De leukste cadeaus voor een kraamfeest

Hoera, je zus, vriendin, collega of iemand anders uit je omgeving heeft een kindje gekregen! Natuurlijk wil je dan een mooi en origineel kraamcadeau geven. In dit artikel vind je acht cadeaus waarmee je de ouders en de baby zeker blij maakt.

Spaarpot

Koop een mooie spaarpot en stop alvast een eerste bedrag erin. Tip: als je de kleuren van de kinderkamer weet, dan kan het leuk zijn om de kleur spaarpot daarop af te stemmen. Dat geldt ook voor vormen en symbolen. Heeft de baby bijvoorbeeld veel spullen met schaapjes erop, dan is een spaarpot in de vorm van een schaap een leuke aanvulling.

Persoonlijke tekst

Schrijf op een mooi kaartje een tekst, lied of gedicht aan de baby. Vertel bijvoorbeeld wie jij precies bent, wat je voor hem of haar wenst en hoe je je voelt nu hij of zij er is. Maak er dus iets heel persoonlijks van! Dat is niet alleen leuk voor de ouders, maar later ook leuk voor het kind om terug te lezen.

Meetlint

Baby's groeien, zoals je weet, ongelofelijk hard. Om de groei goed bij te houden, is het een idee om een meetlint cadeau te geven. Pak het meetlint mooi in, bijvoorbeeld in een sieradendoosje of een doorzichtig zakje. Ook leuk: hang er kaartjes, miniballonnen of wensen aan, bijvoorbeeld bij iedere 10 cm.

Bewaardoos

In een (baby)leven verzamel je heel wat spullen. Geef daarom een grote bewaardoos aan de ouders, waarin ze alle spullen kunnen stoppen die zij voor hun kindje willen bewaren. Je kunt de doos eventueel een persoonlijk tintje geven door er een boodschap op te schrijven. Geen doos? Een mand, houten kist of letterbak zijn ook geschikt.

Mijlpaalkaarten

Deze bijzondere set kaarten kun je kopen, maar ook uitstekend zelf maken. Op iedere kaart vind je een ander hoogtepunt uit de eerste periode van je kindje, waarbij je een foto kunt stoppen of notities kunt maken. Zo leg je elk bijzonder moment vast. Sta bijvoorbeeld stil bij de eerste week van je baby, de eerste keer omrollen, het eerste hapje en de eerste Kerstmis.

Dromenvanger

Volgens de indianen zorgt een dromenvanger voor een rustige nacht, zonder enge dromen. Bovendien ziet een dromenvanger er ook nog eens mooi uit. Een heel geschikt kraamcadeau, dus! Hang er eventueel (extra) spiegeltjes, veertjes en kraaltjes aan, zodat het een soort babymobiel wordt.

Luiertaart

De kersverse ouders zullen je dankbaar zijn: geef een set luiers cadeau! Wil je dat op een originele manier doen, dan kun je voor een luiertaart kiezen. Dat is een geknutselde taart die, zoals je waarschijnlijk al had verwacht, voor een groot deel uit luiers bestaat. Extra leuk: stem de taart af op de kleuren en/of symbolen uit de babykamer. Je kunt er eentje kopen of zelf maken.

Naamcadeau

Met een kraamcadeau met de naam van de baby erop, scoor je altijd punten. Kies bijvoorbeeld voor een stoffen opbergzak, een vrolijk koffertje, een armbandje, bouwblokken, een rompertje of een paplepel waarop je de naam van het kindje schrijft of laat drukken/graveren. Zo geef je eenvoudig een persoonlijke draai aan je cadeau.

Wat is het leukste kraamcadeau dat jij ooit heb gegeven of gekregen? Laat het weten in een reactie!

Your favoritFavor it
0x FAVORED
DelenPinterest
comments powered by Disqus
 
1

Milou

Milou reist én leest graag lifestyle-artikelen. Maar meer dan alles houdt ze van schrijven. En waarover je graag leest, daarover schrijf je ook graag. Toch?

 

“Vrijwilligerswerk voor Adullam verrijkt mijn leven”

“Vrijwilligerswerk voor Adullam verrijkt mijn leven”
“Kijk, hier ging mijn dochtertje Willieze altijd met een van de bewoners vissen op badeendjes,” vertelt vrijwilligster Hanna Riezebos-Kloosterman (31) bij de vijver van de balkontuin van Muiderheim. Ze betrok haar kinderen al jong bij het vrijwilligerswerk voor gehandicapten.

Mijn 5 favoriete kinderboeken

Mijn 5 favoriete kinderboeken
Een boek lezen is niet alleen leerzaam, het is vooral ook heel leuk! Daarom tip ik in dit artikel vijf grappige, mooie en/of spannende kinderboeken.

Hun enthousiasme en vrolijkheid raken me

Hun enthousiasme en vrolijkheid raken me
“Ze zijn zo enthousiast, zo vrolijk. Ja, ze staan echt positief in het leven”, zegt Gerline Pullen (18), tweedejaars leerling SAW-BBL (Medewerker Maatschappelijke Zorg – Beroepsbegeleidende Leerweg) Maasheim dagactiviteiten. Ooit dacht ze dat ze onderwijsassistente wilde worden. Die studie volgde ze ook. Totdat ze in aanraking kwam met kinderen met een beperking. Na een meeloopdag bij Adullam wist ze het zeker: ik ga switchen, vertelt ze. En daar heeft ze absoluut geen spijt van.

Leuke spelletjes om thuis te doen met kinderen

Leuke spelletjes om thuis te doen met kinderen
‘Zullen we een spelletje doen?’ Natuurlijk! Het maakt niet uit hoe oud je bent, samen spelen is leuk voor alle leeftijden. En daarvoor hoef je niet eens van huis te gaan. In dit artikel zet ik spelletjes op een rijtje die je in en rondom het huis met (klein-)kinderen kunt doen.