Dailytrend stopt.

Rond half februari 2019 is het moment gekomen dat Dailytrend stopt.
Tot die tijd zijn alle artikelen beschikbaar in huidige vorm.

Pak je moment.

Met vriendelijke groet, Dailytrend.

Myrthe over het 'Wonderbaar Licht'


De psalmen, ze zijn ons allemaal bekend. Myrthe schreef melodieën naar aanleiding van de psalmen, met betrekking tot haar eigen leven. Vrijdag komt haar cd ‘Wonderbaar licht’ uit. Ze vertelde ons meer over het proces achter het album.

Voordat ik je van alles ga vragen ben ik benieuwd naar wie je bent.
Mijn naam is Myrthe, ik ben negentien jaar. Ik volg de vavo, dat houdt in dat je de middelbare school opdeelt. Hier heb ik niet bewust voor gekozen, deze route heb ik gevolgd omdat ik diabetes heb en al vier jaar een burn-out heb. Met muziek ben ik altijd al bezig geweest, het voelde echt als een uitlaatklep voor mij. Ook voelde het voor mij als de stabiele factor dat mij hoop gaf en waar ik steun uit kon halen. Niet alleen in deze periode, maar van kinds af aan voelde ik me verbonden tot muziek.

Wil je na het afronden van de vavo ook verder in de muziek?
Met muziek wil ik doorgaan, dat is echt mijn passie. Ik zie mezelf echt niet op het conservatorium lopen, ik denk dat muziek studeren niet bij me past. Nadat ik de vavo afgerond heb hoop ik psychologie te gaan studeren aan de universiteit. Dit wil ik naast muziek doen, want muziek zal bij mij altijd op één staan. Ik hoop dat ik in de toekomst kan blijven schrijven en muziek kan maken met de mensen om mij heen.

Dit is je tweede cd. Hoe is je eerste cd ontstaan?
Op een avond was ik aan het zingen en toen kwam er een kennis van ons naar me toe. Hij vroeg aan me of ik het leuk vond om een cd te maken, met mij en mijn gitaar. Dit vond ik een mooi idee. Het was de bedoeling de cd te delen met vrienden en familie. We kregen er hele enthousiaste reacties op en steeds meer mensen gingen de cd luisteren.

Heb je de teksten zelf geschreven van je tweede album, Wonderbaar Licht?
Wonderbaar Licht heb ik zelf geschreven qua melodie en tekst. Arjan (Wouters red.)  heeft mij daarin heel veel geholpen. Hij heeft voor het arrangement gezorgd. Deze ondersteuning heeft me enorm geholpen. Het is niet dat ik de psalmen wilde verbeteren, maar ik heb ze betrokken op mijn eigen leven en op deze manier zijn de teksten dichtbij me komen staan. 

Welke boodschap wil je overdragen aan de luisteraars van het album?
Het mooie aan de psalmen is dat ze gebaseerd zijn op persoonlijke verhalen. God wil onze eerlijkheid en onze slechte en goede kanten horen. Wij zijn geneigd om er soms een mooi verhaal van te maken, maar God ziet ons hoe we echt zijn. Dit maakt de psalmen actueel.  In Zijn wonderbaar licht is er geen ruimte meer voor onrust, verdrietigheid en angst. Bij Hem zullen we vrij zijn en veilig zijn.

Heb je verschillende soorten psalmen verwerkt in je cd?
Daar ben ik niet bewust mee bezig geweest, ik heb vooral psalmen gekozen die voor mij persoonlijk bijzonder waren. Zo ben ik weleens geneigd om me snel zorgen te maken over van alles en nog wat. In de psalmen vond ik hier troost in. Arjan hielp me om gevarieerde melodieën te schrijven.

Hoe ontstonden de teksten?
Ik heb een aantal vertalingen om me heen gelegd, een beetje studie-achtig eigenlijk. Zo kon ik kijken waarom bepaalde dichters dingen hadden geschreven of wat de achtergrond was. Als me iets opviel ging ik daarop dieper in.  Bij sommige psalmen kwam de melodie er al snel bij, bij andere psalmen kwam dat later.

Aankomende vrijdag is je promotieconcert in Lisse, ben je nog van plan om meer concerten te gaan geven?
Dat is wel het plan, maar er staat tot nu toe nog niets voor vast. Ik heb wel moeten leren wennen aan de verschuiving van het publiek. Eerst zong ik voor mensen die ik goed kende en dit album is toch een groter project, waaraan veel musici meewerken. Wel kijk ik ernaar uit, ik sta helemaal achter dit album en wil dit ook delen met anderen.

Ook wil ik nog meegeven dat we moeten durven om de teksten op ons in te laten werken. We zijn toch snel geneigd om een lied snel alleen mooi te vinden, maar met dit album wil ik mensen raken. We zijn soms geneigd om onszelf ideeën aan te praten over wie God is, maar als we Hem en onszelf in Zijn Wonderbaar licht zien bekijk je het zo anders.

Ticket voor het promotieconcert van Myrthe zijn hier te verkrijgen.

Your favoritFavor it
0x FAVORED
DelenPinterest
comments powered by Disqus
 
1

Hanna

Schrijven, mode, fotografie en mijn gedachten delen met jou, dat is wat ik leuk vind. Daarom heb ik, Hanna Kater, een eigen blog en schrijf ik zo nu en dan voor Dailytrend..nl

 

“Als ik zie dat deelnemers genieten van de verkoping, dan geniet ik ook!”

“Als ik zie dat deelnemers genieten van de verkoping, dan geniet ik ook!”
“Om eerlijk te zijn zei de verkoping me vroeger niks. Diep in mijn hart vond ik de grote oliebollenactie veel leuker. Maar nu ik het een aantal jaren heb gedaan, ga ik er steeds meer plezier in krijgen. Ook als ik zie hoe de deelnemers ervan genieten, dat is wel heel mooi ja,” glimlacht vrijwilliger Erik Verhoeks (34). Hij is voorzitter van het comité dat de jaarlijkse verkoping op Veldheim in Ede regelt. Daarnaast is hij betrokken bij de grote oliebollenactie.

Hun enthousiasme en vrolijkheid raken me

Hun enthousiasme en vrolijkheid raken me
“Ze zijn zo enthousiast, zo vrolijk. Ja, ze staan echt positief in het leven”, zegt Gerline Pullen (18), tweedejaars leerling SAW-BBL (Medewerker Maatschappelijke Zorg – Beroepsbegeleidende Leerweg) Maasheim dagactiviteiten. Ooit dacht ze dat ze onderwijsassistente wilde worden. Die studie volgde ze ook. Totdat ze in aanraking kwam met kinderen met een beperking. Na een meeloopdag bij Adullam wist ze het zeker: ik ga switchen, vertelt ze. En daar heeft ze absoluut geen spijt van.

Een ketting mag opvallen

Een ketting mag opvallen
Het verschil maak je met je accessoires. Een mooi accessoire trekt de aandacht naar jouw mooiste lichaamspunten. Maak hier optimaal gebruik van met deze tips.