Met jouw kinderen op vakantie naar… Tsjechië

‘Tsjechië, volgens mij is dat een heel goedkoop land!’
‘Ik ben er een keer geweest en je hebt er prachtige natuur.’

Twee dingen die ik van iemand hoorde over Tsjechië, voordat ik deze vakantie boekte. Ik was dus vooral heel benieuwd toen ik naar dit land ging. Toen ik terugkwam kon ik het alleen maar beamen: wat een prachtig land! Ik was niet met kinderen op vakantie, maar ik heb wel gezien dat je in dit land heel veel leuke activiteiten kunt ondernemen met kinderen! Aan de hand van drie plaatsen in Tsjechië laat ik jou zien welke activiteiten dit zijn.

Lipnomeer
In het zuiden van Tsjechië (regio Zuid-Bohemen) ligt het grote en prachtige Lipnomeer. In het Lipnomeer kunnen jullie heerlijk zwemmen of aan het strandje genieten van het uitzicht.
Maar er is nog veel meer te doen. Zo heb je er het boomkroonpad; een lang pad van 675 meter lang met aan het einde een uitkijktoren van 40 meter hoog. Terug kunnen jullie de 52 meter lange glijbaan nemen of lekker naar beneden wandelen.
Je kunt bij het begin van het boomkroonpad komen door naar boven te wandelen of de stoeltjeslift naar boven te nemen. Tijdens de tocht naar boven is er prachtig uitzicht!
Bij het Lipnomeer is er ook voldoende mogelijkheid voor rodelen en bobsleeën.
Ook is er volop gelegenheid om (gratis) je auto te parkeren en lekker te eten.

Praag
‘Wie naar Tsjechië gaat, moet sowieso één dag naar Praag gaan’ hoorde ik weleens om me heen. We zijn er geweest en het klopt helemaal. Het is een heel mooie stad waar je ook met kinderen leuke dingen kunt doen. Wij kwamen langs het speelgoedmuseum. Toen ik daar pas iets over opzocht, zag ik dat dit een museum was met één van de grootste speelgoedcollecties. Natuurlijk is een bezoekje aan de Karelsbrug met kinderen erg leuk, er is daar genoeg te zien en je hebt een prachtig uitzicht over de rivier. Ook schijnt er in Praag een mooie dierentuin te zijn, maar die is wel een eind buiten het centrum.

Cesky Krumlov
Een leuk stadje dat vlak bij onze bestemming lag was Cesky Krumlov. Een toeristisch stadje met prachtige gebouwen, leuke winkelstraatjes en veel gezelligheid. Het toonaangevende kasteel is echt een bezoekje waard. Ga dan wel naar de toren, want daar heb je een mooi uitzicht over Cesky Krumlov en over de omgeving van dit stadje. In Cesky Krumlov kun je een kano huren, zo kunnen jullie nog meer van het stadje genieten en tegelijkertijd actief bezig zijn!

Tsjechië is inderdaad een prachtig land met veel mooie natuur en cultuur. Ik ben er bijna twee weken geweest en ik heb me geen moment verveeld. Ook het uiteten gaan is goed te doen en helemaal niet duur. De activiteiten die je kunt doen zijn prima te betalen, maar het is niet enorm goedkoop.
Zitten jullie al te denken over de vakantie van volgend jaar? Laat je verrassen en boek een reis naar Tsjechië!

Your favoritFavor it
0x FAVORED
DelenPinterest
comments powered by Disqus
 
1

Redactie

Dailytrend is speciaal bedoeld voor vrouwen die op de hoogte willen blijven van de laatste trends op het gebied van Fashion, Wonen en Kids.

 

Rompertjes met leuke teksten

Rompertjes met leuke teksten
Heb je binnenkort een kraamcadeautje nodig? Met het geven van een rompertje zit je nooit fout. Op internet heb ik naar de leukste rompertjes mét tekst gezocht. Vandaag laat ik je ze aan jullie zien.

Solliciteren naar je droombaan: zo doe je dat!

Solliciteren naar je droombaan: zo doe je dat!
Ben jij op zoek naar een nieuwe baan en kun je wel wat handvatten voor je sollicitatie gebruiken? Lees dan mijn tips, die ik zelf ook gebruikte, om het sollicitatieproces van het begin tot het eind zo goed mogelijk te doorlopen.

My favorites: babykleding

My favorites: babykleding
Als ik op zoek ben naar een kraamcadeautje in de vorm van babykleding, valt mij altijd op dat er enorm veel keuze is. Dit maakt het makkelijk, maar misschien ook weleens moeilijk. Want; wat moet je nu kiezen? In dit artikel laat ik vijf keer keer mijn favoriete babykleding zien, hopelijk doe je daardoor wat inspiratie op!

De leukste plekjes in Gouda

De leukste plekjes in Gouda
Als er een stadje is waar ik blij van word, is het Gouda wel. Niet alleen omdat ik er tot voor kort woonde in een heel gezellige studentenflat, maar omdat ik leuke plekjes blijf ontdekken. Naast een heerlijk parkje, een gezellige markt en interessante steegjes heeft Gouda nog veel meer leuke plekjes waar je eens geweest moet zijn. Vandaag laat ik je een paar aanraders zien.