4 tips voor gedeelde kinderkamers

Vroeger was het maar al te normaal dat je een kamer deelde met je broertje of zusje. Tegenwoordig hebben de meeste kinderen een eigen kamer omdat de meeste huizen hier de ruimte voor bieden. Maar wat als jouw kinderen toch bij elkaar op de kamer moeten slapen? Hoe ga je dit dan inrichten zodat je elk kind toch een ‘eigen’ plekje geeft?

Roomdivider
Je kunt ieder kind zijn of haar eigen hoekje geven door in het midden een vakkenkast of boekenkast te zetten. Zo heeft je kind een eigen gedeelte, maar blijft de kamer wel één groot geheel.

Kleur en stijl
Het zou ideaal zijn als je kinderen die de kamer delen dezelfde lievelingskleur hebben. Maar we weten dat het vaak niet het geval is. Je kunt bij een grotere kamer voor elk kind een eigen (gedeelte van een) muur kiezen en die verven in de gewenste kleur. Zorg dat de overlap tussen beide kleuren niet te groot is. Je kunt het contrast kleiner maken door accessoires in beide kleuren bij elkaar te zetten. Tip: zorg ervoor dat je een eenheid schept door een basiskleur te gebruiken zoals wit of grijs dat steeds terugkomt in meubels, raamdecoratie en het overige gedeelte van de muur. Heb je toch een kleine ruimte? De beste keuze is dan om voor een neutrale hoofdkleur te gaan. Je kunt altijd accenten van de gewenste kleuren aanbrengen in kussens, dekbedden of muurstickers.

Indeling
Ga je niet voor het stapelbed, maar is de kinderkamer toch redelijk klein? Vaak heb je al gauw de neiging om bedden met het hoofd tegen de wand te zetten, omdat je dat gewend bent van hotelkamers. Maar eigenlijk neemt dat onnodig veel ruimte in beslag. Door de bedden langs de wand te zetten, houd je de vloer vrij voor andere dingen.

Opbergruimte
Met twee kinderen op één kamer, heb je gegarandeerd meer spullen. Zorg ervoor dat je dit op een nette manier wegwerkt zodat het geheel rustig toont en niet onnodig klein wordt door de veelheid aan spullen. Laden onder het bed (zie foto) of decoratieve manden of bakken zijn ideale manieren om de spullen op te ruimen.

Your favoritFavor it
5x FAVORED
DelenPinterest
comments powered by Disqus
 
1

Margriet

Margriet is een enthousiaste logopedist. Behalve van haar werk, houdt ze ook van interieur, schrijven, shoppen en mooie boeken. Trends en tips deelt ze graag met jou op Dailytrend.

 

Een landelijke woonstijl creëren

Een landelijke woonstijl creëren
Een landelijke woonstijl is bij velen erg populair. Dat is niet voor niets, want het straalt veel rust en openheid uit. De stijl wordt gekenmerkt door natuurlijke kleuren en materialen zoals robuust hout en stoere accenten van metaal en leer. Zou jij ook een (meer) landelijke woonstijl in je huis willen? De vier ideeën in dit artikel helpen je alvast op weg.

Kraamcadeau geven? Maak er zelf één!

Kraamcadeau geven? Maak er zelf één!
Beschuit met muisjes, een wiegje waar iedereen een nieuwsgierige blik in werpt; kraamfeesten blijven een letterlijk feest. En bij feesten horen cadeaus, wat bij kraambezoeken altijd weer even denken is. Je wilt immers toch iets anders geven dan een rompertje dat een paar keer gedragen wordt. Wat dacht je van een zelfgemaakt kraamcadeau? Het blijkt dat je met een klein sprankje creativiteit al een heel eind komt.

Minimaliseren doe je zo

Minimaliseren doe je zo
“Een opgeruimd huis, is een opgeruimd hoofd” wordt weleens gezegd. Deels klopt het, want veel spullen zorgen voor stress. Vind jij dat je te veel spullen hebt en wil je daar verandering in brengen? Dan kun je minimaliseren, waarvoor ik je in dit artikel vier tips geef.

Kozijnen: hout of toch kunststof?

Kozijnen: hout of toch kunststof?
Als je kozijnen aan vervanging toe zijn, kom je voor de keuze te staan: nemen we houten kozijnen of kunststof kozijnen? Wat zijn eigenlijk de voor- en nadelen van beide opties?