Mama, waarom doe je zo?

Al jong besefte ik me dat ik later mama wilde worden. En ik zou een goeie worden. Om me heen zag ik soms moeders uit elkaar ploffen van ongeduld, zag ik kinderen die schreeuwend op de grond lagen omdat ze hun zin niet kregen, een moeder met twee kinderen een winkel achter laten alsof er een bom was ontploft, vriendinnen die niet meer konden afspreken omdat ze kinderen hadden en zo kan ik nog wel even doorgaan. Nee, ik met mijn pedagogische opleiding, ik ging het anders doen.

En toen werd ik moeder. Een rooskleurige zwangerschap had ik niet, een goede bevalling wel. Het eerste jaar van Jesse verliep nog wel aardig volgens het boekje. Ik tutte rustig met Jesse, hij sliep overal, dus papa en mama konden overal bij zijn. Hij at goed, sliep uren, en was een rustig kereltje. Totdat…

Na 14 maanden ontpopte onze vrolijke kerel zich in een mannetje met een eigen wil, en daar gingen mijn goede voornemens. Als hij niet wilde eten, dan maar niet. Maar wilde hij een toetje? Dan kreeg hij die. Zo kan ik me ook nog goed herinneren dat ik hoogzwanger, samen met Jesse en schoonmoeder, naar de Hema ging. Jesse had duidelijk andere plannen dan ik en zo gebeurde het dat zoonlief maar liefst 15 minuten bij de ingang heeft gelegen, als een klein dwars monstertje. Een klein voordeel had ik wel. Hij bleef liggen waar hij lag en ik kon op mijn “gemak” mijn boodschappen bij elkaar schrapen. En in de Hema zorgde hij voor wat vermaak bij de andere klanten. Gelukkig was mijn schoonmoeder erbij om een oogje in het zeil te houden, een onvergetelijk moment toch Ma?

Nu met twee stoere jongens in huis kan ik me niet eens meer herinneren hoe het eigenlijk heurt. Soms wordt het me allemaal even te veel en verhef ik mijn stem net even iets te hard, loop ik zuchtend en zwetend door de supermarkt, met aan de ene kant een jongen die heel graag een klein karretje wil duwen. Waarom ze die dingen uit hebben gevonden is mij sowieso een raadsel. Ik heb nog maar zelden een ouder gezien die ervan genoot dat haar kind boodschappen in het karretje mikt, die er niet in hoeven, en die er dan vervolgens weer uit moeten. Dit resulteert dan vervolgens, althans bij mij, in een klein drama. Maar dat terzijde. Aan de andere hand een jongen die heel graag op de tablet wil, die geïnstalleerd is in het midden van de winkel, maar waar nog 6 andere kinderen tegelijk op willen. Nog zoiets….
En beloof ik weleens iets wat ik niet nakom. Tja, omdat het mij niet lukt om een perfecte mama te zijn maar ik het wel probeer…

Twee tips om de dag door te komen:

Plan een momentje voor jezelf in

Dit hoeft geen uren te zijn, maar maak even tijd vrij voor iets wat je leuk vind om te doen. Dit kan lekker koken zijn, of even in een tijdschrift bladeren. En laat de was dan even voor wat hij is.

Blijf rustig

Tja, hij staat er. Probeer het…. Ga ik ook doen.

Maar toch moeders, wat zijn ze leuk. Onze kinderen. Ze zijn enthousiast, bekijken alles nog zonder oordeel. Ze zijn actief en bovenal eerlijk! Een uitdaging om in alle fases goed te handelen. Misschien dat er moeders zijn die helemaal niets van mijn ongeduld en radeloosheid snappen, die moeders wil ik vragen, waar heb je het geleerd??

Your favoritFavor it
2x FAVORED
DelenPinterest
comments powered by Disqus
 
1

Meike

Ik ben Meike van Steenis, 28 jaar, vrouw van Hans, mama van 2 hele lieve ondeugende jongens Jesse (6) & Cas (3). Ik ben altijd opzoek naar mooie unieke, stoere accenten voor in ons nieuwe huis. Ik houd van een mix van oud en nieuw, en struin graag kringloop winkels af. Verder ben ik dol op mode, en vooral om die voor mij te personaliseren.

 

Rompertjes met leuke teksten

Rompertjes met leuke teksten
Heb je binnenkort een kraamcadeautje nodig? Met het geven van een rompertje zit je nooit fout. Op internet heb ik naar de leukste rompertjes mét tekst gezocht. Vandaag laat ik je ze aan jullie zien.

De leukste plekjes in Gouda

De leukste plekjes in Gouda
Als er een stadje is waar ik blij van word, is het Gouda wel. Niet alleen omdat ik er tot voor kort woonde in een heel gezellige studentenflat, maar omdat ik leuke plekjes blijf ontdekken. Naast een heerlijk parkje, een gezellige markt en interessante steegjes heeft Gouda nog veel meer leuke plekjes waar je eens geweest moet zijn. Vandaag laat ik je een paar aanraders zien.

My favorites: hier ga ik vaak met mijn kinderen heen

My favorites: hier ga ik vaak met mijn kinderen heen
In weekenden of vakanties is het leuk om met kinderen op stap te gaan. Er zijn genoeg mogelijkheden, maar waar worden kinderen nu echt blij zijn? Vandaag vroeg ik aan drie moeders met kinderen in diverse leeftijden waar ze graag met hun kinderen naartoe gaan.

Vier redenen om een keer naar de Keukenhof te gaan

Vier redenen om een keer naar de Keukenhof te gaan
De Keukenhof is een enorm populaire locatie in Nederland en wordt ook wel het mooiste lentepark in de wereld genoemd. Bloemen in enorm veel verschillende soorten zorgen voor grote bloemenpracht en staan garant voor een dagje genieten! Zijn er dan nog meer redenen om naar de Keukenhof te gaan? Die zijn er zeker, ik noem er vier voor je in dit artikel én ik geef je tenslotte nog een paar handige tips.