Waarom leer nooit uit de mode raakt


In de negentiende eeuw werd de eerste handtas van leer ontworpen. Leer is stevig, flexibel, kwalitatief en tijdloos.

Jouw oma had vroeger vast ook een lederen tas. Leer is een favoriet materiaal voor designers. Zij maken veel lederen artikelen in verschillende modellen, kleuren, maten en stijlen.

Leer is ook een geliefd item bij zowel vrouwen als mannen. Het is vrijwel overal te koop. In bijna alle boetiekjes en grote warenhuizen vind je lederen artikelen. Je kunt denken aan schoenen, tassen, riemen of portemonnees.

Nooit uit de mode
Leer is een sterk materiaal. Je bent hierdoor verzekerd van een kwalitatief goed product. Bovendien wordt dit materiaal alleen maar mooier door het dragen, waardoor de tas alleen maar meer karakter krijgt, naar mate de jaren verstrijken. Daarom zijn leren tassen ook zeer geliefd in vintage winkels.

De leren tas past bij elke look
Een leren tas past bij elke outfit, bij een casual, stoere, chique of elegante look.

Dit accessoire staat ook mooi bij stoere jeans, een oversized sweater of een luchtige zomerjurk. 

Voordelen
Een van de voordelen van een leren tas is de duurzaamheid. Een leren tas is stevig en gaat lang mee. Daarnaast heb je met een leren tas altijd een stijlvolle uitstraling.

Nadelen
Een nadeel van leer is dat het niet altijd egaal van structuur is. Dat komt doordat het dier in de natuur leefde en daar schrammen, insectenbeten of beschadigingen opliep. Het aantal beschadigingen bepaalt de kwaliteit en prijs van het leer. Een ander nadeel is dat leer relatief duur is ten opzichte van andere materialen. En leer dien je ook goed te onderhouden met een speciaal verzorgingsmiddel.

Overal en altijd
Zomer en winter, overdag en ’s avonds en bij jong en oud kan een leren tas de perfecte match zijn. Elk land heeft een eigen cultuur en vaak ook een klederdracht. Ook bij klederdracht wordt vaak een bijpassende leren tas gedragen. 

De perfecte tas voor jou
Er zijn veel tassencollecties met leren tassen. Ook voor jou is er een tas. Kies een tas in jouw eigen stijl en kleur. Let erop dat het model en de grootte bij je lichaamsformaat past.

Your favoritFavor it
0x FAVORED
DelenPinterest
comments powered by Disqus
 
1

Larinda

Larinda is een enthousiaste imageconsultant. Naast haar werk houdt zij van buitenlandse reizen, een verse fruitsalade, lezen en fietsen. Zij deelt graag haar kennis om mensen te inspireren zodat zij zichtbaar zichzelf kunnen zijn.

 

Larinda beantwoordt jouw imagovragen: Wat trek ik aan naar mijn sollicitatie?

Larinda beantwoordt jouw imagovragen: Wat trek ik aan naar mijn sollicitatie?
Het is niet altijd even makkelijk om je kleding overeen te laten komen met jouw persoonlijkheid en uitstraling. In deze serie beantwoord kleur-, stijl- en imagocoach Larinda Bok jouw persoonlijke imagovragen. Vandaag beantwoordt ze de vraag van Anna. “Ik ben 25 jaar en heb net mijn studie afgerond. Binnenkort heb ik een aantal sollicitaties (allemaal voor op kantoor). De bedrijven zeggen dat er een informele werksfeer heerst. Ik weet niet hoe ze intern gekleed gaan. Nu wil ik niet overdressed aankomen (zoals in een mantelpakje), maar ook weer niet te casual gekleed gaan. Bij een casual stijl voel ik me trouwens wel het fijnst. Heb jij tips voor me wat ik aan kan trekken? Zodat ik toch netjes over kom, maar niet te stijf.”

Een dagje shoppen in… Leuven

Een dagje shoppen in… Leuven
Zeg je ‘shoppen’ en ‘België’, dan denk je toch al gauw aan Antwerpen of Brussel. Maar het Vlaamse Leuven mag er zeker ook zijn! In dit artikel maak je kennis met de hotspots van deze stad.

Op stap met TOMS

Op stap met TOMS
Voor mij is het niet meer dan normaal dat ik mijn voeten in mijn schoenen laat glijden wanneer ik de deur uitstap. Ik heb zelfs meerdere paren waar ik uit kan kiezen. Dit was het ook voor Blake Mycoskie. Totdat hij in een dorp in Argentinië kwam. De kinderen daar liepen op blote voeten en hun ouders hadden niet de mogelijkheid om schoenen te kopen. Om hen te helpen richtte hij TOMS op. Met zijn bedrijf verkocht hij schoenen, en met ieder verkocht paar gafschonk hij een paar aan één van die kinderen.

Mijn favoriete voorjaarsoutfit

Mijn favoriete voorjaarsoutfit
Deze week raakt de thermometer de 25 graden. Wie zijn hart maakt er dan geen vreugdesprongetje? Bij mij maakte niet alleen mijn hart een sprongetje, ook mijn benen maakten een sprint naar mijn kledingkast. Het was tijd om mijn voorjaarskleding uit de opbergruimte te halen. Vandaag laat ik mijn favoriete outfit aan jullie zien.