De leukste plekjes in Gouda

Als er een stadje is waar ik blij van word, is het Gouda wel. Niet alleen omdat ik er tot voor kort woonde in een heel gezellige studentenflat, maar omdat ik leuke plekjes blijf ontdekken. Naast een heerlijk parkje, een gezellige markt en interessante steegjes heeft Gouda nog veel meer leuke plekjes waar je eens geweest moet zijn. Vandaag laat ik je een paar aanraders zien.

Barista Café

Kleiweg 100

First things first. Dat is dan toch een warme mok met iets erin wat lijkt op koffie, vergezeld door een fijn stuk taart. Hiervoor is Barista een heerlijke plek. De gebakjes lachen je al toe als je binnenkomt, om nog maar te zwijgen over de geur van de koffie die ambachtelijk voor je wordt gemaakt.  Ook voelt Barista als een gezellige woonkamer vol met leuke bankjes, bijzettafeltjes en interessante accessoires. Voor degenen die ook nooit kunnen kiezen als ze een menukaart  zien verschijnen; bij Barista hebben ze aan je gedacht. Er is namelijk ook de ‘Barista Proeverij’, waarbij je 3 minitaartjes krijgt.  Tot dusver mijn betoog over Barista, op naar de Mitch.

Mitch

Kleiweg 87

Als je aan het sparen bent is het beter om de Mitch even over te slaan, want alle vormen van zelfdiscipline vallen weg als je hier binnen bent. Schoenen, jurkjes, blousejes, rokjes, vesten; ze hebben het allemaal.  Zelf bezwijk ik nog weleens voor de leuke jurkjes die ze hebben. Een kleine tip voor als je de Mitch gaat bezoeken: ga niet alleen naar binnen. Toen ik er een tijdje terug was wilde ik zoveel meenemen dat mijn vriendinnen me gingen verplichten wat items terug te hangen.

Prezzies by Mir

Kleiwegstraat 25

Veel vrouwelijker dan dit winkeltje ga je het niet krijgen. Decoraties, sieraden, babykleertjes, kaarten; dit is de plek in Gouda waar je heerlijk even kan snuffelen.  Ook kan je er terecht voor een kopje koffie of thee. Tijdens mijn snuffeltocht ontdekte ik de kletspotten, die je ook op de bovenste foto kan zien.  Hierin zitten allemaal kaartjes met vragen en hiervan hebben ze weer verschillende varianten.  Erg leuk om te gebruiken met een vriendin of je vriend.

Gouds Kaashuis

Hoogstraat 1

Als je Gouda zegt, dan denk je ‘kaas’. Daarom kon dit typische kaaswinkeltje ook niet ontbreken op het lijstje.  Hier vind je de beste Goudse kazen in alle smaken en maten. Verder vind je alles wat ook maar met kaas te maken heeft of wat lekker is om bij de kaas te drinken (lees: wijn). Er komt zelfs een Goudse editie van Monopoly uit die je hier binnenkort kan kopen.

Terwijl ik hier weer helemaal in de Goudse sferen kom en een hap neem van mijn Goudse stroopwafel, vraag ik me af of jij ook nog leuke plekjes weet die ik eens in Gouda moet bezoeken. Laat ze achter in de reacties!

Your favoritFavor it
0x FAVORED
DelenPinterest
comments powered by Disqus
 
1

Hanna

Schrijven, mode, fotografie en mijn gedachten delen met jou, dat is wat ik leuk vind. Daarom heb ik, Hanna Kater, een eigen blog en schrijf ik zo nu en dan voor Dailytrend..nl

 

Hun enthousiasme en vrolijkheid raken me

Hun enthousiasme en vrolijkheid raken me
“Ze zijn zo enthousiast, zo vrolijk. Ja, ze staan echt positief in het leven”, zegt Gerline Pullen (18), tweedejaars leerling SAW-BBL (Medewerker Maatschappelijke Zorg – Beroepsbegeleidende Leerweg) Maasheim dagactiviteiten. Ooit dacht ze dat ze onderwijsassistente wilde worden. Die studie volgde ze ook. Totdat ze in aanraking kwam met kinderen met een beperking. Na een meeloopdag bij Adullam wist ze het zeker: ik ga switchen, vertelt ze. En daar heeft ze absoluut geen spijt van.

“Als ik zie dat deelnemers genieten van de verkoping, dan geniet ik ook!”

“Als ik zie dat deelnemers genieten van de verkoping, dan geniet ik ook!”
“Om eerlijk te zijn zei de verkoping me vroeger niks. Diep in mijn hart vond ik de grote oliebollenactie veel leuker. Maar nu ik het een aantal jaren heb gedaan, ga ik er steeds meer plezier in krijgen. Ook als ik zie hoe de deelnemers ervan genieten, dat is wel heel mooi ja,” glimlacht vrijwilliger Erik Verhoeks (34). Hij is voorzitter van het comité dat de jaarlijkse verkoping op Veldheim in Ede regelt. Daarnaast is hij betrokken bij de grote oliebollenactie.

Een ketting mag opvallen

Een ketting mag opvallen
Het verschil maak je met je accessoires. Een mooi accessoire trekt de aandacht naar jouw mooiste lichaamspunten. Maak hier optimaal gebruik van met deze tips.

Wat doe je op een evangelisatiekamp?

Wat doe je op een evangelisatiekamp?
Ooit weleens gehoord van Kerkrade? Het lijkt een mooie stad in Limburg, maar voor veel jongeren heeft de plaats nog een andere betekenis. Hier wordt elk jaar een evangelisatiekamp georganiseerd. Teunette hoopt dit jaar voor de vijfde keer mee te gaan en vertelt ons er meer over.