Met jouw kinderen op vakantie naar… Tsjechië

‘Tsjechië, volgens mij is dat een heel goedkoop land!’
‘Ik ben er een keer geweest en je hebt er prachtige natuur.’

Twee dingen die ik van iemand hoorde over Tsjechië, voordat ik deze vakantie boekte. Ik was dus vooral heel benieuwd toen ik naar dit land ging. Toen ik terugkwam kon ik het alleen maar beamen: wat een prachtig land! Ik was niet met kinderen op vakantie, maar ik heb wel gezien dat je in dit land heel veel leuke activiteiten kunt ondernemen met kinderen! Aan de hand van drie plaatsen in Tsjechië laat ik jou zien welke activiteiten dit zijn.

Lipnomeer
In het zuiden van Tsjechië (regio Zuid-Bohemen) ligt het grote en prachtige Lipnomeer. In het Lipnomeer kunnen jullie heerlijk zwemmen of aan het strandje genieten van het uitzicht.
Maar er is nog veel meer te doen. Zo heb je er het boomkroonpad; een lang pad van 675 meter lang met aan het einde een uitkijktoren van 40 meter hoog. Terug kunnen jullie de 52 meter lange glijbaan nemen of lekker naar beneden wandelen.
Je kunt bij het begin van het boomkroonpad komen door naar boven te wandelen of de stoeltjeslift naar boven te nemen. Tijdens de tocht naar boven is er prachtig uitzicht!
Bij het Lipnomeer is er ook voldoende mogelijkheid voor rodelen en bobsleeën.
Ook is er volop gelegenheid om (gratis) je auto te parkeren en lekker te eten.

Praag
‘Wie naar Tsjechië gaat, moet sowieso één dag naar Praag gaan’ hoorde ik weleens om me heen. We zijn er geweest en het klopt helemaal. Het is een heel mooie stad waar je ook met kinderen leuke dingen kunt doen. Wij kwamen langs het speelgoedmuseum. Toen ik daar pas iets over opzocht, zag ik dat dit een museum was met één van de grootste speelgoedcollecties. Natuurlijk is een bezoekje aan de Karelsbrug met kinderen erg leuk, er is daar genoeg te zien en je hebt een prachtig uitzicht over de rivier. Ook schijnt er in Praag een mooie dierentuin te zijn, maar die is wel een eind buiten het centrum.

Cesky Krumlov
Een leuk stadje dat vlak bij onze bestemming lag was Cesky Krumlov. Een toeristisch stadje met prachtige gebouwen, leuke winkelstraatjes en veel gezelligheid. Het toonaangevende kasteel is echt een bezoekje waard. Ga dan wel naar de toren, want daar heb je een mooi uitzicht over Cesky Krumlov en over de omgeving van dit stadje. In Cesky Krumlov kun je een kano huren, zo kunnen jullie nog meer van het stadje genieten en tegelijkertijd actief bezig zijn!

Tsjechië is inderdaad een prachtig land met veel mooie natuur en cultuur. Ik ben er bijna twee weken geweest en ik heb me geen moment verveeld. Ook het uiteten gaan is goed te doen en helemaal niet duur. De activiteiten die je kunt doen zijn prima te betalen, maar het is niet enorm goedkoop.
Zitten jullie al te denken over de vakantie van volgend jaar? Laat je verrassen en boek een reis naar Tsjechië!

Your favoritFavor it
0x FAVORED
DelenPinterest
comments powered by Disqus
 
1

Redactie

Dailytrend is speciaal bedoeld voor vrouwen die op de hoogte willen blijven van de laatste trends op het gebied van Fashion, Wonen en Kids.

 

Wat doe je op een evangelisatiekamp?

Wat doe je op een evangelisatiekamp?
Ooit weleens gehoord van Kerkrade? Het lijkt een mooie stad in Limburg, maar voor veel jongeren heeft de plaats nog een andere betekenis. Hier wordt elk jaar een evangelisatiekamp georganiseerd. Teunette hoopt dit jaar voor de vijfde keer mee te gaan en vertelt ons er meer over.

Leuke spelletjes om thuis te doen met kinderen

Leuke spelletjes om thuis te doen met kinderen
‘Zullen we een spelletje doen?’ Natuurlijk! Het maakt niet uit hoe oud je bent, samen spelen is leuk voor alle leeftijden. En daarvoor hoef je niet eens van huis te gaan. In dit artikel zet ik spelletjes op een rijtje die je in en rondom het huis met (klein-)kinderen kunt doen.

Grenzeloos - Annerie woonde drie maanden in Uganda

Grenzeloos - Annerie woonde drie maanden in Uganda
Er zijn genoeg mensen die ervan dromen eens te gaan reizen of een tijdje in een exotisch land te gaan wonen. Maar wat als zo’n droom ook echt in vervulling gaat? Annerie maakte van haar droom ook werkelijkheid. Ze woonde drie maanden in Uganda. Vandaag deelt ze haar ervaring.

Mijn 5 favoriete kinderboeken

Mijn 5 favoriete kinderboeken
Een boek lezen is niet alleen leerzaam, het is vooral ook heel leuk! Daarom tip ik in dit artikel vijf grappige, mooie en/of spannende kinderboeken.