Het organiseren van een kinderfeestje!


“Er is er één jarig HOERA, HOERA dat kun je wel zien dat ben JIJ!!!”

Hoera het is feest! Je kind viert zijn verjaardag. Voor ouders betekend dit uitnodigingen versturen, passend cadeautje zoeken voor de jarige, taarten bakken, slingers ophangen en dan GENIETEN, althans het zou zo moeten zijn… Meestal is het uren zoeken naar een passend cadeautje, in mijn geval het juiste thema bepalen, de dag ervoor met zweet op je voorhoofd door de winkel rennen, nog even de laatste mensen uitnodigen, oeps ben ik hem/haar toch vergeten, taarten bakken, het hele huis versieren en dan als kers op de taart DE VERJAARDAG! Een hele gezellige maar drukke dag, met als je hoofdtaak, je jarige kind plezieren. Maar… Als je kind ouder is dan 4 jaar komt er heel vaak nog iets bij kijken… Het KINDERFEESTJE! Waar bij sommige moeders hun totale creativiteit los barst, zitten andere met de handen in het haar.

Ik heb altijd al iets gehad met kinderfeestjes en jarige. Geweldig vind ik het hoe kinderen hier al heel lang naar uit kijken... Belangrijk ook om dit te vieren, waarom? Lees mijn andere blog maar eens over Reden voor een Feestje!. Sinds een aantal jaar organiseer ik zelf ook kinderfeestjes. Je kunt er voor kiezen om je feestje elders te vieren, maar een Thuisfeestje is nog steeds mijn favoriet! Er zijn een aantal tips die ik jullie mee wil geven:

1. Bespreek samen met de jarige de wensen.

Het leukste is als de jarige geniet van het feest! Als jij als ouder een high – tea geweldig vind, maar je stoere meid wil liever tot over haar oren in de blubber baggeren, is het goed om een tussenweg te vinden. Stel je voor dat je daar aan een keurig gedekte tafel zit met een hele sippe jarige! Stem de wensen af op de leeftijd van de kinderen!

2. Stel een budget vast.

Het kan zo gek als je zelf wilt, ook als je het thuis viert maar ik ben van mening dat de kinderen echte aandacht het allerleukst vinden!

3. Durf hulp in te schakelen.

Het is ontzettend fijn als je samen bent. Kun je het feestje niet samen met je geliefde organiseren, vraag dan een nichtje, neefje, oma, opa, tante, oom om je te helpen. Samen sta je sterk!

4. Bepaal een thema.

Ik vind het ontzettend leuk om met een thema te werken. Je kunt tegenwoordig hele leuke thema boxen bestellen via internet, maar ook gericht op internet zoeken. Een tip is om van te voren een voor selectie te maken, zodat je kind iets kiest wat voor jullie beiden leuk is. Het moet wel toepasbaar zijn.
Denk aan – Brandweer, Politie, Prinsessen, Superhelden, Paarden etc.


5. Last but not least! Begin op tijd!

Het spreekt misschien voor zich, maar als je op tijd begint, voorkom je stress! En je kunt steeds leuke spulletjes verzamelen voor het feestje, zeker als je met een thema gaat werken. Zo voorkom je dat je op de laatste dag nog snel naar welbekende warenhuizen moet scheuren om daar je kofferbak vol te gooien. Dit is vaak een aanslag op je budget! ( geloof me ik spreek uit ervaring).

Ik hoop dat je je met deze tips durft te wagen aan een feestje thuis. Ik zou zeggen… Roep je kind al vast en ga op Pinterest en Google inspiratie opdoen.
Kies je er liever voor om het feestje buitenshuis te vieren? Kan ook erg leuk zijn! Informeer eens bij je kennissenkring naar leuke tips. Of ga eens een avondje op zoek naar leuke sites, en maak samen met de jarige een keuze!

Ik zou zeggen… Maak er een fijn feest van!

Your favoritFavor it
4x FAVORED
DelenPinterest
comments powered by Disqus
 
1

Meike

Ik ben Meike van Steenis, 28 jaar, vrouw van Hans, mama van 2 hele lieve ondeugende jongens Jesse (6) & Cas (3). Ik ben altijd opzoek naar mooie unieke, stoere accenten voor in ons nieuwe huis. Ik houd van een mix van oud en nieuw, en struin graag kringloop winkels af. Verder ben ik dol op mode, en vooral om die voor mij te personaliseren.

 

Grenzeloos - Annerie woonde drie maanden in Uganda

Grenzeloos - Annerie woonde drie maanden in Uganda
Er zijn genoeg mensen die ervan dromen eens te gaan reizen of een tijdje in een exotisch land te gaan wonen. Maar wat als zo’n droom ook echt in vervulling gaat? Annerie maakte van haar droom ook werkelijkheid. Ze woonde drie maanden in Uganda. Vandaag deelt ze haar ervaring.

Een dagje naar den Haag

Een dagje naar den Haag
Kom, ga je mee? Ik neem je mee naar den Haag, één van mijn favoriete steden om een dagje te shoppen. Ik laat je een paar leuke adresjes zien! Wanneer ik naar den Haag ga, reis ik met de trein. Mijn eerste ‘stop’ is een goede koffiebar. Ik kan je vertellen, die zijn er genoeg in den Haag. Ik ga naar Lebkov & Sons aan Turfmarkt 236. Mijn keuze is snel gemaakt: een cappuccino en een homemade chocolate chip cookie. Je hebt er ook heerlijke salades en soepen én lekkere sapjes. Ja, dit is echt een aanrader, ook het interieur van deze koffiebar past helemaal bij mij.

My favorites: de leukste voorjaars- en zomerkleding voor kinderen

My favorites: de leukste voorjaars- en zomerkleding voor kinderen
Een rondje langs verschillende webshops voor kinderen levert leuke kleding op. En ja, daar zitten ook favorieten tussen die ik in dit artikel aan je laat zien. Kijk je mee?

Wat doe je op een evangelisatiekamp?

Wat doe je op een evangelisatiekamp?
Ooit weleens gehoord van Kerkrade? Het lijkt een mooie stad in Limburg, maar voor veel jongeren heeft de plaats nog een andere betekenis. Hier wordt elk jaar een evangelisatiekamp georganiseerd. Teunette hoopt dit jaar voor de vijfde keer mee te gaan en vertelt ons er meer over.