Vier redenen om een keer naar de Keukenhof te gaan


De Keukenhof is een enorm populaire locatie in Nederland en wordt ook wel het mooiste lentepark in de wereld genoemd. Bloemen in enorm veel verschillende soorten zorgen voor grote bloemenpracht en staan garant voor een dagje genieten! Zijn er dan nog meer redenen om naar de Keukenhof te gaan? Die zijn er zeker, ik noem er vier voor je in dit artikel én ik geef je tenslotte nog een paar handige tips.

Heel veel bloemenpracht
In de introductie kon je al lezen dat de bloemenpracht in de Keukenhof enorm is vanwege ruim 7 miljoen bloembollen in heel veel soorten. Je bent er niet zomaar doorheen, want je hebt ruim 32 hectare geur en kleur om van te genieten. Neem je camera of smartphone mee, want het zou jammer zijn als je geen foto’s van dat moois kan maken.

Ideaal met kinderen
Heb je kinderen en ben je bang dat die zich snel gaan vervelen? Niet nodig, want ook aan hen is gedacht. Er is een speeltuin, een doolhof en een kinderboerderij. Ook kunnen je kinderen een speurtocht volgen.

Veel te beleven
Tijdens het seizoen dat de Keukenhof geopend is, zijn er naast het bekijken van de vele bloemen ook veel andere activiteiten die je kunt doen. Er is een bloemenmarkt, je kunt een rondleiding volgen waarbij je nog meer hoort over de geschiedenis van het park en de bloemen en je kunt een ritje maken met de fluisterboot. 

Doe inspiratie op voor je eigen tuin
In de Keukenhof vind je ieder jaar inspiratietuinen met verschillende thema’s. Hoewel de hele Keukenhof prachtig is, zijn die inspiratietuinen echt de moeite waard. Je kunt hier inspiratie opdoen voor je eigen tuin en wie weet loop je de ontwerper van de inspiratietuinen wel tegen het lijf. Dan kun je hem altijd nog om extra tips vragen.

En dan nu de tips...
Wil je op je gemak en in alle rust de Keukenhof bekijken? Ga dan ’s ochtends vroeg en doe dan een rondje Keukenhof, dan loop je nog de minste mensen tegen het lijf. Vanaf 10 uur komen veel bussen de parkeerplaats op en dan wordt het druk.

Er zijn meerdere bankjes in het park, ideaal om even te rusten en ideaal om je eigen boterham lekker op te eten. Want het eten in de restaurants is duur en het is daar vaak erg druk. Als je kinderen hebt, werkt het vaak beter om je lunch zelf mee te nemen en eventueel nog een kleinigheidje te nemen in het restaurant.

De Keukenhof is in 2018 weer geopend van 22 maart tot 13 mei. Bezoek de site www.keukenhof.nl voor meer informatie!

Your favoritFavor it
0x FAVORED
DelenPinterest
comments powered by Disqus
 
1

Margriet

Margriet is een enthousiaste logopedist. Behalve van haar werk, houdt ze ook van interieur, schrijven, shoppen en mooie boeken. Trends en tips deelt ze graag met jou op Dailytrend.

 

Op deze plaatsen moet je zijn geweest

Op deze plaatsen moet je zijn geweest
Er zijn van die plaatsen, vaak dicht in de buurt, waar je in ieder geval één keer in je leven geweest moet zijn. (Daarna ga je er vast en zeker nog een keer naar terug). Vier fantastische plekken om te genieten van elkaar, Gods schepping en de cultuur.

Speuren in een historisch fort

Speuren in een historisch fort
Ooit was het de thuisbasis van infanteristen, reservisten en andere gewapende soldaten. Tegenwoordig is Fort bij de Nieuwe Steeg bij het Betuwse Herwijnen een themapark waar ontdekken, speuren en navigeren centraal staan: GeoFort. Speciaal voor kinderen van 4 tot 104 jaar.

De leukste plekjes in Gouda

De leukste plekjes in Gouda
Als er een stadje is waar ik blij van word, is het Gouda wel. Niet alleen omdat ik er tot voor kort woonde in een heel gezellige studentenflat, maar omdat ik leuke plekjes blijf ontdekken. Naast een heerlijk parkje, een gezellige markt en interessante steegjes heeft Gouda nog veel meer leuke plekjes waar je eens geweest moet zijn. Vandaag laat ik je een paar aanraders zien.

My favorites: hier ga ik vaak met mijn kinderen heen

My favorites: hier ga ik vaak met mijn kinderen heen
In weekenden of vakanties is het leuk om met kinderen op stap te gaan. Er zijn genoeg mogelijkheden, maar waar worden kinderen nu echt blij zijn? Vandaag vroeg ik aan drie moeders met kinderen in diverse leeftijden waar ze graag met hun kinderen naartoe gaan.