Déze wandkleuren laten jouw slaapkamer stralen

Ken je dat? Je ziet in een woonmagazine of in een showroom een prachtige slaapkamer en je denkt: zo wil ik het ook. Je koopt misschien wel alle benodigdheden, je gaat aan de slag en het resultaat valt tegen. Precies dat is het gevaar van het overnemen van een bestaand idee. Jouw dromen en wensen moeten er namelijk in terugkomen… Maar hoe realiseer je dat?
Een van de belangrijke dingen waar je aan moet denken is het kleurgebruik op de wanden, want juiste keuzes op dit gebied kunnen jouw slaapkamer echt laten stralen! 

Trendkleuren

Donkergroen, donkerblauw, grijsblauw, framboos of terracotta. Het zijn dé trendkleuren van 2017. Denimblauw is dé kleur van het jaar!
Wil je je laten inspireren door de kleurentrends en kies jij één van deze kleuren? Laat je niet tegenhouden doordat het trendkleuren zijn, maar kies voor jouw droomkleur. Want daar kan een trend niet tegenop! De trendkleuren van dit jaar zijn behoorlijk aanwezige kleuren. Kies daarom voor een rustige contrastkleur om het mooie effect van de trendkleur te versterken en meer rust te creëren.

Eenvoudige kleuren

Eenvoudig kleurgebruik kan zeker een stralend effect geven. De kleuren die het erg goed doen in slaapkamers zijn wit-, grijs- en bruintinten. Saai? Welnee, want in die drie kleuren heb je enorm veel tinten, ze zijn goed te combineren, ze zijn tijdloos en creëren echt een rustige plek.

Rustgevende kleuren

Pastelkleuren en zachte blauwtinten doen het erg goed als je een rustgevend effect wilt bereiken. Het is niet alleen rustgevend, maar ook nog eens erg mooi.

Zwart-wit

Houd je van zwart-wit en wil je deze kleur ook laten terugkomen aan de wand in je slaapkamer. Goed idee, want zwart en wit vullen elkaar aan en versterken elkaar, juist door het grote contrast. Het is absoluut niet saai! Een zwarte muur kun je minder contrasterend maken door er wit aan toe te voegen, bijvoorbeeld met witte fotolijsten of een grafische print.

Natuurlijke tinten

Natuurlijke tinten stralen echtheid uit, zoals ze ook voorkomen in de natuur zelf. Een mooie combinatie van natuurlijke tinten kun je bereiken door warme aardetinten samen te voegen. Hierbij is het erg mooi om houten meubels te gebruiken zodat die natuurlijke sfeer zich doorzet in de materialen. Wil je graag wat meer weten over  de mogelijkheden in kleuren, bekijk dan eens de volgende verfkleuren: klei, terracotta en een zandkleur of grasgroen, luchtblauw en andere frisse kleuren.

Your favoritFavor it
6x FAVORED
DelenPinterest
comments powered by Disqus
 
1

Margriet

Margriet is een enthousiaste logopedist. Behalve van haar werk, houdt ze ook van interieur, schrijven, shoppen en mooie boeken. Trends en tips deelt ze graag met jou op Dailytrend.

 

Woontrends 2018

Woontrends 2018
Het jaar 2018 komt alweer steeds dichterbij. En zoals bij elk nieuw jaar, horen ook bij 2018 nieuwe woontrends. Ik kan je vertellen, het zijn woontrends waar ik erg enthousiast van word. Hier komen ze!

Een landelijke woonstijl creëren

Een landelijke woonstijl creëren
Een landelijke woonstijl is bij velen erg populair. Dat is niet voor niets, want het straalt veel rust en openheid uit. De stijl wordt gekenmerkt door natuurlijke kleuren en materialen zoals robuust hout en stoere accenten van metaal en leer. Zou jij ook een (meer) landelijke woonstijl in je huis willen? De vier ideeën in dit artikel helpen je alvast op weg.

Minimaliseren doe je zo

Minimaliseren doe je zo
“Een opgeruimd huis, is een opgeruimd hoofd” wordt weleens gezegd. Deels klopt het, want veel spullen zorgen voor stress. Vind jij dat je te veel spullen hebt en wil je daar verandering in brengen? Dan kun je minimaliseren, waarvoor ik je in dit artikel vier tips geef.

Warme badjas voor zachte prijs

Warme badjas voor zachte prijs
Op zoek naar de badjas die het best bij jouw wensen past? Geen zin om daarvoor de deur uit te gaan? Kijk op Badjasboetiek.nl voor het grootste assortiment van Nederland en ontvang in de maand november 10% korting op alle modellen van de merken Ringella en Charmor.