Op deze plaatsen moet je zijn geweest


Er zijn van die plaatsen, vaak dicht in de buurt, waar je in ieder geval één keer in je leven geweest moet zijn. (Daarna ga je er vast en zeker nog een keer naar terug).

Vier fantastische plekken om te genieten van elkaar, Gods schepping en de cultuur.

Genieten in Sauerland
Nog geen uur over de grens met Duitsland en je waant je in een totaal andere omgeving. Het Sauerland in Duitsland. De uitgestrekte bossen met glasheldere beken en rivieren nodigen je uit om met je hand het water van de bergen te drinken. Het Sauerland heeft een rijke historie. Je vindt deze terug in de vele kastelen en oude mijnen waar allerlei metalen werden gewonnen. Een bezoek aan een mijn is een indrukwekkende ervaring voor groot en klein.

De bedrijvige dorpjes met de witte vakwerkhuizen doen je denken aan het leven van 100 jaar geleden. De pittoreske winkeltjes zijn een lust voor het oog, zelfs als je niet van shoppen houdt!

Uitwaaien op de Noorderpier van Hoek van Holland
In Hoek van Holland vind je de 2677 meter lange pier die in de zee uitloopt. Deze pier is toegankelijk voor wandelaars én vissers. Bij elk weersgetijde is er altijd iets te  beleven. Maar: pas op! Bij storm bestaat de kans dat je de zee inwaait.
Al wandelend over de pier zie je elk moment van de dag vissers met grote hengels de zee afspeuren. Grote meeuwen scheren over het water om de vissen die de vissers in de zee teruggooien te verschalken. Grote containerschepen, mammoetschepen en reusachtige veerboten trekken aan je oog voorbij. Zeilboten en pleziervaart dobberen daar rustig tussendoor.
Aan het einde van de pier, voor je gevoel midden in de zee, staat een vuurtoren. Waaghalzen klimmen over de grote keien en maken stoere foto’s. Een prachtig gratis uitje met goede parkeergelegenheid voor het hele gezin!

Terug in de tijd in de Ardennen
Op relatief kleine afstand van Nederland vind je de Ardennen. Een ideaal gebied voor een weekje vakantie. De uitgestrekte bossen zorgen ieder seizoen voor een ander natuurbeeld met elk zijn eigen charmes. In de winter vind je er besneeuwde hellingen waar je heerlijk met een slee of in een rodelbaan vanaf kunt glijden. In de lente ontluikt de natuur in de prachtig aangelegde tuinen bij de ontelbare kastelen. Ook de smulpapen komen aan hun trekken. Wat te denken van echte originele Vlaamse frieten! En denk aan de heerlijke Belgische bieren.

Een fantastisch mannenuitje is een bezoek aan een van de Belgische bierbrouwerijen. Je kunt er vaak een rondleiding krijgen, iets leren over het brouwproces en aan het einde natuurlijk zelf de proef op de som nemen door al dat zorgvuldig gebrouwen bier te proeven.

Durbuy is een goed bewaard middeleeuws stadje. Het kleinste stadje ter wereld. Aan de kleine straatjes met kinderkopjes, liggen mooie middeleeuwse huizen en een aantal leuke winkeltjes en restaurantjes.

Voor elk wat wils in Amersfoort
Aan één dag heb je niet voldoende. Amersfoort is een stad met ontelbare mogelijkheden. Je waant je echter niet in de stad, Amersfoort voelt als een groot dorp. Verken de stad per fiets, te voet of met een sloep. Vind je dit allemaal niets, dan staat een heuse tuk tuk tot je beschikking. Bevlogen gidsen vertellen honderduit over de historische stad. Ook zijn er prachtige fietsroutes bij de VVV verkrijgbaar. Binnen vijf minuten ben je op de hei of in het bos.

Geef je de voorkeur aan de stad? Slenter op je gemak langs de muurhuizen die rondom het centrum tot aan de iconische Koppelpoort zijn gebouwd, bezoek verschillende kerken of betreed in stilte de unieke hofjes. Tegen lunchtijd vind je in de winkelstraten en op de verschillende pleinen veel pittoreske restaurantjes met heerlijk eten en persoonlijke aandacht. Bij mooi weer kan je de eigen meegebrachte picknickmand leegeten aan de Eem.

Voor de shopliefhebbers is er voor elk wat wils. Het aanbod varieert van moderne winkelketens tot originele boetiekjes met een keur aan koopwaar. Zoek je iets aparts? Dan moet je zeker even een boetiekje ingaan, laat je verrassen in je eigen land!

Welke plaatsen wil jij onder de aandacht brengen? 

Your favoritFavor it
0x FAVORED
DelenPinterest
comments powered by Disqus
 
1

Larinda

Larinda is een enthousiaste imageconsultant. Naast haar werk houdt zij van buitenlandse reizen, een verse fruitsalade, lezen en fietsen. Zij deelt graag haar kennis om mensen te inspireren zodat zij zichtbaar zichzelf kunnen zijn.

 

Wat doe je op een evangelisatiekamp?

Wat doe je op een evangelisatiekamp?
Ooit weleens gehoord van Kerkrade? Het lijkt een mooie stad in Limburg, maar voor veel jongeren heeft de plaats nog een andere betekenis. Hier wordt elk jaar een evangelisatiekamp georganiseerd. Teunette hoopt dit jaar voor de vijfde keer mee te gaan en vertelt ons er meer over.

“Als ik zie dat deelnemers genieten van de verkoping, dan geniet ik ook!”

“Als ik zie dat deelnemers genieten van de verkoping, dan geniet ik ook!”
“Om eerlijk te zijn zei de verkoping me vroeger niks. Diep in mijn hart vond ik de grote oliebollenactie veel leuker. Maar nu ik het een aantal jaren heb gedaan, ga ik er steeds meer plezier in krijgen. Ook als ik zie hoe de deelnemers ervan genieten, dat is wel heel mooi ja,” glimlacht vrijwilliger Erik Verhoeks (34). Hij is voorzitter van het comité dat de jaarlijkse verkoping op Veldheim in Ede regelt. Daarnaast is hij betrokken bij de grote oliebollenactie.

Hun enthousiasme en vrolijkheid raken me

Hun enthousiasme en vrolijkheid raken me
“Ze zijn zo enthousiast, zo vrolijk. Ja, ze staan echt positief in het leven”, zegt Gerline Pullen (18), tweedejaars leerling SAW-BBL (Medewerker Maatschappelijke Zorg – Beroepsbegeleidende Leerweg) Maasheim dagactiviteiten. Ooit dacht ze dat ze onderwijsassistente wilde worden. Die studie volgde ze ook. Totdat ze in aanraking kwam met kinderen met een beperking. Na een meeloopdag bij Adullam wist ze het zeker: ik ga switchen, vertelt ze. En daar heeft ze absoluut geen spijt van.

Deze 4 hotspots in Valencia wil je bezoeken

Deze 4 hotspots in Valencia wil je bezoeken
Nog niet zo lang geleden ben ik voor het eerst naar Valencia geweest. Een Spaanse stad waar je 300 dagen per jaar geniet van de zon, overal sinaasappelbomen ziet, lekker eet en… mooie bezienswaardigheden ontdekt! In dit artikel toon ik mijn vier favoriete hotspots in Valencia.