De leukste plekjes in Gouda

Als er een stadje is waar ik blij van word, is het Gouda wel. Niet alleen omdat ik er tot voor kort woonde in een heel gezellige studentenflat, maar omdat ik leuke plekjes blijf ontdekken. Naast een heerlijk parkje, een gezellige markt en interessante steegjes heeft Gouda nog veel meer leuke plekjes waar je eens geweest moet zijn. Vandaag laat ik je een paar aanraders zien.

Barista Café

Kleiweg 100

First things first. Dat is dan toch een warme mok met iets erin wat lijkt op koffie, vergezeld door een fijn stuk taart. Hiervoor is Barista een heerlijke plek. De gebakjes lachen je al toe als je binnenkomt, om nog maar te zwijgen over de geur van de koffie die ambachtelijk voor je wordt gemaakt.  Ook voelt Barista als een gezellige woonkamer vol met leuke bankjes, bijzettafeltjes en interessante accessoires. Voor degenen die ook nooit kunnen kiezen als ze een menukaart  zien verschijnen; bij Barista hebben ze aan je gedacht. Er is namelijk ook de ‘Barista Proeverij’, waarbij je 3 minitaartjes krijgt.  Tot dusver mijn betoog over Barista, op naar de Mitch.

Mitch

Kleiweg 87

Als je aan het sparen bent is het beter om de Mitch even over te slaan, want alle vormen van zelfdiscipline vallen weg als je hier binnen bent. Schoenen, jurkjes, blousejes, rokjes, vesten; ze hebben het allemaal.  Zelf bezwijk ik nog weleens voor de leuke jurkjes die ze hebben. Een kleine tip voor als je de Mitch gaat bezoeken: ga niet alleen naar binnen. Toen ik er een tijdje terug was wilde ik zoveel meenemen dat mijn vriendinnen me gingen verplichten wat items terug te hangen.

Prezzies by Mir

Kleiwegstraat 25

Veel vrouwelijker dan dit winkeltje ga je het niet krijgen. Decoraties, sieraden, babykleertjes, kaarten; dit is de plek in Gouda waar je heerlijk even kan snuffelen.  Ook kan je er terecht voor een kopje koffie of thee. Tijdens mijn snuffeltocht ontdekte ik de kletspotten, die je ook op de bovenste foto kan zien.  Hierin zitten allemaal kaartjes met vragen en hiervan hebben ze weer verschillende varianten.  Erg leuk om te gebruiken met een vriendin of je vriend.

Gouds Kaashuis

Hoogstraat 1

Als je Gouda zegt, dan denk je ‘kaas’. Daarom kon dit typische kaaswinkeltje ook niet ontbreken op het lijstje.  Hier vind je de beste Goudse kazen in alle smaken en maten. Verder vind je alles wat ook maar met kaas te maken heeft of wat lekker is om bij de kaas te drinken (lees: wijn). Er komt zelfs een Goudse editie van Monopoly uit die je hier binnenkort kan kopen.

Terwijl ik hier weer helemaal in de Goudse sferen kom en een hap neem van mijn Goudse stroopwafel, vraag ik me af of jij ook nog leuke plekjes weet die ik eens in Gouda moet bezoeken. Laat ze achter in de reacties!

Your favoritFavor it
0x FAVORED
DelenPinterest
comments powered by Disqus
 
1

Hanna

Schrijven, mode, fotografie en mijn gedachten delen met jou, dat is wat ik leuk vind. Daarom heb ik, Hanna Kater, een eigen blog en schrijf ik zo nu en dan voor Dailytrend..nl

 

Mijn favoriete voorjaarsoutfit

Mijn favoriete voorjaarsoutfit
Deze week raakt de thermometer de 25 graden. Wie zijn hart maakt er dan geen vreugdesprongetje? Bij mij maakte niet alleen mijn hart een sprongetje, ook mijn benen maakten een sprint naar mijn kledingkast. Het was tijd om mijn voorjaarskleding uit de opbergruimte te halen. Vandaag laat ik mijn favoriete outfit aan jullie zien.

Op stap met TOMS

Op stap met TOMS
Voor mij is het niet meer dan normaal dat ik mijn voeten in mijn schoenen laat glijden wanneer ik de deur uitstap. Ik heb zelfs meerdere paren waar ik uit kan kiezen. Dit was het ook voor Blake Mycoskie. Totdat hij in een dorp in Argentinië kwam. De kinderen daar liepen op blote voeten en hun ouders hadden niet de mogelijkheid om schoenen te kopen. Om hen te helpen richtte hij TOMS op. Met zijn bedrijf verkocht hij schoenen, en met ieder verkocht paar gafschonk hij een paar aan één van die kinderen.

My favorites: hier ga ik vaak met mijn kinderen heen

My favorites: hier ga ik vaak met mijn kinderen heen
In weekenden of vakanties is het leuk om met kinderen op stap te gaan. Er zijn genoeg mogelijkheden, maar waar worden kinderen nu echt blij zijn? Vandaag vroeg ik aan drie moeders met kinderen in diverse leeftijden waar ze graag met hun kinderen naartoe gaan.

Kringloopchallenge: Wie scoort de leukste outfit voor minder dan 15 euro?

Kringloopchallenge: Wie scoort de leukste outfit voor minder dan 15 euro?
De kringloop, wie kent deze winkel niet? De één vindt het heerlijk om uren tussen de spulletjes te speuren, de ander moet niks hebben van alle tweedehands zooi. Feit is wel dat tweedehands kopen hartstikke duurzaam is. Voor dit artikel doken Hanna en Elize de kringloop in met vijftien euro. Op zoek naar een outfit. Ze geven het bewijs dat je er hartstikke trendy uit kunt zien in tweedehands kleding.