Waar let je op bij het kiezen van een kinderwagen?

Een kinderwagen, kleertjes, een babykamer, accessoires... Wanneer je zwanger bent, moet je veel kopen. Voordat je naar de winkel gaat, is het handig om informatie verzameld te hebben zodat je goed beslagen ten ijs komt. Ik geef jou vandaag enkele aandachtspunten waarop je moet letten bij het kopen van een kinderwagen.

Hoeveel wielen?

Veel kinderwagens met drie wielen zijn wendbaarder dan kinderwagens met vier wielen. Echter zijn deze 'vierwielers' wel stabieler. Dat is vooral handig als je regelmatig een stoep op of af moet. Ook scoren kinderwagens met vier wielen beter op ongelijke wegen.

Compact

Het is ideaal als een kinderwagen compact op te vouwen is. Het is eigenlijk onmisbaar, vooral als je hem regelmatig in de auto mee wil nemen. Meet even de kofferbak van je auto op, voordat je op zoek gaat naar een kinderwagen. Probeer altijd even je hem makkelijk kunt inklappen en of hij in de auto past, voordat je er één kiest.

Hoog of laag?

Vaak lopen er meerdere mensen achter de kinderwagen van je kindje. Kies daarom voor een verstelbare duwstang, zodat iedereen goed achter de kinderwagen kan lopen.
Je hebt ook verschil in hoge en lage modellen. Hoewel beide modellen prima zijn, zijn lage modellen vaak net wat stabieler.

Banden

Bij een kinderwagen kun je kiezen tussen banden die gevuld zijn met lucht of met foam. Lucht heeft als voordeel dat de kinderwagen heel soepel rijdt, foam heeft als voordeel dat de banden niet lek kunnen gaan. Massieve banden zijn van rubber en zijn heel slijtvast, maar zijn minder comfortabel.

Budget

Voordat je een bezoek brengt aan de winkel is het slim om je budget vast te stellen. Kinderwagens variëren van een paar honderd euro tot ongeveer vijftienhonderd euro. Naast een groot verschil in prijs is er ook een groot verschil in comfort, veiligheid en gebruiksgemak. Ga dus op zoek naar een voor jou goede prijs-kwaliteit verhouding.

Your favoritFavor it
1x FAVORED
DelenPinterest
comments powered by Disqus
 
1

Margriet

Margriet is een enthousiaste logopedist. Behalve van haar werk, houdt ze ook van interieur, schrijven, shoppen en mooie boeken. Trends en tips deelt ze graag met jou op Dailytrend.

 

Dit zijn de leukste babyslofjes

Dit zijn de leukste babyslofjes
Toen ik pas een babycadeautje moest kopen, kwam ik terecht bij meerdere webshops met ontzettend leuke babyslofjes. Ik vond het gelijk een leuk idee, weer eens iets anders dan een rompertje of truitje. Mijn top vijf van favoriete slofjes deel ik met jullie.

Op deze plaatsen moet je zijn geweest

Op deze plaatsen moet je zijn geweest
Er zijn van die plaatsen, vaak dicht in de buurt, waar je in ieder geval één keer in je leven geweest moet zijn. (Daarna ga je er vast en zeker nog een keer naar terug). Vier fantastische plekken om te genieten van elkaar, Gods schepping en de cultuur.

Kinderen en huiswerk: zo kun je hen helpen

Kinderen en huiswerk: zo kun je hen helpen
“Ik ben bang dat ik het verkeerd uitleg” of “ik snap zelf al die methodes niet goed”. Het zijn veelgehoorde uitspraken die ouders doen als het gaat om het helpen van hun kind bij het maken van huiswerk. Hoewel deze uitspraken begrijpelijk zijn, zijn er zeker manieren waarop je jouw kind kunt helpen. Welke? Je kunt er vier lezen in dit artikel.

My favorites: hier ga ik vaak met mijn kinderen heen

My favorites: hier ga ik vaak met mijn kinderen heen
In weekenden of vakanties is het leuk om met kinderen op stap te gaan. Er zijn genoeg mogelijkheden, maar waar worden kinderen nu echt blij zijn? Vandaag vroeg ik aan drie moeders met kinderen in diverse leeftijden waar ze graag met hun kinderen naartoe gaan.