Een dagje shoppen in… Leuven


Zeg je ‘shoppen’ en ‘België’, dan denk je toch al gauw aan Antwerpen of Brussel. Maar het Vlaamse Leuven mag er zeker ook zijn! In dit artikel maak je kennis met de hotspots van deze stad.

Shoppen op de ‘Champs-Élysées’
Veel mensen beginnen hun shopsessie op het Martelaerenplein. Daar heb je in het kort twee opties: loop je gelijk de Diestsestraat in – dé winkelstraat van Leuven met alle grote winkelketens – of begin je met de Bondgenotenlaan? Doe je dat laatste, kijk dan zeker goed om je heen. In de zijstraten van de Bondgenotenlaan spot je namelijk prachtige gebouwen, zoals de universiteitsbibliotheek.

Verder zeker niet missen op de Bondgenotenlaan: de vrolijke modezaak Giraffe en het elegante Patio Fashion. Al toe aan pauze? Trakteer jezelf dan bij Coffee Cup of Punto Café op een lekkere latte en geniet van het uitzicht en de flanerende mensen. De statige Bondgenotenlaan wordt niet voor niets de Leuvense ‘Champs-Élysées’ genoemd! 

Culinair en cultuur rondom de Markten
Of je nu de Diestsestraat of de Bondgenotenlaan hebt genomen, je komt altijd uit bij de Grote Markt. Neem de tijd om het indrukwekkende stadhuis en de Sint-Pieterskerk te bewonderen of geniet van een hapje bij Notre-Dame en een drankje bij The Capital. Loop daarna naar de Oude Markt, oftewel ‘de langste bar ter wereld’. Shoppen kun je er niet, maar even fijn bijkomen op een terrasje wel!

Rondom de Oude en Grote Markt vind je allerlei kleinere winkelstraten. Houd je van zaakjes met een culinair of cultureel tintje? Dan ben je aan het goede adres in de Naamsestraat, bijvoorbeeld bij Sax en Noir. Heb je honger, stop dan even bij Ellis Burger of De Clijne Taefel voor een lekker diner. Of sla de Muntstraat in, een oud eetstraatje met allerlei restaurants.

Misschien wel de hipste straten van Leuven
Loop vanaf de Oude Markt ook eens naar de Brusselsestraat. Je vindt er met name ketens – zelfs onze eigen HEMA! – en exclusievere merken, zoals Filippa K. Bezoek daarnaast de hippe zijstraat Mechelsestraat met interieurwinkel PLEK, brillenzaak Monocle, damesmodezaken Julia June en Bellini, verschillende culinaire speciaalwinkeltjes en meer.

Een andere leuke zijstraat van de Brusselsestraat is de Parijsstraat. Dat is een eetstraat met onder andere cadeauzaken met culturele en/of biologische producten, juwelierszaak Lasso en trendy bar De Kameleon. De Parijsstraat en de Mechelsestraat zijn samen misschien wel de twee hipste straten van Leuven. Oordeel zelf!

Your favoritFavor it
0x FAVORED
DelenPinterest
comments powered by Disqus
 
1

Milou

Milou reist én leest graag lifestyle-artikelen. Maar meer dan alles houdt ze van schrijven. En waarover je graag leest, daarover schrijf je ook graag. Toch?

 

Larinda beantwoordt jouw imagovragen: Wat trek ik aan naar mijn sollicitatie?

Larinda beantwoordt jouw imagovragen: Wat trek ik aan naar mijn sollicitatie?
Het is niet altijd even makkelijk om je kleding overeen te laten komen met jouw persoonlijkheid en uitstraling. In deze serie beantwoord kleur-, stijl- en imagocoach Larinda Bok jouw persoonlijke imagovragen. Vandaag beantwoordt ze de vraag van Anna. “Ik ben 25 jaar en heb net mijn studie afgerond. Binnenkort heb ik een aantal sollicitaties (allemaal voor op kantoor). De bedrijven zeggen dat er een informele werksfeer heerst. Ik weet niet hoe ze intern gekleed gaan. Nu wil ik niet overdressed aankomen (zoals in een mantelpakje), maar ook weer niet te casual gekleed gaan. Bij een casual stijl voel ik me trouwens wel het fijnst. Heb jij tips voor me wat ik aan kan trekken? Zodat ik toch netjes over kom, maar niet te stijf.”

De leukste plekjes in Gouda

De leukste plekjes in Gouda
Als er een stadje is waar ik blij van word, is het Gouda wel. Niet alleen omdat ik er tot voor kort woonde in een heel gezellige studentenflat, maar omdat ik leuke plekjes blijf ontdekken. Naast een heerlijk parkje, een gezellige markt en interessante steegjes heeft Gouda nog veel meer leuke plekjes waar je eens geweest moet zijn. Vandaag laat ik je een paar aanraders zien.

Vier redenen om een keer naar de Keukenhof te gaan

Vier redenen om een keer naar de Keukenhof te gaan
De Keukenhof is een enorm populaire locatie in Nederland en wordt ook wel het mooiste lentepark in de wereld genoemd. Bloemen in enorm veel verschillende soorten zorgen voor grote bloemenpracht en staan garant voor een dagje genieten! Zijn er dan nog meer redenen om naar de Keukenhof te gaan? Die zijn er zeker, ik noem er vier voor je in dit artikel én ik geef je tenslotte nog een paar handige tips.

My favorites: hier ga ik vaak met mijn kinderen heen

My favorites: hier ga ik vaak met mijn kinderen heen
In weekenden of vakanties is het leuk om met kinderen op stap te gaan. Er zijn genoeg mogelijkheden, maar waar worden kinderen nu echt blij zijn? Vandaag vroeg ik aan drie moeders met kinderen in diverse leeftijden waar ze graag met hun kinderen naartoe gaan.