De leukste plekjes in Gouda

Als er een stadje is waar ik blij van word, is het Gouda wel. Niet alleen omdat ik er tot voor kort woonde in een heel gezellige studentenflat, maar omdat ik leuke plekjes blijf ontdekken. Naast een heerlijk parkje, een gezellige markt en interessante steegjes heeft Gouda nog veel meer leuke plekjes waar je eens geweest moet zijn. Vandaag laat ik je een paar aanraders zien.

Barista Café

Kleiweg 100

First things first. Dat is dan toch een warme mok met iets erin wat lijkt op koffie, vergezeld door een fijn stuk taart. Hiervoor is Barista een heerlijke plek. De gebakjes lachen je al toe als je binnenkomt, om nog maar te zwijgen over de geur van de koffie die ambachtelijk voor je wordt gemaakt.  Ook voelt Barista als een gezellige woonkamer vol met leuke bankjes, bijzettafeltjes en interessante accessoires. Voor degenen die ook nooit kunnen kiezen als ze een menukaart  zien verschijnen; bij Barista hebben ze aan je gedacht. Er is namelijk ook de ‘Barista Proeverij’, waarbij je 3 minitaartjes krijgt.  Tot dusver mijn betoog over Barista, op naar de Mitch.

Mitch

Kleiweg 87

Als je aan het sparen bent is het beter om de Mitch even over te slaan, want alle vormen van zelfdiscipline vallen weg als je hier binnen bent. Schoenen, jurkjes, blousejes, rokjes, vesten; ze hebben het allemaal.  Zelf bezwijk ik nog weleens voor de leuke jurkjes die ze hebben. Een kleine tip voor als je de Mitch gaat bezoeken: ga niet alleen naar binnen. Toen ik er een tijdje terug was wilde ik zoveel meenemen dat mijn vriendinnen me gingen verplichten wat items terug te hangen.

Prezzies by Mir

Kleiwegstraat 25

Veel vrouwelijker dan dit winkeltje ga je het niet krijgen. Decoraties, sieraden, babykleertjes, kaarten; dit is de plek in Gouda waar je heerlijk even kan snuffelen.  Ook kan je er terecht voor een kopje koffie of thee. Tijdens mijn snuffeltocht ontdekte ik de kletspotten, die je ook op de bovenste foto kan zien.  Hierin zitten allemaal kaartjes met vragen en hiervan hebben ze weer verschillende varianten.  Erg leuk om te gebruiken met een vriendin of je vriend.

Gouds Kaashuis

Hoogstraat 1

Als je Gouda zegt, dan denk je ‘kaas’. Daarom kon dit typische kaaswinkeltje ook niet ontbreken op het lijstje.  Hier vind je de beste Goudse kazen in alle smaken en maten. Verder vind je alles wat ook maar met kaas te maken heeft of wat lekker is om bij de kaas te drinken (lees: wijn). Er komt zelfs een Goudse editie van Monopoly uit die je hier binnenkort kan kopen.

Terwijl ik hier weer helemaal in de Goudse sferen kom en een hap neem van mijn Goudse stroopwafel, vraag ik me af of jij ook nog leuke plekjes weet die ik eens in Gouda moet bezoeken. Laat ze achter in de reacties!

Your favoritFavor it
0x FAVORED
DelenPinterest
comments powered by Disqus
 
1

Hanna

Schrijven, mode, fotografie en mijn gedachten delen met jou, dat is wat ik leuk vind. Daarom heb ik, Hanna Kater, een eigen blog en schrijf ik zo nu en dan voor Dailytrend..nl

 

Makkelijke kapsels binnen 5 minuten

Makkelijke kapsels binnen 5 minuten
Herken je dat je soms wel tien keer op de snoozeknop van je wekker drukt? En opeens moet je er toch echt uit en is er tijdnood. Je hebt geen tijd meer om uitgebreid je haar te doen. Maar onder de douche denk je aan die afspraak waar je toch verzorgd voor de dag wilt komen. Wat nu? Speciaal voor deze momenten heb ik vijf tips voor een verzorgd kapsel dat je binnen vijf minuten fixt.

Een dagje naar den Haag

Een dagje naar den Haag
Kom, ga je mee? Ik neem je mee naar den Haag, één van mijn favoriete steden om een dagje te shoppen. Ik laat je een paar leuke adresjes zien! Wanneer ik naar den Haag ga, reis ik met de trein. Mijn eerste ‘stop’ is een goede koffiebar. Ik kan je vertellen, die zijn er genoeg in den Haag. Ik ga naar Lebkov & Sons aan Turfmarkt 236. Mijn keuze is snel gemaakt: een cappuccino en een homemade chocolate chip cookie. Je hebt er ook heerlijke salades en soepen én lekkere sapjes. Ja, dit is echt een aanrader, ook het interieur van deze koffiebar past helemaal bij mij.

Grenzeloos - Annerie woonde drie maanden in Uganda

Grenzeloos - Annerie woonde drie maanden in Uganda
Er zijn genoeg mensen die ervan dromen eens te gaan reizen of een tijdje in een exotisch land te gaan wonen. Maar wat als zo’n droom ook echt in vervulling gaat? Annerie maakte van haar droom ook werkelijkheid. Ze woonde drie maanden in Uganda. Vandaag deelt ze haar ervaring.

Effectief en verzorgd door de ochtendspits

Effectief en verzorgd door de ochtendspits
Je kent het wel: de wekker rinkelt, de kinderen roepen of ze uit bed mogen en de was moet nog in de droger. Iedereen wil wel, zoals de vrouw op de foto in het gras spelen met je kind en genieten van de natuur en de zon. Voor iedereen verloopt het ochtendritueel anders, maar rustig opstaan is maar weinig mensen gegeven.