De beste tips om je sponsorkinderen deel uit te laten maken van je gezin.

Veel mensen zijn er al bekend mee kinderen die je kunt sponsoren via Woord & Daad, Compassion of andere organisaties. Gelukkig zijn er organisaties zoals deze die kinderen door middel van giften, onderwijs en Bijbelstudie een betere toekomst trachten te geven! Mocht je nog geen sponsorkindje hebben zou ik het je zeker aanraden! Ik zal proberen jullie te vertellen welke ervaringen wij hebben opgedaan.

Ons eerste kindje Rathnam

We waren een maand getrouwd en toen kwam ons eerste kindje, nu zal je misschien denken wat is dat nou, maar we hadden een sponsorkindje genomen via Woord & Daad. Het meisje Rathnam hebben we gesponsord tot ze 18 was en daarna hield dit automatisch op. Eerlijk gezegd stonden we niet vaak stil bij ons eerste sponsorkindje, buiten de maandelijkse giften en de gift aan het einde van het jaar waren we eigenlijk niet zo bezig met haar.

Beter uit Vakantieparken.

Nadat het sponsor zijn voor Rathnam ophield, was er een tijdje geen sponsorkindje bij ons in huis. Totdat we op La Draille, een vakantiepark van Beter Uit, een presentatie van Compassion zagen. Daar werden we erg geraakt door wat we zagen, samen met mijn vrouw en onze 3 kinderen hebben we toen besloten om weer een sponsorkindje te helpen. Het was erg goed om als gezin samen de beslissing te nemen. Het betrekken van je kinderen in deze beslissing zorgt er voor dat zij zich ook medeverantwoordelijk voelen voor het nieuwe kindje.

Soso uit Thailand.

Op de foto zie je rechts Soso staan, hij is ons 2e sponsorkindje na Rathnam. Maar we realiseerden ons wel dat we meer konden en mogen doen om Soso deel van ons gezin uit te laten maken. We begonnen dus ook meer brieven te schrijven naar Soso, de kinderen maakten tekeningen of kochten stickervellen die hij kon gebruiken in Thailand. Door Compassion en Woord & Daad word je regelmatig op de hoogte gehouden hoe het met de kinderen gaat. Wanneer je dan terugschrijft kan je hier naar refereren dat zorgt voor een levendige relatie met de sponsorkinderen. Uiteraard lieten we de kinderen ook de brieven lezen die we van Soso kregen.

Mariyori uit Peru.

Binnen een jaar besloten we dat we misschien wel nog een kindje konden ondersteunen en zo kwamen we bij Mariyori uit Peru terecht. Haar sponsoren we nu ruim 2 jaar maar de vader van Mariyori heeft een betere baan ergens anders kunnen vinden ver van het Compassion project vandaan. Daardoor moeten we opzoek naar een ander kindje. Uiteraard vonden we dit erg jammer maar het is wel weer begrijpelijk en beter voor het gezin.

Samen met de kinderen beleven.

We zullen dat ook weer net zoals de andere keren samen met de kinderen weer gaan kijken welke mogelijkheden er zijn om een ander sponsorkindje te gaan ondersteunen. Ook bespreken we met onze kinderen vaak hoe het daar is en in welke omstandigheden ze daar leven. Tijdens het dankgebed na het eten bidden we ook altijd voor Soso en Mariyori, zo maken ze ook dagelijks deel uit van ons leven. Wanneer het mogelijk is om bijvoorbeeld een verjaardag gift te geven is het goed om je kinderen te laten zien wat de sponsorkinderen daar van kopen. Dat een zak rijst en olie werd aangeschaft liet veel indruk bij onze kinderen achter. In ieder geval resulteert dit alles in een besef bij onze 3 kinderen dat niet alles vanzelfsprekend is.

De beste tips samengevat.

Wanneer je van plan bent om een sponsorkindje te gaan ondersteunen kijk dan allereerst eens op de websites van Woord & Daad en Compassion.

https://www.woordendaad.nl/sponsor-een-kind
https://www.compassion.nl/sponsor/

Wanneer je daar de gezichten ziet van de kinderen die nog altijd wachten op een sponsor kan je toch niet stil blijven zitten?

Betrek je eigen kinderen er bij vanaf het begin, stel bijvoorbeeld voor dat ze allemaal wat meebetalen van hun zakgeld. Kies samen uit welk land en welk kind je graag wilt steunen.

Schrijf brieven en maak tekeningen met elkaar voor je sponsorkindje.

Bid samen met elkaar voor je sponsorkind(eren) en laat de brieven die je terugkrijgt door het hele gezin lezen.

Wat je ook doet, ik hoop dat dit verhaal je een beetje heeft gemotiveerd om ook een sponsorkindje te nemen! Je zal er zeker iemand blij mee maken!

Your favoritFavor it
0x FAVORED
DelenPinterest
comments powered by Disqus
 
1

Daniël

Mijn naam is Daniël, 41 jaar, getrouwd met Monique en vader van 3 kinderen. Drie kanjers die heerlijk de puber leeftijd bereiken en doormaken! In het dagelijks leven ben ik actief als commercieel manager bij een import- en exportbedrijf op de bloemenveiling. Het spanningsveld vader zijn, echtgenoot en actief als manager zijn, biedt genoeg stof om over te schrijven.

 

Een dagje naar den Haag

Een dagje naar den Haag
Kom, ga je mee? Ik neem je mee naar den Haag, één van mijn favoriete steden om een dagje te shoppen. Ik laat je een paar leuke adresjes zien! Wanneer ik naar den Haag ga, reis ik met de trein. Mijn eerste ‘stop’ is een goede koffiebar. Ik kan je vertellen, die zijn er genoeg in den Haag. Ik ga naar Lebkov & Sons aan Turfmarkt 236. Mijn keuze is snel gemaakt: een cappuccino en een homemade chocolate chip cookie. Je hebt er ook heerlijke salades en soepen én lekkere sapjes. Ja, dit is echt een aanrader, ook het interieur van deze koffiebar past helemaal bij mij.

My favorites: de leukste voorjaars- en zomerkleding voor kinderen

My favorites: de leukste voorjaars- en zomerkleding voor kinderen
Een rondje langs verschillende webshops voor kinderen levert leuke kleding op. En ja, daar zitten ook favorieten tussen die ik in dit artikel aan je laat zien. Kijk je mee?

Hun enthousiasme en vrolijkheid raken me

Hun enthousiasme en vrolijkheid raken me
“Ze zijn zo enthousiast, zo vrolijk. Ja, ze staan echt positief in het leven”, zegt Gerline Pullen (18), tweedejaars leerling SAW-BBL (Medewerker Maatschappelijke Zorg – Beroepsbegeleidende Leerweg) Maasheim dagactiviteiten. Ooit dacht ze dat ze onderwijsassistente wilde worden. Die studie volgde ze ook. Totdat ze in aanraking kwam met kinderen met een beperking. Na een meeloopdag bij Adullam wist ze het zeker: ik ga switchen, vertelt ze. En daar heeft ze absoluut geen spijt van.

Grenzeloos - Annerie woonde drie maanden in Uganda

Grenzeloos - Annerie woonde drie maanden in Uganda
Er zijn genoeg mensen die ervan dromen eens te gaan reizen of een tijdje in een exotisch land te gaan wonen. Maar wat als zo’n droom ook echt in vervulling gaat? Annerie maakte van haar droom ook werkelijkheid. Ze woonde drie maanden in Uganda. Vandaag deelt ze haar ervaring.