4 tips voor gedeelde kinderkamers

Vroeger was het maar al te normaal dat je een kamer deelde met je broertje of zusje. Tegenwoordig hebben de meeste kinderen een eigen kamer omdat de meeste huizen hier de ruimte voor bieden. Maar wat als jouw kinderen toch bij elkaar op de kamer moeten slapen? Hoe ga je dit dan inrichten zodat je elk kind toch een ‘eigen’ plekje geeft?

Roomdivider
Je kunt ieder kind zijn of haar eigen hoekje geven door in het midden een vakkenkast of boekenkast te zetten. Zo heeft je kind een eigen gedeelte, maar blijft de kamer wel één groot geheel.

Kleur en stijl
Het zou ideaal zijn als je kinderen die de kamer delen dezelfde lievelingskleur hebben. Maar we weten dat het vaak niet het geval is. Je kunt bij een grotere kamer voor elk kind een eigen (gedeelte van een) muur kiezen en die verven in de gewenste kleur. Zorg dat de overlap tussen beide kleuren niet te groot is. Je kunt het contrast kleiner maken door accessoires in beide kleuren bij elkaar te zetten. Tip: zorg ervoor dat je een eenheid schept door een basiskleur te gebruiken zoals wit of grijs dat steeds terugkomt in meubels, raamdecoratie en het overige gedeelte van de muur. Heb je toch een kleine ruimte? De beste keuze is dan om voor een neutrale hoofdkleur te gaan. Je kunt altijd accenten van de gewenste kleuren aanbrengen in kussens, dekbedden of muurstickers.

Indeling
Ga je niet voor het stapelbed, maar is de kinderkamer toch redelijk klein? Vaak heb je al gauw de neiging om bedden met het hoofd tegen de wand te zetten, omdat je dat gewend bent van hotelkamers. Maar eigenlijk neemt dat onnodig veel ruimte in beslag. Door de bedden langs de wand te zetten, houd je de vloer vrij voor andere dingen.

Opbergruimte
Met twee kinderen op één kamer, heb je gegarandeerd meer spullen. Zorg ervoor dat je dit op een nette manier wegwerkt zodat het geheel rustig toont en niet onnodig klein wordt door de veelheid aan spullen. Laden onder het bed (zie foto) of decoratieve manden of bakken zijn ideale manieren om de spullen op te ruimen.

Your favoritFavor it
5x FAVORED
DelenPinterest
comments powered by Disqus
 
1

Margriet

Margriet is een enthousiaste logopedist. Behalve van haar werk, houdt ze ook van interieur, schrijven, shoppen en mooie boeken. Trends en tips deelt ze graag met jou op Dailytrend.

 

“Vrijwilligerswerk voor Adullam verrijkt mijn leven”

“Vrijwilligerswerk voor Adullam verrijkt mijn leven”
“Kijk, hier ging mijn dochtertje Willieze altijd met een van de bewoners vissen op badeendjes,” vertelt vrijwilligster Hanna Riezebos-Kloosterman (31) bij de vijver van de balkontuin van Muiderheim. Ze betrok haar kinderen al jong bij het vrijwilligerswerk voor gehandicapten.

“Als ik zie dat deelnemers genieten van de verkoping, dan geniet ik ook!”

“Als ik zie dat deelnemers genieten van de verkoping, dan geniet ik ook!”
“Om eerlijk te zijn zei de verkoping me vroeger niks. Diep in mijn hart vond ik de grote oliebollenactie veel leuker. Maar nu ik het een aantal jaren heb gedaan, ga ik er steeds meer plezier in krijgen. Ook als ik zie hoe de deelnemers ervan genieten, dat is wel heel mooi ja,” glimlacht vrijwilliger Erik Verhoeks (34). Hij is voorzitter van het comité dat de jaarlijkse verkoping op Veldheim in Ede regelt. Daarnaast is hij betrokken bij de grote oliebollenactie.

Hun enthousiasme en vrolijkheid raken me

Hun enthousiasme en vrolijkheid raken me
“Ze zijn zo enthousiast, zo vrolijk. Ja, ze staan echt positief in het leven”, zegt Gerline Pullen (18), tweedejaars leerling SAW-BBL (Medewerker Maatschappelijke Zorg – Beroepsbegeleidende Leerweg) Maasheim dagactiviteiten. Ooit dacht ze dat ze onderwijsassistente wilde worden. Die studie volgde ze ook. Totdat ze in aanraking kwam met kinderen met een beperking. Na een meeloopdag bij Adullam wist ze het zeker: ik ga switchen, vertelt ze. En daar heeft ze absoluut geen spijt van.

Originele manieren om je cadeaus in te pakken

Originele manieren om je cadeaus in te pakken
Een maand geleden was mijn vriend jarig. In de maanden ervoor had ik een heleboel leuke en nuttige cadeautjes verzameld. Ik kwam op het idee om deze leuk in te pakken. Zodat niet het alleen het uitpakken een feestje zou worden, maar ook het geven. Het geven van saai ingepakte cadeaus zijn verleden tijd na het lezen van dit artikel. Ik laat je vandaag zien hoe je op een makkelijke en snelle manier je geschenken leuk in kunt pakken.