Dailytrend stopt.

Rond half februari 2019 is het moment gekomen dat Dailytrend stopt.
Tot die tijd zijn alle artikelen beschikbaar in huidige vorm.

Pak je moment.

Met vriendelijke groet, Dailytrend.

Wat doe je op een evangelisatiekamp?


Ooit weleens gehoord van Kerkrade? Het lijkt een mooie stad in Limburg, maar voor veel jongeren heeft de plaats nog een andere betekenis. Hier wordt elk jaar een evangelisatiekamp georganiseerd. Teunette hoopt dit jaar voor de vijfde keer mee te gaan en vertelt ons er meer over.

Via mijn zus kwam in aanraking met Kerkrade. Toen ze me erover vertelde besloot ik ook eens mee te gaan. Toen ik voor het eerst meeging viel me op dat er een hele fijne, open sfeer was.  Je bent met zo´n honderd mensen bij elkaar om het evangelie te brengen.

Teunette (links) tijdens de kinderclub

Dit jaar is het de vijfde keer dat ik mee hoop te gaan.  Het envagelisatiekamp wordt georganiseerd door een team van vijf mensen. Dan is er ook nog de interkerkelijke stichting waar Jan Bayense als evangelist is uitgezonden in Kerkrade om een Bijbelgetrouwe gemeente te stichten.

Het meest bijzondere moment waar ik nog weleens aan moet denken is toen we na afloop van de kinderclub meegingen naar het huis van een meisje omdat we nodig naar de wc moesten. Haar ouders waren zo hartelijk dat we zelfs mochten blijven eten. Op een gegeven moment wilden we weg gaan en we bedachten dat we helemaal geen bedankje hadden. Toen besloten we een lied te zingen. Het meisje kon heel goed piano spelen. We hadden zojuist met de vader van het meisje gesproken en hij vertelde dat hij het prima vond dat zijn dochter naar de kinderclub ging, maar dat hij zelf atheïst is. Toen we het lied ‘ Jezus is de goede Herder’ gingen zingen, liepen de tranen over zijn wangen. Dat was heel bijzonder. Op zo’n moment hoop je echt dat een zaadje dat we hebben geplant mag ontkiemen.

De toerusting op zaterdag

Hoe de week eruit ziet? De kampweek in Kerkrade begint op de zaterdag. Eerst hebben we toerusting en dan gaan we ‘s avonds de wijk in om te flyeren. Het evangelisatiewerk is opgedeeld in het kinderwerk en het huis aan huis werk. De groep splitst zich uiteen. De ene groep gaat twee aan twee langs de huizen en de andere groep doet het kinderwerk. ’ s Ochtends in een wijk en ’s middags in een andere wijk in Kerkrade. Hier zetten we dan een tentje op en zingen we liedjes, vertellen we een verhaal en doen we spelletjes met de kinderen. Aan het einde van de week hebben een buffet waarvoor we alle mensen gedurende de week voor uitnodigen. Tijdens dit diner zingen de kinderen de liederen die ze hebben geleerd op de kinderbijbelclubs.

Tijdens de week verblijven we in een gezellig kamphuis waarbij de helft kampeert op het veld ernaast en de andere helft in het kamphuis zelf slaapt. Naast het evangelisatiewerk voeren we veel gesprekken met elkaar, zingen we met elkaar of gaan we langs de beste ijsco van Limburg. Voor dit jaar zijn we nog op zoek naar deelnemers, dus neem gerust een kijkje op deze website voor meer informatie.

Your favoritFavor it
2x FAVORED
DelenPinterest
comments powered by Disqus
 
1

Hanna

Schrijven, mode, fotografie en mijn gedachten delen met jou, dat is wat ik leuk vind. Daarom heb ik, Hanna Kater, een eigen blog en schrijf ik zo nu en dan voor Dailytrend..nl

 

Grenzeloos - Annerie woonde drie maanden in Uganda

Grenzeloos - Annerie woonde drie maanden in Uganda
Er zijn genoeg mensen die ervan dromen eens te gaan reizen of een tijdje in een exotisch land te gaan wonen. Maar wat als zo’n droom ook echt in vervulling gaat? Annerie maakte van haar droom ook werkelijkheid. Ze woonde drie maanden in Uganda. Vandaag deelt ze haar ervaring.

“Vrijwilligerswerk voor Adullam verrijkt mijn leven”

“Vrijwilligerswerk voor Adullam verrijkt mijn leven”
“Kijk, hier ging mijn dochtertje Willieze altijd met een van de bewoners vissen op badeendjes,” vertelt vrijwilligster Hanna Riezebos-Kloosterman (31) bij de vijver van de balkontuin van Muiderheim. Ze betrok haar kinderen al jong bij het vrijwilligerswerk voor gehandicapten.

“Als ik zie dat deelnemers genieten van de verkoping, dan geniet ik ook!”

“Als ik zie dat deelnemers genieten van de verkoping, dan geniet ik ook!”
“Om eerlijk te zijn zei de verkoping me vroeger niks. Diep in mijn hart vond ik de grote oliebollenactie veel leuker. Maar nu ik het een aantal jaren heb gedaan, ga ik er steeds meer plezier in krijgen. Ook als ik zie hoe de deelnemers ervan genieten, dat is wel heel mooi ja,” glimlacht vrijwilliger Erik Verhoeks (34). Hij is voorzitter van het comité dat de jaarlijkse verkoping op Veldheim in Ede regelt. Daarnaast is hij betrokken bij de grote oliebollenactie.

Een ketting mag opvallen

Een ketting mag opvallen
Het verschil maak je met je accessoires. Een mooi accessoire trekt de aandacht naar jouw mooiste lichaamspunten. Maak hier optimaal gebruik van met deze tips.