Déze wandkleuren laten jouw slaapkamer stralen

Ken je dat? Je ziet in een woonmagazine of in een showroom een prachtige slaapkamer en je denkt: zo wil ik het ook. Je koopt misschien wel alle benodigdheden, je gaat aan de slag en het resultaat valt tegen. Precies dat is het gevaar van het overnemen van een bestaand idee. Jouw dromen en wensen moeten er namelijk in terugkomen… Maar hoe realiseer je dat?
Een van de belangrijke dingen waar je aan moet denken is het kleurgebruik op de wanden, want juiste keuzes op dit gebied kunnen jouw slaapkamer echt laten stralen! 

Trendkleuren

Donkergroen, donkerblauw, grijsblauw, framboos of terracotta. Het zijn dé trendkleuren van 2017. Denimblauw is dé kleur van het jaar!
Wil je je laten inspireren door de kleurentrends en kies jij één van deze kleuren? Laat je niet tegenhouden doordat het trendkleuren zijn, maar kies voor jouw droomkleur. Want daar kan een trend niet tegenop! De trendkleuren van dit jaar zijn behoorlijk aanwezige kleuren. Kies daarom voor een rustige contrastkleur om het mooie effect van de trendkleur te versterken en meer rust te creëren.

Eenvoudige kleuren

Eenvoudig kleurgebruik kan zeker een stralend effect geven. De kleuren die het erg goed doen in slaapkamers zijn wit-, grijs- en bruintinten. Saai? Welnee, want in die drie kleuren heb je enorm veel tinten, ze zijn goed te combineren, ze zijn tijdloos en creëren echt een rustige plek.

Rustgevende kleuren

Pastelkleuren en zachte blauwtinten doen het erg goed als je een rustgevend effect wilt bereiken. Het is niet alleen rustgevend, maar ook nog eens erg mooi.

Zwart-wit

Houd je van zwart-wit en wil je deze kleur ook laten terugkomen aan de wand in je slaapkamer. Goed idee, want zwart en wit vullen elkaar aan en versterken elkaar, juist door het grote contrast. Het is absoluut niet saai! Een zwarte muur kun je minder contrasterend maken door er wit aan toe te voegen, bijvoorbeeld met witte fotolijsten of een grafische print.

Natuurlijke tinten

Natuurlijke tinten stralen echtheid uit, zoals ze ook voorkomen in de natuur zelf. Een mooie combinatie van natuurlijke tinten kun je bereiken door warme aardetinten samen te voegen. Hierbij is het erg mooi om houten meubels te gebruiken zodat die natuurlijke sfeer zich doorzet in de materialen. Wil je graag wat meer weten over  de mogelijkheden in kleuren, bekijk dan eens de volgende verfkleuren: klei, terracotta en een zandkleur of grasgroen, luchtblauw en andere frisse kleuren.

Your favoritFavor it
6x FAVORED
DelenPinterest
comments powered by Disqus
 
1

Margriet

Margriet is een enthousiaste logopedist. Behalve van haar werk, houdt ze ook van interieur, schrijven, shoppen en mooie boeken. Trends en tips deelt ze graag met jou op Dailytrend.

 

“Vrijwilligerswerk voor Adullam verrijkt mijn leven”

“Vrijwilligerswerk voor Adullam verrijkt mijn leven”
“Kijk, hier ging mijn dochtertje Willieze altijd met een van de bewoners vissen op badeendjes,” vertelt vrijwilligster Hanna Riezebos-Kloosterman (31) bij de vijver van de balkontuin van Muiderheim. Ze betrok haar kinderen al jong bij het vrijwilligerswerk voor gehandicapten.

Hoe geef je een slaapkamer een nieuwe look voor … euro?

Hoe geef je een slaapkamer een nieuwe look voor … euro?
In dit artikel kun je zien hoe ik mijn slaapkamer een nieuwe look wil geven voor een heel mooi bedrag. Lees en kijk je mee?

Hun enthousiasme en vrolijkheid raken me

Hun enthousiasme en vrolijkheid raken me
“Ze zijn zo enthousiast, zo vrolijk. Ja, ze staan echt positief in het leven”, zegt Gerline Pullen (18), tweedejaars leerling SAW-BBL (Medewerker Maatschappelijke Zorg – Beroepsbegeleidende Leerweg) Maasheim dagactiviteiten. Ooit dacht ze dat ze onderwijsassistente wilde worden. Die studie volgde ze ook. Totdat ze in aanraking kwam met kinderen met een beperking. Na een meeloopdag bij Adullam wist ze het zeker: ik ga switchen, vertelt ze. En daar heeft ze absoluut geen spijt van.

Originele manieren om je cadeaus in te pakken

Originele manieren om je cadeaus in te pakken
Een maand geleden was mijn vriend jarig. In de maanden ervoor had ik een heleboel leuke en nuttige cadeautjes verzameld. Ik kwam op het idee om deze leuk in te pakken. Zodat niet het alleen het uitpakken een feestje zou worden, maar ook het geven. Het geven van saai ingepakte cadeaus zijn verleden tijd na het lezen van dit artikel. Ik laat je vandaag zien hoe je op een makkelijke en snelle manier je geschenken leuk in kunt pakken.