Een heerlijke fruitdrank voor de zomerse dagen

Een heerlijke fruitdrank voor de zomerse dagen
Warme zomerse dagen zijn in aantocht. Waarbij je zwetend uit je werk komt, of juist heerlijk in de tuin kunt genieten van de natuur die zo prachtig in bloei staat. Op zulke dagen kunnen we allemaal wel een verfrissende drank gebruiken. Vandaag vertel ik je hoe je snel en makkelijk een heerlijke fruitdrank kunt maken.

Risotto met witte asperges & groene pesto

Risotto met witte asperges & groene pesto
Laatst was ik met mijn moeder in een heel grote supermarkt waar live werd gekookt. We bleven even kijken bij een mevrouw die bezig was met het maken van risotto. Al gauw kregen we de vraag of we wilden proeven en dat sloegen we uiteraard niet af. We kregen een klein bakje met daarin de risotto met asperges. Net voordat we het bakje kregen, strooide de vrouw er nog wat peterselie en Parmezaanse kaas over. En het resultaat was heerlijk kan ik je vertellen. De volgende dag zouden mijn opa en oma komen eten, dus we besloten direct de ingrediënten te kopen om het gerecht de volgende dag na te maken. Dit hebben we gedaan en het was wederom een succes. Door de witte asperges met de risotto mee te garen, krijg je heerlijk zachte asperges. En omdat asperges nu overal verkrijgbaar zijn, is het hoog tijd om dit recept met jullie te delen.

 

Blijf op de hoogte en ontvang updates!

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief met daarin de nieuwste blogs, updates en artikelen. Geniet, waar je ook bent op Dailytrend, van jouw moment.


Mijn droomkeuken

Mijn droomkeuken
Wanneer je mij vraagt wat mijn favoriete plek in huis is, kies ik voor de keuken. Ik kan er heerlijk koken en bakken, maar het is ook een plek die ik helemaal naar mijn smaak kan inrichten met mijn favoriete accessoires. Hiervoor is natuurlijk wel een goede basis nodig en daarom ging ik op zoek naar mijn droomkeuken. Ik deed online een heleboel inspiratie op en dit wil ik graag met jullie delen.

Courgette-tomaten frittata

Courgette-tomaten frittata
Heb je wel eens een frittata gemaakt? Ik las op internet dat dit in Italië in het verleden veel werd gegeten door armoede. Alle restjes groenten en vlees of vis werden namelijk in een schaal gedaan met eieren erbij. Ideaal dus om restjes op te maken en snel een maaltijd op tafel te zetten. De frittata kun je trouwens ook in de koelkast bewaren om de volgende dag koud te eten. In dit recept heb ik kipfiletreepjes gebruikt, maar ik maak het ook regelmatig vegetarisch. Je mist de kipfiletreepjes namelijk niet heel erg als je ze weglaat.

Hartige croissants met salami

Hartige croissants met salami
Deze hartige croissants zijn heel makkelijk te maken. Ik gebruik namelijk kant-en-klaar croissantdeeg. Een kwestie van deeg uitrollen, bedekken, oprollen en in de oven. Door de combinatie van tomatenpuree, salami en kaas krijg je een pizza-achtige croissant, erg lekker! Je kunt natuurlijk variëren met het beleg van je croissant, net zoals je een pizza op alle manieren kunt beleggen. Zelf heb ik deeg voor grote croissants gebruikt, maar er is ook een variant voor mini-croissants in de meeste supermarkten verkrijgbaar. Die zou je bijvoorbeeld als borrelhapje of traktatie kunnen serveren.

Recept: Maak zelf een lekkere pastasalade

Recept: Maak zelf een lekkere pastasalade
Je kent ze wel; van die voorverpakte salades. Vaak met sla, een dressing en tonijn of kip. Vandaag gaan we het even helemaal anders doen. Want, wat is er lekkerder dan een zelfgemaakte salade, helemaal afgestemd op jouw smaak? Ik ben zelf niet zo dol op hele happen sla tijdens mijn lunch, daarom wordt het vandaag een pastasalade. Lekker, goedkoop en snel klaar te maken.

Hoe doet een foodliefhebber haar boodschappen?

Hoe doet een foodliefhebber haar boodschappen?
Een zorgvuldig gedekte tafel vol met lekkere hapjes, bijpassende dipsausjes en lekkere drankjes tegenover een tafel met chips, borrelnootjes en frisdrank. Als ik aan een ‘foodliefhebber’ denk, past de zorgvuldig gedekte tafel perfect in het plaatje. Waar halen deze personen hun inspiratie vandaag en waar doen ze hun boodschappen? Laat ik nu een paar kennissen hebben die ik bestempel als echte foodliefhebbers. Je kunt hun verhalen lezen in dit artikel!

 

Hoe je de indiaase keuken in huis haalt.

Hoe je de indiaase keuken in huis haalt.
Ik hou er van om zo nu en dan langs kringloopwinkels te gaan, of van die vlooienmarktjes bijvoorbeeld. Samen met mijn kinderen en vrouw lekker neuzen in wat oude boeken of spellen, leuke dingen die we op de kast kunnen zetten en dergelijke. Zo kwam ik ook een "Indiaas" kookboek tegen speciaal voor het bereiden van autenthieke regionale gerechten. Die zou zeker naast mijn kookboek van Jamie Oliver niet misstaan. Die halve euro leek mij wel goed besteed! De Indiaase keuken staat bekend om zijn geurige kruiden en specerijen.

Dit eet je rondom het sporten

Dit eet je rondom het sporten
Wist je dat een workout of een avondje trainen (nog) leuker wordt wanneer je ervoor, tijdens en erna de juiste voedingsmiddelen eet en drinkt? Zo ga je namelijk net dat beetje verder en haal je meer voldoening uit het sporten. Pas onderstaande tips maar eens toe en kijk wat er gebeurt.

Deze basiskruiden zijn onmisbaar in iedere keuken.

Deze basiskruiden zijn onmisbaar in iedere keuken.
In elke keuken komen we de peper en zout tegen, vaak aangevuld met cayenne peper of kerrie. Daarnaast zijn de kruidnagels, kaneel en koriander ook al vaak een vast onderdeel in de meeste keukens. Wanneer we het gaan hebben over venkelzaad, komijnzaad en kardemom begint het al een stuk onbekender te worden. Jammer eigenlijk want al deze kruiden hebben toch zeer aparte eigenschappen die je gerecht naar een hoger niveau kunnen tillen!

Deze tussendoortjes zijn lekker én gezond

Deze tussendoortjes zijn lekker én gezond
Heerlijk, een snelle snack tussendoor. Om jezelf weer op te laden of om je even te verwennen. Veel mensen grijpen dan echter wel vaak naar ongezonde producten, zoals koekjes of chips. In dit artikel tip ik daarom een aantal tussendoortjes die niet alleen lekker, maar vooral ook gezond zijn!

 

Pompoensoep met wortel, sinaasappel en gember

Pompoensoep met wortel, sinaasappel en gember
Pompoen: dé najaarsgroente. De oranje herfsttopper wordt veel gebruikt voor soepen. Ook ik maak het liefst soep van een pompoen. Dit kun je doen door enkel de pompoen de koken met bouillon, maar door wat ingrediënten toe te voegen wordt de soep nog veel lekkerder. Ik gebruikte dit keer sinaasappel, appel en gember. Dit zorgt voor een zoete, warme smaak en nóg meer goede voedingsstoffen. Het resultaat was dusdanig goed dat mijn broertje en zusje nog een keer soep opschepten. En dat terwijl ze normaal geen fan zijn van pompoensoep. Een succes dus, ook voor kids!

Cheesecake met chocoladekoekjes en frambozen

Cheesecake met chocoladekoekjes en frambozen
Afgelopen weekend kwamen er vrienden over de vloer en wilde ik wat bakken. Ik besloot wat nieuws te proberen en ik bedacht dat ik nog nooit cheesecake had gemaakt. Waarschijnlijk denk je: ‘huh, waarom niet? Zo apart is cheesecake nou ook weer niet.’ Maar ik hield het meestal bij de gewone kwarktaart. Dit keer niet, ik zag een lekker recept langskomen en besloot dit uit te proberen. Na wat aanpassingen kwam daar een heerlijke cheesecake uit. De bodem is heel krokant, de vulling romig en de frambozen zorgen voor een frisse smaak. En geef toe, door dat marmereffect ziet de taart er super mooi uit toch? Oké, hier komt het recept:

One pot pasta met spinazie en gehaktballetjes

One pot pasta met spinazie en gehaktballetjes
Eenpansgerechten zijn ideaal: je hoeft slechts 1 pan in de gaten te houden, alle smaken vermengen zich met elkaar én je hebt minder afwas. Ook pasta kun je in 1 pan bereiden, dit wordt ook wel een ‘one pot pasta’ genoemd. Dit recept is bij mij echt favoriet als ik iets makkelijks wil maken, wat wel vol met smaak zit. Het is namelijk ook nog eens binnen 20 minuten klaar! Ik gebruik voor het gemak in dit recept kant-en-klare rundersoepballetjes, maar je kunt natuurlijk ook zelf gehaktballetjes draaien. Reken hiervoor dan wel wat extra tijd. Oké, hier komt het super makkelijke recept:

Musthaves die iedere foodliefhebber in huis moet hebben

Musthaves die iedere foodliefhebber in huis moet hebben
In dit artikel noem ik dé musthaves op het gebied van apparatuur, ingrediënten en andere ‘tools’ die je als ‘gezonde’ foodliefhebber echt in jouw keuken moet hebben.

Wat je nog niet wist over de markthal in Rotterdam

Wat je nog niet wist over de markthal in Rotterdam
Toen ik een tijd geleden in de krant las over de nieuwe markthal die zou komen in Rotterdam, zat ik al te trappelen. Een groot gebouw, middenin de stad, een en al eten; dat klonk als een ultieme plek waar alles aan klopte.
« Vorige 123 Volgende »