4 tips voor gedeelde kinderkamers

Vroeger was het maar al te normaal dat je een kamer deelde met je broertje of zusje. Tegenwoordig hebben de meeste kinderen een eigen kamer omdat de meeste huizen hier de ruimte voor bieden. Maar wat als jouw kinderen toch bij elkaar op de kamer moeten slapen? Hoe ga je dit dan inrichten zodat je elk kind toch een ‘eigen’ plekje geeft?

Roomdivider
Je kunt ieder kind zijn of haar eigen hoekje geven door in het midden een vakkenkast of boekenkast te zetten. Zo heeft je kind een eigen gedeelte, maar blijft de kamer wel één groot geheel.

Kleur en stijl
Het zou ideaal zijn als je kinderen die de kamer delen dezelfde lievelingskleur hebben. Maar we weten dat het vaak niet het geval is. Je kunt bij een grotere kamer voor elk kind een eigen (gedeelte van een) muur kiezen en die verven in de gewenste kleur. Zorg dat de overlap tussen beide kleuren niet te groot is. Je kunt het contrast kleiner maken door accessoires in beide kleuren bij elkaar te zetten. Tip: zorg ervoor dat je een eenheid schept door een basiskleur te gebruiken zoals wit of grijs dat steeds terugkomt in meubels, raamdecoratie en het overige gedeelte van de muur. Heb je toch een kleine ruimte? De beste keuze is dan om voor een neutrale hoofdkleur te gaan. Je kunt altijd accenten van de gewenste kleuren aanbrengen in kussens, dekbedden of muurstickers.

Indeling
Ga je niet voor het stapelbed, maar is de kinderkamer toch redelijk klein? Vaak heb je al gauw de neiging om bedden met het hoofd tegen de wand te zetten, omdat je dat gewend bent van hotelkamers. Maar eigenlijk neemt dat onnodig veel ruimte in beslag. Door de bedden langs de wand te zetten, houd je de vloer vrij voor andere dingen.

Opbergruimte
Met twee kinderen op één kamer, heb je gegarandeerd meer spullen. Zorg ervoor dat je dit op een nette manier wegwerkt zodat het geheel rustig toont en niet onnodig klein wordt door de veelheid aan spullen. Laden onder het bed (zie foto) of decoratieve manden of bakken zijn ideale manieren om de spullen op te ruimen.

Your favoritFavor it
5x FAVORED
DelenPinterest
comments powered by Disqus
 
1

Margriet

Margriet is een enthousiaste logopedist. Behalve van haar werk, houdt ze ook van interieur, schrijven, shoppen en mooie boeken. Trends en tips deelt ze graag met jou op Dailytrend.

 

My favorites: de leukste voorjaars- en zomerkleding voor kinderen

My favorites: de leukste voorjaars- en zomerkleding voor kinderen
Een rondje langs verschillende webshops voor kinderen levert leuke kleding op. En ja, daar zitten ook favorieten tussen die ik in dit artikel aan je laat zien. Kijk je mee?

5 leuke voorjaarsuitjes met kinderen

5 leuke voorjaarsuitjes met kinderen
De zon schijnt weer, de temperatuur stijgt en de natuur is prachtig. Kortom, het is lente! En wat is er dan leuker dan er samen met je kinderen opuit gaan? Dit artikel tipt vijf vrolijke voorjaarsuitjes.

De leukste behangen voor de kinderkamer

De leukste behangen voor de kinderkamer
Kinderkamers; je vindt ze in alle soorten en maten. Stoere jongenskamers met auto’s op de muur en felle kleuren. Of meidenkamers met zachte roze tinten en allerlei frutsels. Er zijn genoeg thema’s te bedenken voor kinderkamers. Hiervoor zijn genoeg leuke behangsoorten te vinden. Kijk je met me mee?

Een dagje naar den Haag

Een dagje naar den Haag
Kom, ga je mee? Ik neem je mee naar den Haag, één van mijn favoriete steden om een dagje te shoppen. Ik laat je een paar leuke adresjes zien! Wanneer ik naar den Haag ga, reis ik met de trein. Mijn eerste ‘stop’ is een goede koffiebar. Ik kan je vertellen, die zijn er genoeg in den Haag. Ik ga naar Lebkov & Sons aan Turfmarkt 236. Mijn keuze is snel gemaakt: een cappuccino en een homemade chocolate chip cookie. Je hebt er ook heerlijke salades en soepen én lekkere sapjes. Ja, dit is echt een aanrader, ook het interieur van deze koffiebar past helemaal bij mij.