ik je vertellen. De volgende dag zouden mijn opa en oma komen eten, dus we besloten direct de ingrediënten te kopen om het gerecht de volgende dag na te maken. Dit hebben we gedaan en het was wederom een succes. Door de witte asperges met de risotto mee te garen, krijg je heerlijk zachte asperges. En omdat asperges nu overal verkrijgbaar zijn, is het hoog tijd om dit recept met jullie te delen.

Een heerlijke fruitdrank voor de zomerse dagen

Een heerlijke fruitdrank voor de zomerse dagen
Warme zomerse dagen zijn in aantocht. Waarbij je zwetend uit je werk komt, of juist heerlijk in de tuin kunt genieten van de natuur die zo prachtig in bloei staat. Op zulke dagen kunnen we allemaal wel een verfrissende drank gebruiken. Vandaag vertel ik je hoe je snel en makkelijk een heerlijke fruitdrank kunt maken.

Kweek kruiden in je eigen tuin

Kweek kruiden in je eigen tuin
Kruiden kweken in je eigen tuin moeilijk? Welnee, dat valt heel erg mee. Welke kruiden zijn nu leuk (en lekker) om te kweken? Waar moet je rekening mee houden als je zelf kruiden gaat kweken? Je komt het te weten als je dit artikel leest.