Wat neem je mee voor een dagje strand?

Het is bijna zomer en dat is een goede reden om weer eens een dagje met je kinderen naar het strand te gaan. Een dagje strand moet ontspannen en makkelijk verlopen, maar wat is dan handig om mee te nemen zodat jij je nergens zorgen over hoeft te maken?

Allereerst…

Zwemkleding, schone kleding, witte shirtjes (lees hieronder waarom), zonnehoedjes/petten, voldoende handdoeken, kleingeld, verzorgingsspullen voor je baby en kinderen en noem maar op. Zomaar een rijtje met belangrijke dingen die je maar beter niet kunt vergeten als je naar het strand gaat.

Zonnebrandcrème

Voor je kinderen, maar ook voor jezelf is zonnebrandcrème een onmisbaar item. Smeer zorgvuldig in en doe dit bij voorkeur iedere twee uur. Twijfel jij welk soort moet je moet gebruiken? Kijk goed naar de factor en ingrediënten, raadpleeg daarvoor een onafhankelijke en betrouwbare website. Crèmes met oxybenzone en parabenen zijn af te raden, vooral voor de gevoelige huid. Voor kinderen is het merk Naïf erg fijn en werkzaam.
Bij kinderen is het aan te raden om minimaal factor 30 te gebruiken. Mocht jouw kind toch verbranden, trek hem dan een wit shirtje aan en smeer thuis goed met After Sun. Dit helpt echt!

Eten en drinken

Zorg dat je voldoende eten en drinken bij je hebt. Vermijd zoete drankjes en snoep, kies in plaats daarvan voor water, fruit en crackers of koekjes. Natuurlijk kun je dit zelf aanvullen met ander voedsel, maar houd er rekening mee dat boterhammen met hartig beleg er vaak minder snel ingaan op zo’n dag.

Speelgoed

Hoewel het strand an sich al superleuk is voor kinderen, is het verstandig om speelgoed mee te nemen voor extra vermaak. Scheppen, emmertjes, ballen en wat je er zelf nog meer bij bedenkt, het is allemaal handig om bij je te hebben. Je weet maar nooit of ze zich gaan vervelen.

En dan ook nog…

Natuurlijk kun je ervoor kiezen om je handdoeken uit te stallen en daarop te zitten. Maar ga je echt een dag naar het strand en ben je met de auto? Neem dan een paar klapstoeltjes mee voor meer gemak. Een parasol en eventueel een windscherm zijn nu niet de meest noodzakelijke dingen, maar het kan wel handig zijn.


Veel strandplezier!

Your favoritFavor it
2x FAVORED
DelenPinterest
comments powered by Disqus
 
1

Margriet

Margriet is een enthousiaste logopedist. Behalve van haar werk, houdt ze ook van interieur, schrijven, shoppen en mooie boeken. Trends en tips deelt ze graag met jou op Dailytrend.

 

“Als ik zie dat deelnemers genieten van de verkoping, dan geniet ik ook!”

“Als ik zie dat deelnemers genieten van de verkoping, dan geniet ik ook!”
“Om eerlijk te zijn zei de verkoping me vroeger niks. Diep in mijn hart vond ik de grote oliebollenactie veel leuker. Maar nu ik het een aantal jaren heb gedaan, ga ik er steeds meer plezier in krijgen. Ook als ik zie hoe de deelnemers ervan genieten, dat is wel heel mooi ja,” glimlacht vrijwilliger Erik Verhoeks (34). Hij is voorzitter van het comité dat de jaarlijkse verkoping op Veldheim in Ede regelt. Daarnaast is hij betrokken bij de grote oliebollenactie.

Hun enthousiasme en vrolijkheid raken me

Hun enthousiasme en vrolijkheid raken me
“Ze zijn zo enthousiast, zo vrolijk. Ja, ze staan echt positief in het leven”, zegt Gerline Pullen (18), tweedejaars leerling SAW-BBL (Medewerker Maatschappelijke Zorg – Beroepsbegeleidende Leerweg) Maasheim dagactiviteiten. Ooit dacht ze dat ze onderwijsassistente wilde worden. Die studie volgde ze ook. Totdat ze in aanraking kwam met kinderen met een beperking. Na een meeloopdag bij Adullam wist ze het zeker: ik ga switchen, vertelt ze. En daar heeft ze absoluut geen spijt van.

“Vrijwilligerswerk voor Adullam verrijkt mijn leven”

“Vrijwilligerswerk voor Adullam verrijkt mijn leven”
“Kijk, hier ging mijn dochtertje Willieze altijd met een van de bewoners vissen op badeendjes,” vertelt vrijwilligster Hanna Riezebos-Kloosterman (31) bij de vijver van de balkontuin van Muiderheim. Ze betrok haar kinderen al jong bij het vrijwilligerswerk voor gehandicapten.

Mijn 5 favoriete kinderboeken

Mijn 5 favoriete kinderboeken
Een boek lezen is niet alleen leerzaam, het is vooral ook heel leuk! Daarom tip ik in dit artikel vijf grappige, mooie en/of spannende kinderboeken.