Op deze plaatsen moet je zijn geweest


Er zijn van die plaatsen, vaak dicht in de buurt, waar je in ieder geval één keer in je leven geweest moet zijn. (Daarna ga je er vast en zeker nog een keer naar terug).

Vier fantastische plekken om te genieten van elkaar, Gods schepping en de cultuur.

Genieten in Sauerland
Nog geen uur over de grens met Duitsland en je waant je in een totaal andere omgeving. Het Sauerland in Duitsland. De uitgestrekte bossen met glasheldere beken en rivieren nodigen je uit om met je hand het water van de bergen te drinken. Het Sauerland heeft een rijke historie. Je vindt deze terug in de vele kastelen en oude mijnen waar allerlei metalen werden gewonnen. Een bezoek aan een mijn is een indrukwekkende ervaring voor groot en klein.

De bedrijvige dorpjes met de witte vakwerkhuizen doen je denken aan het leven van 100 jaar geleden. De pittoreske winkeltjes zijn een lust voor het oog, zelfs als je niet van shoppen houdt!

Uitwaaien op de Noorderpier van Hoek van Holland
In Hoek van Holland vind je de 2677 meter lange pier die in de zee uitloopt. Deze pier is toegankelijk voor wandelaars én vissers. Bij elk weersgetijde is er altijd iets te  beleven. Maar: pas op! Bij storm bestaat de kans dat je de zee inwaait.
Al wandelend over de pier zie je elk moment van de dag vissers met grote hengels de zee afspeuren. Grote meeuwen scheren over het water om de vissen die de vissers in de zee teruggooien te verschalken. Grote containerschepen, mammoetschepen en reusachtige veerboten trekken aan je oog voorbij. Zeilboten en pleziervaart dobberen daar rustig tussendoor.
Aan het einde van de pier, voor je gevoel midden in de zee, staat een vuurtoren. Waaghalzen klimmen over de grote keien en maken stoere foto’s. Een prachtig gratis uitje met goede parkeergelegenheid voor het hele gezin!

Terug in de tijd in de Ardennen
Op relatief kleine afstand van Nederland vind je de Ardennen. Een ideaal gebied voor een weekje vakantie. De uitgestrekte bossen zorgen ieder seizoen voor een ander natuurbeeld met elk zijn eigen charmes. In de winter vind je er besneeuwde hellingen waar je heerlijk met een slee of in een rodelbaan vanaf kunt glijden. In de lente ontluikt de natuur in de prachtig aangelegde tuinen bij de ontelbare kastelen. Ook de smulpapen komen aan hun trekken. Wat te denken van echte originele Vlaamse frieten! En denk aan de heerlijke Belgische bieren.

Een fantastisch mannenuitje is een bezoek aan een van de Belgische bierbrouwerijen. Je kunt er vaak een rondleiding krijgen, iets leren over het brouwproces en aan het einde natuurlijk zelf de proef op de som nemen door al dat zorgvuldig gebrouwen bier te proeven.

Durbuy is een goed bewaard middeleeuws stadje. Het kleinste stadje ter wereld. Aan de kleine straatjes met kinderkopjes, liggen mooie middeleeuwse huizen en een aantal leuke winkeltjes en restaurantjes.

Voor elk wat wils in Amersfoort
Aan één dag heb je niet voldoende. Amersfoort is een stad met ontelbare mogelijkheden. Je waant je echter niet in de stad, Amersfoort voelt als een groot dorp. Verken de stad per fiets, te voet of met een sloep. Vind je dit allemaal niets, dan staat een heuse tuk tuk tot je beschikking. Bevlogen gidsen vertellen honderduit over de historische stad. Ook zijn er prachtige fietsroutes bij de VVV verkrijgbaar. Binnen vijf minuten ben je op de hei of in het bos.

Geef je de voorkeur aan de stad? Slenter op je gemak langs de muurhuizen die rondom het centrum tot aan de iconische Koppelpoort zijn gebouwd, bezoek verschillende kerken of betreed in stilte de unieke hofjes. Tegen lunchtijd vind je in de winkelstraten en op de verschillende pleinen veel pittoreske restaurantjes met heerlijk eten en persoonlijke aandacht. Bij mooi weer kan je de eigen meegebrachte picknickmand leegeten aan de Eem.

Voor de shopliefhebbers is er voor elk wat wils. Het aanbod varieert van moderne winkelketens tot originele boetiekjes met een keur aan koopwaar. Zoek je iets aparts? Dan moet je zeker even een boetiekje ingaan, laat je verrassen in je eigen land!

Welke plaatsen wil jij onder de aandacht brengen? 

Your favoritFavor it
0x FAVORED
DelenPinterest
comments powered by Disqus
 
1

Larinda

Larinda is een enthousiaste imageconsultant. Naast haar werk houdt zij van buitenlandse reizen, een verse fruitsalade, lezen en fietsen. Zij deelt graag haar kennis om mensen te inspireren zodat zij zichtbaar zichzelf kunnen zijn.

 

Speuren in een historisch fort

Speuren in een historisch fort
Ooit was het de thuisbasis van infanteristen, reservisten en andere gewapende soldaten. Tegenwoordig is Fort bij de Nieuwe Steeg bij het Betuwse Herwijnen een themapark waar ontdekken, speuren en navigeren centraal staan: GeoFort. Speciaal voor kinderen van 4 tot 104 jaar.

Uitwaaien op drie wielen

Uitwaaien op drie wielen
Het is geen motor, het is geen auto. Een helm is niet verplicht, een gordel wel. Een trike is ideaal voor de automobilist die nooit aan motorrijden is begonnen.

Met jouw kinderen op vakantie naar… Tsjechië

Met jouw kinderen op vakantie naar… Tsjechië
Twee dingen die ik van iemand hoorde over Tsjechië, voordat ik deze vakantie boekte. Ik was dus vooral heel benieuwd toen ik naar dit land ging. Toen ik terugkwam kon ik het alleen maar beamen: wat een prachtig land! Ik was niet met kinderen op vakantie, maar ik heb wel gezien dat je in dit land heel veel leuke activiteiten kunt ondernemen met kinderen! Aan de hand van drie plaatsen in Tsjechië laat ik jou zien welke activiteiten dit zijn.

Kraamcadeau geven? Maak er zelf één!

Kraamcadeau geven? Maak er zelf één!
Beschuit met muisjes, een wiegje waar iedereen een nieuwsgierige blik in werpt; kraamfeesten blijven een letterlijk feest. En bij feesten horen cadeaus, wat bij kraambezoeken altijd weer even denken is. Je wilt immers toch iets anders geven dan een rompertje dat een paar keer gedragen wordt. Wat dacht je van een zelfgemaakt kraamcadeau? Het blijkt dat je met een klein sprankje creativiteit al een heel eind komt.