Voorjaarskleuren 2018


Nu de dagen langer worden en de mooie paarse en lila krokussen hun kopjes boven de grond steken, verlang je meer en meer naar de lente. Dus geef ik je alvast een kijkje op de modekleuren van het voorjaar 2018.

Pantone is het Colour Institute dat ieder jaar een kleur van het jaar vaststelt. In 2018 is Ultra Violet de kleur die het helemaal wordt. Deze paarstint is een uitdagende en bedachtzame kleur die originaliteit en vindingrijkheid uitstraalt.

Paars als de kleur van 2018
Paars, de kleur van 2018 kom je in verschillende tinten in de winkels tegen. Ultraviolet is een vrij felle kleur paars. Je kunt paars ook in de lila tint en lavendel dragen. Voor elk seizoenskleurtype is er een tint paars.

Naast paars vind je felle kleuren als lime, tomatenrood en geel in de winkels. Er is helaas weinig blauw te koop, terwijl blauw de lievelingskleur van veel Nederlanders is. Een iets donkerder lichtblauw, het zogenoemde kleine jongetjes blauw is een mooie kleur voor een top, blouse of een sportief spijkerjack.

Opvallen met geel
Allerlei tinten geel doen je aan het voorjaar denken. Geel vinden veel Nederlanders geen leuke kleur. Omdat je hiermee als snel met je hoofd boven het maaiveld uitsteekt, de kleur valt op.

Vaak wordt gedacht dat niet iedereen geel kan dragen. Dit is niet juist; als je de juiste tint kiest is er voor iedereen een mooie kleur geel. Als je een warme huid- en haartint hebt kan je kiezen voor oker of maisgeel. Heb je een koele huid- en haartint, dan kan je beter vanillegeel kiezen. Het felle kanariegeel staat wintertypes mooi.

Succes met geel
Geel kan je ook succes brengen. Geel staat namelijk voor wijsheid en intelligentie. Doordat je de aandacht trekt blijf je ook langer in de gedachten van een ander hangen. Maak hier gebruik van bij een sollicitatiegesprek of een eerste date. Je hoeft niet meteen in een geheel gele top of blouse te dragen maar wil je wel iets geels dragen? Begin dan eens met een geel detail in het dessin van een sjaal of draag een geel accessoire.

Combineren met basiskleuren
Combineer de modetinten met de mooie basiskleuren die je deze lente ziet. Zoals: marineblauw, lichtgrijs en zandkleur.

Your favoritFavor it
6x FAVORED
DelenPinterest
comments powered by Disqus
 
1

Larinda

Larinda is een enthousiaste imageconsultant. Naast haar werk houdt zij van buitenlandse reizen, een verse fruitsalade, lezen en fietsen. Zij deelt graag haar kennis om mensen te inspireren zodat zij zichtbaar zichzelf kunnen zijn.

 

Larinda beantwoordt jouw imagovragen: Welke kleuren staan mooi bij mijn witte huid en rode haar?

Larinda beantwoordt jouw imagovragen: Welke kleuren staan mooi bij mijn witte huid en rode haar?
Het is niet altijd even makkelijk om je kleding overeen te laten komen met jouw persoonlijkheid en uitstraling. In deze serie beantwoord kleur-, stijl- en imagocoach Larinda Bok jouw persoonlijke imagovragen. Vandaag beantwoordt ze de vraag van Anna.

Myrthe over het 'Wonderbaar Licht'

Myrthe over het 'Wonderbaar Licht'
De psalmen, ze zijn ons allemaal bekend. Myrthe schreef melodieën naar aanleiding van de psalmen, met betrekking tot haar eigen leven. Vrijdag komt haar cd ‘Wonderbaar licht’ uit. Ze vertelde ons meer over het proces achter het album.

Hoteldebotel

Hoteldebotel
Ze leerden elkaar kennen op de middelbare school. Eigenlijk waren ze altijd vrienden, maar toen ze na een tijdje afgesproken hadden wist Leanne al genoeg; hij was degene die ze zocht. Inmiddels zijn ze al langer dan drie jaar samen. Vandaag hoor je het verhaal van Leanne en Anco.

Deze 4 hotspots in Valencia wil je bezoeken

Deze 4 hotspots in Valencia wil je bezoeken
Nog niet zo lang geleden ben ik voor het eerst naar Valencia geweest. Een Spaanse stad waar je 300 dagen per jaar geniet van de zon, overal sinaasappelbomen ziet, lekker eet en… mooie bezienswaardigheden ontdekt! In dit artikel toon ik mijn vier favoriete hotspots in Valencia.