Wat doe je op een evangelisatiekamp?


Ooit weleens gehoord van Kerkrade? Het lijkt een mooie stad in Limburg, maar voor veel jongeren heeft de plaats nog een andere betekenis. Hier wordt elk jaar een evangelisatiekamp georganiseerd. Teunette hoopt dit jaar voor de vijfde keer mee te gaan en vertelt ons er meer over.

Via mijn zus kwam in aanraking met Kerkrade. Toen ze me erover vertelde besloot ik ook eens mee te gaan. Toen ik voor het eerst meeging viel me op dat er een hele fijne, open sfeer was.  Je bent met zo´n honderd mensen bij elkaar om het evangelie te brengen.

Teunette (links) tijdens de kinderclub

Dit jaar is het de vijfde keer dat ik mee hoop te gaan.  Het envagelisatiekamp wordt georganiseerd door een team van vijf mensen. Dan is er ook nog de interkerkelijke stichting waar Jan Bayense als evangelist is uitgezonden in Kerkrade om een Bijbelgetrouwe gemeente te stichten.

Het meest bijzondere moment waar ik nog weleens aan moet denken is toen we na afloop van de kinderclub meegingen naar het huis van een meisje omdat we nodig naar de wc moesten. Haar ouders waren zo hartelijk dat we zelfs mochten blijven eten. Op een gegeven moment wilden we weg gaan en we bedachten dat we helemaal geen bedankje hadden. Toen besloten we een lied te zingen. Het meisje kon heel goed piano spelen. We hadden zojuist met de vader van het meisje gesproken en hij vertelde dat hij het prima vond dat zijn dochter naar de kinderclub ging, maar dat hij zelf atheïst is. Toen we het lied ‘ Jezus is de goede Herder’ gingen zingen, liepen de tranen over zijn wangen. Dat was heel bijzonder. Op zo’n moment hoop je echt dat een zaadje dat we hebben geplant mag ontkiemen.

De toerusting op zaterdag

Hoe de week eruit ziet? De kampweek in Kerkrade begint op de zaterdag. Eerst hebben we toerusting en dan gaan we ‘s avonds de wijk in om te flyeren. Het evangelisatiewerk is opgedeeld in het kinderwerk en het huis aan huis werk. De groep splitst zich uiteen. De ene groep gaat twee aan twee langs de huizen en de andere groep doet het kinderwerk. ’ s Ochtends in een wijk en ’s middags in een andere wijk in Kerkrade. Hier zetten we dan een tentje op en zingen we liedjes, vertellen we een verhaal en doen we spelletjes met de kinderen. Aan het einde van de week hebben een buffet waarvoor we alle mensen gedurende de week voor uitnodigen. Tijdens dit diner zingen de kinderen de liederen die ze hebben geleerd op de kinderbijbelclubs.

Tijdens de week verblijven we in een gezellig kamphuis waarbij de helft kampeert op het veld ernaast en de andere helft in het kamphuis zelf slaapt. Naast het evangelisatiewerk voeren we veel gesprekken met elkaar, zingen we met elkaar of gaan we langs de beste ijsco van Limburg. Voor dit jaar zijn we nog op zoek naar deelnemers, dus neem gerust een kijkje op deze website voor meer informatie.

Your favoritFavor it
2x FAVORED
DelenPinterest
comments powered by Disqus
 
1

Hanna

Schrijven, mode, fotografie en mijn gedachten delen met jou, dat is wat ik leuk vind. Daarom heb ik, Hanna Kater, een eigen blog en schrijf ik zo nu en dan voor Dailytrend..nl

 

De leukste gouden en zilveren kettingen

De leukste gouden en zilveren kettingen
Kleurige kettingen zijn hip, maar niet iedereen houdt van gekleurde accessoires. Daarom heb ik de mooiste gouden en zilveren kettingen voor jou bij elkaar gezocht. En ik kan het niet laten, je krijgt er gratis stijltips bij hoe je de kettingen op z´n mooist uit laat komen. Want….. zilveren en vooral gouden kettingen zijn niet goedkoop en daar kan jij je geen miskoop mee veroorloven.

Een dagje naar den Haag

Een dagje naar den Haag
Kom, ga je mee? Ik neem je mee naar den Haag, één van mijn favoriete steden om een dagje te shoppen. Ik laat je een paar leuke adresjes zien! Wanneer ik naar den Haag ga, reis ik met de trein. Mijn eerste ‘stop’ is een goede koffiebar. Ik kan je vertellen, die zijn er genoeg in den Haag. Ik ga naar Lebkov & Sons aan Turfmarkt 236. Mijn keuze is snel gemaakt: een cappuccino en een homemade chocolate chip cookie. Je hebt er ook heerlijke salades en soepen én lekkere sapjes. Ja, dit is echt een aanrader, ook het interieur van deze koffiebar past helemaal bij mij.

Lissabon – mijn tips

Lissabon – mijn tips
Voordat je dit artikel gaat lezen zal ik vast beginnen met een goede raad. Laat onderstaande hotspots en aanraders op je inwerken, maak vervolgens een datumprikker met je leukste vriendinnengroep en ga je koffer pakken voor dit geweldige stadje. Geloof me, geen haar op je hoofd die daar spijt van gaat krijgen.

Effectief en verzorgd door de ochtendspits

Effectief en verzorgd door de ochtendspits
Je kent het wel: de wekker rinkelt, de kinderen roepen of ze uit bed mogen en de was moet nog in de droger. Iedereen wil wel, zoals de vrouw op de foto in het gras spelen met je kind en genieten van de natuur en de zon. Voor iedereen verloopt het ochtendritueel anders, maar rustig opstaan is maar weinig mensen gegeven.