Met jouw kinderen op vakantie naar… Tsjechië

‘Tsjechië, volgens mij is dat een heel goedkoop land!’
‘Ik ben er een keer geweest en je hebt er prachtige natuur.’

Twee dingen die ik van iemand hoorde over Tsjechië, voordat ik deze vakantie boekte. Ik was dus vooral heel benieuwd toen ik naar dit land ging. Toen ik terugkwam kon ik het alleen maar beamen: wat een prachtig land! Ik was niet met kinderen op vakantie, maar ik heb wel gezien dat je in dit land heel veel leuke activiteiten kunt ondernemen met kinderen! Aan de hand van drie plaatsen in Tsjechië laat ik jou zien welke activiteiten dit zijn.

Lipnomeer
In het zuiden van Tsjechië (regio Zuid-Bohemen) ligt het grote en prachtige Lipnomeer. In het Lipnomeer kunnen jullie heerlijk zwemmen of aan het strandje genieten van het uitzicht.
Maar er is nog veel meer te doen. Zo heb je er het boomkroonpad; een lang pad van 675 meter lang met aan het einde een uitkijktoren van 40 meter hoog. Terug kunnen jullie de 52 meter lange glijbaan nemen of lekker naar beneden wandelen.
Je kunt bij het begin van het boomkroonpad komen door naar boven te wandelen of de stoeltjeslift naar boven te nemen. Tijdens de tocht naar boven is er prachtig uitzicht!
Bij het Lipnomeer is er ook voldoende mogelijkheid voor rodelen en bobsleeën.
Ook is er volop gelegenheid om (gratis) je auto te parkeren en lekker te eten.

Praag
‘Wie naar Tsjechië gaat, moet sowieso één dag naar Praag gaan’ hoorde ik weleens om me heen. We zijn er geweest en het klopt helemaal. Het is een heel mooie stad waar je ook met kinderen leuke dingen kunt doen. Wij kwamen langs het speelgoedmuseum. Toen ik daar pas iets over opzocht, zag ik dat dit een museum was met één van de grootste speelgoedcollecties. Natuurlijk is een bezoekje aan de Karelsbrug met kinderen erg leuk, er is daar genoeg te zien en je hebt een prachtig uitzicht over de rivier. Ook schijnt er in Praag een mooie dierentuin te zijn, maar die is wel een eind buiten het centrum.

Cesky Krumlov
Een leuk stadje dat vlak bij onze bestemming lag was Cesky Krumlov. Een toeristisch stadje met prachtige gebouwen, leuke winkelstraatjes en veel gezelligheid. Het toonaangevende kasteel is echt een bezoekje waard. Ga dan wel naar de toren, want daar heb je een mooi uitzicht over Cesky Krumlov en over de omgeving van dit stadje. In Cesky Krumlov kun je een kano huren, zo kunnen jullie nog meer van het stadje genieten en tegelijkertijd actief bezig zijn!

Tsjechië is inderdaad een prachtig land met veel mooie natuur en cultuur. Ik ben er bijna twee weken geweest en ik heb me geen moment verveeld. Ook het uiteten gaan is goed te doen en helemaal niet duur. De activiteiten die je kunt doen zijn prima te betalen, maar het is niet enorm goedkoop.
Zitten jullie al te denken over de vakantie van volgend jaar? Laat je verrassen en boek een reis naar Tsjechië!

Your favoritFavor it
0x FAVORED
DelenPinterest
comments powered by Disqus
 
1

Redactie

Dailytrend is speciaal bedoeld voor vrouwen die op de hoogte willen blijven van de laatste trends op het gebied van Fashion, Wonen en Kids.

 

Lissabon – mijn tips

Lissabon – mijn tips
Voordat je dit artikel gaat lezen zal ik vast beginnen met een goede raad. Laat onderstaande hotspots en aanraders op je inwerken, maak vervolgens een datumprikker met je leukste vriendinnengroep en ga je koffer pakken voor dit geweldige stadje. Geloof me, geen haar op je hoofd die daar spijt van gaat krijgen.

Op deze plaatsen moet je zijn geweest

Op deze plaatsen moet je zijn geweest
Er zijn van die plaatsen, vaak dicht in de buurt, waar je in ieder geval één keer in je leven geweest moet zijn. (Daarna ga je er vast en zeker nog een keer naar terug). Vier fantastische plekken om te genieten van elkaar, Gods schepping en de cultuur.

Een dagje naar den Haag

Een dagje naar den Haag
Kom, ga je mee? Ik neem je mee naar den Haag, één van mijn favoriete steden om een dagje te shoppen. Ik laat je een paar leuke adresjes zien! Wanneer ik naar den Haag ga, reis ik met de trein. Mijn eerste ‘stop’ is een goede koffiebar. Ik kan je vertellen, die zijn er genoeg in den Haag. Ik ga naar Lebkov & Sons aan Turfmarkt 236. Mijn keuze is snel gemaakt: een cappuccino en een homemade chocolate chip cookie. Je hebt er ook heerlijke salades en soepen én lekkere sapjes. Ja, dit is echt een aanrader, ook het interieur van deze koffiebar past helemaal bij mij.

My favorites: de leukste voorjaars- en zomerkleding voor kinderen

My favorites: de leukste voorjaars- en zomerkleding voor kinderen
Een rondje langs verschillende webshops voor kinderen levert leuke kleding op. En ja, daar zitten ook favorieten tussen die ik in dit artikel aan je laat zien. Kijk je mee?