Mijn droomkeuken


Wanneer je mij vraagt wat mijn favoriete plek in huis is, kies ik voor de keuken. Ik kan er heerlijk koken en bakken, maar het is ook een plek die ik helemaal naar mijn smaak kan inrichten met mijn favoriete accessoires. Hiervoor is natuurlijk wel een goede basis nodig en daarom ging ik op zoek naar mijn droomkeuken. Ik deed online een heleboel inspiratie op en dit wil ik graag met jullie delen.

Deze keuken kwam voorbij en is echt mijn favoriet. Dit komt door het houten aanrechtblad. Zo’n blad geeft de keuken een landelijke look, maar door de combinatie met de witte aanrechtkastjes is het ook een modern geheel. Ja, mijn droomkeuken bevat sowieso een (gedeeltelijk) houten aanrechtblad. Wat ook helemaal past binnen de landelijke stijl van mijn huis.

Een tweede eis is een ruime keuken. Met veel kastruimte waar je alles kunt opbergen, maar ook een groot aanrechtblad dat ruimte biedt aan keukengerei én mooie accessoires. Ik houd niet van grote, opvallende lampen, maar wel van spots. Precies wat deze keuken ook heeft, erg handig én mooi.

Je hebt al kunnen lezen dat witte kastjes een favoriet zijn, maar grijze kastjes vind ik ook mooi en modern. Het past in mijn beleving goed bij een Scandinavische woonstijl, iets wat mij erg aanspreekt. Wat ik ook een gaaf item in deze keuken vind, zijn de kookplaat en oven. Eenvoudig en doeltreffend, precies genoeg! Hoewel ik van veel kastruimte houd, vind ik het belangrijk dat dit niet overheerst. In de keuken op deze foto heb je nog genoeg lege ruimte over, waar je nog alle kanten mee op kunt. Erg leuk!

Ik vind het mooi om de muren in de keuken te decoreren, maar het moet niet teveel worden. Een mooie muursticker of een paar prachtige posters met kruiden of planten erop zou het helemaal afmaken. Ik heb een heleboel gehad aan de stylingtips van Suzanne. In dit artikel geeft ze tips om jouw keuken praktisch en stijlvol in te richten.

Ik ben heel enthousiast over de keukens die ik tegen ben gekomen. Wanneer de mijne toe is aan vervanging heb ik in ieder geval een heleboel keukeninspiratie opgedaan. Ik ben benieuwd of ik jou ook heb kunnen inspireren. Hoe ziet jouw droomkeuken eruit?

Your favoritFavor it
0x FAVORED
DelenPinterest
comments powered by Disqus
 
1

Margriet

Margriet is een enthousiaste logopedist. Behalve van haar werk, houdt ze ook van interieur, schrijven, shoppen en mooie boeken. Trends en tips deelt ze graag met jou op Dailytrend.

 

Hun enthousiasme en vrolijkheid raken me

Hun enthousiasme en vrolijkheid raken me
“Ze zijn zo enthousiast, zo vrolijk. Ja, ze staan echt positief in het leven”, zegt Gerline Pullen (18), tweedejaars leerling SAW-BBL (Medewerker Maatschappelijke Zorg – Beroepsbegeleidende Leerweg) Maasheim dagactiviteiten. Ooit dacht ze dat ze onderwijsassistente wilde worden. Die studie volgde ze ook. Totdat ze in aanraking kwam met kinderen met een beperking. Na een meeloopdag bij Adullam wist ze het zeker: ik ga switchen, vertelt ze. En daar heeft ze absoluut geen spijt van.

Kweek kruiden in je eigen tuin

Kweek kruiden in je eigen tuin
Kruiden kweken in je eigen tuin moeilijk? Welnee, dat valt heel erg mee. Welke kruiden zijn nu leuk (en lekker) om te kweken? Waar moet je rekening mee houden als je zelf kruiden gaat kweken? Je komt het te weten als je dit artikel leest.

Een heerlijke fruitdrank voor de zomerse dagen

Een heerlijke fruitdrank voor de zomerse dagen
Warme zomerse dagen zijn in aantocht. Waarbij je zwetend uit je werk komt, of juist heerlijk in de tuin kunt genieten van de natuur die zo prachtig in bloei staat. Op zulke dagen kunnen we allemaal wel een verfrissende drank gebruiken. Vandaag vertel ik je hoe je snel en makkelijk een heerlijke fruitdrank kunt maken.

Courgette-tomaten frittata

Courgette-tomaten frittata
Heb je wel eens een frittata gemaakt? Ik las op internet dat dit in Italië in het verleden veel werd gegeten door armoede. Alle restjes groenten en vlees of vis werden namelijk in een schaal gedaan met eieren erbij. Ideaal dus om restjes op te maken en snel een maaltijd op tafel te zetten. De frittata kun je trouwens ook in de koelkast bewaren om de volgende dag koud te eten. In dit recept heb ik kipfiletreepjes gebruikt, maar ik maak het ook regelmatig vegetarisch. Je mist de kipfiletreepjes namelijk niet heel erg als je ze weglaat.