Een dagje shoppen in… Leuven


Zeg je ‘shoppen’ en ‘België’, dan denk je toch al gauw aan Antwerpen of Brussel. Maar het Vlaamse Leuven mag er zeker ook zijn! In dit artikel maak je kennis met de hotspots van deze stad.

Shoppen op de ‘Champs-Élysées’
Veel mensen beginnen hun shopsessie op het Martelaerenplein. Daar heb je in het kort twee opties: loop je gelijk de Diestsestraat in – dé winkelstraat van Leuven met alle grote winkelketens – of begin je met de Bondgenotenlaan? Doe je dat laatste, kijk dan zeker goed om je heen. In de zijstraten van de Bondgenotenlaan spot je namelijk prachtige gebouwen, zoals de universiteitsbibliotheek.

Verder zeker niet missen op de Bondgenotenlaan: de vrolijke modezaak Giraffe en het elegante Patio Fashion. Al toe aan pauze? Trakteer jezelf dan bij Coffee Cup of Punto Café op een lekkere latte en geniet van het uitzicht en de flanerende mensen. De statige Bondgenotenlaan wordt niet voor niets de Leuvense ‘Champs-Élysées’ genoemd! 

Culinair en cultuur rondom de Markten
Of je nu de Diestsestraat of de Bondgenotenlaan hebt genomen, je komt altijd uit bij de Grote Markt. Neem de tijd om het indrukwekkende stadhuis en de Sint-Pieterskerk te bewonderen of geniet van een hapje bij Notre-Dame en een drankje bij The Capital. Loop daarna naar de Oude Markt, oftewel ‘de langste bar ter wereld’. Shoppen kun je er niet, maar even fijn bijkomen op een terrasje wel!

Rondom de Oude en Grote Markt vind je allerlei kleinere winkelstraten. Houd je van zaakjes met een culinair of cultureel tintje? Dan ben je aan het goede adres in de Naamsestraat, bijvoorbeeld bij Sax en Noir. Heb je honger, stop dan even bij Ellis Burger of De Clijne Taefel voor een lekker diner. Of sla de Muntstraat in, een oud eetstraatje met allerlei restaurants.

Misschien wel de hipste straten van Leuven
Loop vanaf de Oude Markt ook eens naar de Brusselsestraat. Je vindt er met name ketens – zelfs onze eigen HEMA! – en exclusievere merken, zoals Filippa K. Bezoek daarnaast de hippe zijstraat Mechelsestraat met interieurwinkel PLEK, brillenzaak Monocle, damesmodezaken Julia June en Bellini, verschillende culinaire speciaalwinkeltjes en meer.

Een andere leuke zijstraat van de Brusselsestraat is de Parijsstraat. Dat is een eetstraat met onder andere cadeauzaken met culturele en/of biologische producten, juwelierszaak Lasso en trendy bar De Kameleon. De Parijsstraat en de Mechelsestraat zijn samen misschien wel de twee hipste straten van Leuven. Oordeel zelf!

Your favoritFavor it
1x FAVORED
DelenPinterest
comments powered by Disqus
 
1

Milou

Milou reist én leest graag lifestyle-artikelen. Maar meer dan alles houdt ze van schrijven. En waarover je graag leest, daarover schrijf je ook graag. Toch?

 

Een ketting mag opvallen

Een ketting mag opvallen
Het verschil maak je met je accessoires. Een mooi accessoire trekt de aandacht naar jouw mooiste lichaamspunten. Maak hier optimaal gebruik van met deze tips.

Wat doe je op een evangelisatiekamp?

Wat doe je op een evangelisatiekamp?
Ooit weleens gehoord van Kerkrade? Het lijkt een mooie stad in Limburg, maar voor veel jongeren heeft de plaats nog een andere betekenis. Hier wordt elk jaar een evangelisatiekamp georganiseerd. Teunette hoopt dit jaar voor de vijfde keer mee te gaan en vertelt ons er meer over.

Grenzeloos - Annerie woonde drie maanden in Uganda

Grenzeloos - Annerie woonde drie maanden in Uganda
Er zijn genoeg mensen die ervan dromen eens te gaan reizen of een tijdje in een exotisch land te gaan wonen. Maar wat als zo’n droom ook echt in vervulling gaat? Annerie maakte van haar droom ook werkelijkheid. Ze woonde drie maanden in Uganda. Vandaag deelt ze haar ervaring.

Hun enthousiasme en vrolijkheid raken me

Hun enthousiasme en vrolijkheid raken me
“Ze zijn zo enthousiast, zo vrolijk. Ja, ze staan echt positief in het leven”, zegt Gerline Pullen (18), tweedejaars leerling SAW-BBL (Medewerker Maatschappelijke Zorg – Beroepsbegeleidende Leerweg) Maasheim dagactiviteiten. Ooit dacht ze dat ze onderwijsassistente wilde worden. Die studie volgde ze ook. Totdat ze in aanraking kwam met kinderen met een beperking. Na een meeloopdag bij Adullam wist ze het zeker: ik ga switchen, vertelt ze. En daar heeft ze absoluut geen spijt van.