Het organiseren van een kinderfeestje!


“Er is er één jarig HOERA, HOERA dat kun je wel zien dat ben JIJ!!!”

Hoera het is feest! Je kind viert zijn verjaardag. Voor ouders betekend dit uitnodigingen versturen, passend cadeautje zoeken voor de jarige, taarten bakken, slingers ophangen en dan GENIETEN, althans het zou zo moeten zijn… Meestal is het uren zoeken naar een passend cadeautje, in mijn geval het juiste thema bepalen, de dag ervoor met zweet op je voorhoofd door de winkel rennen, nog even de laatste mensen uitnodigen, oeps ben ik hem/haar toch vergeten, taarten bakken, het hele huis versieren en dan als kers op de taart DE VERJAARDAG! Een hele gezellige maar drukke dag, met als je hoofdtaak, je jarige kind plezieren. Maar… Als je kind ouder is dan 4 jaar komt er heel vaak nog iets bij kijken… Het KINDERFEESTJE! Waar bij sommige moeders hun totale creativiteit los barst, zitten andere met de handen in het haar.

Ik heb altijd al iets gehad met kinderfeestjes en jarige. Geweldig vind ik het hoe kinderen hier al heel lang naar uit kijken... Belangrijk ook om dit te vieren, waarom? Lees mijn andere blog maar eens over Reden voor een Feestje!. Sinds een aantal jaar organiseer ik zelf ook kinderfeestjes. Je kunt er voor kiezen om je feestje elders te vieren, maar een Thuisfeestje is nog steeds mijn favoriet! Er zijn een aantal tips die ik jullie mee wil geven:

1. Bespreek samen met de jarige de wensen.

Het leukste is als de jarige geniet van het feest! Als jij als ouder een high – tea geweldig vind, maar je stoere meid wil liever tot over haar oren in de blubber baggeren, is het goed om een tussenweg te vinden. Stel je voor dat je daar aan een keurig gedekte tafel zit met een hele sippe jarige! Stem de wensen af op de leeftijd van de kinderen!

2. Stel een budget vast.

Het kan zo gek als je zelf wilt, ook als je het thuis viert maar ik ben van mening dat de kinderen echte aandacht het allerleukst vinden!

3. Durf hulp in te schakelen.

Het is ontzettend fijn als je samen bent. Kun je het feestje niet samen met je geliefde organiseren, vraag dan een nichtje, neefje, oma, opa, tante, oom om je te helpen. Samen sta je sterk!

4. Bepaal een thema.

Ik vind het ontzettend leuk om met een thema te werken. Je kunt tegenwoordig hele leuke thema boxen bestellen via internet, maar ook gericht op internet zoeken. Een tip is om van te voren een voor selectie te maken, zodat je kind iets kiest wat voor jullie beiden leuk is. Het moet wel toepasbaar zijn.
Denk aan – Brandweer, Politie, Prinsessen, Superhelden, Paarden etc.


5. Last but not least! Begin op tijd!

Het spreekt misschien voor zich, maar als je op tijd begint, voorkom je stress! En je kunt steeds leuke spulletjes verzamelen voor het feestje, zeker als je met een thema gaat werken. Zo voorkom je dat je op de laatste dag nog snel naar welbekende warenhuizen moet scheuren om daar je kofferbak vol te gooien. Dit is vaak een aanslag op je budget! ( geloof me ik spreek uit ervaring).

Ik hoop dat je je met deze tips durft te wagen aan een feestje thuis. Ik zou zeggen… Roep je kind al vast en ga op Pinterest en Google inspiratie opdoen.
Kies je er liever voor om het feestje buitenshuis te vieren? Kan ook erg leuk zijn! Informeer eens bij je kennissenkring naar leuke tips. Of ga eens een avondje op zoek naar leuke sites, en maak samen met de jarige een keuze!

Ik zou zeggen… Maak er een fijn feest van!

Your favoritFavor it
4x FAVORED
DelenPinterest
comments powered by Disqus
 
1

Meike

Ik ben Meike van Steenis, 28 jaar, vrouw van Hans, mama van 2 hele lieve ondeugende jongens Jesse (6) & Cas (3). Ik ben altijd opzoek naar mooie unieke, stoere accenten voor in ons nieuwe huis. Ik houd van een mix van oud en nieuw, en struin graag kringloop winkels af. Verder ben ik dol op mode, en vooral om die voor mij te personaliseren.

 

Hun enthousiasme en vrolijkheid raken me

Hun enthousiasme en vrolijkheid raken me
“Ze zijn zo enthousiast, zo vrolijk. Ja, ze staan echt positief in het leven”, zegt Gerline Pullen (18), tweedejaars leerling SAW-BBL (Medewerker Maatschappelijke Zorg – Beroepsbegeleidende Leerweg) Maasheim dagactiviteiten. Ooit dacht ze dat ze onderwijsassistente wilde worden. Die studie volgde ze ook. Totdat ze in aanraking kwam met kinderen met een beperking. Na een meeloopdag bij Adullam wist ze het zeker: ik ga switchen, vertelt ze. En daar heeft ze absoluut geen spijt van.

Mijn 5 favoriete kinderboeken

Mijn 5 favoriete kinderboeken
Een boek lezen is niet alleen leerzaam, het is vooral ook heel leuk! Daarom tip ik in dit artikel vijf grappige, mooie en/of spannende kinderboeken.

“Vrijwilligerswerk voor Adullam verrijkt mijn leven”

“Vrijwilligerswerk voor Adullam verrijkt mijn leven”
“Kijk, hier ging mijn dochtertje Willieze altijd met een van de bewoners vissen op badeendjes,” vertelt vrijwilligster Hanna Riezebos-Kloosterman (31) bij de vijver van de balkontuin van Muiderheim. Ze betrok haar kinderen al jong bij het vrijwilligerswerk voor gehandicapten.

“Als ik zie dat deelnemers genieten van de verkoping, dan geniet ik ook!”

“Als ik zie dat deelnemers genieten van de verkoping, dan geniet ik ook!”
“Om eerlijk te zijn zei de verkoping me vroeger niks. Diep in mijn hart vond ik de grote oliebollenactie veel leuker. Maar nu ik het een aantal jaren heb gedaan, ga ik er steeds meer plezier in krijgen. Ook als ik zie hoe de deelnemers ervan genieten, dat is wel heel mooi ja,” glimlacht vrijwilliger Erik Verhoeks (34). Hij is voorzitter van het comité dat de jaarlijkse verkoping op Veldheim in Ede regelt. Daarnaast is hij betrokken bij de grote oliebollenactie.