Waarom leer nooit uit de mode raakt


In de negentiende eeuw werd de eerste handtas van leer ontworpen. Leer is stevig, flexibel, kwalitatief en tijdloos.

Jouw oma had vroeger vast ook een lederen tas. Leer is een favoriet materiaal voor designers. Zij maken veel lederen artikelen in verschillende modellen, kleuren, maten en stijlen.

Leer is ook een geliefd item bij zowel vrouwen als mannen. Het is vrijwel overal te koop. In bijna alle boetiekjes en grote warenhuizen vind je lederen artikelen. Je kunt denken aan schoenen, tassen, riemen of portemonnees.

Nooit uit de mode
Leer is een sterk materiaal. Je bent hierdoor verzekerd van een kwalitatief goed product. Bovendien wordt dit materiaal alleen maar mooier door het dragen, waardoor de tas alleen maar meer karakter krijgt, naar mate de jaren verstrijken. Daarom zijn leren tassen ook zeer geliefd in vintage winkels.

De leren tas past bij elke look
Een leren tas past bij elke outfit, bij een casual, stoere, chique of elegante look.

Dit accessoire staat ook mooi bij stoere jeans, een oversized sweater of een luchtige zomerjurk. 

Voordelen
Een van de voordelen van een leren tas is de duurzaamheid. Een leren tas is stevig en gaat lang mee. Daarnaast heb je met een leren tas altijd een stijlvolle uitstraling.

Nadelen
Een nadeel van leer is dat het niet altijd egaal van structuur is. Dat komt doordat het dier in de natuur leefde en daar schrammen, insectenbeten of beschadigingen opliep. Het aantal beschadigingen bepaalt de kwaliteit en prijs van het leer. Een ander nadeel is dat leer relatief duur is ten opzichte van andere materialen. En leer dien je ook goed te onderhouden met een speciaal verzorgingsmiddel.

Overal en altijd
Zomer en winter, overdag en ’s avonds en bij jong en oud kan een leren tas de perfecte match zijn. Elk land heeft een eigen cultuur en vaak ook een klederdracht. Ook bij klederdracht wordt vaak een bijpassende leren tas gedragen. 

De perfecte tas voor jou
Er zijn veel tassencollecties met leren tassen. Ook voor jou is er een tas. Kies een tas in jouw eigen stijl en kleur. Let erop dat het model en de grootte bij je lichaamsformaat past.

Your favoritFavor it
0x FAVORED
DelenPinterest
comments powered by Disqus
 
1

Larinda

Larinda is een enthousiaste imageconsultant. Naast haar werk houdt zij van buitenlandse reizen, een verse fruitsalade, lezen en fietsen. Zij deelt graag haar kennis om mensen te inspireren zodat zij zichtbaar zichzelf kunnen zijn.

 

“Als ik zie dat deelnemers genieten van de verkoping, dan geniet ik ook!”

“Als ik zie dat deelnemers genieten van de verkoping, dan geniet ik ook!”
“Om eerlijk te zijn zei de verkoping me vroeger niks. Diep in mijn hart vond ik de grote oliebollenactie veel leuker. Maar nu ik het een aantal jaren heb gedaan, ga ik er steeds meer plezier in krijgen. Ook als ik zie hoe de deelnemers ervan genieten, dat is wel heel mooi ja,” glimlacht vrijwilliger Erik Verhoeks (34). Hij is voorzitter van het comité dat de jaarlijkse verkoping op Veldheim in Ede regelt. Daarnaast is hij betrokken bij de grote oliebollenactie.

Hun enthousiasme en vrolijkheid raken me

Hun enthousiasme en vrolijkheid raken me
“Ze zijn zo enthousiast, zo vrolijk. Ja, ze staan echt positief in het leven”, zegt Gerline Pullen (18), tweedejaars leerling SAW-BBL (Medewerker Maatschappelijke Zorg – Beroepsbegeleidende Leerweg) Maasheim dagactiviteiten. Ooit dacht ze dat ze onderwijsassistente wilde worden. Die studie volgde ze ook. Totdat ze in aanraking kwam met kinderen met een beperking. Na een meeloopdag bij Adullam wist ze het zeker: ik ga switchen, vertelt ze. En daar heeft ze absoluut geen spijt van.

“Vrijwilligerswerk voor Adullam verrijkt mijn leven”

“Vrijwilligerswerk voor Adullam verrijkt mijn leven”
“Kijk, hier ging mijn dochtertje Willieze altijd met een van de bewoners vissen op badeendjes,” vertelt vrijwilligster Hanna Riezebos-Kloosterman (31) bij de vijver van de balkontuin van Muiderheim. Ze betrok haar kinderen al jong bij het vrijwilligerswerk voor gehandicapten.