Een dagje shoppen in… Leuven


Zeg je ‘shoppen’ en ‘België’, dan denk je toch al gauw aan Antwerpen of Brussel. Maar het Vlaamse Leuven mag er zeker ook zijn! In dit artikel maak je kennis met de hotspots van deze stad.

Shoppen op de ‘Champs-Élysées’
Veel mensen beginnen hun shopsessie op het Martelaerenplein. Daar heb je in het kort twee opties: loop je gelijk de Diestsestraat in – dé winkelstraat van Leuven met alle grote winkelketens – of begin je met de Bondgenotenlaan? Doe je dat laatste, kijk dan zeker goed om je heen. In de zijstraten van de Bondgenotenlaan spot je namelijk prachtige gebouwen, zoals de universiteitsbibliotheek.

Verder zeker niet missen op de Bondgenotenlaan: de vrolijke modezaak Giraffe en het elegante Patio Fashion. Al toe aan pauze? Trakteer jezelf dan bij Coffee Cup of Punto Café op een lekkere latte en geniet van het uitzicht en de flanerende mensen. De statige Bondgenotenlaan wordt niet voor niets de Leuvense ‘Champs-Élysées’ genoemd! 

Culinair en cultuur rondom de Markten
Of je nu de Diestsestraat of de Bondgenotenlaan hebt genomen, je komt altijd uit bij de Grote Markt. Neem de tijd om het indrukwekkende stadhuis en de Sint-Pieterskerk te bewonderen of geniet van een hapje bij Notre-Dame en een drankje bij The Capital. Loop daarna naar de Oude Markt, oftewel ‘de langste bar ter wereld’. Shoppen kun je er niet, maar even fijn bijkomen op een terrasje wel!

Rondom de Oude en Grote Markt vind je allerlei kleinere winkelstraten. Houd je van zaakjes met een culinair of cultureel tintje? Dan ben je aan het goede adres in de Naamsestraat, bijvoorbeeld bij Sax en Noir. Heb je honger, stop dan even bij Ellis Burger of De Clijne Taefel voor een lekker diner. Of sla de Muntstraat in, een oud eetstraatje met allerlei restaurants.

Misschien wel de hipste straten van Leuven
Loop vanaf de Oude Markt ook eens naar de Brusselsestraat. Je vindt er met name ketens – zelfs onze eigen HEMA! – en exclusievere merken, zoals Filippa K. Bezoek daarnaast de hippe zijstraat Mechelsestraat met interieurwinkel PLEK, brillenzaak Monocle, damesmodezaken Julia June en Bellini, verschillende culinaire speciaalwinkeltjes en meer.

Een andere leuke zijstraat van de Brusselsestraat is de Parijsstraat. Dat is een eetstraat met onder andere cadeauzaken met culturele en/of biologische producten, juwelierszaak Lasso en trendy bar De Kameleon. De Parijsstraat en de Mechelsestraat zijn samen misschien wel de twee hipste straten van Leuven. Oordeel zelf!

Your favoritFavor it
1x FAVORED
DelenPinterest
comments powered by Disqus
 
1

Milou

Milou reist én leest graag lifestyle-artikelen. Maar meer dan alles houdt ze van schrijven. En waarover je graag leest, daarover schrijf je ook graag. Toch?

 

Een lange ketting, passend bij je outfit

Een lange ketting, passend bij je outfit
Korte kettingen, lange kettingen, en medium kettingen. Iedereen heeft zo z’n voorkeuren. Een lange ketting is niet voor iedere gezichtsvorm of halslijn geschikt. Een shirt met een diepe V-hals is uitermate geschikt voor een lange ketting. De ketting zorgt dat de lengte die de V-hals creëert doorloopt in je outfit. Bij een trui met een col staat een lange ketting ook heel mooi. Let ook op je persoonlijke stijl. Een stoere ketting staat minder mooi bij een chique stijlpersoonlijkheid.

Een dagje naar den Haag

Een dagje naar den Haag
Kom, ga je mee? Ik neem je mee naar den Haag, één van mijn favoriete steden om een dagje te shoppen. Ik laat je een paar leuke adresjes zien! Wanneer ik naar den Haag ga, reis ik met de trein. Mijn eerste ‘stop’ is een goede koffiebar. Ik kan je vertellen, die zijn er genoeg in den Haag. Ik ga naar Lebkov & Sons aan Turfmarkt 236. Mijn keuze is snel gemaakt: een cappuccino en een homemade chocolate chip cookie. Je hebt er ook heerlijke salades en soepen én lekkere sapjes. Ja, dit is echt een aanrader, ook het interieur van deze koffiebar past helemaal bij mij.

Lissabon – mijn tips

Lissabon – mijn tips
Voordat je dit artikel gaat lezen zal ik vast beginnen met een goede raad. Laat onderstaande hotspots en aanraders op je inwerken, maak vervolgens een datumprikker met je leukste vriendinnengroep en ga je koffer pakken voor dit geweldige stadje. Geloof me, geen haar op je hoofd die daar spijt van gaat krijgen.

Larinda beantwoordt jouw imagovragen: Welke kleuren staan mooi bij mijn witte huid en rode haar?

Larinda beantwoordt jouw imagovragen: Welke kleuren staan mooi bij mijn witte huid en rode haar?
Het is niet altijd even makkelijk om je kleding overeen te laten komen met jouw persoonlijkheid en uitstraling. In deze serie beantwoord kleur-, stijl- en imagocoach Larinda Bok jouw persoonlijke imagovragen. Vandaag beantwoordt ze de vraag van Anna.