Waar let je op bij het kiezen van een kinderwagen?

Een kinderwagen, kleertjes, een babykamer, accessoires... Wanneer je zwanger bent, moet je veel kopen. Voordat je naar de winkel gaat, is het handig om informatie verzameld te hebben zodat je goed beslagen ten ijs komt. Ik geef jou vandaag enkele aandachtspunten waarop je moet letten bij het kopen van een kinderwagen.

Hoeveel wielen?

Veel kinderwagens met drie wielen zijn wendbaarder dan kinderwagens met vier wielen. Echter zijn deze 'vierwielers' wel stabieler. Dat is vooral handig als je regelmatig een stoep op of af moet. Ook scoren kinderwagens met vier wielen beter op ongelijke wegen.

Compact

Het is ideaal als een kinderwagen compact op te vouwen is. Het is eigenlijk onmisbaar, vooral als je hem regelmatig in de auto mee wil nemen. Meet even de kofferbak van je auto op, voordat je op zoek gaat naar een kinderwagen. Probeer altijd even je hem makkelijk kunt inklappen en of hij in de auto past, voordat je er één kiest.

Hoog of laag?

Vaak lopen er meerdere mensen achter de kinderwagen van je kindje. Kies daarom voor een verstelbare duwstang, zodat iedereen goed achter de kinderwagen kan lopen.
Je hebt ook verschil in hoge en lage modellen. Hoewel beide modellen prima zijn, zijn lage modellen vaak net wat stabieler.

Banden

Bij een kinderwagen kun je kiezen tussen banden die gevuld zijn met lucht of met foam. Lucht heeft als voordeel dat de kinderwagen heel soepel rijdt, foam heeft als voordeel dat de banden niet lek kunnen gaan. Massieve banden zijn van rubber en zijn heel slijtvast, maar zijn minder comfortabel.

Budget

Voordat je een bezoek brengt aan de winkel is het slim om je budget vast te stellen. Kinderwagens variëren van een paar honderd euro tot ongeveer vijftienhonderd euro. Naast een groot verschil in prijs is er ook een groot verschil in comfort, veiligheid en gebruiksgemak. Ga dus op zoek naar een voor jou goede prijs-kwaliteit verhouding.

Your favoritFavor it
1x FAVORED
DelenPinterest
comments powered by Disqus
 
1

Margriet

Margriet is een enthousiaste logopedist. Behalve van haar werk, houdt ze ook van interieur, schrijven, shoppen en mooie boeken. Trends en tips deelt ze graag met jou op Dailytrend.

 

“Als ik zie dat deelnemers genieten van de verkoping, dan geniet ik ook!”

“Als ik zie dat deelnemers genieten van de verkoping, dan geniet ik ook!”
“Om eerlijk te zijn zei de verkoping me vroeger niks. Diep in mijn hart vond ik de grote oliebollenactie veel leuker. Maar nu ik het een aantal jaren heb gedaan, ga ik er steeds meer plezier in krijgen. Ook als ik zie hoe de deelnemers ervan genieten, dat is wel heel mooi ja,” glimlacht vrijwilliger Erik Verhoeks (34). Hij is voorzitter van het comité dat de jaarlijkse verkoping op Veldheim in Ede regelt. Daarnaast is hij betrokken bij de grote oliebollenactie.

Wat doe je op een evangelisatiekamp?

Wat doe je op een evangelisatiekamp?
Ooit weleens gehoord van Kerkrade? Het lijkt een mooie stad in Limburg, maar voor veel jongeren heeft de plaats nog een andere betekenis. Hier wordt elk jaar een evangelisatiekamp georganiseerd. Teunette hoopt dit jaar voor de vijfde keer mee te gaan en vertelt ons er meer over.

“Vrijwilligerswerk voor Adullam verrijkt mijn leven”

“Vrijwilligerswerk voor Adullam verrijkt mijn leven”
“Kijk, hier ging mijn dochtertje Willieze altijd met een van de bewoners vissen op badeendjes,” vertelt vrijwilligster Hanna Riezebos-Kloosterman (31) bij de vijver van de balkontuin van Muiderheim. Ze betrok haar kinderen al jong bij het vrijwilligerswerk voor gehandicapten.

Mijn 5 favoriete kinderboeken

Mijn 5 favoriete kinderboeken
Een boek lezen is niet alleen leerzaam, het is vooral ook heel leuk! Daarom tip ik in dit artikel vijf grappige, mooie en/of spannende kinderboeken.