Leuke spelletjes om thuis te doen met kinderen


‘Zullen we een spelletje doen?’ Natuurlijk! Het maakt niet uit hoe oud je bent, samen spelen is leuk voor alle leeftijden. En daarvoor hoef je niet eens van huis te gaan. In dit artikel zet ik spelletjes op een rijtje die je in en rondom het huis met (klein-)kinderen kunt doen.

Wolkenspel
Ga naar buiten of kijk uit het raam. Wie herkent het snelste drie verschillende objecten in de wolken die voorbijdrijven? Diegene heeft gewonnen! Is het bewolkt? Ga dan de tuin in en pas het spel toe op bomen, planten, enzovoorts.

‘Ik’ niet
De een stelt de ander vragen, maar de antwoorder mag het woordje ‘ik’ niet gebruiken in zijn of haar antwoorden. Dat blijkt lastiger dan je denkt! Zeg je ‘ik’, dan ben je af. Degene die het spel het langste volhoudt, is de grote winnaar.

‘Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet’
Een klassieker! Neem een object in gedachten dat de andere deelnemers ook kunnen zien. Daarna noem je één eigenschap van dat object. ‘Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet, en het is… rood/rond/lang, enz.’ De anderen raden vervolgens waaraan jij denkt. Degene die het object als eerste weet, is de winnaar.

Wie/wat ben ik? - verkleden
Samen verkleden, hoe leuk is dat? Haal de verkleedkist van de zolder of snuffel eens goed rond in de klerenkast van mama of oma. Degenen die niet meedoen aan de verkleedpartij, raden vervolgens als wie of als wat jullie verkleed zijn.

Wie/wat ben ik? - geluiden
Neem een (bekend) persoon, een dier of een voorwerp in gedachten. Maak vervolgens geluiden die bij de persoon, het dier of het voorwerp passen. Wie raadt als eerste om wie of wat het gaat? Dat is de winnaar.

Speurtocht
Dit spelletje vraagt een beetje voorbereiding, maar het is wel een echte aanrader. Kinderen gaan op zoek naar een ‘schat’ (bijvoorbeeld iets lekkers) en moeten daarvoor allerlei opdrachtjes uitvoeren. Denk aan het oplossen van een puzzel of een raadsel. Aan het einde van de route vinden ze de schat.

Bordspel
Een leuk bordspel is altijd een goed idee. Wat denk je van oude bekenden als Monopoly, Levensweg en Mens-Erger-Je-Niet? Maar ook nieuwere spellen als Muizenval en Mr. Bucket zorgen voor plezier. En dan heb je nog allerhande kaartspellen als Uno en Fase 10… Jullie zijn dus wel even zoet!

Welke spelletjes vind jij leuk om te doen met kinderen?

Your favoritFavor it
0x FAVORED
DelenPinterest
comments powered by Disqus
 
1

Milou

Milou reist én leest graag lifestyle-artikelen. Maar meer dan alles houdt ze van schrijven. En waarover je graag leest, daarover schrijf je ook graag. Toch?

 

De beste buitenspeeltoestellen in Zeeland

De beste buitenspeeltoestellen in Zeeland
Een aantal jaar geleden maakte Cor Stouten de overstap van de automarkt naar de recreatiebranche. In de omgeving waar het bedrijf zich vestigde was veel vraag naar speeltoestellen en buitenspeelgoed, maar er waren geen leveranciers in de buurt. Dit probleem loste Buitenspeelgoed Stouten op. Het begon allemaal met een kraam van twee vierkante meter op een recreatiebeurs in het Expo-gebouw van Neeltje Jans. Daar rolden de eerste grote orders binnen, en zo vulde het bedrijf een gat in de markt.

My favorites: de leukste voorjaars- en zomerkleding voor kinderen

My favorites: de leukste voorjaars- en zomerkleding voor kinderen
Een rondje langs verschillende webshops voor kinderen levert leuke kleding op. En ja, daar zitten ook favorieten tussen die ik in dit artikel aan je laat zien. Kijk je mee?

Mijn 5 favoriete kinderboeken

Mijn 5 favoriete kinderboeken
Een boek lezen is niet alleen leerzaam, het is vooral ook heel leuk! Daarom tip ik in dit artikel vijf grappige, mooie en/of spannende kinderboeken.

Een dagje naar den Haag

Een dagje naar den Haag
Kom, ga je mee? Ik neem je mee naar den Haag, één van mijn favoriete steden om een dagje te shoppen. Ik laat je een paar leuke adresjes zien! Wanneer ik naar den Haag ga, reis ik met de trein. Mijn eerste ‘stop’ is een goede koffiebar. Ik kan je vertellen, die zijn er genoeg in den Haag. Ik ga naar Lebkov & Sons aan Turfmarkt 236. Mijn keuze is snel gemaakt: een cappuccino en een homemade chocolate chip cookie. Je hebt er ook heerlijke salades en soepen én lekkere sapjes. Ja, dit is echt een aanrader, ook het interieur van deze koffiebar past helemaal bij mij.