My favorites: hier ga ik vaak met mijn kinderen heen


In weekenden of vakanties is het leuk om met kinderen op stap te gaan. Er zijn genoeg mogelijkheden, maar waar worden kinderen nu echt blij zijn? Vandaag vraag ik aan drie moeders met kinderen in diverse leeftijden waar ze graag met hun kinderen naartoe gaan.

Moeder 1:
"Onze kinderen zijn vier en ruim twee jaar. Van jongs af aan gaan we al met ze naar leuke en leerzame musea. Ik vroeg aan de jongens wat zij het leukste vinden en beide zeiden ze: die met de treinen. Het Spoorwegmuseum in Utrecht dus. Een echte aanrader, waar elke (jonge) trein fan zijn hart kan ophalen. We kunnen natuurlijk niet elke keer naar het Spoorwegmuseum, gelukkig zijn andere musea, maar ook speel- en dierentuinen favoriet. Zo kunnen we leuk afwisselen.”

Het spoorwegmuseum in Utrecht

Moeder 2:
“Sem, Roos en Daniël (respectievelijk negen, zes en vijf jaar) zijn echte buitenkinderen. Als we ergens heen gaan, is het een plek waar buiten voldoende activiteiten te doen zijn. In de zomer is dat vaak het buitenzwembad, maar Oud Valkenveen wordt door ons ook vaak bezocht. Het speelpark Oud Valkenveen is een mooi speelpark, gelegen in een prachtige omgeving. Hier vermaken ze zich wel en wij ook! In de herfst- en kerstvakantie blijven we vaak dicht bij huis. Gelukkig hebben we een grote tuin, waar de kinderen zich bij mooi weer uitstekend vermaken.”

Speelpark Oud Valkeveen

Moeder 3:
“Anders dan veel kinderen, hebben wij kinderen die graag binnen zijn. Geef ze speelgoed, een kleurboek of verkleedkleding, ze zijn uren zoet. Wij hebben de iPad niet eens nodig. Aan het begin van de zomervakantie, mogen ze daarom iets van hun verlanglijstje kiezen. Toch stimuleer ik ze ook wel om buiten te spelen of activiteiten buitenshuis te doen. Vorig jaar gingen we een keer naar de Apenheul, onze jongste van vier wilde er niet meer weg. Ook gaan we nu regelmatig naar binnenspeeltuinen, waar onze twee jongste kinderen zich ook prima vermaken. Met onze oudste dochter van twaalf wandel ik regelmatig in het bos. Ze begint het wandelen steeds leuker te vinden.”

Naar het bos

Your favoritFavor it
0x FAVORED
DelenPinterest
comments powered by Disqus
 
1

Margriet

Margriet is een enthousiaste logopedist. Behalve van haar werk, houdt ze ook van interieur, schrijven, shoppen en mooie boeken. Trends en tips deelt ze graag met jou op Dailytrend.

 

Een dagje shoppen in… Leuven

Een dagje shoppen in… Leuven
Zeg je ‘shoppen’ en ‘België’, dan denk je toch al gauw aan Antwerpen of Brussel. Maar het Vlaamse Leuven mag er zeker ook zijn! In dit artikel maak je kennis met de hotspots van deze stad.

De mooiste buggy's

De mooiste buggy's
Ben jij op zoek naar een buggy? Dan kijk je naar het comfort, de kwaliteit, de prijs en waarschijnlijk ook wel naar het uiterlijk. Ik ging voor jou op zoek naar mooie buggy’s en dit is het resultaat.

Vier redenen om een keer naar de Keukenhof te gaan

Vier redenen om een keer naar de Keukenhof te gaan
De Keukenhof is een enorm populaire locatie in Nederland en wordt ook wel het mooiste lentepark in de wereld genoemd. Bloemen in enorm veel verschillende soorten zorgen voor grote bloemenpracht en staan garant voor een dagje genieten! Zijn er dan nog meer redenen om naar de Keukenhof te gaan? Die zijn er zeker, ik noem er vier voor je in dit artikel én ik geef je tenslotte nog een paar handige tips.

Dit zijn de leukste babyslofjes

Dit zijn de leukste babyslofjes
Toen ik pas een babycadeautje moest kopen, kwam ik terecht bij meerdere webshops met ontzettend leuke babyslofjes. Ik vond het gelijk een leuk idee, weer eens iets anders dan een rompertje of truitje. Mijn top vijf van favoriete slofjes deel ik met jullie.