Mama, waarom doe je zo?

Al jong besefte ik me dat ik later mama wilde worden. En ik zou een goeie worden. Om me heen zag ik soms moeders uit elkaar ploffen van ongeduld, zag ik kinderen die schreeuwend op de grond lagen omdat ze hun zin niet kregen, een moeder met twee kinderen een winkel achter laten alsof er een bom was ontploft, vriendinnen die niet meer konden afspreken omdat ze kinderen hadden en zo kan ik nog wel even doorgaan. Nee, ik met mijn pedagogische opleiding, ik ging het anders doen.

En toen werd ik moeder. Een rooskleurige zwangerschap had ik niet, een goede bevalling wel. Het eerste jaar van Jesse verliep nog wel aardig volgens het boekje. Ik tutte rustig met Jesse, hij sliep overal, dus papa en mama konden overal bij zijn. Hij at goed, sliep uren, en was een rustig kereltje. Totdat…

Na 14 maanden ontpopte onze vrolijke kerel zich in een mannetje met een eigen wil, en daar gingen mijn goede voornemens. Als hij niet wilde eten, dan maar niet. Maar wilde hij een toetje? Dan kreeg hij die. Zo kan ik me ook nog goed herinneren dat ik hoogzwanger, samen met Jesse en schoonmoeder, naar de Hema ging. Jesse had duidelijk andere plannen dan ik en zo gebeurde het dat zoonlief maar liefst 15 minuten bij de ingang heeft gelegen, als een klein dwars monstertje. Een klein voordeel had ik wel. Hij bleef liggen waar hij lag en ik kon op mijn “gemak” mijn boodschappen bij elkaar schrapen. En in de Hema zorgde hij voor wat vermaak bij de andere klanten. Gelukkig was mijn schoonmoeder erbij om een oogje in het zeil te houden, een onvergetelijk moment toch Ma?

Nu met twee stoere jongens in huis kan ik me niet eens meer herinneren hoe het eigenlijk heurt. Soms wordt het me allemaal even te veel en verhef ik mijn stem net even iets te hard, loop ik zuchtend en zwetend door de supermarkt, met aan de ene kant een jongen die heel graag een klein karretje wil duwen. Waarom ze die dingen uit hebben gevonden is mij sowieso een raadsel. Ik heb nog maar zelden een ouder gezien die ervan genoot dat haar kind boodschappen in het karretje mikt, die er niet in hoeven, en die er dan vervolgens weer uit moeten. Dit resulteert dan vervolgens, althans bij mij, in een klein drama. Maar dat terzijde. Aan de andere hand een jongen die heel graag op de tablet wil, die geïnstalleerd is in het midden van de winkel, maar waar nog 6 andere kinderen tegelijk op willen. Nog zoiets….
En beloof ik weleens iets wat ik niet nakom. Tja, omdat het mij niet lukt om een perfecte mama te zijn maar ik het wel probeer…

Twee tips om de dag door te komen:

Plan een momentje voor jezelf in

Dit hoeft geen uren te zijn, maar maak even tijd vrij voor iets wat je leuk vind om te doen. Dit kan lekker koken zijn, of even in een tijdschrift bladeren. En laat de was dan even voor wat hij is.

Blijf rustig

Tja, hij staat er. Probeer het…. Ga ik ook doen.

Maar toch moeders, wat zijn ze leuk. Onze kinderen. Ze zijn enthousiast, bekijken alles nog zonder oordeel. Ze zijn actief en bovenal eerlijk! Een uitdaging om in alle fases goed te handelen. Misschien dat er moeders zijn die helemaal niets van mijn ongeduld en radeloosheid snappen, die moeders wil ik vragen, waar heb je het geleerd??

Your favoritFavor it
2x FAVORED
DelenPinterest
comments powered by Disqus
 
1

Meike

Ik ben Meike van Steenis, 28 jaar, vrouw van Hans, mama van 2 hele lieve ondeugende jongens Jesse (6) & Cas (3). Ik ben altijd opzoek naar mooie unieke, stoere accenten voor in ons nieuwe huis. Ik houd van een mix van oud en nieuw, en struin graag kringloop winkels af. Verder ben ik dol op mode, en vooral om die voor mij te personaliseren.

 

My favorites: de leukste voorjaars- en zomerkleding voor kinderen

My favorites: de leukste voorjaars- en zomerkleding voor kinderen
Een rondje langs verschillende webshops voor kinderen levert leuke kleding op. En ja, daar zitten ook favorieten tussen die ik in dit artikel aan je laat zien. Kijk je mee?

Wat doe je op een evangelisatiekamp?

Wat doe je op een evangelisatiekamp?
Ooit weleens gehoord van Kerkrade? Het lijkt een mooie stad in Limburg, maar voor veel jongeren heeft de plaats nog een andere betekenis. Hier wordt elk jaar een evangelisatiekamp georganiseerd. Teunette hoopt dit jaar voor de vijfde keer mee te gaan en vertelt ons er meer over.

Een dagje naar den Haag

Een dagje naar den Haag
Kom, ga je mee? Ik neem je mee naar den Haag, één van mijn favoriete steden om een dagje te shoppen. Ik laat je een paar leuke adresjes zien! Wanneer ik naar den Haag ga, reis ik met de trein. Mijn eerste ‘stop’ is een goede koffiebar. Ik kan je vertellen, die zijn er genoeg in den Haag. Ik ga naar Lebkov & Sons aan Turfmarkt 236. Mijn keuze is snel gemaakt: een cappuccino en een homemade chocolate chip cookie. Je hebt er ook heerlijke salades en soepen én lekkere sapjes. Ja, dit is echt een aanrader, ook het interieur van deze koffiebar past helemaal bij mij.

Leuke spelletjes om thuis te doen met kinderen

Leuke spelletjes om thuis te doen met kinderen
‘Zullen we een spelletje doen?’ Natuurlijk! Het maakt niet uit hoe oud je bent, samen spelen is leuk voor alle leeftijden. En daarvoor hoef je niet eens van huis te gaan. In dit artikel zet ik spelletjes op een rijtje die je in en rondom het huis met (klein-)kinderen kunt doen.