Zo heb je nooit meer last van rondslingerend speelgoed!

Je zit op de bank en voelt opeens een legopoppetje of een autootje. Als je thee gaat halen, struikel je bijna over een puzzel en als je onder de eettafel kijkt, zie je een complete speeltuin. Is zoiets herkenbaar? Bij veel ouders met kinderen wel! Super leuk dat speelgoed, maar niet heel mooi in een interieur. Met de volgende vier tips heb jij niet zo snel last meer van rondslingerend speelgoed. En.. je kinderen hebben een eigen ruimte waar al hun speelgoed ligt. Je kinderen blij, maar jij ook! Veel leesplezier.


Opbergkast

Een kast met aparte vakken of bakken is erg handig. Zo kun je de blokken, autootjes en poppen allemaal een plekje geven. En als de deuren dicht zijn, zie je er niks meer van. Je kunt ook voor een schuifdeurkast gaan, dit is vooral handig in een kleinere ruimte. Deze kasten benutten de ruimte van de vloer tot het plafond. Inbouwkasten zijn ook geschikt voor onder een trap of in een nis.

Speelhoek

Als je niet wilt dat het speelgoed overal in de woonkamer ligt, is het aan te raden om een speelhoek in de woonkamer te maken. Geef kinderen een plek in huis waar ze lekker hun eigen hoekje kunnen creëren. Denk hierbij aan een gezellig hoekje met een tafeltje en stoeltjes waar ze kunnen knutselen en een speelkleed waarop ze lekker kunnen spelen. Een kast of opbergbakken mogen natuurlijk niet ontbreken in de speelhoek, want je wilt niet dat de speelhoek tijdens een avondje visite alsnog een rommel is.

Speelgoedkist

Ook een speelgoedkist is erg handig voor het opbergen van speelgoed in de woonkamer. Berg alle speelgoedspullen op in een leuke kist en je woonkamer ziet er stylish uit. Speelgoedkisten zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en je kunt er ook voor kiezen om hem te op te leuken met een hart, ster of een andere vorm. Je kunt hem ook laten personaliseren met de naam van je kind. Leg er een paar leuke kussentjes op en je hebt er een leuk bankje bij in je interieur!

Letterbak

Het kan erg leuk zijn om mooi speelgoed te verwerken in jouw interieur. Een leuke manier hiervoor is de letterbak. Je kunt hier veel klein speelgoed in kwijt, van autootjes tot kleine dieren, van letters tot een kleine wereldbol Kortom: een mooie plek voor mooi, klein speelgoed. Ook leuk voor je kinderen, zo heeft hun speelgoed toch een centrale plek in de kamer. Zoek een mooie plek voor de letterbak aan de muur.

Your favoritFavor it
1x FAVORED
DelenPinterest
comments powered by Disqus
 
1

Margriet

Margriet is een enthousiaste logopedist. Behalve van haar werk, houdt ze ook van interieur, schrijven, shoppen en mooie boeken. Trends en tips deelt ze graag met jou op Dailytrend.

 

Hun enthousiasme en vrolijkheid raken me

Hun enthousiasme en vrolijkheid raken me
“Ze zijn zo enthousiast, zo vrolijk. Ja, ze staan echt positief in het leven”, zegt Gerline Pullen (18), tweedejaars leerling SAW-BBL (Medewerker Maatschappelijke Zorg – Beroepsbegeleidende Leerweg) Maasheim dagactiviteiten. Ooit dacht ze dat ze onderwijsassistente wilde worden. Die studie volgde ze ook. Totdat ze in aanraking kwam met kinderen met een beperking. Na een meeloopdag bij Adullam wist ze het zeker: ik ga switchen, vertelt ze. En daar heeft ze absoluut geen spijt van.

Leuke spelletjes om thuis te doen met kinderen

Leuke spelletjes om thuis te doen met kinderen
‘Zullen we een spelletje doen?’ Natuurlijk! Het maakt niet uit hoe oud je bent, samen spelen is leuk voor alle leeftijden. En daarvoor hoef je niet eens van huis te gaan. In dit artikel zet ik spelletjes op een rijtje die je in en rondom het huis met (klein-)kinderen kunt doen.

Mijn 5 favoriete kinderboeken

Mijn 5 favoriete kinderboeken
Een boek lezen is niet alleen leerzaam, het is vooral ook heel leuk! Daarom tip ik in dit artikel vijf grappige, mooie en/of spannende kinderboeken.

“Als ik zie dat deelnemers genieten van de verkoping, dan geniet ik ook!”

“Als ik zie dat deelnemers genieten van de verkoping, dan geniet ik ook!”
“Om eerlijk te zijn zei de verkoping me vroeger niks. Diep in mijn hart vond ik de grote oliebollenactie veel leuker. Maar nu ik het een aantal jaren heb gedaan, ga ik er steeds meer plezier in krijgen. Ook als ik zie hoe de deelnemers ervan genieten, dat is wel heel mooi ja,” glimlacht vrijwilliger Erik Verhoeks (34). Hij is voorzitter van het comité dat de jaarlijkse verkoping op Veldheim in Ede regelt. Daarnaast is hij betrokken bij de grote oliebollenactie.