Dailytrend stopt.

Rond half februari 2019 is het moment gekomen dat Dailytrend stopt.
Tot die tijd zijn alle artikelen beschikbaar in huidige vorm.

Pak je moment.

Met vriendelijke groet, Dailytrend.

Leuke spelletjes om thuis te doen met kinderen


‘Zullen we een spelletje doen?’ Natuurlijk! Het maakt niet uit hoe oud je bent, samen spelen is leuk voor alle leeftijden. En daarvoor hoef je niet eens van huis te gaan. In dit artikel zet ik spelletjes op een rijtje die je in en rondom het huis met (klein-)kinderen kunt doen.

Wolkenspel
Ga naar buiten of kijk uit het raam. Wie herkent het snelste drie verschillende objecten in de wolken die voorbijdrijven? Diegene heeft gewonnen! Is het bewolkt? Ga dan de tuin in en pas het spel toe op bomen, planten, enzovoorts.

‘Ik’ niet
De een stelt de ander vragen, maar de antwoorder mag het woordje ‘ik’ niet gebruiken in zijn of haar antwoorden. Dat blijkt lastiger dan je denkt! Zeg je ‘ik’, dan ben je af. Degene die het spel het langste volhoudt, is de grote winnaar.

‘Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet’
Een klassieker! Neem een object in gedachten dat de andere deelnemers ook kunnen zien. Daarna noem je één eigenschap van dat object. ‘Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet, en het is… rood/rond/lang, enz.’ De anderen raden vervolgens waaraan jij denkt. Degene die het object als eerste weet, is de winnaar.

Wie/wat ben ik? - verkleden
Samen verkleden, hoe leuk is dat? Haal de verkleedkist van de zolder of snuffel eens goed rond in de klerenkast van mama of oma. Degenen die niet meedoen aan de verkleedpartij, raden vervolgens als wie of als wat jullie verkleed zijn.

Wie/wat ben ik? - geluiden
Neem een (bekend) persoon, een dier of een voorwerp in gedachten. Maak vervolgens geluiden die bij de persoon, het dier of het voorwerp passen. Wie raadt als eerste om wie of wat het gaat? Dat is de winnaar.

Speurtocht
Dit spelletje vraagt een beetje voorbereiding, maar het is wel een echte aanrader. Kinderen gaan op zoek naar een ‘schat’ (bijvoorbeeld iets lekkers) en moeten daarvoor allerlei opdrachtjes uitvoeren. Denk aan het oplossen van een puzzel of een raadsel. Aan het einde van de route vinden ze de schat.

Bordspel
Een leuk bordspel is altijd een goed idee. Wat denk je van oude bekenden als Monopoly, Levensweg en Mens-Erger-Je-Niet? Maar ook nieuwere spellen als Muizenval en Mr. Bucket zorgen voor plezier. En dan heb je nog allerhande kaartspellen als Uno en Fase 10… Jullie zijn dus wel even zoet!

Welke spelletjes vind jij leuk om te doen met kinderen?

Your favoritFavor it
0x FAVORED
DelenPinterest
comments powered by Disqus
 
1

Milou

Milou reist én leest graag lifestyle-artikelen. Maar meer dan alles houdt ze van schrijven. En waarover je graag leest, daarover schrijf je ook graag. Toch?

 

“Vrijwilligerswerk voor Adullam verrijkt mijn leven”

“Vrijwilligerswerk voor Adullam verrijkt mijn leven”
“Kijk, hier ging mijn dochtertje Willieze altijd met een van de bewoners vissen op badeendjes,” vertelt vrijwilligster Hanna Riezebos-Kloosterman (31) bij de vijver van de balkontuin van Muiderheim. Ze betrok haar kinderen al jong bij het vrijwilligerswerk voor gehandicapten.

Kraamcadeau geven? Maak er zelf één!

Kraamcadeau geven? Maak er zelf één!
Beschuit met muisjes, een wiegje waar iedereen een nieuwsgierige blik in werpt; kraamfeesten blijven een letterlijk feest. En bij feesten horen cadeaus, wat bij kraambezoeken altijd weer even denken is. Je wilt immers toch iets anders geven dan een rompertje dat een paar keer gedragen wordt. Wat dacht je van een zelfgemaakt kraamcadeau? Het blijkt dat je met een klein sprankje creativiteit al een heel eind komt.

Mijn 5 favoriete kinderboeken

Mijn 5 favoriete kinderboeken
Een boek lezen is niet alleen leerzaam, het is vooral ook heel leuk! Daarom tip ik in dit artikel vijf grappige, mooie en/of spannende kinderboeken.

Hun enthousiasme en vrolijkheid raken me

Hun enthousiasme en vrolijkheid raken me
“Ze zijn zo enthousiast, zo vrolijk. Ja, ze staan echt positief in het leven”, zegt Gerline Pullen (18), tweedejaars leerling SAW-BBL (Medewerker Maatschappelijke Zorg – Beroepsbegeleidende Leerweg) Maasheim dagactiviteiten. Ooit dacht ze dat ze onderwijsassistente wilde worden. Die studie volgde ze ook. Totdat ze in aanraking kwam met kinderen met een beperking. Na een meeloopdag bij Adullam wist ze het zeker: ik ga switchen, vertelt ze. En daar heeft ze absoluut geen spijt van.