Waar let je op bij het kiezen van een kinderwagen?

Een kinderwagen, kleertjes, een babykamer, accessoires... Wanneer je zwanger bent, moet je veel kopen. Voordat je naar de winkel gaat, is het handig om informatie verzameld te hebben zodat je goed beslagen ten ijs komt. Ik geef jou vandaag enkele aandachtspunten waarop je moet letten bij het kopen van een kinderwagen.

Hoeveel wielen?

Veel kinderwagens met drie wielen zijn wendbaarder dan kinderwagens met vier wielen. Echter zijn deze 'vierwielers' wel stabieler. Dat is vooral handig als je regelmatig een stoep op of af moet. Ook scoren kinderwagens met vier wielen beter op ongelijke wegen.

Compact

Het is ideaal als een kinderwagen compact op te vouwen is. Het is eigenlijk onmisbaar, vooral als je hem regelmatig in de auto mee wil nemen. Meet even de kofferbak van je auto op, voordat je op zoek gaat naar een kinderwagen. Probeer altijd even je hem makkelijk kunt inklappen en of hij in de auto past, voordat je er één kiest.

Hoog of laag?

Vaak lopen er meerdere mensen achter de kinderwagen van je kindje. Kies daarom voor een verstelbare duwstang, zodat iedereen goed achter de kinderwagen kan lopen.
Je hebt ook verschil in hoge en lage modellen. Hoewel beide modellen prima zijn, zijn lage modellen vaak net wat stabieler.

Banden

Bij een kinderwagen kun je kiezen tussen banden die gevuld zijn met lucht of met foam. Lucht heeft als voordeel dat de kinderwagen heel soepel rijdt, foam heeft als voordeel dat de banden niet lek kunnen gaan. Massieve banden zijn van rubber en zijn heel slijtvast, maar zijn minder comfortabel.

Budget

Voordat je een bezoek brengt aan de winkel is het slim om je budget vast te stellen. Kinderwagens variëren van een paar honderd euro tot ongeveer vijftienhonderd euro. Naast een groot verschil in prijs is er ook een groot verschil in comfort, veiligheid en gebruiksgemak. Ga dus op zoek naar een voor jou goede prijs-kwaliteit verhouding.

Your favoritFavor it
1x FAVORED
DelenPinterest
comments powered by Disqus
 
1

Margriet

Margriet is een enthousiaste logopedist. Behalve van haar werk, houdt ze ook van interieur, schrijven, shoppen en mooie boeken. Trends en tips deelt ze graag met jou op Dailytrend.

 

Grenzeloos - Annerie woonde drie maanden in Uganda

Grenzeloos - Annerie woonde drie maanden in Uganda
Er zijn genoeg mensen die ervan dromen eens te gaan reizen of een tijdje in een exotisch land te gaan wonen. Maar wat als zo’n droom ook echt in vervulling gaat? Annerie maakte van haar droom ook werkelijkheid. Ze woonde drie maanden in Uganda. Vandaag deelt ze haar ervaring.

Leuke spelletjes om thuis te doen met kinderen

Leuke spelletjes om thuis te doen met kinderen
‘Zullen we een spelletje doen?’ Natuurlijk! Het maakt niet uit hoe oud je bent, samen spelen is leuk voor alle leeftijden. En daarvoor hoef je niet eens van huis te gaan. In dit artikel zet ik spelletjes op een rijtje die je in en rondom het huis met (klein-)kinderen kunt doen.

Een dagje naar den Haag

Een dagje naar den Haag
Kom, ga je mee? Ik neem je mee naar den Haag, één van mijn favoriete steden om een dagje te shoppen. Ik laat je een paar leuke adresjes zien! Wanneer ik naar den Haag ga, reis ik met de trein. Mijn eerste ‘stop’ is een goede koffiebar. Ik kan je vertellen, die zijn er genoeg in den Haag. Ik ga naar Lebkov & Sons aan Turfmarkt 236. Mijn keuze is snel gemaakt: een cappuccino en een homemade chocolate chip cookie. Je hebt er ook heerlijke salades en soepen én lekkere sapjes. Ja, dit is echt een aanrader, ook het interieur van deze koffiebar past helemaal bij mij.

My favorites: de leukste voorjaars- en zomerkleding voor kinderen

My favorites: de leukste voorjaars- en zomerkleding voor kinderen
Een rondje langs verschillende webshops voor kinderen levert leuke kleding op. En ja, daar zitten ook favorieten tussen die ik in dit artikel aan je laat zien. Kijk je mee?