My favorites: hier ga ik vaak met mijn kinderen heen


In weekenden of vakanties is het leuk om met kinderen op stap te gaan. Er zijn genoeg mogelijkheden, maar waar worden kinderen nu echt blij zijn? Vandaag vraag ik aan drie moeders met kinderen in diverse leeftijden waar ze graag met hun kinderen naartoe gaan.

Moeder 1:
"Onze kinderen zijn vier en ruim twee jaar. Van jongs af aan gaan we al met ze naar leuke en leerzame musea. Ik vroeg aan de jongens wat zij het leukste vinden en beide zeiden ze: die met de treinen. Het Spoorwegmuseum in Utrecht dus. Een echte aanrader, waar elke (jonge) trein fan zijn hart kan ophalen. We kunnen natuurlijk niet elke keer naar het Spoorwegmuseum, gelukkig zijn andere musea, maar ook speel- en dierentuinen favoriet. Zo kunnen we leuk afwisselen.”

Het spoorwegmuseum in Utrecht

Moeder 2:
“Sem, Roos en Daniël (respectievelijk negen, zes en vijf jaar) zijn echte buitenkinderen. Als we ergens heen gaan, is het een plek waar buiten voldoende activiteiten te doen zijn. In de zomer is dat vaak het buitenzwembad, maar Oud Valkenveen wordt door ons ook vaak bezocht. Het speelpark Oud Valkenveen is een mooi speelpark, gelegen in een prachtige omgeving. Hier vermaken ze zich wel en wij ook! In de herfst- en kerstvakantie blijven we vaak dicht bij huis. Gelukkig hebben we een grote tuin, waar de kinderen zich bij mooi weer uitstekend vermaken.”

Speelpark Oud Valkeveen

Moeder 3:
“Anders dan veel kinderen, hebben wij kinderen die graag binnen zijn. Geef ze speelgoed, een kleurboek of verkleedkleding, ze zijn uren zoet. Wij hebben de iPad niet eens nodig. Aan het begin van de zomervakantie, mogen ze daarom iets van hun verlanglijstje kiezen. Toch stimuleer ik ze ook wel om buiten te spelen of activiteiten buitenshuis te doen. Vorig jaar gingen we een keer naar de Apenheul, onze jongste van vier wilde er niet meer weg. Ook gaan we nu regelmatig naar binnenspeeltuinen, waar onze twee jongste kinderen zich ook prima vermaken. Met onze oudste dochter van twaalf wandel ik regelmatig in het bos. Ze begint het wandelen steeds leuker te vinden.”

Naar het bos

Your favoritFavor it
0x FAVORED
DelenPinterest
comments powered by Disqus
 
1

Margriet

Margriet is een enthousiaste logopedist. Behalve van haar werk, houdt ze ook van interieur, schrijven, shoppen en mooie boeken. Trends en tips deelt ze graag met jou op Dailytrend.

 

5 leuke voorjaarsuitjes met kinderen

5 leuke voorjaarsuitjes met kinderen
De zon schijnt weer, de temperatuur stijgt en de natuur is prachtig. Kortom, het is lente! En wat is er dan leuker dan er samen met je kinderen opuit gaan? Dit artikel tipt vijf vrolijke voorjaarsuitjes.

Lissabon – mijn tips

Lissabon – mijn tips
Voordat je dit artikel gaat lezen zal ik vast beginnen met een goede raad. Laat onderstaande hotspots en aanraders op je inwerken, maak vervolgens een datumprikker met je leukste vriendinnengroep en ga je koffer pakken voor dit geweldige stadje. Geloof me, geen haar op je hoofd die daar spijt van gaat krijgen.

Grenzeloos - Annerie woonde drie maanden in Uganda

Grenzeloos - Annerie woonde drie maanden in Uganda
Er zijn genoeg mensen die ervan dromen eens te gaan reizen of een tijdje in een exotisch land te gaan wonen. Maar wat als zo’n droom ook echt in vervulling gaat? Annerie maakte van haar droom ook werkelijkheid. Ze woonde drie maanden in Uganda. Vandaag deelt ze haar ervaring.

Een dagje naar den Haag

Een dagje naar den Haag
Kom, ga je mee? Ik neem je mee naar den Haag, één van mijn favoriete steden om een dagje te shoppen. Ik laat je een paar leuke adresjes zien! Wanneer ik naar den Haag ga, reis ik met de trein. Mijn eerste ‘stop’ is een goede koffiebar. Ik kan je vertellen, die zijn er genoeg in den Haag. Ik ga naar Lebkov & Sons aan Turfmarkt 236. Mijn keuze is snel gemaakt: een cappuccino en een homemade chocolate chip cookie. Je hebt er ook heerlijke salades en soepen én lekkere sapjes. Ja, dit is echt een aanrader, ook het interieur van deze koffiebar past helemaal bij mij.