My favorites: hier ga ik vaak met mijn kinderen heen


In weekenden of vakanties is het leuk om met kinderen op stap te gaan. Er zijn genoeg mogelijkheden, maar waar worden kinderen nu echt blij zijn? Vandaag vraag ik aan drie moeders met kinderen in diverse leeftijden waar ze graag met hun kinderen naartoe gaan.

Moeder 1:
"Onze kinderen zijn vier en ruim twee jaar. Van jongs af aan gaan we al met ze naar leuke en leerzame musea. Ik vroeg aan de jongens wat zij het leukste vinden en beide zeiden ze: die met de treinen. Het Spoorwegmuseum in Utrecht dus. Een echte aanrader, waar elke (jonge) trein fan zijn hart kan ophalen. We kunnen natuurlijk niet elke keer naar het Spoorwegmuseum, gelukkig zijn andere musea, maar ook speel- en dierentuinen favoriet. Zo kunnen we leuk afwisselen.”

Het spoorwegmuseum in Utrecht

Moeder 2:
“Sem, Roos en Daniël (respectievelijk negen, zes en vijf jaar) zijn echte buitenkinderen. Als we ergens heen gaan, is het een plek waar buiten voldoende activiteiten te doen zijn. In de zomer is dat vaak het buitenzwembad, maar Oud Valkenveen wordt door ons ook vaak bezocht. Het speelpark Oud Valkenveen is een mooi speelpark, gelegen in een prachtige omgeving. Hier vermaken ze zich wel en wij ook! In de herfst- en kerstvakantie blijven we vaak dicht bij huis. Gelukkig hebben we een grote tuin, waar de kinderen zich bij mooi weer uitstekend vermaken.”

Speelpark Oud Valkeveen

Moeder 3:
“Anders dan veel kinderen, hebben wij kinderen die graag binnen zijn. Geef ze speelgoed, een kleurboek of verkleedkleding, ze zijn uren zoet. Wij hebben de iPad niet eens nodig. Aan het begin van de zomervakantie, mogen ze daarom iets van hun verlanglijstje kiezen. Toch stimuleer ik ze ook wel om buiten te spelen of activiteiten buitenshuis te doen. Vorig jaar gingen we een keer naar de Apenheul, onze jongste van vier wilde er niet meer weg. Ook gaan we nu regelmatig naar binnenspeeltuinen, waar onze twee jongste kinderen zich ook prima vermaken. Met onze oudste dochter van twaalf wandel ik regelmatig in het bos. Ze begint het wandelen steeds leuker te vinden.”

Naar het bos

Your favoritFavor it
0x FAVORED
DelenPinterest
comments powered by Disqus
 
1

Margriet

Margriet is een enthousiaste logopedist. Behalve van haar werk, houdt ze ook van interieur, schrijven, shoppen en mooie boeken. Trends en tips deelt ze graag met jou op Dailytrend.

 

Hun enthousiasme en vrolijkheid raken me

Hun enthousiasme en vrolijkheid raken me
“Ze zijn zo enthousiast, zo vrolijk. Ja, ze staan echt positief in het leven”, zegt Gerline Pullen (18), tweedejaars leerling SAW-BBL (Medewerker Maatschappelijke Zorg – Beroepsbegeleidende Leerweg) Maasheim dagactiviteiten. Ooit dacht ze dat ze onderwijsassistente wilde worden. Die studie volgde ze ook. Totdat ze in aanraking kwam met kinderen met een beperking. Na een meeloopdag bij Adullam wist ze het zeker: ik ga switchen, vertelt ze. En daar heeft ze absoluut geen spijt van.

Wat doe je op een evangelisatiekamp?

Wat doe je op een evangelisatiekamp?
Ooit weleens gehoord van Kerkrade? Het lijkt een mooie stad in Limburg, maar voor veel jongeren heeft de plaats nog een andere betekenis. Hier wordt elk jaar een evangelisatiekamp georganiseerd. Teunette hoopt dit jaar voor de vijfde keer mee te gaan en vertelt ons er meer over.

Mijn 5 favoriete kinderboeken

Mijn 5 favoriete kinderboeken
Een boek lezen is niet alleen leerzaam, het is vooral ook heel leuk! Daarom tip ik in dit artikel vijf grappige, mooie en/of spannende kinderboeken.

Leuke spelletjes om thuis te doen met kinderen

Leuke spelletjes om thuis te doen met kinderen
‘Zullen we een spelletje doen?’ Natuurlijk! Het maakt niet uit hoe oud je bent, samen spelen is leuk voor alle leeftijden. En daarvoor hoef je niet eens van huis te gaan. In dit artikel zet ik spelletjes op een rijtje die je in en rondom het huis met (klein-)kinderen kunt doen.