Dailytrend stopt.

Rond half februari 2019 is het moment gekomen dat Dailytrend stopt.
Tot die tijd zijn alle artikelen beschikbaar in huidige vorm.

Pak je moment.

Met vriendelijke groet, Dailytrend.

Mijn 5 favoriete kinderboeken


Een boek lezen is niet alleen leerzaam, het is vooral ook heel leuk! Daarom tip ik in dit artikel vijf grappige, mooie en/of spannende kinderboeken.

Het grote boek van Madelief – Guus Kuijer
Madelief is een stoer meisje, dat samen met haar vrienden allerlei avonturen beleeft. Daarbij komen ze in aanraking met vriendschap, verliefdheid en verhuizen, maar ook met serieuzere onderwerpen als de dood en ‘anders zijn’. Het leuke aan het boek is dat het jarenlang mee kan. Zo is Madelief in de eerste delen van het boek nog een echt kind, maar zijn de laatste twee delen geschikter voor oudere lezers (vanaf ongeveer 8 à 9 jaar). Op die manier blijven Madeliefs belevenissen lang interessant!

Meester Jaap – Jaqcues Vriens
Wie wil er nou geen leerkracht als meester Jaap? Hij is namelijk een beetje gek, impulsief en maakt samen met zijn klas van iedere dag een feestje! Zo organiseert hij een heus wc-rollengevecht, staat hij op een bijzondere manier stil bij Dierendag en kookt hij rond Kerstmis een boerenkooldiner. Alle verhalen van meester Jaap zijn vrolijk, grappig en de meeste situaties zijn voor schoolkinderen – en voor wie dat is geweest – ongetwijfeld herkenbaar. 

Het rode kippetje – Max Velthuijs
Dit boek is alleen al een aanrader vanwege de prachtige, kleurrijke tekeningen van Max Velthuijs! Ze zorgen ervoor dat de zes dierenverhalen uit ‘Het rode kippetje’ echt tot leven komen. De verhalen – over een sluwe krokodil, een naïeve olifant, een luie beer en andere dieren – bevatten allemaal een boodschap, zonder dat daar sterk de nadruk op ligt. Kinderen leren bijvoorbeeld op speelse wijze dat wie niet sterk is, slim moet zijn en dat van ruilen huilen komt. Kortom, een vrolijk en leerzaam boek.

De reuzenperzik – Roald Dahl
De meeste mensen zullen de boeken ‘Mathilda’ en ‘Sjakie en de chocoladefabriek’ van Roald Dahl vast kennen. ‘De reuzenperzik’ is iets minder bekend, maar daarom niet minder leuk! Als kind heb ik dit boek verslonden, en ik heb gemerkt dat het verhaal van James en de enorme perzik nog steeds aanslaat bij jong en oud. In het boek komt de ongelukkige James in aanraking met een reusachtige perzik vol bijzondere bewoners. Samen gaan zij op weg naar New York en maken ze van alles mee.

Dolfje Weerwolfje – Paul van Loon
Naar mijn mening mogen de verhalen rondom ‘Dolfje Weerwolfje’ niet in dit lijstje ontbreken. Voor veel kinderen is dit een namelijk een leuke kennismaking met griezelgenre – destijds ook voor mij. Dolfje is zeven jaar wanneer hij ontdekt dat hij een weerwolf is. Dat heeft natuurlijk grote gevolgen! Er bestaan inmiddels al meer dan tien boeken over Dolfjes belevenissen. Ze zijn geschikt om samen te lezen, maar kinderen kunnen dankzij de toegankelijke bladspiegel en taal  ook zelf aan de slag.

Welke kinderboeken zijn jouw favorieten?

Your favoritFavor it
0x FAVORED
DelenPinterest
comments powered by Disqus
 
1

Hanna

Schrijven, mode, fotografie en mijn gedachten delen met jou, dat is wat ik leuk vind. Daarom heb ik, Hanna Kater, een eigen blog en schrijf ik zo nu en dan voor Dailytrend..nl

 

“Vrijwilligerswerk voor Adullam verrijkt mijn leven”

“Vrijwilligerswerk voor Adullam verrijkt mijn leven”
“Kijk, hier ging mijn dochtertje Willieze altijd met een van de bewoners vissen op badeendjes,” vertelt vrijwilligster Hanna Riezebos-Kloosterman (31) bij de vijver van de balkontuin van Muiderheim. Ze betrok haar kinderen al jong bij het vrijwilligerswerk voor gehandicapten.

“Als ik zie dat deelnemers genieten van de verkoping, dan geniet ik ook!”

“Als ik zie dat deelnemers genieten van de verkoping, dan geniet ik ook!”
“Om eerlijk te zijn zei de verkoping me vroeger niks. Diep in mijn hart vond ik de grote oliebollenactie veel leuker. Maar nu ik het een aantal jaren heb gedaan, ga ik er steeds meer plezier in krijgen. Ook als ik zie hoe de deelnemers ervan genieten, dat is wel heel mooi ja,” glimlacht vrijwilliger Erik Verhoeks (34). Hij is voorzitter van het comité dat de jaarlijkse verkoping op Veldheim in Ede regelt. Daarnaast is hij betrokken bij de grote oliebollenactie.

Hun enthousiasme en vrolijkheid raken me

Hun enthousiasme en vrolijkheid raken me
“Ze zijn zo enthousiast, zo vrolijk. Ja, ze staan echt positief in het leven”, zegt Gerline Pullen (18), tweedejaars leerling SAW-BBL (Medewerker Maatschappelijke Zorg – Beroepsbegeleidende Leerweg) Maasheim dagactiviteiten. Ooit dacht ze dat ze onderwijsassistente wilde worden. Die studie volgde ze ook. Totdat ze in aanraking kwam met kinderen met een beperking. Na een meeloopdag bij Adullam wist ze het zeker: ik ga switchen, vertelt ze. En daar heeft ze absoluut geen spijt van.